Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 08-03-2009


· «Ναϊλί εμάς και βάι εμάς, η Ρωμανία πάρθεν!
Επέραν το βασιλοσκάμν’, ελλάεν η αφεντία!»
Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρε,
κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπισκάται.
-- Μη κλαις, μη κλαις, Αϊ-Γιάννε μου, μη δερνοκοπισκάσαι.
-- Η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία πάρθεν.
-- Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.
· Για να μην σας μπερδεύω ούτε σήμερα έχει τίποτα να κάνει με την Άλωση, ούτε καν με τη απίθανη μαυρούλα την Μακντάγκλα ή κάπως έτσι, που μας ήρθε πριν μήνες από την μη ρατσιστική Αμέρικα για να μας πει με λίγα λόγια ότι είμαστε ρατσιστές εναντίων των «μακεδόνων», των τούρκων, των ρόμα και των εβραίων.
· Πάλι καλά που γλίτωσαν οι Πόντιοι με τόσα ανέκδοτα που τους έχουμε φορτώσει. Άραγε η κυρία Μακντάγκλα για την γενοκτονία των Ποντίων τι γνώμη έχει;
· Τελοσπάντων την προηγούμενη εβδομάδα την βγάλαμε σε γάμο με πολλά καρύδια και ρύζι σήμερα θα την βγάλουμε στους Πόντιους με μπόλικα νηστίσιμα. Τουλάχιστον ο οίνος να κυλάει και η χαρά να υπάρχει.
· Έπιασα στο στόμα μου τους Πόντιους και θυμήθηκα τον δικό μας τον Πόντιο. Αυτόν ντε που θα έρθει να βάλει πλάτη, αυτόν που με τα 70 τηλεφωνικά μύρια έκανε ρόμπα τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και τους πισινούς του. Προς το παρόν ούτε φωνή ούτε ακρόαση, αφήστε που πιστεύω ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να μας πάρει ο Βγενόπουλος πάρα ο …βάλε πλάτη!
· Ευτυχώς τουλάχιστον διοικητικά στην ΠΑΕ σταθεροποιηθήκαμε, τρόπος του λέγειν, τον τελευταίο καιρό. Με κούρασε κάπως το σκηνικό του κάθε μέρα και άλλος πρόεδρος, κάθε μέρα άλλα να λέει ο πρόεδρος και άλλα ο κάθε αντιπρόεδρος. Στο μόνο που δεν έχουμε ακριβώς σταθεροποιηθεί και καταλήξει όμως είναι σε εκείνο το ρημάδι το 10% που πρέπει να αποδίδει στην Μάνα Α.Ε.Κ. η ποδοσφαιρική εταιρεία.
· Ένα μικρό πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουμε και με τα εισιτήρια αφού τα κόλπα του πρώην προέδρου προς την Οικογένεια δεν φαίνεται να τα έχει αποβάλλει ακόμα το τμήμα διαχείρισης των εισιτηρίων. Το πρόβλημα όμως εδώ εύκολα διορθώνεται είτε με το καλό και το όμορφο είτε με την άλλη μέθοδο!
· Πάντως μου έχουν λείψει πολύ οι δηλώσεις Κούλη και Κανελλόπουλου. Τι να μας πούνε κιόλας από τα τόσα πιασάρικα μας έλεγαν τόσα χρόνια; Εδώ την βρήκαν λέει την Α.Ε.Κ. φιατάκι και την έκαναν μερσεντές…και εγώ που νόμιζα ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι …Ζάσταβα!
· Ο μάγος στον πάγκο τι έπαθε προχτές; Μέλισσα τον τσίμπησε ή επειδή δεν ασχολείται κανείς μαζί του είπε να το πιέσει λίγο το πράμα να ασχοληθούν με το ζόρι μαζί του; Τελικά μας αποκάλυψε ποιοι…θέλουν το κακό του ή μείναμε πάλι στην αναζήτηση και την απορία όπως τότε με τις σφαίρες που του έστειλαν…συστημένες;
· Πόσο πιο μικρός είναι τελικά από το 1988 όταν μαζί ξεκινήσαμε να γράφουμε ιστορία, πόσο ακόμη πιο μικρός και όταν έφυγε το 1996 που μας είχε πουλήσει από τον Φεβρουάριο και τάιζε παραμύθια μέχρι και γέροντες έξω από την 19 ότι εάν παίρναμε το κύπελλο, που τελικά πήραμε, θα έμενε. Αμ, πως το θέλετε; Τι αρχοντιά ήταν ο μπ… με την κόκκινη φόρμα!
· Βρε το πορτάκι της 19, τι αναμνήσεις μου ξυπνάει. Πόσα ονόματα που έγραψαν ιστορία δεν την πέρασαν για να βγουν και να πατήσουν το χορτάρι. Θυμάμαι και κάτι βράδια που μαζί με Ηρκαλιεώτες και Ανακασιώτες, 40 και βάλε άτομα κρατούσαμε τα «σκουλίκια» αγκαλιά και μας χάζευαν οι παίκτες. Τώρα χαζεύουμε εμείς αυτούς με τα όσα …μαγικά κάνουν στο χορτάρι!
· Είπαμε μας έφεραν τον μάγο για τα μαγικά και αυτά βλέπουμε. Τι βλέπουμε ακριβώς; Ε, μαγικά είναι αυτά πώς να τα πιάσουμε εμείς οι απλοί θνητοί, γι’ αυτό και όσα δεν βλέπουμε ή δεν βλέπουμε αναλόγως πως το πάρεις το θέμα τα χρεώνουμε στον προηγούμενο!
· Σήμερα έχουμε Σέρρες. Ήμασταν και την Τετάρτη εκεί αλλά αλήθεια πόσοι από όλους τους ΑΕΚτζήδες και ειδικά εκείνους που παρότι δεν έρχονται στο Δωματιάκι για να πάρουν εισιτήριο με «καπέλο» έχουν πόνο με το «καπέλο», το πήραν χαμπάρι;
· Πληροφοριακά στο Χάντμπολ περάσαμε στους 4 του κυπέλλου και τον Μάιο θα ξαναβρεθούμε στις Σέρρες, ίσως μέχρι τότε να συγκινηθούν και οι υπόλοιποι ΑΕΚτζήδες να ανέβουν, γιατί όχι και αυτοί που έχουν πόνο με το «καπέλο»!
· Την τελευταία φορά που είχα ανέβει Σέρρες ήταν πολλά πολλά χρόνια πίσω. Από τα χαράματα είχαμε στρατοπεδεύσει στο κέντρο της πόλης. Μέχρι και έπαρση της σημαίας κάναμε με το Τσινίτα και τον Σωτηράκη από την Καλλιθέα μπροστάρηδες και το άγημα του τοπικού στρατοπέδου από πίσω. Λίγο μετά αδειάσαμε τα τοπικά μπουγατσάδικα και μετά για μπιλιάρδο και σωφεράκια όπου ακόμα θυμάμαι την καψαλισμένη από τα χρόνια αφίσα μιας Α.Ε.Κ. ακόμη πιο πολλών χρόνων πίσω.
· Τη ομάδα των Σερρών θα την βρούμε και στο κύπελλο μπροστά μας αφού ο βαζέλας είχε μείνει στα duty free! Αναρωτιέμαι εάν και στο κύπελλο θα έχει 30 ευρώ το εισιτήριο. Άραγε την οικοκονομική κρίση θα την πληρώσουμε πάλι εμείς; Ή μήπως το στάδιο των Σερρών είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης με ανέσεις και χλιδές που επιβάλουν τέτοιο ποσό για ένα εισιτήριο;
· Ζούμε στην χώρα του παράλογου και του οξύμωρου, στην χώρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να λογαριάζει τον άλλον δίπλα του. Μου αρέσει που μονίμως ψάχνουμε για εχθρούς εκτός των τειχών αλλά μάλλον πρέπει να τους αναζητούμε δίπλα μας.
· Η Βασίλισσα πάλι μόνη της σήμερα. Πληρώνουμε την ηλιθιότητα, πληρώνουμε που ουσιαστικά είμαστε αδύναμοι σε πολλούς τομείς. Τι κρίμα να μην υπάρχει ένας λεφτάς να την σηκώσει την Α.Ε.Κ. ψηλά, θα έλεγα λεφτάς ΑΕΚτζής αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι μη ΑΕΚτζήδες βοηθάνε πιο πολύ!
· Εδώ ο Μπλάνκο, εκεί ο Μπλάνκο…που πάει ο Μπλάνκο; Εδώ η καλή κονόμα!
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας...Κρατάμε γερά, μας τα γκρέμισαν και θα τα ξαναχτίσουμε…βαστάμε, αντέχουμε συνεχίζουμε.
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: