Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 05-09-2010


Να ξεκινήσω σήμερα με την πικρή γεύση του χαμού του πατέρα του Κώστα από την Νέα Φιλαδέλφεια, του “μικρού Κακάτσου”. Ο Κώστας έχασε τον πατέρα του, η Νέα Φιλαδέλφεια έναν άνθρωπο που αγαπούσε την περιοχή του και η Α.Ε.Κ έναν καλό φίλο της . Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει πλέον...
Έτσι είναι η ζωή, δεν σε αφήνει ήσυχο, από την χαρά στην λύπη και αντίστροφα. Χρέος σου όμως να κρατάς τα σημαντικά και από τις λύπες και από τις χαρές, και τα δύο έχουν να σου δώσουν, γιατί ο δρόμος της ζωής δεν είναι μονόδρομος ούτε μια ευθεία και η πορεία μακριά και μεγάλη.
Παρασκευή βραδάκι δεν με έβγαλε στο Δωματιάκι, αν και όταν βρίσκομαι Αθήνα φροντίζω να μην το χάνω αυτό το βράδυ παρέα με τα αδέρφια μου στην πιο Κιτρινόμαυρη πλατεία του Κόσμου, αυτή της Αργεντινής Δημοκρατίας! Λέτε να απομακρύνομαι από την Οικογένεια; Λέτε να γίνω και εγώ ιδρυτικός τώρα. “Μπόμπερ” τι συνδρομή πληρώνουν οι ιδρυτικοί;
Βρέθηκα αντί αυτού στο πάντα κρυώκολο ΟΑΚΑ όπως και χιλιάδες άλλος κόσμος αλλά και πάρα πολύς δικό μας κόσμος, όχι για την Α.Ε.Κ. και το λέω χωρίς καμία ενοχή αυτό, αν και το μυαλό μου όλο εκεί τριγύριζε και όσα από το 2004 και μετά ζω και ζούμε καθημερινά, αλλά για τους U2. Υπέροχο βράδυ από πολλές απόψεις.
Βέβαια ακόμη και αυτές τις συγκλονιστικές μουσικές στιγμές που εμείς απολαμβάναμε τον Μπόνο οι γελοίοι βαζέλες αποφάσισαν να απολαύσουν τον ...πόνο! Με αποτέλεσμα οι... φουκαριάρες οι μάνες τους όπως λέει και ο Γιάννης να ψάχνουν τις ώρες επισκεπτηρίου του Ευαγγελισμού! Μιλάμε η ηλιθιότητα κάποιων “οπαδών” φτάνει στα όρια της απόλυτης ξεφτίλας!
Τα ίδια κάνουν και στο Μπραχάμι, όπου την μια “μαγκίζουν”, την άλλη ξημερώματα στα σκοτάδια ανάβουν στουπιά και την άλλη λένε να τα βρούμε και στο καπάκι την βρίσκουν να παίρνουν ανώνυμα τηλέφωνα βραδιάτικα και να απειλούν...έναν! Μα τόση μαγκιά λέμε. Να προσέχουν όμως γιατί η νύχτα έχει πολλά σκαλιά και μπορεί να τσακιστούν πουθενά!
Καιρό τώρα το τμήμα της Πυγμαχίας είναι άστεγο, άλλο ένα τμήμα που ταλαιπωρείται αφάνταστα και με ελάχιστη οικονομική ενίσχυση. Το τελευταίο καιρό είχε βρεθεί ο χώρος για την στέγαση του και λίγο πριν γίνουν τα συμβόλαια είχαμε εμπλοκή στο θέμα, όπου ελπίζω υπεύθυνος να είναι μόνο ο ιδιοκτήτης και όχι ο όποιος άλλος “πονηρός” παράγοντας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εάν εγώ διεκδικούσα ένα χώρο που τον ήθελε η Α.Ε.Κ. για να στεγάσει ένα τόσο ταλαιπωρημένο τμήμα όπως αυτό της πυγμαχίας θα έκανα πίσω, ειδικά εάν ήξερα ότι το ενδιαφέρον είναι καιρό τώρα.
Αντί αυτού όμως κάποιοι προτιμάνε να βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την Α.Ε.Κ. πράγμα καθόλου ασυνήθιστο ειδικά τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα της Α.Ε.Κ. και έτσι το τμήμα να παραμένει άστεγο. Βέβαια δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις αλλά προσωπικά δεν με καλύπτουν. Αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις, έτσι για να μην μπερδευόμαστε.
Όχι τίποτα άλλο αλλά βρήκα και είχαμε μια μικρή αλλά καλή κουβεντούλα με τον “Βασιλιά” τον Παναγιώτη από το Ηράκλειο και πέρα από την κουβέντα που είχαμε για τον ΧΧ, την ...γνωστή περιουσία του, εδώ έπεσε πολύ γέλιο, και το πόσο κακό κάνει η ORIGINAL κτλ κτλ... μου εξήγησε τον αληθινό του πόνο αυτόν για το τμήμα Πυγμαχίας της Α.Ε.Κ και τον καλό του φίλο Μικαελιάν που δεν βλέπει φως πουθενά! Καιρός να το προσέξουμε το τμήμα λίγο περισσότερο, με όσα έχουμε και λίγο περισσότερα από όσα μπορούμε. Κάνεις ΑΕΚτζής να βοηθήσει, να βάλει το χέρι λίγο στην τσέπη;
Τι θα γίνει ρε Παπά...και τα μάτια μας, όπως πάντα μου τονίζει ο Μάρκος, θα περιμένουμε τον Σηφάκη και την Ψώρα να σε συμβουλέψει και για το γήπεδο μπας και αποφασίσεις επιτέλους να κάνεις κάτι πραγματικά χρήσιμο και ουσιαστικό στην Α.Ε.Κ. πέρα από το να κρατάς στον πάγκο τον πιο άσχετο και αποτυχημένο προπονητή από το 1996 και μετά;
Αλήθεια η Ψώρα τα έδωσε τα λεφτά από το DVD; Ή ακόμα τα μετράνε να δούνε πόσα είναι; Μήπως έδωσε και εκείνα τα άλλα από την εκμετάλλευση του σήματος; Τελικά τώρα που επιτέλους κυκλοφόρησαν τα διαρκείας του Α.Σ Α.Ε.Κ και όχι ....ερασιτεχνική, θα τα επιστρέψουν όσοι τα αγόρασαν έναν μήνα πριν όταν η “κακιά” ORIGINAL και ο “κακός” ΧΧ ...προέτρεψαν τον βάτραχο να αρχίσει να μοιράζει μπουνιές; Τι έγινε τους πιάσαμε τους ενόχους της Καλλιθέας;
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει να βλέπουμε τα 3 Ε μπροστά μας , Εξέδρα, Εκδρομές και Ενότητα...όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Βήμα βήμα γίνονται όλα, δεν χρειάζονται βιαστικές και ανόητες και κυρίως άχρηστες κινήσεις. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας, όλοι εμείς που μας ενδιαφέρει και μας πονάει η Οικογένεια και σίγουρα όχι οι διάφοροι εξ του ουρανού “ιδρυτικοί”, να συνειδητοποιήσουμε τι δύναμη έχουμε και στα χέρια αλλά κυρίως στο μυαλό.
Εδώ ο γίνεται χαμός και εσύ να λείπεις και να μου τριγυρνάς στις Ίμπιζες και στα Λιβόρνο; Μπλούζα έφερες.
Και τα Σκαλάκια κλάμπ συνεχίζουν το αγώνα τους κόντρα στην βατραχομασωνία. Αυτά είναι, τουλάχιστον πάντα θα ξέρω ότι κάποιοι δεν θα αλωθούν στο μπλέντερ της αποχαύνωσης.
Και όσο για την Α.Ε.Κ. αυτή θα κρέμεται από τον εγωισμό του αποτυχημένου και όλου του συστήματος που τον εκτρέφει, τον συντηρεί και τον κρατάει στην επιφάνεια, μην τυχόν και βυθιστεί και χάσουμε το κελεπούρι. Πρώτη αγωνιστική και πάλι όλοι οι άλλοι έφταιγαν. Πίκρα και απογοήτευση σκόρπισαν στην Πάτρα.
Αλλά το έχω πει και το έχω γράψει, ο βάτραχος είναι η καλύτερη βιτρίνα για όλα τα άλλα. Όσο θα υπάρχει αυτή η βιτρίνα τα υπόλοιπα προβλήματα της Α.Ε.Κ. διοικητικά οικονομικά, μετοχικά, υποψήφιων αγοραστών και δεν συμμαζεύεται δεν θα φαίνονται, τουλάχιστον στο τραγικό μέγεθος που πραγματικά είναι. Ζούμε την εποχή της Α.Ε.Κ όπου η σφαλιάρα πέφτει σύννεφο και εμείς νομίζουμε ότι είναι αεράκι!
Όλοι οι δρόμοι βγάζουν στην Λευκορωσία τον Νοέμβριο...
Αχ Βασίλισσα μου...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ζω για να γυρίσουμε εκεί που ...the streets have names...Καππαδοκίας, Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου!!!
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: