Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 26-09-2010


...Κιτρινόμαυρη Εθνική! Πόσα χιλιόμετρα σε έχω κάνει! Πόσα και πόσα δεν έχω περάσει, σε ατελείωτες ώρες και χιλιόμετρα. Δίπλα με αδέρφια σε καταστάσεις όμορφες, άσχημες, δύσκολες, εύκολες μα πάνω από όλα μαγικές που θα τις κουβαλάω για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου.
Άμεση επιβίβαση λέμε. Ξεκινάμε από την πιο Κιτρινόμαυρη πλατεία του κόσμου. Ξεκινάμε από δεκάδες σημεία, στεγασμένα και μη από όλη την Ελλάδα. Η προσμονή να ανταμώσουμε και πάλι μαζί τα αδέρφια είναι ένα στοιχείο που τόσο μας έχει λείψει.
Όσο όμως μας έχει λείψει δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να κάνει ότι έκανε και στο Χαριλάου 2 χρόνια πριν. Είναι δεδομένο ότι η Οικογένεια ζει και αναπνέει για τις εκδρομές, μέσα από αυτές μεγάλωσε, μέσα από αυτές οι πιο πολλοί έμαθαν να αγαπάνε την Α.Ε.Κ. και την Οικογένεια. Έτσι είναι πολύ απλό κάποιοι να μην χαίρονται να παίρνει πίσω την δύναμη της η Οικογένεια μας, να μην αντέχουν να βλέπουν το κομβόι με τα λεωφορεία και φυσικά όχι με τα ΙΧ και του ατελείωτου εγώ που κουβαλάνε.
Η Οικογένεια της ORIGINAL είναι εύκολο θύμα σε διάφορες τέτοιες καταστάσεις, κάτι άλλωστε που το διαπιστώσαμε όλοι μας και τον Αύγουστο ...όταν άρχισε τις μπουνιές ο βάτραχος, έτσι για να μην ξεχνάμε ποιος άρχισε τις χουλιγκανιές! Αλήθεια τι έγινε τελικά, θα τους βρουν αυτούς που τον...προπηλάκισαν να μάθουμε και που ανήκουν;
Και βγήκαν μετά οι διοργανωτές χοροεσπερίδων, λαχειοφόρων αγορών και οι ...υβριδικοί να στάξουν χολή. Βλέπετε κάθε φορά που η Οικογένεια βάζει κάποια πράγματα σε μια σωστή ας πούμε σειρά, είτε αυτό λέγεται εξέδρα, είτε εισιτήρια, είτε εκδρομές πάντα κάτι σαν από μηχανής θεός βρίσκεται ώστε να γίνει η “ανατροπή”, το μπάχαλο! Έτσι από ότι θυμάμαι έγινε και από εκείνα τα χρόνια του Τροχανά όταν βγήκε το πανό στην 3( βρε τι θυμήθηκα τώρα) και από τότε δεν έχουν σταματήσει να μας χτυπάνε εχθροί και κυρίως “φίλοι”. Και η πλάκα ήταν ότι και καλά θέλαμε να κάνουμε πλάτη στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Σκεπαστής που πλήρωνε ακριβά εισιτήρια.
Έτσι και με τον άνθρωπό μας τον Ντέμη, που φρόντισαν να τον ποτίσουν με μπόλικο δηλητήριο αφού είδαν ότι η “δύναμη” μας τους είχε εκτοπίσει. Εντάξει έχει,τις ευθύνες και ο εγωισμός του Ντέμη όπως άλλωστε και ο δικός μας, μεγάλο θέμα για ανάλυση που με πικραίνει πολύ κιόλας, αλλά η σπορά της χολής είχε πιάσει λέμε. Αλήθεια εκείνοι οι φίλοι από την Κόρινθο του Βασίλη από την Γλυφάδα τι να γίνονται;
Έτσι και φέτος το καλοκαίρι, κάποιοι θορυβήθηκαν που ανεβήκαμε στην 2 και δεν θα ήμασταν ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις ...έκφρασης οπαδικής ανοησίας του καθενός, και ήδη έχει φανεί η διαφορά, έστω και αν δεν μας χωράει. Τους ενόχλησε φαίνεται που υπάρχει, μη κρυφός όπως άλλοι, δίαυλος επικοινωνίας με την ΠΑΕ χωρίς να έχουμε κάνει άκρη τις διαφορές και τις διαφωνίες μας. Ίσως να τους ενοχλεί που και για τα θέματα της Μάνας Α.Ε.Κ. είμαστε σίγουρα σε καλύτερο δρόμο από το “καλοκάγαθο” μηνυσομανή κυρ- Αντρέα! Και η Καλλιθέα ήταν μια καλή αρχή ώστε να μπούμε στην γωνία.
Ευτυχώς η σκευωρία έπεσε σαν χάρτινος πύργος σχεδόν αμέσως, άσχετα εάν ο πολύς κόσμος ακόμα θεωρεί την ORIGINAL και τον ΧΧ υπεύθυνους για ότι στραβό υπάρχει στην Α.Ε.Κ. Μέχρι και στο Facebook μπορείς να βρεις σελίδες χολής εναντίον μας όπου οι αναφορές και οι φάτσες αυτών που τις υπογράφουν ξεπερνάνε τα όρια της ηλιθιότητας και του γελοίου.
Έτσι είναι ευκαιρία σήμερα να στηθεί πάλι καμιά προβοκάτσια, να στηθεί και πάλι κάνας απίθανος να πετάει φωτοβολίδες, απομένει να δείξουμε και εμείς ότι τελικά δεν γουστάρουμε να προστατεύουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε αυτό για το οποίο λέμε ότι αγαπάμε και αποτελείται από τα 3 πιο μαγικά γράμματα του κόσμου, το Άλφα, το Έψιλον και το Κάπα και να έχουμε τον καθένα να μας ρίχνει όλες τις ευθύνες και κατάρες.
Στον θαυμαστό κόσμο της Βασίλισσας το μόνο θαυμαστό που της έχει μείνει η ιστορία της και ότι έμαθε σε όλη την Ελλάδα πως παίζεται το μπάσκετ. Ο διασυρμός από το Περιστέρι είναι κλάσεις ...καλύτερος από τον αποκλεισμό άνευ αγώνα αλλά τι να λέμε τώρα, 30 στο κεφάλι και ακόμα ζαλίζομαι!
Βγήκε και ο Μπάμπης να κάνει δηλώσεις. Βέβαια αντί να μας πει για τους 30 πόντους στο κεφάλι μάλλον δεν άντεξε και ήθελε να δώσει απάντηση σε όσα είπε ο ΧΧ στο Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι. Απωθημένα είναι αυτά τι να κάνουμε! Αλλά με τις δηλώσεις κόντρα δηλώσεων μόνο λύσεις δεν βρίσκουμε.
Το λέω και το τονίζω μία λύση υπάρχει, τουλάχιστον μόνο αυτή υπάρχει μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές και αυτή είναι να ενεργοποιηθεί ο Φιλίππου, ειλικρινά δεν ξέρω πως, ίσως από τους ελάχιστους παράγοντες που έχω ζήσει στην Α.Ε.Κ. που έδωσε, άφησε τίτλους και δεν το εκτιμήσαμε όσο έπρεπε και το ξαναλέω αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ραδιουργίες του Γρανίτσα, όλες οι άλλες λύσεις που υπάρχουν απλά καθυστερούν τον ...θάνατο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά τις επόμενες μέρες και να παρατείνουμε το μοιραίο αλλά αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι να την σώσουμε. Δύσκολα τα πράγματα...
Στην πυγμαχία ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης και της εκγύμνασης των αθλητών μας. Βρέθηκε ο χώρος, και πλέον πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Μακάρι...
Το μόνο ομαδικό τμήμα της Α.Ε.Κ. που έχει πάρει τίτλο τα τελευταία χρόνια πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στην Θεσσαλονίκη κάνοντας την πρώτη νίκη, νικώντας την Χανθ. Μακάρι να υπήρχε ένας άνθρωπος να το τρέξει το τμήμα, να το στηρίξει, με λίγα μπορούμε πολλά, προς το παρόν ούτε τα λίγα δεν έχουμε, με το φιλότιμο και την Α.Ε.Κ. στην Καρδιά. Στον Μινσκ όλοι αυτοί οι αναζητητές του ΑΦΜ του ΧΧ θα ακολουθήσουν;
Προκαλώ όποιον δεν διάβασε το “Υστερόγραφο” του Νίκου χτες να ψάξει να το βρει και να το διαβάσει... η Α.Ε.Κ. έχει ανάγκη στρατιώτες!
Δεν πιστεύω να στραβώσει πουθενά σήμερα ο αγώνας...σίγουρα όλοι θα ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός που δεν θα φταίει πουθενά! Η “αλητεία” που γίνεται στο πρόσωπο του “άχρηστου” Μπλάνκο συνεχίζεται...
Τα Σκαλάκια κλαμπ είναι εδώ... ε, ήταν και στα μάρμαρα της Γράμμου!
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας...
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 19-09-2010


Ναι καλοί μου φίλοι αυτή ήταν Α.Ε.Κ! Και δεν μιλάω ούτε για τον αγώνα με τους ...μη φοβούμενους την ORIGINAL Κροάτες (μα πόσο γελοίοι μπορείτε να γίνετε εκεί στην ψώροφυλλάδα;) μα ούτε και στον αγώνα στο σύνολο του με την ομάδα των Σερρών στην Ριζούπολη.
Μένω μόνο στα τελευταία 10 λεπτά που ...ξεφορτωθήκαμε έστω και για λίγο από τον πάγκο τον πάντα προδότη και πουλημένο από τον Φεβρουάριο του 96 στους γαύρους, προπονητή βιτρίνα, αυτόν που έλεγε ψέματα σε γέρους και παιδιά για το πόσο θα μείνει!
Δεν θα μπω σε καμιά ευθυγράμμιση κανενός για αυτό το θέμα, αδιαφορώ και αν μείνω ο τελευταίος και πιο γραφικός. Ας είναι καλά και όλοι αυτοί που τον ηρωοποίησαν στην Καλλιθέα. Αλήθεια τι έγινε με αυτή την υπόθεση που τόσο απλά την χρεώθηκε η ORIGINAL και μέσα σε ελάχιστες ώρες βγήκαν ...τα ξαδέλφια, οι ξαδέλφες και οι ιδρυτικοί να χύσουν χολή; Για μένα αυτό που λέγεται Α.Ε.Κ. στο ποδόσφαιρο θα ξαναξεκινήσει την επομένη της οριστικής φυγής του βατράχου από την Α.Ε.Κ. και ας προσπαθεί με το ζόρι ένα ολόκληρο σύστημα στήριξης και προπαγάνδας να με πείσει πόσο πετυχημένος είναι!
Πέρυσι τον ...πονούσε το Μουσλίμι και έτσι έβαλε με το έτσι θέλω 6 μήνες στον πάγο το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ! Ευτυχώς για την Α.Ε.Κ. με την εμφάνιση στην ομάδα του Τσιμπούρ από το Καραϊσκάκη και μετά η Α.Ε.Κ. σαν να ξύπνησε, φυσικά αφού η ομάδα είχε βρεθεί εκτός όλων των στόχων από τον Οκτώβριο.
Τώρα το παιχνίδι που γίνεται εναντίον του Ισμαέλ είναι τουλάχιστον ελεεινό. Φαίνεται ότι ο γνωστός ατζέντης κολλητός και κουμπάρος δεν παίρνει την μίζα που θα ήθελε και έτσι από εκεί που πριν έρθει ο βάτραχος στην Α.Ε.Κ. ο Μπλάνκο ήταν η σημαία και επιθετικά και για την Α.Ε.Κ. άρχισε πλέον να παραγκωνίζεται και ξαφνικά μόνο στην θέση του να μην παίζει ο γκολτζής και αγαπημένος της εξέδρας Μπλάνκο και συγχρόνως μόνο ως τερματοφύλακας να μην έχει καταλήξει. Μήπως να τον δοκιμάσει και εκεί αφού εκείνο το κριάρι από την Κροατία το χάσαμε!
Άλλα έτσι είναι στην Α.Ε.Κ. του σήμερα όπου κάνει κουμάντο ο πιο αποτυχημένος προπονητής της Α.Ε.Κ. από 1996 και μετά! Με ενοχλεί και με πονάει το θέμα και όσο και αν θέλω να μην ασχολούμαι με αυτό δυστυχώς η μίζερη πραγματικότητα της ύπαρξης του στον πάγκο της αγαπημένης μου ομάδας θα μου το θυμίζει. Ζω για την ημέρα που η Α.Ε.Κ. θα αναπνεύσει και πάλι λίγο καθαρό αέρα.
Ας πάω όμως ξανά στην Ριζούπολη όπου σχεδόν όλοι καταλάβαμε πόσο μας λείπει η Νέα Φιλαδέλφεια, ο μόνος που ίσως να μην το έχει καταλάβει ακόμα να είναι ο Ντέμης, αλήθεια που να βρίσκεται τώρα, χρόνια πολλά κιόλας άνθρωπε μας που τόσο μας πλήγωσε ο εγωισμός σου και η ξεροκεφαλιά σου.
Πόσο μας λείπει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι ένας χώρος ψυγείο πολλαπλών εκδηλώσεων πάση φύσεως! Είναι επιτακτική ανάγκη να γυρίσουμε Σπίτι μας. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτό, ακόμα και αν πικραίνει κάποιους την κορδέλα να την κόψει ο πόνος τους που λέγεται ΧΧ! Έ ρε γέλια γελοίοι! Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι πως η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μονόδρομος και η μοναδική ίσως ευκαιρία να ενώσουμε αρκετά από τα χρόνια τώρα σπασμένα κομμάτια της Α.Ε.Κ.
Βέβαια το κομμάτι που λέγεται Βασίλισσα να δω πως θα το μαζέψουμε, τι να πρωτομαζέψεις λέμε τώρα , πως δεν θα το αφήσουμε να γκρεμοτσακιστεί. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε σαν οπαδοί είναι που δεν εκτιμήσαμε την παρουσία του Φιλίππου στην Α.Ε.Κ. όσο έπρεπε. Δυστυχώς όμως με την παρουσία δίπλα του του Γρανίτσα ήταν καταδικασμένη πολύ καιρό πριν και το κακό είναι ότι ποτέ δεν καταλάβαμε τουλάχιστον άμεσα πόσο κακό έκανε γενικότερα ο Γρανίτσας.
Το νιώσαμε και το νιώθουμε πλέον με το γκρέμισμα του Ναού μας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις πιαστήκαμε ...αγαθοί και στον ύπνο από τον χαμηλών τόνων Γρανίτσα. Η χειρότερη πληγή στην ιστορία της Α.Ε.Κ ακούει στο όνομα του. Καταραμένος όπου και αν βρίσκεται.
Το ευχάριστο για την Βασίλισσα είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε βασικό χορηγό, μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να περάσει την δύσκολη χρονιά που έχει μπροστά της. Δύσκολα όλα, πολύ δύσκολα λέμε και το μόνο στοίχημα είναι να μείνει ζωντανή και με την προϋπόθεση το καλάμι να μείνει φυλαγμένο και κλειδωμένο στο ντουλάπι.
Κυριακή έπεσε και τηλέφωνο από τον ....Βασιλομπίλαρο! Ε τα είπαμε λιγάκι και μου έδωσε να καταλάβω ότι προσπαθεί να είναι ο Βασίλης που αγαπήσαμε, στο χέρι του είναι αυτό. Βέβαια το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και τα διάφορα που φτάνουν στα αυτιά μου κατά καιρούς απλά να είναι φθόνος και κακίες, αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον σε αυτό βοηθάει πολύ και ο ίδιος με την όποια στάση αλλά και λόγια του και φυσικά οι διάφοροι καλοθελητές σαν και αυτούς που τάχα λένε εκπροσωπούν τον κόσμο της Α.Ε.Κ. και ανεβαίνουν στους Θρακομακεδόνες να βάλουν χέρι στους παίκτες! Κρατάω το “φάουλ” στο Σίδνεϋ που εντάξει δεν έγινε στο αεροδρόμιο αλλά στην προπόνηση, μικρή η διαφορά, αλλά που πίκρανε τόσο τα παιδιά εκεί κάτω.
Τώρα πως γίνεται οι διοργανωτές χοροεσπερίδων και λαχειοφόρων αγορών που μόνη έννοια έχουν να μάθουν το ΑΦΜ του XX, να εκπροσωπούν τον κόσμο της Α.Ε.Κ. δύσκολα μπορώ να το καταλάβω. Αλήθεια μήπως τους εντόπισε κανείς που κάνουν εξέδρα;
Στην δικιά μας εξέδρα, το σίγουρο είναι ότι είναι προτιμότερο είναι να είμαστε στριμωγμένοι παρά σκορποχώρι και ο καθένας στον κόσμο του. Οι πρώτες εντυπώσεις από την 2 μάλλον θετικές. Βέβαια στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε όπως θέλουμε εμείς την εξέδρα και όχι να αφήνουμε τον καθένα να τα κάνει ...μαντάρα! Τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη μόνο ως κωμικοτραγικά μπορώ να τα χαρακτηρίσω.
Άσχετο, ίσως, μπορεί και να είναι αλλά ας το καταθέσω... Λευτεριά στην Βόρειο Ήπειρο και στην Κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο!
Εντάξει παιδιά το κάνατε παιχνιδάκι σας; Η πυγμαχία ακόμη ψάχνει χώρο. Αλλά είπαμε να΄ναι καλά το εγώ σας.
Μέχρι και από την Αυστραλία μπορούν να βοηθήσουν την Μάνα Α.Ε.Κ. Εμείς εδώ;
Πόσα αεροπλάνα και πόσα λεωφορεία θα φτάσουν στην Λευκορωσία τον Νοέμβριο;
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ζω να μυρίσω και πάλι τις τριανταφυλλιές της Νέας Φιλαδέλφειας.
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 12-09-2010


Το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκεται δίπλα στον Γιώργο Αμερικάνο. Σύντομα γερός και όρθιος δίπλα μας και δίπλα στην Βασίλισσα που και αυτή τραβάει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια.
Και να ήταν μόνο η Βασίλισσα που τραβάει τόσα να πάει στο διάολο το πράμα. Δεν υπάρχει κομμάτι της σημερινής Α.Ε.Κ. που να μην το σηκώσεις και να μην κινδυνεύει να γίνει χίλια είκοσι ένα κομμάτια. Βέβαια οι περισσότεροι Ενωσίτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Άλλωστε για πολλούς από αυτούς τον βάτραχο μην τους πειράξετε και για όλα φταίει η κακιά ORIGINAL και ο πανούργος και δόλιος ΧΧ!
Υπάρχουν όμως και κάτι άλλοι που μοναδικό τους μέλημα είναι να πουλήσουν μαγκιλίκι, του κώλου βέβαια, στους παίκτες αυτή την φορά. Βέβαια ο πόνος τους ήταν μόνο οι παίκτες αφού φαίνεται ο προπονητής είναι άμοιρος ευθυνών ή μήπως επειδή έχει ξοφλήσει αυτός και δεν έχει επιρροή πάνω στους παίκτες βάζει κάτι αστείους τύπους, σαν και αυτούς που πετάνε γιαούρτια στην πόρτα της ΠΑΕ και όπου φύγει φύγει ή σαν τους άλλους που μακριά από τον ΧΧ του κατεβάζουν τα χίλια δύο και όταν τον βρίσκουν μπροστά τους παθαίνουν αλτσχάιμερ, για να την πέσουν στους παίκτες!
Μιλάμε το ποδοσφαιρικό τμήμα εξελίσσεται μαθηματικά σε μια κωμωδία, τύπου Στάθη Ψάλτη και βάλε. Βάζεις τον Βασιλομπίλαρο να προστατεύει την ομάδα και αυτός ουσιαστικά γίνεται ο θυρωρός του κάθε ανύπαρκτου που θέλει να το παίξει οργανωμένος οπαδός με μόνη ουσιαστικά ενασχόληση την διοργάνωση χοροεσπερίδων και λαχειοφόρων αγορών που ποτέ δεν μας είπανε τι τα κάνουν τα χρήματα, αφού ούτε σε εξεδριακό υλικό επενδύουν ούτε εκδρομές βάζουν και μετά θέλουν λέει να μάθουν το ΑΦΜ του ΧΧ!
Ακόμα περιμένω την ΠΑΕ να τον βάλει τον Βασιλομπίλαρο να ζητήσει συγνώμη για τα όσα είπε στους “Αυστραλούς” στο αεροδρόμιο στο Σίδνεϋ, ειλικρινά με έχει πειράξει αφάνταστα τα όσα είπε ξεδιάντροπα στα αδέλφια μου εκεί κάτω.
Αλλά φαίνεται εκεί στην ΠΑΕ βολεύονται να τον έχουν στα πόδια τους και να χώνει την μύτη του παντού, και να κάνει κονέ με όλους αυτούς που έχουν ένα κοινό σημείο το μίσος και την κακία εναντίον της ORIGINAL. Βολεύονται στο να έχουν άνθρωπο που ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του εκεί μέσα, και μιλάμε για έναν παίκτη που τόσο γούσταρα να φωνάζω κάποτε το όνομα του. Απλά άλλη μια μεγάλη απογοήτευση στην Α.Ε.Κ. του σήμερα.
Τα όσα έγιναν και πάλι προχτές στους Θρακομακεδόνες απλά μου αποδεικνύουν πόσο μικρή είναι διοικητικά η Α.Ε.Κ. πόσο ανίσχυρη να προστατέψει και την ομάδα και τα συμφέροντα της. Ίσως καλό θα ήταν οι “ιδρυτικοί” και λοιποί τυροπιτάδες να κάνουν κάνα ραντεβού ακόμα με τον Αδαμίδη να δούνε πως θα λυθούν τα προβλήματα, μήπως να αναλάβουν και καμιά θέση πουθενά να βγάλουν και κάνα μεροκάματο πάλι. Άντε γιατί κοντεύω να ξεχάσω πάλι τα ονόματα τους τόσο καιρό που χαθήκανε πάλι!
ΑΕΚ...ι γίνεται η Α.Ε.Κ! Ούτε να το γράψω δεν μπορώ. Το ξέρω ότι ενοχλεί και πονάει πολλούς αυτό που λέω, μεταξύ αυτών και μένα αλλά πάμε ολοταχώς προς τα εκεί. Και το λέω μπας και ξυπνήσουμε ΟΛΟΙ και σώσουμε κάτι από κάπου. Βέβαια για κάποιους ο μόνος πόνος είναι να κάνουν κακό στην Οικογένεια και στον ΧΧ.
Την ίδια ώρα που ο Γκαγκάτσης γίνεται και επίσημα υπάλληλος του γαύρου, την ίδια ώρα που ο Πατέρας ξαναπιάνει θέση να αρχίσει τα περσινά του κόλπα εμείς κρεμόμαστε από τον Παππά που επί καθημερινής βάσης λέει έχει για σύμβουλο την ...Ψώρα και τον Νοτιά που αγνοείται η τύχη του! Έ δεν πας πουθενά λέμε! Ούτε για καφέ στην Μαρίνα του Αλίμου να στον κερνάει κιόλας ο Θωμάς ο Μαύρος. Α ρε Θεέ... Δεν πρέπει όμως να έχουμε παράπονο...έχουμε ακόμα καβατζωμένους τους Θανόπουλους!
Ριζούπολη σήμερα και όλα μυρίζουν τόσο υπέροχα δίπλα στα πατρώα εδάφη, εκεί όπου μεγάλωσαν και θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές Ενωσιτών. Είναι φοβερό το συναίσθημα να κατεβαίνει τα σκαλάκια από τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό.
Δεν θα ασχοληθώ με το αγωνιστικό, άλλωστε μετά το ... “χέρι” που έφαγαν οι παίκτες από τους “οργανωμένους” των χοροεσπερίδων και των λαχειοφόρων, θα αναθάρρησε και ο τρισμέγιστος αποτυχημένος προπονητής που μας φόρτωσαν για να μην βλέπουμε τα αληθινά προβλήματα και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά σίγουρα θα φταίνε όλοι, μα λέμε όλοι οι άλλοι!
Κόντρα σε όλα τα δεινά της εποχής μας, κόντρα στα οικονομικά μέτρα κατά του λαού και όχι κατά όλων αυτών που είναι υπεύθυνων, κόντρα στα μπάζα που συνεχίζουν να στοιχειώνουν τον χώρο του Γηπέδου μας, κόντρα σε όλους αυτούς που καθημερινά τρώνε το κορμί της Α.Ε.Κ πρέπει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να ορθώνουμε το ανάστημα μας και να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η Α.Ε.Κ. πρέπει αύριο κιόλας να γυρίσει Σπίτι της.
Πρέπει επίσης να βάλουμε ΜΥΑΛΟ, να πούμε όχι στην ηλιθιότητα και στην βλακεία και επιτέλους να εκμεταλλευτούμε την τεράστια δύναμη που εδώ και χρόνια σπαταλάμε για ανούσια πράγματα. Από το 2005 και εκείνον τον γαμ... Αύγουστο έχουμε χάσει πολλά. Καιρός να βάλουμε τα κομμάτια στην θέση τους και σε όποιον Αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα Μπορέσουμε!
Η Βασίλισσα συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στην ομίχλη, τα πράγματα από δύσκολα έως τραγικά. Το “μαγαζί” κλείνει ή το σώζει το αφεντικό και το όνομα του αφεντικού λέγεται Φιλίππου. Δεν βλέπω τίποτα άλλο. Καλός και άγιος ο Μηνάς αλλά no money, no honey. Εκτός εάν βγούμε στην γύρα πάλι να δώσει και τίποτα λεφτά ο βάτραχος να έχουν να μας τα ζαλίζουν πάλι για το πόσο ανοιχτοχέρης και αεκάρας...του κ... βέβαια είναι!
Το τμήμα της Πυγμαχίας από εκεί που θα ήταν στεγασμένο ...παραμένει άστεγο επειδή κάποιοι απλά έβαλαν το εγώ τους πάνω από το τμήμα της Α.Ε.Κ. Κρίμα και είχα την εντύπωση πως κάτι είχαν να πούνε τα παιδιά εκεί στην Φυλής. Μάλλον κατάλαβα λάθος.
Γουστάρω Σκαλάκια Κλάμπ, και ας νιώθουν ότι έπεσε άδειασμα. Δεν είναι έτσι. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι πάντα με το μέρος μας και στο τέλος αυτά θα σωθούν και ο βάτραχος και όλο το σύστημα που με μανία τον στηρίζει ώστε να μην σηκώσει ποτέ ξανά κεφάλι η Α.Ε.Κ. θα βουλιάξουν στον πάτο του βούρκου στον οποίο ζούνε.
Ρε βαζέλες εάν δεν μπορείτε μην κουβαλάτε και ασφαλίτες μαζί σας και ξεφτιλίζετε και το σώμα της Αστυνομίας! Εκτός εάν το υπουργείο Προ.Πο τους έχει βάλει εκεί να καταπολεμήσουν την βία. Πάντως το ξύλο μετά μουσικής δεν το καταπολέμησαν, πήραν και για το σπίτι με τις βαζέλες που έμπλεξαν! Υπέροχος ο Μπόνο έτσι παιδιά;
Κιτρινόμαυρο Αιγαίο και ORIGINAL. Ένα όνειρο παλιό και όμορφο...Χαιρετισμούς στον Νικόλα από τους Τρίποδες και στον Ματθαίο από τον Βουρβούλο..
Όλοι οι δρόμοι βγάζουν στην Λευκορωσία τον Νοέμβριο...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Πριν πάτε Ριζούπολη κάντε μια βόλτα από εκεί που μεγαλώσαμε μαζί, από εκεί που φωνάζαμε μαζί, από εκεί που γελάσαμε μαζί και από εκεί που κλάψαμε μαζί. Όμορφα χρόνια χαραγμένα στο Μυαλό και στην Καρδιά, όμορφα χρόνια που θα ξαναέρθουν...Καλημέρα ΑΕΚάρα, Καλημέρα Νέα Φιλαδέλφεια, Καλημέρα Σπίτι μας...
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 05-09-2010


Να ξεκινήσω σήμερα με την πικρή γεύση του χαμού του πατέρα του Κώστα από την Νέα Φιλαδέλφεια, του “μικρού Κακάτσου”. Ο Κώστας έχασε τον πατέρα του, η Νέα Φιλαδέλφεια έναν άνθρωπο που αγαπούσε την περιοχή του και η Α.Ε.Κ έναν καλό φίλο της . Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει πλέον...
Έτσι είναι η ζωή, δεν σε αφήνει ήσυχο, από την χαρά στην λύπη και αντίστροφα. Χρέος σου όμως να κρατάς τα σημαντικά και από τις λύπες και από τις χαρές, και τα δύο έχουν να σου δώσουν, γιατί ο δρόμος της ζωής δεν είναι μονόδρομος ούτε μια ευθεία και η πορεία μακριά και μεγάλη.
Παρασκευή βραδάκι δεν με έβγαλε στο Δωματιάκι, αν και όταν βρίσκομαι Αθήνα φροντίζω να μην το χάνω αυτό το βράδυ παρέα με τα αδέρφια μου στην πιο Κιτρινόμαυρη πλατεία του Κόσμου, αυτή της Αργεντινής Δημοκρατίας! Λέτε να απομακρύνομαι από την Οικογένεια; Λέτε να γίνω και εγώ ιδρυτικός τώρα. “Μπόμπερ” τι συνδρομή πληρώνουν οι ιδρυτικοί;
Βρέθηκα αντί αυτού στο πάντα κρυώκολο ΟΑΚΑ όπως και χιλιάδες άλλος κόσμος αλλά και πάρα πολύς δικό μας κόσμος, όχι για την Α.Ε.Κ. και το λέω χωρίς καμία ενοχή αυτό, αν και το μυαλό μου όλο εκεί τριγύριζε και όσα από το 2004 και μετά ζω και ζούμε καθημερινά, αλλά για τους U2. Υπέροχο βράδυ από πολλές απόψεις.
Βέβαια ακόμη και αυτές τις συγκλονιστικές μουσικές στιγμές που εμείς απολαμβάναμε τον Μπόνο οι γελοίοι βαζέλες αποφάσισαν να απολαύσουν τον ...πόνο! Με αποτέλεσμα οι... φουκαριάρες οι μάνες τους όπως λέει και ο Γιάννης να ψάχνουν τις ώρες επισκεπτηρίου του Ευαγγελισμού! Μιλάμε η ηλιθιότητα κάποιων “οπαδών” φτάνει στα όρια της απόλυτης ξεφτίλας!
Τα ίδια κάνουν και στο Μπραχάμι, όπου την μια “μαγκίζουν”, την άλλη ξημερώματα στα σκοτάδια ανάβουν στουπιά και την άλλη λένε να τα βρούμε και στο καπάκι την βρίσκουν να παίρνουν ανώνυμα τηλέφωνα βραδιάτικα και να απειλούν...έναν! Μα τόση μαγκιά λέμε. Να προσέχουν όμως γιατί η νύχτα έχει πολλά σκαλιά και μπορεί να τσακιστούν πουθενά!
Καιρό τώρα το τμήμα της Πυγμαχίας είναι άστεγο, άλλο ένα τμήμα που ταλαιπωρείται αφάνταστα και με ελάχιστη οικονομική ενίσχυση. Το τελευταίο καιρό είχε βρεθεί ο χώρος για την στέγαση του και λίγο πριν γίνουν τα συμβόλαια είχαμε εμπλοκή στο θέμα, όπου ελπίζω υπεύθυνος να είναι μόνο ο ιδιοκτήτης και όχι ο όποιος άλλος “πονηρός” παράγοντας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εάν εγώ διεκδικούσα ένα χώρο που τον ήθελε η Α.Ε.Κ. για να στεγάσει ένα τόσο ταλαιπωρημένο τμήμα όπως αυτό της πυγμαχίας θα έκανα πίσω, ειδικά εάν ήξερα ότι το ενδιαφέρον είναι καιρό τώρα.
Αντί αυτού όμως κάποιοι προτιμάνε να βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την Α.Ε.Κ. πράγμα καθόλου ασυνήθιστο ειδικά τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα της Α.Ε.Κ. και έτσι το τμήμα να παραμένει άστεγο. Βέβαια δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις αλλά προσωπικά δεν με καλύπτουν. Αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις, έτσι για να μην μπερδευόμαστε.
Όχι τίποτα άλλο αλλά βρήκα και είχαμε μια μικρή αλλά καλή κουβεντούλα με τον “Βασιλιά” τον Παναγιώτη από το Ηράκλειο και πέρα από την κουβέντα που είχαμε για τον ΧΧ, την ...γνωστή περιουσία του, εδώ έπεσε πολύ γέλιο, και το πόσο κακό κάνει η ORIGINAL κτλ κτλ... μου εξήγησε τον αληθινό του πόνο αυτόν για το τμήμα Πυγμαχίας της Α.Ε.Κ και τον καλό του φίλο Μικαελιάν που δεν βλέπει φως πουθενά! Καιρός να το προσέξουμε το τμήμα λίγο περισσότερο, με όσα έχουμε και λίγο περισσότερα από όσα μπορούμε. Κάνεις ΑΕΚτζής να βοηθήσει, να βάλει το χέρι λίγο στην τσέπη;
Τι θα γίνει ρε Παπά...και τα μάτια μας, όπως πάντα μου τονίζει ο Μάρκος, θα περιμένουμε τον Σηφάκη και την Ψώρα να σε συμβουλέψει και για το γήπεδο μπας και αποφασίσεις επιτέλους να κάνεις κάτι πραγματικά χρήσιμο και ουσιαστικό στην Α.Ε.Κ. πέρα από το να κρατάς στον πάγκο τον πιο άσχετο και αποτυχημένο προπονητή από το 1996 και μετά;
Αλήθεια η Ψώρα τα έδωσε τα λεφτά από το DVD; Ή ακόμα τα μετράνε να δούνε πόσα είναι; Μήπως έδωσε και εκείνα τα άλλα από την εκμετάλλευση του σήματος; Τελικά τώρα που επιτέλους κυκλοφόρησαν τα διαρκείας του Α.Σ Α.Ε.Κ και όχι ....ερασιτεχνική, θα τα επιστρέψουν όσοι τα αγόρασαν έναν μήνα πριν όταν η “κακιά” ORIGINAL και ο “κακός” ΧΧ ...προέτρεψαν τον βάτραχο να αρχίσει να μοιράζει μπουνιές; Τι έγινε τους πιάσαμε τους ενόχους της Καλλιθέας;
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει να βλέπουμε τα 3 Ε μπροστά μας , Εξέδρα, Εκδρομές και Ενότητα...όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Βήμα βήμα γίνονται όλα, δεν χρειάζονται βιαστικές και ανόητες και κυρίως άχρηστες κινήσεις. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας, όλοι εμείς που μας ενδιαφέρει και μας πονάει η Οικογένεια και σίγουρα όχι οι διάφοροι εξ του ουρανού “ιδρυτικοί”, να συνειδητοποιήσουμε τι δύναμη έχουμε και στα χέρια αλλά κυρίως στο μυαλό.
Εδώ ο γίνεται χαμός και εσύ να λείπεις και να μου τριγυρνάς στις Ίμπιζες και στα Λιβόρνο; Μπλούζα έφερες.
Και τα Σκαλάκια κλάμπ συνεχίζουν το αγώνα τους κόντρα στην βατραχομασωνία. Αυτά είναι, τουλάχιστον πάντα θα ξέρω ότι κάποιοι δεν θα αλωθούν στο μπλέντερ της αποχαύνωσης.
Και όσο για την Α.Ε.Κ. αυτή θα κρέμεται από τον εγωισμό του αποτυχημένου και όλου του συστήματος που τον εκτρέφει, τον συντηρεί και τον κρατάει στην επιφάνεια, μην τυχόν και βυθιστεί και χάσουμε το κελεπούρι. Πρώτη αγωνιστική και πάλι όλοι οι άλλοι έφταιγαν. Πίκρα και απογοήτευση σκόρπισαν στην Πάτρα.
Αλλά το έχω πει και το έχω γράψει, ο βάτραχος είναι η καλύτερη βιτρίνα για όλα τα άλλα. Όσο θα υπάρχει αυτή η βιτρίνα τα υπόλοιπα προβλήματα της Α.Ε.Κ. διοικητικά οικονομικά, μετοχικά, υποψήφιων αγοραστών και δεν συμμαζεύεται δεν θα φαίνονται, τουλάχιστον στο τραγικό μέγεθος που πραγματικά είναι. Ζούμε την εποχή της Α.Ε.Κ όπου η σφαλιάρα πέφτει σύννεφο και εμείς νομίζουμε ότι είναι αεράκι!
Όλοι οι δρόμοι βγάζουν στην Λευκορωσία τον Νοέμβριο...
Αχ Βασίλισσα μου...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ζω για να γυρίσουμε εκεί που ...the streets have names...Καππαδοκίας, Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου!!!
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά!