Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα



· Άντε το φάγαμε και το 2008. Μηδέν σχεδόν παντού σαν Α.Ε.Κ. μπορώ να πω, με πονάει που το λέω αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια. Από πού να μας πιάσω και που να μας αφήσω. Μια μαύρη χρονιά από πολλές απόψεις, να φύγει και να μην ξανάρθει.
· Μένω σε δύο τρεις στάσεις μέσα στο 2008, η πρώτη το Πρωτάθλημα που κερδίσαμε στην Πυγμαχία. Αλήθεια πόση σημασία έχουμε δώσει ΟΛΟΙ μας σε αυτό το γεγονός; Ένα τμήμα με ελάχιστο εξοπλισμό, με γυμναστήριο στις ορέξεις του ιδιοκτήτη και για λεφτά…μόνο σε όνειρα. Και όμως μας έφεραν τίτλο!
· Το δεύτερο μάλλον μπορώ να πω ότι πιο θετικό βγήκε από την χρονιά αφού από τον Ιούλιο ανέλαβε ο Κόσμος, στην κυριολεξία, με μπροστάρα την ORIGINAL την Μάνα Α.Ε.Κ. και συγχρόνως έδωσε και πνοή για την Βασίλισσα.
· Η τρίτη και φαρμακερή στάση, θετική μέσα στην αρνητικότητας της, είναι η αποχώρηση του Νικολαίδη. Αυτού ντε που από 20 χρονών δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στην ζωή του, αυτού που μας είπε να πετάξουμε το κασκώλ και πρώτος την έκανε από το «καράβι», αυτός που περνούσε περισσότερο χρόνο για να φτιάξει το ίματζ του και να μπαινοβγαίνει στα γραφεία της ασφάλειας. Α ναι, ασχολιόταν και με την …εταιρεία, εκεί έκανε και γύρω στις 80 μεταγραφές!
· Μια αποχώρηση που ήταν προδιαγεγραμμένη, για μένα, να γίνει από τότε που έσπασε το γυαλί στο Περιστέρι, τον Αύγουστο του 2005 και που πέρασαν 4 και βάλε χρόνια για να καταλάβουμε ότι δυστυχώς ούτε βήμα δεν κάναμε σαν ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ.όλα αυτά τα χρόνια.
· Το 2009 ξεκινάει με ελπίδες, πολλές ελπίδες, έστω και αν από ελάχιστά σημεία έχουμε να πιαστούμε. Ώρες, ώρες νομίζω είμαστε η προσωποποίηση της τραγωδίας! Αλλά ας μην πιάνομαι από τραγωδίες τέτοιες μέρες. Ας το δω λίγο πιο ελπιδοφόρα και χαρούμενα
· Το πιο βασικό είναι και παραμένει το Γηπεδικό. Χωρίς αυτό όλη η Α.Ε.Κ. φαντάζει καταδικασμένη και κάπου εδώ μετά από 4 χρόνια ατελείωτου εγωισμού και υψηλής μαλάκυνσης του εγκεφάλου επιτέλους σαν να βλέπουμε τις πρώτες αχτίδες φωτός για Γήπεδο και μάλιστα στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Όχι, όχι μην πανηγυρίζετε, τίποτα δεν χτίστηκε ακόμα, μήτε τούβλο δεν έχει μπει. Απλώς τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν και πλέον η ΠΑΕ σοβαρά σκέφτεται να στηρίξει και με υπογραφή Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Όχι, όχι μην πανηγυρίζετε, δεν είναι όλα ρόδινα ακόμη. Απέχουν ακόμη πολύ από το να γίνουν τα όνειρα μας…οικοδομήσιμα. Βέβαια και ο Δήμος πλέον βλέπει με άλλο μάτι την όλη υπόθεση αλλά αλήθεια τι εμπιστοσύνη να έχεις σε έναν Δήμο που δεν σου παραχωρεί το κλειστό του Ιωνικού έστω για μια ομάδα σου, για να μην ξεχάσω τον «αδελφίστικο» ρόλο του στους 131 και τον ανεκδιήγητο Βγότζα που μια ήταν συνήγορος των 131 και την επομένη νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ για το Γηπεδικό.
· Από την άλλη η ΠΑΕ πλέον τα έχει βρει σκούρα στην ΟΔΔΥ-σεια, που να βρει χρόνο και ο Αλογοσκούφης να κάνει πράξη το μνημόνιο που τελικά το κατάντησε μνημόσυνο, και πλέον η Νέα Φιλαδέλφεια φαντάζει σαν είδος μονόδρομου για την ΠΑΕ και τον νέο πρόεδρο της.
· Βασικά πιστεύω το κυριότερο είναι να αποφύγουμε την Ριζούπολη σε δύο χρόνια, γιατί μαθηματικά τα βάζω κάτω και οι υπολογισμοί μου εκεί μας βγάζουν. Τα έξοδα στο ΟΑΚΑ είναι τεράστια και αν αναλογιστεί κανείς και το πλήθος των υπαλλήλων που έχουν φορτωθεί στην ΠΑΕ, με την πολυχλίδα που πουλάνε εκεί, τα οικονομικά κόστη φαντάζουν πολύ αλμυρά.
· Δεν κάνω πλάκα για την Ριζούπολη. Το έχω ξαναπεί ότι ο Φιλίππου και η πολιτική που άσκησε όσο ήταν διοίκηση μας οδήγησαν στο Σπόρτινγκ και πάλι καλά να λέμε. Ακολουθώντας λοιπόν και η ΠΑΕ καιρό τώρα το δόγμα Φιλίππου μας οδηγεί στο αντίστοιχο ποδοσφαιρικό Σπόρτινγκ! Περαστικά μας.
· Μην απορήσετε λοιπόν εάν μέσα στις επόμενες μέρες εμφανιστεί και σαν Άγιος Βασίλης ο Κιντής και προσφέρει με τεράστια απλότητα στην Μάνα Α.Ε.Κ. επιτέλους την ευκαιρία για το θαύμα. Δεν θα είναι ακριβώς δώρο φαντάζομαι αλλά σίγουρα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει την παρούσα στιγμή.
· Βέβαια ελπίζω να προλάβει και ο Κιντής να γίνει …Άη Βασίλης, γιατί κάτι μου λέει ότι το σκάφος θα έχει έντονες αναταράξεις και ίσως όλοι προσγειωθούμε απότομα. Αυτός που ήδη έχει προσγειωθεί πάντως είναι ο «αόρατος».
· Και αν μέχρι τώρα η τύχη του έχει χαριστεί περισσότερο από ότι στον προκάτοχο του με την απόδοση που έχουν αυτοί που παίζουν στο χορτάρι δύσκολα τον βλέπω να γλιτώνει τις γιούχες ακόμα και από τα επίσημα σε λίγο, ζητώντας του να κάνει θαύματα αλλά που αυτά τα έχασε το 1996!
· Μια θερμή παράκληση ας του πει κάποιος να μην πιάνει τον κόσμο στο στόμα του, ούτε καν παράκληση σαν να κάνει. Ας κοιτάξει τόσο καιρό που έχει περάσει στο ντούκου η παρουσία του να το εκμεταλλευτεί όσο γίνεται περισσότερο.
· Τελικά βρήκαμε και το φάρμακο του Μπασινά. Με 1-2 μπινελίκια θα παίρνει μπροστά και θα αρχίζει να μαρκάρει και να κάνει παιχνίδια, αντί να σέρνεται. Κάπου διάβασα ότι ήταν πολύ στεναχωρημένος, τόσο που βγήκε έξω να πιει ένα ποτό να ξεσκάσει το βράδυ το παιδί! Και εγώ με 800χιλιάρικα τον χρόνο θα έψαχνα να πιω τον πόνο μου λέμε!
· Στην Βασίλισσα μας περιμένει σύντομα άλλη μια κρύα αγωνιστική και νομίζω ότι με το Μαρούσι …πολύ εύκολα θα την φάμε την παρατήρηση. Απομένει βέβαια στα ντέρμπυ που έρχονται ο αστυνομικός διοικητής που ακούει στο όνομα Σκόπας να κάνει τα μαγικά του και με συνοπτικές διαδικασίες, όπως το μάρμαρο που βρέθηκε στα χέρια του, να μας στείλει πάλι αδιάβαστους και φυσικά τιμωρημένους.
· Στην Πυλαία πάντως ο αντίστοιχος αστυνομικός διευθυντής μάλλον έχει πρόβλημα όρασης ή βγήκε από άλλη σχολή από αυτή που βγήκε ο Σκόπας! Αλλά εδώ έχει να κάνει με την Α.Ε.Κ., μια Α.Ε.Κ. των φτωχών, ποιος να την υπολογίσει; Πρόσφυγες είμαστε ξέρουμε από αυτά. Ρε Μελισσανίδη που είσαι είπαμε να βάλεις πλάτη;
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Καλή Χρονιά Α.Ε.Κάρα μου, Καλή Χρονιά Αδέλφια μου Ενωσίτες και Οριτιζινάλια όλης της Γης!
paRa-NOID

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 21-12-2008


· Σήμερα ξεκινάω από την Λεωφόρο Κηφισίας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το πάντα κρυώκολο και άψυχο ΟΑΚΑ.Όλα πήγαν καλά χτες και το ευχαριστώ μου φτάνει σε όλους όσους για μια ακόμη φορά μου έδειξαν ότι αυτό που λέμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι πάντα εδώ, σε κάθε έκφραση της ζωής μας, ακόμη και αν πέρασαν τα χρόνια και κάποιοι που απομακρύνθηκαν με τα χρόνια και έχασαν και τον δρόμο μας σκοτίζουν για τα παλιά και άλλα τέτοια...ρομαντικά.
· Σήμερα φτάνω και στο Ηράκλειο. Η σημαία πάντα ψηλά θα είναι εκεί ακόμη και αν συνομοσιολογήσουν όλοι οι πλανήτες μαζί. Ο Άνθρωπος μας θα είναι πάντα εκεί για να τραβά την δικιά του ανηφόρα ακόμα και τώρα που νιώθει κάπως... κρυωμένος! Θέμη μου χρόνια σου πολλά.
· Η διαδρομή θα με βγάλει και στην Κιβωτό του Κόσμου και στον πατήρ Αντώνιο με τα 180 παιδάκια που φροντίζει. Φέτος θα είναι δίπλα τους και η Μάνα Α.Ε.Κ., έστω και για λίγο, έστω και για αυτές τις μέρες. Είναι μια αξιόλογη ενέργεια εάν φανταστεί κανείς ότι για αυτή την Α.Ε.Κ δεν υπάρχει κανείς να την φροντίζει και μοιάζει πολύ στην περιπέτεια που έχει και η ζωή αυτών των παιδιών στην Κιβωτό, μόνο που στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει πατήρ Αντώνης.
· Στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα θα κάνει κρύο και όσοι πάτε να ντυθείτε καλά. Μπορεί να μην πάθαμε ψύξη από τον Βαρδάρη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά κάτι μου ψιθυρίζει στο αυτί για μπωφόρια!
· Στο Σπόρτινγκ πάντως χτες είχε πολύ κρύο, όχι τόσο αγωνιστικά όπου και πάλι ...πέσαμε σε κώμα για ένα 10λεπτο και τελικά την γλιτώσαμε φθηνά κάνοντας και ένα τεράστιο ακόμα βήμα, αλλά στην εξέδρα.
· Ο "αγανακτισμένος" κ.Σκόπας που έκοβε βόλτες σαφώς καταπονημένος και αυτός από την υπεπροσπάθεια να πετάξει καμιά πέτρα, είχε φροντίσε 15 μέρες πριν να μας τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και να μας δώσει πακέτο την μία αγωνιστική. Τι μεγαλύτερη χαρά από το να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές στην γειτονιά που διοικεί;
· Βέβαια σε αυτό έχουμε τεράστια ευθύνη και εμείς που καταφέρνουμε η ...κάψα του καθένα να την λούζεται η καμπούρα μας. Είναι κρίμα που δεν είχαμε κόσμο χτες στο Σπόρτινγκ. Είναι κρίμα που χρειάζεται έστω και ένας χαζός ή ανεγκέφαλος για να δώσει το δικαίωμα να μας τιμωρήσουν.
· Και το κακό δεν σταματάει εδώ αλλά είναι υπόθεση χρόνου να φάμε μια ακόμη παρατήρηση , οπότε πάμε για μία ακόμη αγωνιστική έτσι για πλάκα. Δεν είναι εύκολο γήπεδο το Σπόρτινγκ, ούτε για τους αντιπάλους μας μα ούτε και για εμάς. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να υπερβαλλουμε εαυτούς. Ξέρουν που πονάμε και εκεί θα μας πατάνε. Ας μην τους δίνουμε λοιπόν το πάτημα.
· Ελπίζω ο Μπάμπης και τα άλλα παιδιά που μπηκαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια να προσπαθήσουν να μείνουν συντονισμένοι στα καλά που βγαίνουν από το Σπόρτινγκ και μέσα από αυτά να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα κομμάτια ενωμένα.
· Ας γυρίσουμε πάλι στο κρύο Ο.Α.Κ.Α., εκεί όπου σήμερα με αγωνία περιμένουμε τον μάγο...σε μορφή βατράχου, στον πάγκο, που μας κουβάλησαν για βιτρίνα να κάνει το θαύμα του και εκτός από το να πονάνε κάθε Κυριακή τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε, τουλάχιστον να περάσουμε ευχάριστα τα Χριστούγεννα που έρχονται λίγες μέρες μετά.
· Μα παρέλαβε καμένη γη θα πει το fan club του, και λοιπόν; Δεν το δέχομαι αυτό. Αφήστε που μου θυμίζει πολτικολογία. Άλλωστε αφού οι ίδιοι οι παράγοντες της σημερινής ΠΑΕ μας βλέπουν καθαρά με τους νόμους της πελατείας έχω την εντύπωση πως όταν πονάνε τα μάτια των πελατών, όχι από τα δακρυγόνα που τόσο ευγενικά μας προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία, αλλά απο αυτά που βλέπουν στο χορτάρι θα αρχίσουν έντονα δυσανασχετούν και να εκνευρίζονται, ελπίζω μόνο μην κάνουν και τίποτα "πλιάτσικα" οι εκνευρισμένοι πελάτες!
· Αληθεύει πάντως ότι κάποιοι ήδη έχουν κάνει πλιάτσικο στην ΠΑΕ; Γιατί υπάρχει ένας έντονος οικονομικός εκνευρισμός στην εταιρεία; Εντάξει το δάνειο που θα πάρουμε για να μην χρωστάμε εκείνα που ...ξεχρεώσαμε πριν 2 καλοκαίρια σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του τότε προέδρου της ΠΑΕ;
· Ελπίζω πράγματι να είχα παρεξηγήσει το Γιώργο Κιντή κάποτε. Ελπίζω άυριο μεθαύριο να ρίξει στα τσακίδια τον ατελειώτο εγωισμό της ΠΑΕ και την προοπτική της ΟΔΔΥ-σειας και επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο πράγμα. Με Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
· Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ένα μαγικό πράγμα. Αν προσέξετε την φωτογραφία δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Άραγε πόσοι δεν έχετε πεθυμήσει να βρεθείτε ξανά σε αυτά τα μέρη μια Κυριακή σαν την σημερινή που παίζει η Α.Ε.Κ. Να τσικνιστείτε απο τις καντίνες, να αγοράσετε κάνα κασκολάκι από τους περιφερόμενους μεροκαματιάρηδες που πουλάνε την κιτρινόμαυτη τους πραμάτεια, να βρούμε τα μικρά αλλά τόσο μεγάλα βήματα που κάναμε από μικροί σε αυτά τα χώματα.
· Φαντάζει δύσκολο, αλλά είναι το μόνο αληθινό και δυνατόν να γίνει. Όσο καθυστερούμε απλά χειροτερεύουμε την κατάσταση του ασθενούς. Και ασθενής στην περίπτωση μας είναι όλη η Α.Ε.Κ. και όχι απλά κάποιο τμήμα της.
· Τα πισώπλατα χτυπήματα συνεχίζονται στην Μάνα Α.Ε.Κ. βλέπεται κάποιοι απο το παλιό συνάφι έχασαν τα κεκτημένα τους και έτσι έβαλαν τις πλάγιες μεθόδους σε λειτουργία. Γιαυτούς δεν υπάρχει Α.Ε.Κ. αλλά μόνο ο εαυτούλης τους και φυσικά η κονόμα.
· Στο Χάντμπολ τα καταφέραμε και το γυρίσαμε το παιχνίδι, αυτή την φορά παίζαμε εντός έδρας στο Λαύριο! Οι άνδρες στο βόλεϊ ξεκούραστα πέρασαν το απόγευμα τους.Τα ματιάσαμε τα κορίτσια μας και από εκεί που το τράινο πήγαινε φουλαριστό ξαφνικά κάτι τρέχει αλλά σε άλλη κατεύθυνση. Τα δάκρυα στο τέλος ίσως είναι ένας καλός τρόπος να ξαναβρούμε και την αυτοσυγκέντρωση μας και να χαράξουμε πάλι την πορεία μας. Η Α.Ε.Κ. των φτωχών με νύχια και με δόντια κρατιέται ζωντανή.
· Αναρωτιόταν χτες ο Γιατρός κάπου εκεί στο παγωμένο Σπόρτινγκ που στην ευχή είναι ο Μελισσανίδης να βοηθήσει την Μάνα Α.Ε.Κ. έστω με το να βάλει μια διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων μας. Η απάντηση που έδωσε ο Κοντός μας ήταν απλή. Ούτε χριστουγεννιάτική κάρτα δεν μας στέλνει που κοστίζει 57 σέντσια!
· Καλά Χριστούγεννα, Καλά ΑΕΚούγεννα να έχουμε Αδέρφια μου...
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Επειγόντος για Bypass η Α.Ε.Κ!
paRa-NOID

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα


· Εβδομάδα του χάους. Εβδομάδα της λύπης, του άδικου χαμού, της ηλιθιότητας, του άκρατου φανατισμού, του πλιάτσικου και του ατελείωτου μπάχαλου. Σίγουρα αυτό δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε.
· Πολιτικοί και κόμματα παρωδίες, που πάνω από το άψυχο σώμα του Μικρού, το σκότωσαν και το έθαψαν ξανά, που μοιράζουν ευθύνες και ψάχνουν για κομμάτι στην πολιτική σκακιέρα του αύριο, άλλωστε το σήμερα είναι πια καμένο. Ένα αύριο που μας βασανίζει όλους, αλλά την ίδια στιγμή που το διεκδικούμε αφήνουμε κάποιους να το θάβουν και μένει να το αναζητούμε στις στάχτες και στα αποκαίδια.
· Το προηγούμενο Σάββατο δεν πυροβολήθηκε, δεν σκοτώθηκε μόνο ο Μικρός αλλά όλοι μας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε ΟΛΟΙ που ζούμε σε αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει για να μας δώσει ελπίδα, τόσο πιο φωτεινό ίσως φαντάζει το αύριο.
· Δεν αλλάζει ποτέ όμως με κουκούλες και μπάχαλα, δεν αλλάζει με την θεωρία του …Χάους σε πράξη.
· Όσοι σήμερα θυμήθηκαν ότι η αστυνομία …είναι υπερβολική στις αντιδράσεις της προς του πολίτες, τους κλείνω γλυκά το μάτι. Σαν οπαδός έχω νιώσει αμέτρητες «αθώες» γκλομπιές, εξευτελισμούς, βρισίδια και άδικες κατηγορίες. Δεν λέω ότι το έργο τους είναι εύκολο, κάθε άλλο, αλλά οι αντιδράσεις τις πιο πολλές φορές ούτε την στολή τους τιμάνε ούτε το σώμα τους.
· Όποιος βάζει την θέση του σε αυτή του οπαδού θα το έχω νιώσει πολλές φορές, το βέβαιο όμως είναι ότι πάντα ο λόγος του οπαδού κάποιοι με τεράστια ευκολία τον ταύτιζαν αποκλειστικά με αυτό του χουλιγκάνου και του μπαχαλάκια. Σας θυμίζει κάτι;
· Το περιστατικό του προηγούμενου Σαββάτου στα Εξάρχεια, μου έφερε στο μυαλό τα επεισόδια στο Περιστέρι, εκεί που ο Ντέμης έβγαλε το δικό του περίστροφο και μας σημάδεψε. Ευτυχώς δεν μας σκότωσε και ευτυχώς η σφαίρα που εξοστρακίστηκε δεν μας βρήκε Σκοπός του βασικά πιστεύω ήταν απλά να μας αφήσει σε κώμα.
· Κάτι που ως ένα σημείο το κατάφερε, σε σύμπραξη βέβαια με τους κουκουλοφόρους και τους μπαχαλάκηδες που πάντα στα 4 και κάτι χρόνια της βασιλείας του ήταν η απόλυτη διαφυγή από τα πραγματικά προβλήματα.
· Το μόνο που κατάφερε βέβαια από εκείνη την στιγμή ήταν όλοι να περιμένουμε την ημερομηνία λήξεως του, καθώς μπορεί να μην μας σκότωσε αλλά ουσιαστικά σκότωσε τα όνειρα που κάναμε ΟΛΟΙ οι Ενωσίτες λίγους μήνες πριν.
· Άκουσα με προσοχή τα λόγια του Λεωνίδα Κύρκου στο «ΣΚΑΙ», όσοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα λόγια του ειδικά εκείνο που μιλούσε για το εμφύλιο, το πόσο πόνεσαν και η μια πλευρά και την άλλη και πόσο πρέπει να κλείσουμε ερμητικά την πόρτα στο παρελθόν που επιβουλεύεται απειλητικά το μέλλον μας. Πόσοι άραγε μπορεί να καταλάβουν ή να σεβαστούν τα λόγια ενός πρεσβύτερου στην σημερινή μας κοινωνία των…15χρονων που μέχρι και ψήφο κάποιοι τους υπόσχονται;
· Στην Α.Ε.Κ, το μόνο που κατάφερε τελικά ο Ντέμης είναι να μας χωρίσει, σε καλούς και σε κακούς, η απόλυτη πολτοποίηση και η χαρά των κουκουλοφόρων και των μπαχαλάκηδων που τελικά ποτέ δεν εξαφανίστηκαν.
· Κατά τα άλλα σήμερα παίζουμε με τα σκουλίκια. Η ΠΑΕ με τον νέο της πρόεδρο, που ήρθε κιόλας από την Αμέρικα αλλά χωρίς τον Άγιο Βασίλη, για μια ακόμη φορά φάνηκαν ασυνεπής σε όσα λένε και διαδίδουν κατά καιρούς και έτσι δεν θα έχουμε παρουσία στο Χαριλάου, τουλάχιστον φανερή.
· Ένα ακόμη λάθος στα τόσα που έχουν κάνει. Ένα ακόμα λάθος που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της ανικανότητας αυτών που έχουν στα χέρια τους την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. Τα νέα λοιπόν από το Αμέρικα είναι μάλλον δυσάρεστα και αυτό θα έχει άσχημες επιπτώσεις που θα φανούν σύντομα. Λέτε να έχουμε εξέγερση των πελατών; 15χρονους πελάτες έχουμε;
· Σήμερα παίζουν και τα κορίτσια μας. Τραίνο λέμε η ομάδα, δεν μασάει πουθενά. Πόσοι άραγε μπορούν να νιώσουν αγώνα τους; Άραγε πόσοι θα βρουν το δρόμο να είναι δίπλα τους. Α.Ε.Κ. είναι και αυτές.
· Οι άντρες έστω και δύσκολα έκαναν ένα ακόμη βήμα, έστω και κουτσό. Στην Θεσσαλονίκη ο Μπακάουκας και η παρέα του δεν τα κατάφεραν, έστω και έτσι όμως συνεχίζουμε. Για αυτούς όλους δεν υπάρχει πλάτη ούτε σε πανό λέμε! Ζήτω η Α.Ε.Κ. των φτωχών. Ζήτω η επανάσταση μας που ξεκίνησε τον στις 10 Ιουλίου, όπως λέει και ο Αντιχούλιγκαν
· Και μέσα στο μπάχαλο των ημερών κάποιοι μεταβίβασαν τις καταθέσεις τους και τις ιδιοκτησίες τους μην τυχόν και βρεθούν υπεύθυνοι για οικονομικές παρατυπίες, κάποιοι άλλοι περιμένουν το επόμενο δάνειο και κάποιοι ακόμα παραπέρα ακόμα σφυρίζουν κλέφτικα στο άκουσμα του 10%. Για την ΟΔΔΥ-σεια αφήστε πια, ούτε καν σε μνημόνιο και αυτό κάηκε!
· Όποιος ψάχνει κρίση μόνο στο κράτος είναι βαθιά νυχτωμένος. Κρίση περνάμε πρώτα από όλα στην οικογένεια μας, στο σπίτι μας, αυτό που έχει χαθεί από την σημερινή κοινωνία δεν είναι η ελευθερία αλλά ο σεβασμός στον άλλον και το ήθος. Όταν τα βρούμε αυτά, ίσως μπορέσουμε στο μέλλον να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας.
· Να θυμάται η μίζερη, κουλτουριάρικη «ξεμαλιάρα» ότι το «άφτερ σέιβ» δεν τελείωσε.
· 2 πολύ δυνατές και ευχάριστες ειδήσεις είχα αυτή την εβδομάδα, η μία που θα μοιραστώ αυτή την εβδομάδα μαζί σας είναι η απελευθέρωση του Σάντος, του μαρσεγέζου αδερφού μας που εδώ και 2 μήνες οι ισπανικές αρχές ήθελαν με το ψέμα να του καταστρέψουν την ζωή, την άλλη θα την μοιραστούμε προσεχώς.
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…καμιά σφαίρα δεν σκοτώνει τα δικά μας όνειρα.
paRa-NOID

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα


· Τελικά άδικα είχα την «ενοχή» που μου φόρτωσε ο άνθρωπος μας όλα αυτά τα χρόνια ότι ήμουν κατά κάποιο τρόπο η αιτία που «χαντακώθηκε» ο Γιώργος Κιντής, τότε απλός μέτοχος και ο ιδεολόγος της υπόθεσης 2004 του καφέ της χαράς και δεν συμμαζεύεται εποχής, αδελφικός φίλος του Ντέμη όπως μας έλεγε ο ίδιος ο Ντέμης και σήμερα πλέον με την βούλα, πρόεδρος της ΠΑΕ και όχι της Α.Ε.Κ όπως με πάθος μας τον παρουσιάζουν διάφορα μέσα ενημέρωσης.
· Πληροφοριακά μετά τον αείμνηστο Λουκά Μπάρλο και αφού ανέλαβε να μας «σώσει» ο Ζήτα έχουμε προέδρους της ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι προέδρους της Α.Ε.Κ. Επίσης πληροφοριακά Πρόεδρος της Α.Ε.Κ. αυτή την στιγμή είναι ο κύριος Δημήτριος Χατζηχρήστος, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Υπάρχει και ξύδι ή σόδα για κάποιους που το φυσάνε και δεν κρυώνει!
· Το είχα πει για πλάκα πριν 3 εβδομάδες ότι πολύ θα γούσταρα Πρόεδρο και στην ΠΑΕ τον Μίμη και για προπονητή τον Κωστένογλου, τελικά πιστεύω ότι ίσως ήταν μια πολύ ώριμη μου σκέψη, έστω και αν την έκανα στο πόδι.
· Βέβαια ο Αρχηγός και όποιος τον ζει από κοντά θα ξέρει πολύ, μα πάρα πολύ καλά ότι μόνο οι τίτλοι δεν τον ενδιαφέρουν, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που στην Μάνα Α.Ε.Κ. ο κλοιός των χρεών που άφησαν οι προηγούμενοι δεν αφήνει ούτε στιγμή να ηρεμήσεις και να απολαύσεις ακόμα και αν ήθελες την προεδρική καρέκλα.
· Μόνο ο Ανατολιωτάκης και ο Γρανίτσας την απολάμβαναν και ας άκουγαν τα χίλια δύο, ενώ ο Κουρέπης μάλλον την πληρώνει ακόμα, ας είναι καλά που εμπιστεύτηκε τα όσα του έλεγαν οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ και που ακόμη και σήμερα δεν τους έχει ξεμπροστιάσει!
· 4,5 χρόνια μετά και ακόμη ψαχνόμαστε που είμαστε, που πάμε και τι κάνουμε. Ο πρόεδρος Κιντής πλέον έφυγε γα την Αμερική να βρει τον άνθρωπο του Manhattan Society, να χαράξουν πορεία, να βάλει και κάνα φράγκο μπας και σωθεί η παρτίδα. Ας τους πει κάποιος ότι η Α.Ε.Κ. παίζει στην Ελλάδα μπάλα, εκτός εάν λόγω των τόσων ξένων στην ομάδα θα τα βρούνε καλύτερα στην Νέα Υόρκη που είναι και η έδρα του Ο.Η.Ε!
· Ο Στέλιος λέει πήγε στην Αργεντινή. Δεν μου αρέσουν αυτά τα ταξίδια και μάλιστα με το καλημέρα. Σαν να τα έχω ξαναζήσει όλα αυτά. Έχω εμπιστοσύνη στον Στέλιο, ίσως μόνο σε αυτόν στην Α.Ε.Κ. που έχουμε πλέον μπροστά μας αλλά το καλάμι είναι άτιμο πράμα και εύκολο να το καβαλήσεις.
· Για τους μετόχους η πιο αθώα λέξη που υπάρχει είναι το «φυτά».Εάν τα βάλεις κάτω ένα ένα όλα αυτά τα χρόνια μπορείς εύκολα να καταλάβεις γιατί. Ελπίζω χτες στο Σπόρτινγκ ο Τάκης να ένιωθε λίγο περίεργα, με θετικό τρόπο εννοώ, να έξυσε λίγο το κεφάλι του και όχι τα φύλλα του, και το νερό να το ήπιε επειδή είχε στεγνώσει ο λαιμός του από αυτά που έβλεπαν τα μάτια του και όχι επειδή χρειαζόταν πότισμα! Ίσως να του θύμισε και λίγο τι είχαν το 2004 και τι δεν έχουν τώρα.
· 4,5 χρόνια μετά και είμαστε σίγουρα σε μεγαλύτερο βάθος από ότι το 2004. Όχι τόσο σε οικονομικό βάθος το οποίο υπάρχει έτσι και αλλιώς και όχι επειδή η φυλλάδα του Χατζηνικολάου ξαφνικά το ανακάλυψε για να πουλήσει κάνε φύλλο παραπάνω. Για βάθος Ψυχής μιλάμε, αλλά στο πολύ βάθος.
· Θυμάμαι τον Ντέμη να μας λέει πέρυσι ότι η Α.Ε.Κ. δεν χρωστάει πια και μου πανηγύριζαν τα παπαγαλάκια, για την ΠΑΕ πάντα μιλάμε γιατί καμιά άλλη Α.Ε.Κ. δεν τον ένοιαζε και κάπου έχω αρχίσει να πιστεύω ότι στην ουσία ούτε αυτή τον ένοιαζε αλλά μόνο το εγώ του, αυτό άλλωστε είναι που τον ανέβασε αλλά και τον έστειλε τόσο εύκολα στις αναζητήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
· Αλήθεια από όλους αυτούς που τόσα χρόνια έπιναν νερό στο όνομα του πόσοι τον θυμούνται ακόμα, μόλις 20 μέρες που αφού μας είπε να βγάλουμε τα κασκόλ μας, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το σκάφος;
· Τελικά τον βρήκε η «Εσπρέσσο» να συναγωνίζεται τον Ψαριανό στα ντεκς στο μπαράκι που διατηρεί και που μέχρι και γι ‘αυτό βρήκαμε τον μπελά μας ένα βράδυ όταν του την πέσανε «μπουρλοτιέρηδες» της νύχτας!
· Η εποχή Ντέμη έγραψε τέλος, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο, αφού από την στιγμή που ξαναγύρισε ο βάτραχος να συμμαζέψει την υστεροφημία του ο κάθε πικραμένος που δηλώνει Α.Ε.Κ. έχει το δικαίωμα να το κάνει. Εδώ μέχρι και Κιντής έγινε πρόεδρος, αμέσως μετά τον αδελφικό του φίλο, Ντέμη!
· Από πού να μαζέψεις τα κομμάτια αυτής της Α.Ε.Κ.; Ένα ακόμη μην θετικό αποτέλεσμα απόψε το βράδυ και βλέπω μέχρι και τον βάτραχο να πετάει λευκή πετσέτα. Άντε να δούμε ποιος θα ξυριστεί απόψε;
· Η Ψυχή είναι πολύ μεγάλο πράμα και τούτη η Α.Ε.Κ. δεν έχει μήτε σπιθαμή από τούτο το πράμα. Πάρτε για παράδειγμα τις άλλες ομάδες της Α.Ε.Κ., το χάντμπολ που με λίγη ώθηση μέχρι και τίτλο δίνει στην Α.Ε.Κ, ΤΙΤΛΟ λέμε που το ποδόσφαιρο έχει να δει από το 1994 και έτσι όπως πάει θα κάνει άλλα τόσα χρόνια να δει. Αλλά για το χάντμπολ δεν υπάρχει κανείς να βάλει πλάτη.
· Πάρτε για παράδειγμα τις γυναίκες στο βόλεϊ, τραίνο θα πάνε στην μεγάλη κατηγορία, ενώ μέχρι και οι άντρες με τον Αρραβωνιαστικό κουμανταδόρο ακολουθούν. Έχετε αναλογιστεί με τι «καύσιμο» προχωράνε; Σίγουρα όχι με τα πενταροδεκάρες που καταφέρνει να μαζεύει μετά χίλια ζόρια η Μάνα. Εδώ μήπως πλάτη κανείς;
· Έχετε αναλογιστεί ότι το συμβόλαιο πχ ενός Μαϊστόροβιτς, ενός Μπασινά ή του όποιου άλλου πρωτοκλασσάτου …υπάλληλου θα έφτανε οικονομικά να καλύψει τα παραπάνω τμήματα; Και όμως αυτά τα τμήματα βάζουν την Ψυχή και πορεύονται, γίνονται ένα με τον κόσμο έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Έτσι είναι οι φτωχοί ζούνε με τα όνειρα.
· Στο Σπόρτινγκ όλα κύλησαν μια χαρά, Η Βασίλισσα πάλι μας χάρισε συγκινήσεις και έστω και δύσκολα και παρά το «κουσούρι» των τελευταίων λεπτών όλα πήγαν μια χαρά. Μέχρι και το γιγάντιο πανό μια χαρά μου έκατσε παρότι το πράσινο και το κόκκινο χρώμα δεν μπορώ να πω ότι με συναρπάζουν και κάπου έβαλα στην πρίζα τον Σπυράκο.
· Τα χρόνια μου πολλά σε όλους τους Νίκους, τον Κοντό, τον Μαρουσσοφόρο, τον Ανάκασα που τόσο του τα έχω χώσει κατά καιρούς, στην Χαλκίδα, στον Ρομέο που μου λείπει να τον διαβάζω κάθε Σάββατο, σε αυτόν από το Χολαργό που του θυμίζω πόσο πίσω έχουμε μείνει, στον Σκουλάτο στην Νάξο που κάποτε θα το ανοίξουμε το κλάμπ εκεί, στο Γώγο που η Α.Ε.Κ. τον περιμένει και στον Περιστέρι που σήμερα μάλλον θα έχει ανέβει Αθήνα άλλα όχι για την Α.Ε.Κ.
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…όχι τα email, όχι τα πλαστικά όνειρα της ΟΔΔΥ-σειας, όχι η υποκρισία, όχι η ψευτιά, Get Up, Stand Up! Αρχηγέ κράτα γερά.

paRa-NOID