Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 15-02-2009

Να ασχοληθώ από τώρα με το τους –19 και βάλε μέχρι το τέλος; Σίγουρα ο Δώνης ήταν μια τεράστια απογοήτευση, όχι τόσο για μένα αλλά για τον πολύ κόσμο που πίστεψε σε αυτόν, αλλά και αυτό που βλέπουμε τώρα με τον γαλλοκινέζο μάγο από το Μόσταρ πρόκειται για… υπερπαραγωγή!
Αλλά είπαμε παρέλαβε καμένη γη ο καημένος. Ευτυχώς που στο 90 φεύγα ο Ταχτσίδης( Χρόνια Πολλά και καλά… και στην Α.Ε.Κ. μικρέ) φρόντισε να ρίξει το απαιτούμενο νερό και έτσι δεν καήκαμε γενικότερα. Να μην ψηθεί και το κουστούμι του βάτραχου. Για πιο λόγο είπαμε μας τον κουβάλησαν τον βάτραχο; Αλλά τι μίζερος που είμαι, την χρυσή αλλαγή έκανε λέμε. Την κότα με τα χρυσά αυγά την ξέρετε;
Ας πάω όμως σε θέματα που καίνε και έχουν μεγαλύτερη σημασία από το κουστούμι του βάτραχου και ας μην παραμείνω στο έτσι και αλλιώς παγωμένο από πολλές απόψεις ΟΑΚΑ. Φοβερός και ο κόσμος …δίπλα στον Χατζηγιάννη!
Και τώρα που οι λέξεις «Νέα Φιλαδέλφεια» έπαψαν να είναι λέξεις ταμπού τι γίνεται; Που πάμε; Μετρήσαμε απλά 5 χρόνια παράλογου εγωισμού; Μήπως θα περιμένουμε και άλλα τόσα; Ξαφνικά θυμήθηκαν και την Ριζούπολη γιατί άραγε;
Όποιος πρόσεξε τα λόγια του Ιωαννίδη προχτές στην βουλή εύκολα θα κατάλαβε τι χρειάζεται η Α.Ε.Κ. για να φτιάξει γήπεδο, όχι μόνο στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά οπουδήποτε.
Βέβαια τα ίδια μας τα έλεγε και ο Σουφλιάς μερικά χρόνια πριν αλλά που να ακούσει ο άλλος πίσω από την πανοπλία του άκρατου του εγωισμού. Όσο θα παραμένουμε από εδώ και πέρα στο ΟΑΚΑ δύσκολα θα δούμε κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό ίσως και η Ριζούπολη ήδη φαντάζει ιδεατή λύση!
Πολλοί αναρωτιούνται πως μπορεί να γίνει το νέο γήπεδο, λείπουν και οι εμπορικοί χώροι λείπει και το πάρκινγκ! Α, ρε γέλια. Τέλος πάντων και για αυτά έχουμε λύση! Όταν υπάρχει θέληση όχι γήπεδο χτίζουμε εκεί αλλά μέχρι και προπονητικό! Το κύριο ζήτημα πάντα είναι τα λεφτά.
Σας παραθέτω μια πρόταση που σιγοψιθυρίζεται. Λοιπόν δίπλα από το γήπεδο προς την μεριά του Ποδονίφτη υπάρχει μια έκταση παραμελημένη και αχρησιμοποιήτη, του εργοστασίου της «Μπριττάνικα»που βάσει των πληροφοριών που έχω ανήκει στην τράπεζα Πειραιώς. Πάρτε και ένα όνομα, Σάλας, εάν σας λένε κάτι τα ονόματα. Τους βάζουμε λοιπόν το «μικρόβιο» των εμπορικών χώρων, ώστε το θέμα λεφτά να μην είναι πλέον το πρόβλημα μας. Κινητήριος μοχλός πάντα το χρήμα και το κέρδος.
Υπογειοποιούμε λοιπόν την Πατριάρχου Κωνσταντίνου πίσω από την 3 μιλάμε , εδώ μπαίνει και το κράτος βοηθός που έλεγε και ο Ιωαννίδης και έτσι ενώνουμε τον χώρο του Γηπέδου με αυτό του χώρου της «Μπριττάνικα». Πλέον τα 26 και κάτι στρέμματα του Ιερού Χώρου άμεσα πολλαπλασιάζονται και έτσι έχουμε άμεσα δικαίωμα και εμείς στο όνειρο και οι άλλοι στο …κέρδος. Είδατε τι παθαίνει κάποιος όταν σερφάρει στους χάρτες της Windows;
Σίγουρα αυτό το πλάνο θέλει πολύ εργασία και θέληση από διάφορες πλευρές όμως είμαι σίγουρος πως όταν κάτσεις σε ένα τραπέζι τις λύσεις μπορείς να τις βρεις και να τις αξιοποιήσεις κατά το καλύτερο δυνατόν και μιλάμε για έναν χώρο που δεν εντάσσεται στα στενά χωροταξικά πλαίσια του παραδοσιακού οικισμού της Νέας Φιλαδέλφειας αφού ακριβώς δίπλα στον χώρο της «Μπριττάνικα» έχουν ξεφυτρώσει αρκετές 7-όροφες πολυκατοικίες.
Η Μάνα Α.Ε.Κ. έχει τα φόντα και την διάθεση να κάνει κάθε τι δυνατόν και ήδη η ΠΑΕ που μέχρι προχτές είχε απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες τον χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας δείχνει πλέον πρόθυμη να την ψάξει την λύση και συγχρόνως το όποιο Γήπεδο δημιουργηθεί δεν θα ενοχλεί τόσο τις όποιες οικολογικές ανησυχίες είχε ο Δήμος και οι 131 που έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ. Το θέμα πάντως έχει πολύ ψωμί αλλά πλέον έχουμε μπει σε νέα βάση , ανοιχτή και για προτάσεις και για λύσεις. Ίδωμεν.
Κατά τα άλλα η Μάνα Α.Ε.Κ. συνεχίζει να παλεύει με ένα σωρό άλλα προβλήματα με χρέη , εξώδικα και …εκχωρίσεις του ανεκδιήγητου πρώην πρόεδρου της , του Ανατολιωτάκη. Επιτέλους όμως μετά από πολύμηνες άκαρπες προσπάθειες συμβιβασμού οι εκχωρίσεις παύουν να ισχύουν, όσο και αν αναθεματίζει και εξοργίζεται ο παππούς που…εκθρονίστηκε!
Ναι, ναι έτσι δήλωσε, ότι η ORIGINAL τον εκθρόνισε. Φαίνεται ο ίδιος ξέχασε ότι αυτός ήταν που προκήρυξε εκλογές μέσα σε 10 μέρες στην μέση του καλοκαιριού με την ελπίδα ότι θα παραμείνει στον …θρόνο του! Αδιαφορώ για τον πόνο του παππού, εκείνο που με ενόχλησε και στεναχώρησε ήταν η στάση του Θανάση του Μόργκαν που δεν εγκαταλείπει το πλευρό του γραφικού μέχρι τα όρια της γελοιότητας πρώην προέδρου. Μέσα μου γεννάται εύλογα λοιπόν το ερώτημα ότι μπροστά στο καλό της Α.Ε.Κ. που τόσο πολύ τον ενδιαφέρει προτιμάει να κάνει πλάτες στον παππού.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την στάση του. Ήλπιζα ότι το συμφέρον της Α.Ε.Κ. ξεπερνάει το συμφέρον κάθε άλλου αλλά που στην ουσία αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή και που με μεγάλη λύπη διαπιστώνω.
Ας είναι και έτσι, θα τον βρούμε τον δρόμο στην Μάνα και θα φροντίσουμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που 8 μήνες τώρα είχε αποκλείσει κάθε έσοδο προς την Μάνα.
Η Βασίλισσα με περίσσιο τσαμπουκά πέρασε μάλλον άνετα από την Κυψέλη «καταπατώντας στην κυριολεξία την ομάδα του καταδικασμένου δις για καταπάτηση καναλάρχη. Πλέον το μυαλό περνάει άμεσα στην Τετάρτη το μεσημέρι όπου η αποστολή δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ και για την Βασίλισσα αλλά και για τον κόσμο που οφείλει να προστατέψει και την Βασίλισσα και το Γήπεδο του Σπόρτινγκ.
Το χάντμπολ έλυσε τουλάχιστον το πρόβλημα των αγώνων εντός έδρας αφού θα αγωνιζόμαστε στο κλειστό του Ιωνικού στην Νέα Φιαλδέλφεια και ψάχνεται λύση για την προπόνηση της ομάδας. Παραλίγο να κάνουμε και το όβερ και να πάρουμε και την νίκη όμως και η ισοπαλία έτσι όπως ήρθε ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη ειδικά για την ψυχολογία της ομάδας που ανέβασε στροφές αφού εμφανίστηκαν οι …Κυψελιώτες!
Στην Πάτρα όλα πήγαν μια χαρά και έτσι ο Αρραβωνιαστικός έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, ενώ στο Νέο Ηράκλειο τα κορίτσια μας συνέχισαν σαν …σίφουνας!
Κλείνοντας έτσι το Σαββατόβραδο είχαμε 4,5 στα 5. Ένας απολογισμός πολύ καλός για όλη την Α.Ε.Κ. κάθε είδους …μπάλας. Απομένει αύριο το Σκάκι να κλείσει ευχάριστα το Σαββατοκύριακο.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…και με οδηγό τα όνειρα μας παίρνουμε το φτυαράκι και την τσουγκράνα μας και βουρ για Νέα Φιλαδέλφεια. ΑΕΚάρα για πάντα!
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: