Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 01-02-2009


Μόλις γυρίσαμε από το Ελληνικό. Στο αμάξι ο Κόουτς, ο Πρόεδρος και η Λία. Ησυχία και σκεπτικισμός. Με άφησαν λίγο πιο κάτω στο Καλαμάκι, για να συνεχίσω εγώ τον δρόμο σε παλιές γνώριμες γειτονιές και συνέχισαν για την δικιά τους "ήσυχη" πορεία προς το Σπόρτινγκ.
Ωραία γειτονιά το Καλαμάκι ακόμα θυμάμαι τον Γκούφυ που ψάρευε γαύρους και ...ρολόγια και το Ιάσωνα να τους ποτίζει γάλα! Είχαμε και κλάμπ κάποτε εδώ, περίσσότερο για τα μάτια ενός ανθρώπου που δεν έχει βαρεθεί ακόμη και σήμερα να πολεμάει την Οικογένεια. Αλλά ας μήν ξύνω πληγές.
Η Βασίλισσα δεν έδωσε όσα μπορούσε, αγώνας που από την αρχή μύριζε ότι δεν χωρούσαν προγνωστικά και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα συμπαθή τριχωτά θα φρόντιζαν να έπαιρναν την εκδίκηση τους για την...ένσταση που τόσο τους πόνεσε αποδεικνύωντας για μία ακόμη το απύθμενο κόπλεξ που τους διακατέχει.
Ίσως βέβαια και να φταίει και το κόκκινο που έχουν στις φανέλες τους και που σίγουρα δεν συμβολίζει το αίμα της προσφυγιάς αλλά της τότε...ελληνοτουρκικής φιλίας. Έτσι ίσως εξηγήται και το ζόρι που τραβάνε ώστε να αναδειχτούν ως ομάδα και "μοναδικό" εκπρόσωπο της προσφυγιάς. Ας πάνε τουλάχιστον μέχρι την Ριζούπολη να μάθουν ιστορικά ποιά είναι η ομάδα της Σμύρνης. Άντε με τις μούφες.
Είχα καιρό να δω τα τριχωτά. Από την Αρτάκης. Ωραία απογεύματα τότε και με αρκετή δράση, δεν κερδίζαμε πάντα αλλά στην εξέδρα το παρόν το δίναμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με αποκορύφωμα έναν αγώνα κυπέλου που ενώ είχαμε 150 εισιτήρια βρθήκαμε με...με πλάγιες μεθόδους πάνω από 800!
Βρε τι θυμάμαι. Σε κάτι τέτοια γύρναγε και το μυαλό μου με όσους ακόμη βρεθήκαμε δίπλα στην Βασίλισσα. Α.Ε.Κ. θυμίσου ήρθε η ORIGINAL και είναι εδώ μαζί σου. Πόσο μαγικό ακούγεται πάντα στα αυτιά μου. Είχε μείνει ορφανό τα τελευταία 2-3 χρόνια με αποκορύφωμα πέρυσι που φτάσαμε απέξω 200 άνθρωποι και φοβήθηκαν να μας βάλουν μέσα.
Και χτες φοβισμένοι ήταν. Μια χούφτα ήμασταν και το μόνο που κατάφεραν ήταν τα γραφικά ραντεβού που μας έδιναν από ...μακριά! Τουλάχιστον είχαν ωραίες μαζορέττες. Κάτι είναι και αυτό. Είχαν και εναν γελοίο πρόεδρο που απειλούσε με μήνυση τον Καραμανλή επειδή έδωσε τις προσκλήσεις ...στην Δοίκηση! Τον έστειλε στο διάολο ο Μπάμπης και πήγε να κουρνιάσει στην τρύπα του και αυτός.
Στο Άργος δεν τα καταφέραμε αλλά ούτε και στην Κυψέλη και στους 3 Σαββατιάκους αγώνες η ...Α.Ε.Κ. φάνηκε να μην είχε μπεί στο γήπεδο. Κακός οιωνός; Θα δείξει σε λίγες ώρες.
Αυτά για χτές όμως. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τους ...πολλούς ΑΕΚτζήδες που θα συρρεύσουν στο ΟΑΚΑ με την ελπίδα και για φέτος μια νίκη να γίνει βάλσαμο για τα καμμένα μας όνειρα.
Όχι, δεν θέλω να μειώσω τον σημερινό αγώνα αφού έτσι και αλλιώς πάντα ένας τέτοιος αγώνας εναντίον του ενός απο τους δύο δυνάστες είναι σημαντικός. Η μάχη του Καλού εναντίον του κακού.
Βέβαια άντε να το δώσεις να το καταλάβουν οι σημερινοί πολυφυλετικοί παίκτες της ομάδας, που μακάρι το πάθος που έδιεξαν προχτές για μανούρα και τσαμπούκα στην προπόνηση να την βγάλουν και στον αγώνα...με τον καλό τον τρόπο βέβαια!
Άντε να γεμίσουμε σήμερα το ΟΑΚΑ, να γεμίσουμε και τα μαδημένα ταμεία της ΠΑΕ. Άντε μπας και έτσι σταματήσει να βρίσκει και δικαιολογίες ο Θανόπουλος ότι δεν έχουν λεφτά να δώσουν στην Μάνα Α.Ε.Κ.
Βέβαια την ίδια ώρα πληρώνουμε 3 προπονητές και παίκτες περιπατητές με σχετική άνεση. Ένας χρόνος άλλωστε του Μπασινά μέτράει ίσα με 120-130 αθλητές τον χρόνο της Μάνας Α.Ε.Κ. Ψιλά γράματα.
Ψιλά γράμματα όχι μόνο για την ΠΑΕ που χρωστάει από το 10% πάνω από 3 μύρια, αλλά και για τον πολύ κόσμο, τους πελάτες, τους απλούς φιλάθλους, μέχρι και τους πιο φανατικούς που είναι Α.Ε.Κ. σε κάτι μέρες σαν τις σημερινές και αυτό εάν κερδίσουμε.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω που είμαστε σαν ΑΕΚτζήδες και σε όλα τα άλλα, μέτωπα σε όλους τους άλλους αγώνες. Μόνο στα διαρκείας φαινόμαστε τα τελευταία χρόνια αλλά από ότι φαίνεται από φέτος εάν μέχρι το καλοκάιρι δεν έρθει να βάλει πλάτη κάνας Τίγρης ή κάνα άλλο σπάνιο είδος και μείνουμε στο σημερινό νωθρό κατεστημένο, θα τα φάει ο σκώρος που άφησε πίσω του ο Νικολαίδης.
Σήμερα πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε τον γαύρο. Με την ίδια περσινή συνταγή, έστω και αν οι περσινοί παίκτες φαντάζουν όαση μπροστα στο σημερινό ρόστερ. Έστω και αν στον πάγκο κάθεται ένας παλαίμαχος και υπάλληλος των σημερινών μας αντιπάλων.
Είμαι σίγουρος ότι σε επιτυχία θα τρέξουν όλοι οι δημοσιογραφικοί του κολαούζοι να γράψουν ύμνους. Σε αντίθετο αποτέλεσμα θα φταίει ο προηγούμενος από τους τρείς προπονητές που σήμερα χρυσοπληρώνει η ΠΑΕ.
Το είδα και προχτές που σε μια προπόνηση που θύμιζε αγώνες Μίου Τάυ ο "Άρχοντας των Αποδυτηρίων" σφύριζε αδιάφορα. Μέχρι και την Λίνα έβαλε να κάνει υπερωρίς για να τις δώσει τις δηλώσεις του. Αλήθεια πότε με το καλό τελειώνει η σύμβαση της Αγγελικούλας με τους πρώην εργοδότες του "Άρχοντα";
Ελπίζω σήμερα το βραδάκι να έχουμε την ίδια γλυκιά γεύση που μας άφησε η περσινή μας σχέση με τους γαύρους. Ξέρω πολύ καλά όιτ θα είναι μια τέλεια επικάλυψη για όλα τα προβλήματα που επιμελώς σκεπάζουν την Α.Ε.Κ. μας. Από τον προδότη που θα κάθεται στον πάγκο, μέχρι τον Ντέμη που θα είναι κρυμμένος σε καμιά 8 πάλι, μέχρι και για το Χατζή που σκέφτηκε μόνο τον ευατούλη του, μέχρι και τα παιδιά του Χάντμπολ που ένας Θεός ξέρει πόσο θα ταλαιπωρηθούν ακόμα.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Σήμερα θέλω νίκη για όλα εκείνα που έχουν στερήσει τόσα χρόνια στον Πετράκη, στην Λυδία, στην Κορίνα και σε τόσα άλλα παιδάκια να χαρούν και νιώσουν τι σημαίνει ...εφήμερη χαρά την επόμενη μέρα στο σχολείο τους.
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: