Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα



· Άντε το φάγαμε και το 2008. Μηδέν σχεδόν παντού σαν Α.Ε.Κ. μπορώ να πω, με πονάει που το λέω αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια. Από πού να μας πιάσω και που να μας αφήσω. Μια μαύρη χρονιά από πολλές απόψεις, να φύγει και να μην ξανάρθει.
· Μένω σε δύο τρεις στάσεις μέσα στο 2008, η πρώτη το Πρωτάθλημα που κερδίσαμε στην Πυγμαχία. Αλήθεια πόση σημασία έχουμε δώσει ΟΛΟΙ μας σε αυτό το γεγονός; Ένα τμήμα με ελάχιστο εξοπλισμό, με γυμναστήριο στις ορέξεις του ιδιοκτήτη και για λεφτά…μόνο σε όνειρα. Και όμως μας έφεραν τίτλο!
· Το δεύτερο μάλλον μπορώ να πω ότι πιο θετικό βγήκε από την χρονιά αφού από τον Ιούλιο ανέλαβε ο Κόσμος, στην κυριολεξία, με μπροστάρα την ORIGINAL την Μάνα Α.Ε.Κ. και συγχρόνως έδωσε και πνοή για την Βασίλισσα.
· Η τρίτη και φαρμακερή στάση, θετική μέσα στην αρνητικότητας της, είναι η αποχώρηση του Νικολαίδη. Αυτού ντε που από 20 χρονών δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στην ζωή του, αυτού που μας είπε να πετάξουμε το κασκώλ και πρώτος την έκανε από το «καράβι», αυτός που περνούσε περισσότερο χρόνο για να φτιάξει το ίματζ του και να μπαινοβγαίνει στα γραφεία της ασφάλειας. Α ναι, ασχολιόταν και με την …εταιρεία, εκεί έκανε και γύρω στις 80 μεταγραφές!
· Μια αποχώρηση που ήταν προδιαγεγραμμένη, για μένα, να γίνει από τότε που έσπασε το γυαλί στο Περιστέρι, τον Αύγουστο του 2005 και που πέρασαν 4 και βάλε χρόνια για να καταλάβουμε ότι δυστυχώς ούτε βήμα δεν κάναμε σαν ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ.όλα αυτά τα χρόνια.
· Το 2009 ξεκινάει με ελπίδες, πολλές ελπίδες, έστω και αν από ελάχιστά σημεία έχουμε να πιαστούμε. Ώρες, ώρες νομίζω είμαστε η προσωποποίηση της τραγωδίας! Αλλά ας μην πιάνομαι από τραγωδίες τέτοιες μέρες. Ας το δω λίγο πιο ελπιδοφόρα και χαρούμενα
· Το πιο βασικό είναι και παραμένει το Γηπεδικό. Χωρίς αυτό όλη η Α.Ε.Κ. φαντάζει καταδικασμένη και κάπου εδώ μετά από 4 χρόνια ατελείωτου εγωισμού και υψηλής μαλάκυνσης του εγκεφάλου επιτέλους σαν να βλέπουμε τις πρώτες αχτίδες φωτός για Γήπεδο και μάλιστα στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Όχι, όχι μην πανηγυρίζετε, τίποτα δεν χτίστηκε ακόμα, μήτε τούβλο δεν έχει μπει. Απλώς τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν και πλέον η ΠΑΕ σοβαρά σκέφτεται να στηρίξει και με υπογραφή Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Όχι, όχι μην πανηγυρίζετε, δεν είναι όλα ρόδινα ακόμη. Απέχουν ακόμη πολύ από το να γίνουν τα όνειρα μας…οικοδομήσιμα. Βέβαια και ο Δήμος πλέον βλέπει με άλλο μάτι την όλη υπόθεση αλλά αλήθεια τι εμπιστοσύνη να έχεις σε έναν Δήμο που δεν σου παραχωρεί το κλειστό του Ιωνικού έστω για μια ομάδα σου, για να μην ξεχάσω τον «αδελφίστικο» ρόλο του στους 131 και τον ανεκδιήγητο Βγότζα που μια ήταν συνήγορος των 131 και την επομένη νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ για το Γηπεδικό.
· Από την άλλη η ΠΑΕ πλέον τα έχει βρει σκούρα στην ΟΔΔΥ-σεια, που να βρει χρόνο και ο Αλογοσκούφης να κάνει πράξη το μνημόνιο που τελικά το κατάντησε μνημόσυνο, και πλέον η Νέα Φιλαδέλφεια φαντάζει σαν είδος μονόδρομου για την ΠΑΕ και τον νέο πρόεδρο της.
· Βασικά πιστεύω το κυριότερο είναι να αποφύγουμε την Ριζούπολη σε δύο χρόνια, γιατί μαθηματικά τα βάζω κάτω και οι υπολογισμοί μου εκεί μας βγάζουν. Τα έξοδα στο ΟΑΚΑ είναι τεράστια και αν αναλογιστεί κανείς και το πλήθος των υπαλλήλων που έχουν φορτωθεί στην ΠΑΕ, με την πολυχλίδα που πουλάνε εκεί, τα οικονομικά κόστη φαντάζουν πολύ αλμυρά.
· Δεν κάνω πλάκα για την Ριζούπολη. Το έχω ξαναπεί ότι ο Φιλίππου και η πολιτική που άσκησε όσο ήταν διοίκηση μας οδήγησαν στο Σπόρτινγκ και πάλι καλά να λέμε. Ακολουθώντας λοιπόν και η ΠΑΕ καιρό τώρα το δόγμα Φιλίππου μας οδηγεί στο αντίστοιχο ποδοσφαιρικό Σπόρτινγκ! Περαστικά μας.
· Μην απορήσετε λοιπόν εάν μέσα στις επόμενες μέρες εμφανιστεί και σαν Άγιος Βασίλης ο Κιντής και προσφέρει με τεράστια απλότητα στην Μάνα Α.Ε.Κ. επιτέλους την ευκαιρία για το θαύμα. Δεν θα είναι ακριβώς δώρο φαντάζομαι αλλά σίγουρα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει την παρούσα στιγμή.
· Βέβαια ελπίζω να προλάβει και ο Κιντής να γίνει …Άη Βασίλης, γιατί κάτι μου λέει ότι το σκάφος θα έχει έντονες αναταράξεις και ίσως όλοι προσγειωθούμε απότομα. Αυτός που ήδη έχει προσγειωθεί πάντως είναι ο «αόρατος».
· Και αν μέχρι τώρα η τύχη του έχει χαριστεί περισσότερο από ότι στον προκάτοχο του με την απόδοση που έχουν αυτοί που παίζουν στο χορτάρι δύσκολα τον βλέπω να γλιτώνει τις γιούχες ακόμα και από τα επίσημα σε λίγο, ζητώντας του να κάνει θαύματα αλλά που αυτά τα έχασε το 1996!
· Μια θερμή παράκληση ας του πει κάποιος να μην πιάνει τον κόσμο στο στόμα του, ούτε καν παράκληση σαν να κάνει. Ας κοιτάξει τόσο καιρό που έχει περάσει στο ντούκου η παρουσία του να το εκμεταλλευτεί όσο γίνεται περισσότερο.
· Τελικά βρήκαμε και το φάρμακο του Μπασινά. Με 1-2 μπινελίκια θα παίρνει μπροστά και θα αρχίζει να μαρκάρει και να κάνει παιχνίδια, αντί να σέρνεται. Κάπου διάβασα ότι ήταν πολύ στεναχωρημένος, τόσο που βγήκε έξω να πιει ένα ποτό να ξεσκάσει το βράδυ το παιδί! Και εγώ με 800χιλιάρικα τον χρόνο θα έψαχνα να πιω τον πόνο μου λέμε!
· Στην Βασίλισσα μας περιμένει σύντομα άλλη μια κρύα αγωνιστική και νομίζω ότι με το Μαρούσι …πολύ εύκολα θα την φάμε την παρατήρηση. Απομένει βέβαια στα ντέρμπυ που έρχονται ο αστυνομικός διοικητής που ακούει στο όνομα Σκόπας να κάνει τα μαγικά του και με συνοπτικές διαδικασίες, όπως το μάρμαρο που βρέθηκε στα χέρια του, να μας στείλει πάλι αδιάβαστους και φυσικά τιμωρημένους.
· Στην Πυλαία πάντως ο αντίστοιχος αστυνομικός διευθυντής μάλλον έχει πρόβλημα όρασης ή βγήκε από άλλη σχολή από αυτή που βγήκε ο Σκόπας! Αλλά εδώ έχει να κάνει με την Α.Ε.Κ., μια Α.Ε.Κ. των φτωχών, ποιος να την υπολογίσει; Πρόσφυγες είμαστε ξέρουμε από αυτά. Ρε Μελισσανίδη που είσαι είπαμε να βάλεις πλάτη;
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Καλή Χρονιά Α.Ε.Κάρα μου, Καλή Χρονιά Αδέλφια μου Ενωσίτες και Οριτιζινάλια όλης της Γης!
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: