Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 30-03-2009


· Η πιο οικολογική ομάδα του κόσμου είμαστε λέμε. Ο κόσμος όλος λέει έκλεισε τα φώτα για μία ώρα χτες για να …σώσουν την γη. Εμείς, η Α.Ε.Κ, δηλαδή τα έχουμε κλειστά 15 χρόνια τώρα!
· Και μας ήρθε και το 1996 όπου ο τότε τεράστιος αυτός προπονητής που ξανα-ξανα-κουβαλήσαμε στην ομάδα αποφάσισε να βγάλει και τις ασφάλειες από τον πίνακα και έναντι τριάκοντα αργυρίων να τα παραδώσει στον Σωκράτη!
· Μια που είπα για τον Σωκράτη, γι’ αυτόν το άξιο πρώην στέλεχος της ΣΤΑΖΙ, κάπου διάβασα ότι τόσο ο Ντέμης όσο και ο Άκης στα πλαίσια των επιχειρηματικών τους οριζόντων σχεδιάζουν μέχρι και συνεργάτες να γίνουν με τον…Ρόκο! Αυτά είναι! Είδες τι σου κάνει να πίνεις καφέ με κούπα του γαύρου στα χέρια;
· Για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά δεν με αγαπάς…μην με παρεξηγείτε με έπιασε μια εύθυμη διάθεση. Τι να κάνω; Να κλάψω που μας έπιασε κορόιδο ο πιο δικός μας άνθρωπος;
· Ακόμα περιμένω μια σαφή απάντηση, μια αιτιολόγηση, έστω και σε ένα λαίφ στάιλ περιοδικό γιατί θάφτηκαν τα όνειρα της πλουτοονειροκρατίας τόσο εύκολα στην ΟΔΔΥ-σεια. 5 χρόνια παραμύθι τρώγαμε και μείναμε χωρίς χάπυ έντ!
· Αλλά έτσι είναι, όταν οδηγός είναι ο εγωισμός και το συμφέρον το προσωπικό, που να μπορέσεις να σκύψεις να δεις την αλήθεια και την πραγματικότητα που παράτησες αφότου ανέβηκες στην σκάλα.
· Αλλά αρκετά ασχολήθηκα και πάλι, τι να κάνω με πονάει το θέμα, τον ήθελα να έφευγε και να τον θυμόνταν όλοι για καλά και τους τίτλους. Τελικά σε 5-6 μήνες ακόμη μόνο όσοι θα ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά θα τον ξέρουν. Αλλά ας πιάσω το σημερινό μενού.
· Όνειρο μου θα ήταν να ήμασταν σε κάνα κλειστό του ΟΑΚΑ, βασικά θα γούσταρα στο δικό αμς κλειστό στην Νέα Φιλαδέλφεια, 10.000 και βάλε κόσμος. Σίγουρα θα είμαστε στην Μιχαλοκοπούλου στο Κράουν Πλάζα, όπως σίγουρα θα είμαστε πάρα πολύ λιγότεροι. Επίσης σίγουρο είναι ότι εδώ και κάμποσους μήνες αυτό που λέγεται ΜΑΝΑ Α.Ε.Κ. και η είναι η Αρχή της Α.Ε.Κ. στο σύμπαν όλο, άλλαξε σελίδα και από εκεί που συρόταν σαν κουρέλι και γινόταν έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός που περισσότερο τον ενδιέφερε η καρέκλα παρά αυτό για το οποίο βρέθηκε σε αυτή για να υπηρετήσει.
· Από τις 10 Ιουλίου και μετά μπορεί τα κουρέλια να μην έγιναν μετάξια αλλά σίγουρα έπαψε να σέρνεται από τις διαθέσεις του οποιουδήποτε μεγαλομανή και ανεκδιήγητου αναλάμβανε τις τύχες της τα τελευταία χρόνια. Από τις 10 Ιουλίου και μετά έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε αλλά και να αγωνιζόμαστε, καθαρά και ξάστερα και όχι πίσω από συνωμοσίες και μιζέρια.
· Φανταστείτε να είχαμε και λεφτά, να ξέραμε και σε τι μονοπάτια θα βαδίζαμε όλους αυτούς τους μήνες. Φανταστείτε ο κόσμος της Α.Ε.Κ. όλοι αυτοί οι ΑΕΚτζήδες των χιλιάδων διαρκείας να μπορούσαν να καταλάβουν ποια είναι η πραγματική δύναμη της Α.Ε.Κ. να μπορούσαν να απλώσουν και το δικό τους χέρι, όχι για να σώσουν τον Χατζηχρήστο αλλά την Α.Ε.Κ.. Λυπάμαι όσους βλέπουν το πρόσωπο και χάνουν το…δάσος.
· Μακάρι να ερχόταν ένας σωτήρας να έμπαινε μπροστά και να εγγυούνταν ότι η Α.Ε.Κ. δεν θα γινόταν κουρέλι, δεν θα σερνόταν ξανά. Ακόμα τον περιμένουμε. Υπάρχει άραγε ή μήπως ήταν κάποιο παραμύθι ελπίδας σαν και αυτά που μας έλεγε η γιαγιά μας ότι η Παναγιά θα μας δώσει την Πόλη;
· Εάν κάποιοι νομίζουν ότι τον είχαμε αυτόν τον «σωτήρα» και τον αδειάσαμε και τώρα αυτός για τον εγωισμό του παραμένει άφαντος…ούτε ένα τηλεφώνημα ρε παιδί μου, αυτό είναι μια κουβέντα για πολύ συζήτηση. Προσωπικά εάν είχα τα εκατομμύρια του «σωτήρα» δεν θα άφηνα τον εγωισμό μου να τσακίζει την Α.Ε.Κ.
· Όσοι έχετε μείνει κοντά σε όλη αυτή την προσπάθεια κοντά 10 μήνες τώρα, εύκολα θα έχετε νιώσει τον αέρα της αλλαγής, όχι κάποιού τύπου αλλαγής σαν αυτή την πρόσφατη με τον Ομπάμα, ούτε καν με αυτή του Αντρέα το 81.
· Μια αλλαγή που γυρίζει και ψάχνει τις ρίζες της, μια αλλαγή που θα παίρνει δύναμη από την ιστορία της, μια αλλαγή που θέλει να δώσει στο αύριο που έρχεται την δύναμη για να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες που μας περιμένουν. Μια αλλαγή που μας βρίσκει απόγευμα Κυριακής καθισμένους στα σκαλιά της Σκεπαστής να περιμένουμε τον…λαό να φύγει ώστε να ξεκινήσουν τα όνειρα μας για το αύριο αγκαλιά με την ησυχία που πλέον επικρατεί και την μυρωδιά του χορταριού.
· Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι αφού τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα είμαστε εντάξει. Κάναμε το καθήκον μας. Κάθε μέρα μας εμφανίζετε και εξώδικο δώρο από προηγούμενες χρήσεις. Κάθε μέρα και ένα νέο εμπόδιο, μια νέα τρικλοποδιά, μια ακόμη απαίτηση, ένας ακόμη Ανατολιωτάκης που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να ευνουχίσει την Α.Ε.Κ. με κάθε τρόπο για να ξανακάτσει στον θρόνο από τον οποίο τον εκθρονίσαμε όπως ο ίδιος λέει.
· Την ίδια στιγμή παραμένουμε ΑΣΤΕΓΟΙ, σε όλα τα τμήματα και όσο σκέφτομαι ότι μέχρι μερικά χρόνια πριν ήμασταν υπερήφανοι για τα γήπεδα μας τόσο πιο πολύ …αρρωσταίνω. Μας τα τσάκισες όλα ρε Γρανίτσα.
· Έστω όμως και μετά από 5 χρόνια κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο θέμα του Γηπέδου. Το που θα μας βγάλει μόνο οι Θεοί ξέρουν. Η ουσία είναι ότι κουνηθήκαμε στο βάλτο που ήμασταν χωμένοι, αναπνέουμε και ελπίζουμε.
· Το κακό της υπόθεσης είναι σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, όχι από αυτούς που τόσα χρόνια ήταν αδιάφοροι για το που θα γίνει το γήπεδο αλλά από μερικούς που έχουν κάνει το γήπεδο σημαία καιρό τώρα για να αρέσουν. Πονηροί καιροί, κακοί άνθρωποι.
· Ανώνυμες επιστολές αγανακτισμένων πολιτών αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού της κουκούλας. Τουλάχιστον για γέλια αλλά που εάν το σκαλίσετε λίγο παραπάνω εύκολα θα καταλάβετε ότι περισσότερο κακό προκαλούν.
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας...Κοντέ μας, Οδηγέ μας, Γενικέ Αρχηγέ μας…
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: