Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 21-12-2008


· Σήμερα ξεκινάω από την Λεωφόρο Κηφισίας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το πάντα κρυώκολο και άψυχο ΟΑΚΑ.Όλα πήγαν καλά χτες και το ευχαριστώ μου φτάνει σε όλους όσους για μια ακόμη φορά μου έδειξαν ότι αυτό που λέμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι πάντα εδώ, σε κάθε έκφραση της ζωής μας, ακόμη και αν πέρασαν τα χρόνια και κάποιοι που απομακρύνθηκαν με τα χρόνια και έχασαν και τον δρόμο μας σκοτίζουν για τα παλιά και άλλα τέτοια...ρομαντικά.
· Σήμερα φτάνω και στο Ηράκλειο. Η σημαία πάντα ψηλά θα είναι εκεί ακόμη και αν συνομοσιολογήσουν όλοι οι πλανήτες μαζί. Ο Άνθρωπος μας θα είναι πάντα εκεί για να τραβά την δικιά του ανηφόρα ακόμα και τώρα που νιώθει κάπως... κρυωμένος! Θέμη μου χρόνια σου πολλά.
· Η διαδρομή θα με βγάλει και στην Κιβωτό του Κόσμου και στον πατήρ Αντώνιο με τα 180 παιδάκια που φροντίζει. Φέτος θα είναι δίπλα τους και η Μάνα Α.Ε.Κ., έστω και για λίγο, έστω και για αυτές τις μέρες. Είναι μια αξιόλογη ενέργεια εάν φανταστεί κανείς ότι για αυτή την Α.Ε.Κ δεν υπάρχει κανείς να την φροντίζει και μοιάζει πολύ στην περιπέτεια που έχει και η ζωή αυτών των παιδιών στην Κιβωτό, μόνο που στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει πατήρ Αντώνης.
· Στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα θα κάνει κρύο και όσοι πάτε να ντυθείτε καλά. Μπορεί να μην πάθαμε ψύξη από τον Βαρδάρη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά κάτι μου ψιθυρίζει στο αυτί για μπωφόρια!
· Στο Σπόρτινγκ πάντως χτες είχε πολύ κρύο, όχι τόσο αγωνιστικά όπου και πάλι ...πέσαμε σε κώμα για ένα 10λεπτο και τελικά την γλιτώσαμε φθηνά κάνοντας και ένα τεράστιο ακόμα βήμα, αλλά στην εξέδρα.
· Ο "αγανακτισμένος" κ.Σκόπας που έκοβε βόλτες σαφώς καταπονημένος και αυτός από την υπεπροσπάθεια να πετάξει καμιά πέτρα, είχε φροντίσε 15 μέρες πριν να μας τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και να μας δώσει πακέτο την μία αγωνιστική. Τι μεγαλύτερη χαρά από το να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές στην γειτονιά που διοικεί;
· Βέβαια σε αυτό έχουμε τεράστια ευθύνη και εμείς που καταφέρνουμε η ...κάψα του καθένα να την λούζεται η καμπούρα μας. Είναι κρίμα που δεν είχαμε κόσμο χτες στο Σπόρτινγκ. Είναι κρίμα που χρειάζεται έστω και ένας χαζός ή ανεγκέφαλος για να δώσει το δικαίωμα να μας τιμωρήσουν.
· Και το κακό δεν σταματάει εδώ αλλά είναι υπόθεση χρόνου να φάμε μια ακόμη παρατήρηση , οπότε πάμε για μία ακόμη αγωνιστική έτσι για πλάκα. Δεν είναι εύκολο γήπεδο το Σπόρτινγκ, ούτε για τους αντιπάλους μας μα ούτε και για εμάς. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να υπερβαλλουμε εαυτούς. Ξέρουν που πονάμε και εκεί θα μας πατάνε. Ας μην τους δίνουμε λοιπόν το πάτημα.
· Ελπίζω ο Μπάμπης και τα άλλα παιδιά που μπηκαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια να προσπαθήσουν να μείνουν συντονισμένοι στα καλά που βγαίνουν από το Σπόρτινγκ και μέσα από αυτά να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα κομμάτια ενωμένα.
· Ας γυρίσουμε πάλι στο κρύο Ο.Α.Κ.Α., εκεί όπου σήμερα με αγωνία περιμένουμε τον μάγο...σε μορφή βατράχου, στον πάγκο, που μας κουβάλησαν για βιτρίνα να κάνει το θαύμα του και εκτός από το να πονάνε κάθε Κυριακή τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε, τουλάχιστον να περάσουμε ευχάριστα τα Χριστούγεννα που έρχονται λίγες μέρες μετά.
· Μα παρέλαβε καμένη γη θα πει το fan club του, και λοιπόν; Δεν το δέχομαι αυτό. Αφήστε που μου θυμίζει πολτικολογία. Άλλωστε αφού οι ίδιοι οι παράγοντες της σημερινής ΠΑΕ μας βλέπουν καθαρά με τους νόμους της πελατείας έχω την εντύπωση πως όταν πονάνε τα μάτια των πελατών, όχι από τα δακρυγόνα που τόσο ευγενικά μας προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία, αλλά απο αυτά που βλέπουν στο χορτάρι θα αρχίσουν έντονα δυσανασχετούν και να εκνευρίζονται, ελπίζω μόνο μην κάνουν και τίποτα "πλιάτσικα" οι εκνευρισμένοι πελάτες!
· Αληθεύει πάντως ότι κάποιοι ήδη έχουν κάνει πλιάτσικο στην ΠΑΕ; Γιατί υπάρχει ένας έντονος οικονομικός εκνευρισμός στην εταιρεία; Εντάξει το δάνειο που θα πάρουμε για να μην χρωστάμε εκείνα που ...ξεχρεώσαμε πριν 2 καλοκαίρια σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του τότε προέδρου της ΠΑΕ;
· Ελπίζω πράγματι να είχα παρεξηγήσει το Γιώργο Κιντή κάποτε. Ελπίζω άυριο μεθαύριο να ρίξει στα τσακίδια τον ατελειώτο εγωισμό της ΠΑΕ και την προοπτική της ΟΔΔΥ-σειας και επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο πράγμα. Με Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ένα μαγικό πράγμα. Αν προσέξετε την φωτογραφία δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Άραγε πόσοι δεν έχετε πεθυμήσει να βρεθείτε ξανά σε αυτά τα μέρη μια Κυριακή σαν την σημερινή που παίζει η Α.Ε.Κ. Να τσικνιστείτε απο τις καντίνες, να αγοράσετε κάνα κασκολάκι από τους περιφερόμενους μεροκαματιάρηδες που πουλάνε την κιτρινόμαυτη τους πραμάτεια, να βρούμε τα μικρά αλλά τόσο μεγάλα βήματα που κάναμε από μικροί σε αυτά τα χώματα.
· Φαντάζει δύσκολο, αλλά είναι το μόνο αληθινό και δυνατόν να γίνει. Όσο καθυστερούμε απλά χειροτερεύουμε την κατάσταση του ασθενούς. Και ασθενής στην περίπτωση μας είναι όλη η Α.Ε.Κ. και όχι απλά κάποιο τμήμα της.
· Τα πισώπλατα χτυπήματα συνεχίζονται στην Μάνα Α.Ε.Κ. βλέπεται κάποιοι απο το παλιό συνάφι έχασαν τα κεκτημένα τους και έτσι έβαλαν τις πλάγιες μεθόδους σε λειτουργία. Γιαυτούς δεν υπάρχει Α.Ε.Κ. αλλά μόνο ο εαυτούλης τους και φυσικά η κονόμα.
· Στο Χάντμπολ τα καταφέραμε και το γυρίσαμε το παιχνίδι, αυτή την φορά παίζαμε εντός έδρας στο Λαύριο! Οι άνδρες στο βόλεϊ ξεκούραστα πέρασαν το απόγευμα τους.Τα ματιάσαμε τα κορίτσια μας και από εκεί που το τράινο πήγαινε φουλαριστό ξαφνικά κάτι τρέχει αλλά σε άλλη κατεύθυνση. Τα δάκρυα στο τέλος ίσως είναι ένας καλός τρόπος να ξαναβρούμε και την αυτοσυγκέντρωση μας και να χαράξουμε πάλι την πορεία μας. Η Α.Ε.Κ. των φτωχών με νύχια και με δόντια κρατιέται ζωντανή.
· Αναρωτιόταν χτες ο Γιατρός κάπου εκεί στο παγωμένο Σπόρτινγκ που στην ευχή είναι ο Μελισσανίδης να βοηθήσει την Μάνα Α.Ε.Κ. έστω με το να βάλει μια διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων μας. Η απάντηση που έδωσε ο Κοντός μας ήταν απλή. Ούτε χριστουγεννιάτική κάρτα δεν μας στέλνει που κοστίζει 57 σέντσια!
· Καλά Χριστούγεννα, Καλά ΑΕΚούγεννα να έχουμε Αδέρφια μου...
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Επειγόντος για Bypass η Α.Ε.Κ!
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: