Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 08-02-2009

Τι ωραίο υπέροχο Σαββατόβραδο. Πολύ το χάρηκα. Κάτι η Βασίλισσα, κάτι η ομάδα της Καρδιά μας, κάτι ο κόσμος που βρέθηκε εκεί και δεν είχε καμιά σχέση με το κόσμο του ΟΑΚΑ μια εβδομάδα πριν, μου έδωσε τουλάχιστον λόγους να ελπίζω ότι ...δεν είμαστε όλοι πελατάκια δεν είμαστε όλοι καμμένοι, δεν υπάρχει μόνο το μπάχαλο στο μυαλό ούτε το ποπ κόρν, αλλά η Α.Ε.Κ.
Δεν υπάρχει μόνο η μανούρα και το ξυλίκι. Αυτά καλά είναι να υπάρχουν όταν χρειάζονται αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει η Α.Ε.Κ. μπροστά μας και όχι να την αφήνουμε πίσω επειδή έτσι προστάζει ο εγωισμός μας. Έτσι την πάτησε και ο Ντέμης έβαλε και αυτός τον εγωισμό του μπροστά και έχασε την... Α.Ε.Κ.
Μια μικρή παραφωνία μόνο από μερικούς στο Σπότρινγκ που έχουν την εντύπωση ότι το τσάμπα κάνει καλό στην Βασίλισσα! Είναι πολύ κρίμα που δεν μπορούν να καταλάβουν τι τεράστια προσπάθεια γίνεται και πόσο αυτή πονάει πολύ οικονομικά. Όποιος αγαπάει την Α.Ε.Κ. φροντίζει να μην την χαντακώνει αλλά να την βοηθάει με κάθε τρόπο.
Ας πάω όμως μια εβδομάδα πριν, εκεί δεν είχαμε τα περσινά πανηγύρια και την επομένη του αγώνα τα μικρά παιδάκια, που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να λένε ότι είναι Α.Ε.Κ., βρέθηκαν σε μια ακόμη δύσκολη μέρα στην σύντομη μέχρι τώρα ζωή τους.
Άιντε χειροκροτάτε ακόμα; Κλάπ, κλάπ! Όχι φίλοι μου δεν το δέχομαι αυτό. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε από το γαύρο και να χειροκροτάμε. Εάν κάποιος αξίζει ένα χειρικρότημα είναι ο όλος αυτό ο κόσμος που αντέχει ακόμα. Έστω και αυτός ο ...ευνουχισμένος κόσμος που αρκείται στο να χαρίσει το χειροκρότημα του σε μια ήττα.
Άλλες εποχές ίσως να μην με ενοχλούσε ειδικά εάν έβλεπα και το ανάλογο πάθος εκ μέρους των παικτών. Τώρα όμως με ενοχλεί γιατί ξέρω ότι το χειροκρότημα δεν ήταν τόσο προς τους παίκτες αλλά στο ότι μέχρι εδώ μπορούσαμε και μέχρι εδώ κάναμε. Μικραίνουμε!
Η πελατειακή πολιτική των προηγούμενων χρόνων από την πλευρά της ΠΑΕ έχει για τα καλά βάλει τον σπόρο της μέσα στον κόσμο της Α.Ε.Κ. Και το συναίσθημα πήγε περίπατο, πουλήθηκε μαζί με τα ποπ κόρν και τα αναψυκτικά.
Καί όμως την Κυριακή έγινε ένα βήμα. δεν ξέρω πόσοι το παρατηρήσατε. Δεν ξέρω πόσων οι καρδιές ένιωσαν ένα ρίγος στο άκουσμα του μπουζουκιού όταν έμπαινε η Α.Ε.Κ. στο γήπεδο. Μικρό βήμα αλλά τεράστιας σημασίας.
Μπορεί όμως η ΠΑΕ να έκανε ένα βήμα για να βρεί τον χαμένο δρόμο όμως εμείς από την πλευρά μας μάλλον κάναμε 2 πίσω. Κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε και τα δικά μας στραβά, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε καταστάσεις και όχι να τις...ξεχειλώνουμε.
Καλά μιλάμε την προηγούμενη Κυριακή μια από τις χειρότερες εξέδρες σε παλμό που έχω δει και αν δεν υπήρχαν και τα καπνογόνα στην αρχή, που τελικά και αυτά τα πληρώσαμε με το παραπάνω, θα μιλάγαμε για δράμα της εξέδρας.
Θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται και πονάνε το θέμα αντί να σπαταλάνε ενέργεια το πως να γίνει μανούρα ή πως θα χωρίσουμε τα... κοκκόρια που έστησαν παράσταση, να βρούμε τον τρόπο ώστε η εξέδρα μας να πάρει και πάλι ουσία και παλμό.
Με έχει κουράσει και αυτή η λεγόμενη "αποχή" μερικών για τον έναν λόγο χτες, για τον άλλο λόγο σήμερα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αύριο ίσως να μας χαλάει κάτι άλλο. Τι θα γίνει θα ριμάξουμε στην "αποχή";
Δεν μπορούμε από την μία να λέμε ότι η προσωπολατρεία κάνει κακό και την ίδια στιγμή ασχολούμαστε με ένα πρόσωπο έστω και αρνητικά. Δεν τρώω το τριπάκι ότι ο βάτραχος έχει αλλάξει, δεν χώνεψα και την μουντή του συγνώμη αλλά δεν θα μου κόψει αυτός την Α.Ε.Κ. όπως δεν μου την έκοψε ούτε την προηγούμενη φορά που ήρθε ...καβαλημένος, δεν μου την έκοψε κι ο Ντέμης όσο και αν προσπάθησε.
Κάπου έχουμε χάσει τον δρόμο στο θέμα της εξέδρας. Καταλαβαίνω και την αγωνία και για τον Πάνο αλλά όταν αποδυναμώνεις την εξέδρα στα κύρια χαρακτηριστικά της τα οποία είναι η υποστήριξη της Α.Ε.Κ. τότε αυτόματα όταν θέλεις να περάσεις ένα μήνυμα συμπαράστασης προς έναν αδερφό δεν περνάει τόσο δυνατό, πόσο μάλλον όταν για το ίδιο θέμα βγαίνουν αλλά 3-4 πανό και κάνα 2 ακόμα με άλλο μήνυμα.
Εύχομαι πάντως η περιπέτεια του ...Λιονταριού να τελειώσει σύντομα. Η "οικοδομική" ρουφιανιά για μια ακόμη φορά μας δείχνει ...το παραμύθι της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Όσο θυμάμαι μερικά χρόνια πρίν που μας την έπεσαν στο Δωματιάκι και έβγαλαν όλη την μαγκιά τους στον Τάνκερ χαίρομαι που αποδείξαμε την μαγκιά μας χωρίς να λύσουμε το θέμα με την ρουφιανιά.
Δεν θεωρώ το ΟΑΚΑ έδρα μα ούτε και το πέταλο ...Σκεπαστή. Δυστυχώς η Σκεπαστή και τα Κάγκελα της μας λείπουν πολύ. Και όσο περνάνε τα χρόνια και παραμένουμε στο ΟΑΚΑ μακριά από ένα δικό μας Σπίτι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της εξέδρας πολύ φοβάμαι ότι θα χάνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Μεγάλη υπόθεση ο χρόνος. Αυτός μας κρίνει όλους. Στο τέλος πάντα κάνουμε ταμείο. Έτσι και με τον Ντέμη, 4,5 χρόνια θεό τον είχαμε κάνει, ευτυχώς κάποιοι λίγοι το είδαμε το έργο νωρίς και το χτυπήσαμε το καμπανάκι και για τον ίδιο και για να καταλάβει ο κόσμος αλλά τότε γίναμε πάλι οι αλήτες. 4,5 χρόνια λοιπόν μέτα για κάντε τώρα το ταμείο του Ντέμη. Θλίψη, για όλα αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε και ο εγωισμός του μικρού από ότι φάνηκε στο τέλος φίλου μας τα σμπαράλιασε όλα.
Καλά τα παντελόνια και οι ...παντελονάτοι αλλά αφού θέλουν να το παίξουν μάγκες κάποιοι ας δώσουν πίσω τα 3.000 ευρουλάκια που με άνεση πήραν από τα χέρια του Αρχηγού, γιατί από ποίηματα ανακοινώσεις και λόγια φούσκες έχουμε χορτάσει αλλά 3.000 ευρουλάκια δεν βλέπουμε. Αλλά ξέχασα αυτά τα μάζεψαν άτομα της ORIGINAL και όχι η ίδια η Μαμά!
Έτσι είναι αφού δεν μπορούμε να κάνουμε καλά όλο το "κοπάδι" το κομματιάζουμε όπως μας βολεύει και μετά αν και αυτοί δεν πάνε με τα νερά τους αρχίζουν τις απειλές και τα τσάμπα νταηλίκια ...μπάς και περάσει το δικό τους. Έτσι τους είπαν!
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Μόνο Ενωμένοι και γύρω από την Οικογένεια θα βρούμε τον δρόμο μας, όσοι τουλάχιστον τον έχουν χάσει και θέλουν να το βρούν.
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: