Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 27-03-2011


·Μια εβδομάδα έχει περάσει από την προηγούμενη Μαύρη και ντροπιαστική για όλους μας εκτός ίσως από αυτών που την διοικούν, Κυριακή και νομίζω ότι κουβαλάω 10 χρόνια στην πλάτη μου. Και ο Γολγοθάς όλων των ΑΕΚτζήδων που με απλότητα αγαπάμε την Α.Ε.Κ. συνεχίζεται με μαρτυρικό τρόπο.
·Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να περάσεις μια ήσυχη εβδομάδα με την Α.Ε.Κ. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, τα νιώθουμε χρόνια τώρα να τρώνε το πετσί και κάθε κύτταρο στο μυαλό μας. Άλλωστε όταν στα αυτιά όλων μας ακόμα βουίζει η εξάρα τότε σίγουρα οι ήσυχες μέρες και εβδομάδες φαντάζουν ουτοπία και όσο και να έχεις έναν τελικό και ένα κύπελλο που μπορείς να πάρεις, ε με τίποτα δεν θα ήθελα να προβλέψω τι θα γίνει εάν γίνουμε και η χαρά του γι-Δώνη! Άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα να μας κερδίζουμε. Γεια σου ρε Ντέμη.
·Λοιπόν η έκπληξη της εβδομάδας δεν ήρθε από τον Παππά που έμεινε στο να διαψεύδει υποτιθέμενες ή μη δηλώσεις του που του είχαν χρεωθεί αλλά με τις διασωστικές δηλώσεις του Νοτιά από το Αμέρικα με σκοπό να προφυλάξει τις επενδύσεις του αλλά μάλλον όχι στο να δώσει πνοή και ελπίδα στην Α.Ε.Κ.
·Από περιέργεια εκεί στο προπονητικό στα Σπάτα υπάρχει έστω μια ταμπέλα που να υποδηλώνει ότι το προπονητικό είναι της Α.Ε.Κ; Έστω ότι εκεί προπονείται η ομάδα της Α.Ε.Κ!
·Τελικά αυτή η Α.Ε.Κ. μετά το 2004 θα καταντήσει πιο τραγική από ότι την παρέλαβαν ο Ντέμης και οι low profile φίλοι του. Και αν ο Ντέμης το είδε το έργο καιρό τώρα και σαν καλός…καπετάνιος του γλυκού νερού την έκανε πρώτος από όλους, με αυτούς που έχουμε μείνει, ο πάτος θα είναι το μόνο σημείο σταθεροποίησης της κατάντιας της Α.Ε.Κ. όσο και να ήθελα να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο και έστω μια πηγή ελπίδας δυστυχώ τόσο καταλαβαίνω ότι άλλο τι θέλω και ονειρεύομαι και άλλο η ωμή και τραγική από ότι φαίνεται πλέον πραγματικότητα
·Η Οικογένεια μου, αυτή της ORIGINAL πέρασε στην επίθεση με 3 ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. Μάλλον τώρα το πράγμα είτε σοβαρεύει και θα πρέπει και εμείς να σοβαρευτούμε σε πολλά πράγματα είτε θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε γραφικοί ειδικά και μετά την τελευταία ανακοίνωση με τους ατυχείς κατ’ εμέ χαρακτηρισμούς, που εφόσον παραμείνουν Αδαμίδης και Βασιλομπίλλαρος θα φανεί απόλυτα πόσο σοβαρά ή όχι μας λογαριάζουν οι καλά κρυμμένοι μέτοχοι αμέτοχοι και ποια θα είναι η θέση μας από εκεί και πέρα. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να συναλλασσόμαστε, με την καλή έννοια πάντα, με «αδερφές» ή τελικά θα τους παραιτήσουμε;
·Βασικά θα έπρεπε και οι 2 τους να έχουν δηλώσει τις παραίτησης τους από το βράδυ της Κυριακής αλλά τι να λέμε τώρα. Στην χώρα αυτή η ευθιξία το να αναλαμβάνεις την ευθύνη μιας «καταστροφής» δεν υπάρχει πουθενά αφού πάντα θα υπάρχουν οι ασύμμετρες απειλές για να την βγάζουνε λάδι.
·Γελάω πάντως με κάποιους από τον «μαγικό»κόσμο της Α.Ε.Κ. που εάν δεν μίλαγε η ORIGINAL θα μας ζάλιζαν τα …τύμπανα γιατί σιωπά, ενώ τώρα που μιλά οι ίδιοι πάλι την κατηγορούν. Ντεμικοί και βατραχολάγνοι χέρι χέρι λέμε, αχ ρε μανούλα μου με πονάνε τα ματάκια μου!. Αποφασίστε λοιπόν κορίτσια σε ποιόν θα δώσετε την πλακέτα του MVP!
·Κάποιοι άλλοι βέβαια θα θυμηθούν ότι είμαστε και πάλι αδέρφια ώστε το συλλαλητήριο, που δεν γίνεται αυτή την φορά για τον Σκόκο, ελπίζω ούτε και για να επιστρέψει το σερβόπανο από την Κύπρο και οργανώνεται από τους γνωστούς φορείς χοροεσπερίδων και λαχειοφόρων αγορών να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή μπας και τους μάθουν και οι θυρωροί στις πολυκατοικίες γιατί στο γήπεδο μάλλον σπάνια τους βλέπουμε. Χορηγός του συλλαλητηρίου είναι το «Πρυττανείον»; Έ ρε γλέντια!
·Την ίδια ώρα ξαναέρχονται στο προσκήνιο και οι άλλοι σωτήρες που τόσα χρόνια με την προβιά του καφέ της χαράς ,βλέπε 924 που απέτυχαν 101% να στήσουν την εταιρεία λαϊκής βάσης που ονειρευόντουσαν πριν τους στύψει σαν πορτοκάλι ο Ντέμης, να μας ξαναεμφανίζονται και πάλι σε νέα συσκευασία δώρου, αυτή της …Ανεξάρτητης μπλα μπλα, μπλα μπλα και να αμολάνε πάλι τις αμπελοφιλοσοφίες κοινωνικοποίησης! Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Αντρέας λέμε…
·Βασικά η όλη φάση θυμίζει πύργο της Βαβέλ. Το σίγουρο ότι έτσι όπως πάει το έργο η καταστροφή δεν θα αργήσει να έρθει. Το τι θα επακολουθήσει για την ΠΑΕ μας το δείχνει πεντακάθαρα η ΚΑΕ. Απομένει λοιπόν να δούμε το πότε. Η λύση πρωτοδικείου είναι προ των πυλών και το χειρότερο είναι ότι όπως για την Βασίλισσα δεν βρέθηκε ποτέ αξιόπιστη επόμενη μέρα έτσι ακριβώς θα γίνει και με το ποδόσφαιρο.
·Μου λένε ότι η Α.Ε.Κ. είναι μαγαζί γωνία, δεν αμφιβάλλω. αλλά κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, ξέρετε πόσα γωνιακά μαγαζιά έχω δει με λουκέτο. Δύσκολη εποχή για όλους, ακόμα και για αυτούς που οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες μετράνε εκατομμύρια και οι στόλοι από καράβια ξεπερνάνε σε αριθμό τα αμαξάκια του γιου μου. Το μόνο που βασιλεύει στην χώρα είναι το μαύρο χρήμα αλλά ακόμη και αυτοί που το έχουν δύσκολα θα τον βγάλουν στην φόρα με το ΣΔΟΕ να παραμονεύει πλέον όχι μόνο την Α.Ε.Κ. αλλά και όλες τις αμαρτωλές ΠΑΕ της Σούπερ Λίγδας, εκτός ίσως της κυβερνητικής ομάδας αλλά και εκείνης της αντιπολίτευσης και της Κανέλλη!
·Στο Βελιγράδι οι Ήρωες προσπάθησαν για το καλύτερο και απομένει άλλο ένα ημίχρονο στα Φιλαδέλφεια για να ξέρουμε εάν η Ευρωπαϊκή κούρσα θα έχει συνέχεια. Ένα τεράστιο μπράβο και αδέρφια από το Λονδίνο που για μια ακόμη φορά έκαναν την υπέρβαση και βρέθηκαν δίπλα στην Α.Ε.Κ.
·Για τους Παρτιζάνους και τα …ξαδέλφια δεν χρειάζεται να συμπληρώσω πολλά πράγματα. Για τους πρώτους θα κρατήσω μόνο τις στιγμές που η Α.Ε.Κ. βρέθηκε δίπλα τους όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος, ενώ για τους δεύτερους, κερνάω τσιζμπέργκερ στην Αλεξανδρούπολη!
·Ελπίζω μόνο κάποιοι στην ρεβάνς να βάλουν πάνω από όλα την Α.Ε.Κ. και να μην παρασυρθούν από κάθε είδους εκτός Α.Ε.Κ. σκοπιμότητες, να μην τις αναλύω, δεν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να πληγώσουμε το τμήμα στην πιο συναρπαστική του χρονιά.
·Πιο πολύ την προηγούμενη Κυριακή στεναχωρήθηκα για όλα εκείνα τα παιδάκια, σαν την κόρη μου, τον 10χρονο βαφτισιμιό μου και τα τόσα άλλα, που από Δευτέρα πρωί μπήκαν με αγριότητα σε εκείνο τον κόσμο της Α.Ε.Κ. που κανείς μας δεν ονειρεύεται, ούτε θέλει. Και σε όλα αυτά τα παιδάκια όλοι αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη της Α.Ε.Κ. δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα από ότι φαίνεται.
·Η μοναδική λύση να βγούμε από την κρίση που μαστίζει όλη την Α.Ε.Κ. παραμένει το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά που φαίνεται ότι αυτό το όνειρο και αυτό το όραμα δύσκολα θα μπορεί να βρεθεί άνθρωπος να μας το δώσει. Η πηγή της σωτηρίας της Α.Ε.Κ. ξεκινάει από το Σπίτι μας.
·Το βράδυ μας βρίσκει στο Κύτταρο και την Βιτάλη. Τώρα με τι καρδιά θα ψυχαγωγηθούμε και πόσο, αυτό είναι άλλο εντελώς θέμα.
·Αναπολώ κάθε στιγμή που ζούσαμε μαζί από το πρωί, που βγαίναμε μαζί τα μεσημέρια, χειμώνες καλοκαίρια, αναπολώ κάθε στιγμή εκδρομές, αδέλφια, μπύρες, τραγούδια χαρές και δάκρυα όλα μαζί.
·Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
·Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Μπήκε και η άνοιξη μεγάλωσε και η μέρα άραγε την πόρτα ποιος θα την κλείσει;
Για την υπογραφή
Διονύσης

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 20-03-2011

·Πάει και το Σκοράκι λοιπόν και σίγουρα οι πάγκοι των εφημερίδων είναι πολύ πιο φτωχοί πλέον χωρίς την Κιτρινόμαυρη ενημέρωση του. Εύχομαι γρήγορα να καλυφθεί το κενό του αλλά για να γίνει αυτό πρέπει και εμείς να αγκαλιάσουμε την επόμενη προσπάθεια εάν αυτή τελικά πάρει σάρκα και οστά.


·Εμείς θα τα λέμε πλέον από εδώ μέσα, ελπίζω σε εβδομαδιαία βάση, μια και πλέον δεν μας βιάζει να προλάβουμε πριν κλείσει το φύλλο Σάββατο βράδυ για να πάει για τύπωμα. Βέβαια είναι πολύ πιο γλυκό να σε διαβάζουν στο χαρτί, έστω και 2 χιλιάδες άνθρωποι παρά μέσα από εδώ αλλά όσο θα είμαστε «άστεγοι» στο χαρτί θα κοιτάξουμε να δυναμώνουμε την στέγη μας εδώ μέσα.

·Λοιπόν, το καλύτερο κορνέ στην Ελλάδα το φτιάχνει ο θείος του Νίκου Κωστένογλου στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Εύχομαι δε Κυριακή βραδάκι να του έρθει παραγγελία για αποστολή εξπρές στο Ρέντη. Τα μεταφορικά τα κάνω δώρο ο ίδιος.

·Παίκτες της Α.Ε.Κ. εσείς που φοράτε την Κιτρινόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, την Τετάρτη φροντίσατε να παίξετε και για Εμάς, αν και νομίζω ότι ένας λόγος ήταν ένας περίεργος «φόβος» για την επιστροφή. Έστω και έτσι σήμερα καλείστε να παίξετε πραγματικά και για εσάς.

·Όλη η χρονιά μια ταλαιπωρία για όλους μας ήταν, ας είναι τώρα που τελειώνει να μας χαρίσετε λίγη χαρά και με την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και με το να χαλάσετε την φιέστα του διορισμένου εδώ και χρόνια ψευδοπρωταθλητή. Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα χαρίσετε μεγάλη χαρά σε όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους και όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, ΑΕΚτζήδες.

·Τελικά πόσο κομπλεξικοί είναι αυτά τα «ξαδέρφια» εκεί πάνω. Δεν μιλάω για το επιστημονικής φαντασίας γιγαντοπανό που κρέμασαν και η ανάλυση του τι ήθελαν να πούνε τα καρντάσια έχει δοθεί για μελέτη σε τρία τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενός του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, αλλά από ότι έμαθα μελέτη επί του θέματος ζήτησε να κάνει και η Οξφόρδη, αλλά που η αγωνία τους δεν ήταν να νικήσουν εμάς για να πάρουν το κύπελλο αλλά για να κατεβάσουν περισσότερο κόσμο στην Αθήνα από ότι τα σκουλίκια!

·Βρε που πάτε ρε «ξαδέρφιααααα»; Και αυτό το ντου στο 89 τι το θέλατε αφού έτσι και αλλιώς την μπουγάτσα την είχατε ήδη χωνέψει. Τι να πω; Σίγουρα αυτός ο Μπαογκ αλλά και ο κόσμος του καμία σχέση δεν έχει με εκείνον της δεκαετίας του 80 και του 90 που τους ζούσα και κάπου να το ομολογήσω τους ψιλογούσταρα κιόλας και γιαυτό με καμάρι λέγαμε ότι η Θύρα 8 ήταν δεύτερο σπίτι μας. Δεν πειράζει υπάρχουν και τα πλέι όφφ!!!

·Σήμερα λοιπόν για μία ακόμη φορά αναμετράτε το καλό με το κακό. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό και πρέπει πάντα να τους το θυμίζουμε κιόλας. Ο χοντροπρόεδρας της Σούπερ Λίγδας θα φροντίσει να μας αποδείξει και αυτός με την σειρά του πόσο κακό κουβαλάει αυτό το σωματείο αλλά και το άλλο το σιχαμένο των βάζελων, τόσο για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνία την ίδια.

·Γελάω αφάνταστα με όλους αυτούς που θέλουν λέει να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα διάφορα παρατράγουδα που το δυναστεύουν, φυσικά μην λογαριάζοντας πρώτους από όλους τους εαυτούς τους. Τέλος πάντων όταν κάποια μέρα καθαρίσει …σχετικά αυτό που ονομάζεται κοινωνία του ποδοσφαίρου τότε λοιπόν και ο όποιος Κωστάκης, Γιωργάκης και δεν συμμαζεύεται θα έχουν κάνει και μια κάποια αρχή για να κάνουν την παρέμβαση, την αλλαγή στην κοινωνία που ζούμε, στην κοινωνία της μίζας, της λαμογιάς και της ψευτιάς. Μέχρι τότε ας πληρώνουμε το ΔΝΤ σαν προβατάκια έτοιμα για το πανηγυράκι της Λαμπρής! Καλό σούβλισμα.

·Η Βασίλισσα έκανε ένα ακόμη βήμα σωτηρίας. Το πρόγραμμα της παραμένει δύσκολο και όλα θα κρίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαστε στον γκρεμό και κρεμόμαστε από μια κλωστή. Άλλες φορές θα είχαμε κατασκηνώσει στην ΦΑΓΕ, τώρα πλέον με δυσκολία γεμίζουμε και το κλειστό της Ζωφριάς.

·Στο Χάντμπολ η Οικογένεια ξεκίνησε πάλι μια συγκινητική προσπάθεια να μαζέψουμε λεφτά να ανταποδώσουμε κατά κάποιο τρόπο την χαρά που μας έχουν δώσει αυτά παιδιά εκεί. Πόσες φορές έχω πει να υπήρχε κάποιος να αναλάβει το τμήμα και να το οδηγήσει όχι μόνο ψηλά στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας άνθρωπος να έχει το μικρόβιο της ΑΕΚοσύνης μέσα του λέμε.

·Απομένει λοιπόν όποιος θέλει να χτυπήσει το 6944295795 και να του λυθούν κάθε είδους απορίες για το πώς μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια να μαζέψουμε κάποια χρήματα για την ομάδα του Χάντμπολ.

·Από περιέργεια αύριο ποιος θα αγοράσει την Α.Ε.Κ. ; Από περιέργεια πόσο θίχτηκε ο Παππάς που ο Αδαμίδης έβριζε τον γαύρο; Μάλιστα κύριοι κάποιοι λένε ότι κάνουν και δημοσιογραφία!

·Πόσο γελάω με τους …γείτονες τους βαζέλες που με 1002 τρόπους προσπαθούν να δικαιολογήσουν το πριμ του πατερούλη τους, μέχρι και την ύπαρξη την δικιά μας, μια ύπαρξη πλέον 30 χρόνων την λογαριάζουν ως μη υπαρκτή!!! Δεν πειράζει θα είμαστε εδώ και μόλις τελειώσει η επιδότηση.

·Άντε να δούμε που θα μας βγάλει απόψε λοιπόν το βράδυ. Οι γαύροι περιμένουν να φιλοξενήσουν την αποστολή πως και πως. Στο χέρι μας λοιπόν εμείς απόψε να πίνουμε μπυρίτσες στην Νέα Φιλαδέλφεια και αυτοί να ψάχνουν για ζαχαροπλαστεία στο Ρέντη! Μα τι μαγική εικόνα.

·Δεν μπορώ να νιώσω «αδελφός» με υποτιθέμενα «αδέλφια», ειδικά κάποια που θυμούνται την Οικογένεια μόνο όταν είναι στην δύσκολη και ψάχνουν την ελεημοσύνη της Μαμάς και που επιμένουν τόσο πρόσχαρα να δίνουν το χέρι τους σε κάθε τιποτένιο που σαν σκοπό ζωής έχει όχι να βοηθάει την Α.Ε.Κ. αλλά πώς να κάνει κακό στον ΧΧ και στην Οικογένεια της ORIGINAL. Ας είναι που ο Αρχηγός είναι μεγαλόψυχος!

·Στις Φιλαδέλφειας τα στενά πάντα θα τριγυρνάω, έστω και αν βρίσκομαι χιλιόμετρα και θάλασσες μακριά. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να με ξεκόψει από το να έχω το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μου ριζωμένα εκεί.

·Λοιπόν σενιόρ είμαστε για Φιλαδέλφεια;

·Αναπολώ κάθε στιγμή που ζούσαμε μαζί από το πρωί, που βγαίναμε μαζί τα μεσημέρια, χειμώνες καλοκαίρια, αναπολώ κάθε στιγμή εκδρομές, αδέλφια, μπύρες, τραγούδια χαρές και δάκρυα όλα μαζί.

·Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

·Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…η σημερινή στήλη είναι αφιερωμένη στον καλό μου φίλο και Αδελφό που βρίσκεται στο 414 δωμάτιο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» με την ευχή να γυρίσει και πάλι κοντά μας σιδερένιος και ας μην βάλει ποτέ μυαλό!

Για την υπογραφή
Διονύσης