Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 21-12-2010


· Ούτε τις γιορτές δεν μπορούμε να χαρούμε με την ησυχία μας. Βρε τι είναι αυτό το πράμα; Τόσα και τόσα γύρω μας μας βασανίζουν σε καθημερινή βάση, από τα οικονομικά σκαμπίλια που καθημερινά μας δίνουν αυτοί που …μαζί τους τα φάγαμε!!! Την ανεργία που γιγαντώνεται και την ίδια στιγμή οι μισθοί να κατρακυλάνε. Που νιώθουμε σαν κάτι παραπάνω από παρακατιανοί στην Ενωμένη και καλά Ευρώπη και αντί να μας δώσει λίγη έστω χαρά αυτή η Α.Ε.Κ. φροντίζει να μας τσακίζει την ψυχολογία.

· Όταν δεν μπορείς να νικήσεις την πιο ανυπόληπτη κολόγρια των τελευταίων χρόνων τότε σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Το ότι προσωπικά δεν περιμένω πολλά από αυτή την ομάδα για φέτος αυτό είναι σίγουρο άλλα έχω την εντύπωση πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποια ομάδα διοικούν και διαχειρίζονται και κυρίως κάποιοι άλλοι τι φανέλα φοράνε.

· Εκείνο που ουσιαστικά βαραίνει τους σημερινούς διοικούντες είναι που ανέχτηκαν για 22 ολόκληρους μήνες έναν ανίκανο να καταστρέφει την ομάδα και συγχρόνως την όποια επένδυση νομίζουν ότι κάνουν, που φόρτωσε την ομάδα με κάτι απίθανα συμβόλαια και με παίκτες που προκαλούν με την μετριότητα τους.

· Φαντάζομαι πάντως πως εάν ο Μπλάνκο έβαζε το πέναλτι με τους ρώσσους και δεν τρώγαμε το άλλο 3 λεπτά μετά σίγουρα θα υπήρχε άλλη ψυχολογία και άλλη διάθεση από όλους, μέχρι και τις γριές θα τις είχαμε ξεπαστρέψει και όχι να είμαστε αναγκασμένοι και κυρίως αυτοί οι 1500 που βρέθηκαν δίπλα της να υποστούμε ένα ακόμη τραυματικό σοκ για φέτος. Όμως γενικά δεν είμαστε ούτε για πολλά και απορώ για πόσο ακόμη θα αντέχουμε.

· Κρατάω και τα λόγια ενός αδελφού μου: «Με την Α.Ε.Κ. είναι θέμα νοοτροπίας που μπολιάστηκε τα τελευταία χρόνια, ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά, ότι υπάρχει και η ήττα, ότι κουμάντο μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές ενώ οι πραγματικοί χρηματοδότες μπορούν να κρύβονται, ότι οι οπαδοί οφείλουν να δείχνουν πολιτισμό και σου έρχεται ένας Χιμένεθ και μέσα σε 2 μήνες θέλει να κάνει πωταθλητισμό, θέλει να μάθει την ΙΣΤΟΡΙΑ της Α.Ε.Κ. θέλει να τα αλλάξει όλα. Και αντί να του συμπαρασταθούν όλοι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα , βρίσκει συμπαράσταση μόνο από τους οπαδούς. Δεν προχωράει έτσι η Α.Ε.Κ.».

· Για δουλεύτε τα στο μυαλό σας, μας, τα παραπάνω λόγια λέει μεγάλες αλήθειες. Πρέπει όλοι να σκύψουμε πολύ παραπάνω πάνω από το πληγωμένο κορμί της Α.Ε.Κ., μια Α.Ε.Κ. όμως που δεν θα γίνει ποτέ καλά ούτε με ημίμετρα ούτε με κομπογιαννίτικα κόλπα και πόσο μάλλον όταν ήδη 6 και βάλε χρόνια είναι άστεγη και χωρίς Σπίτι.

· Η διαδρομή για την Λάρισα ήδη μοιάζει μονόδρομος εάν στραβώσει και εκεί το θέμα τότε πολύ φοβάμαι πως τα όποια προβλήματα υπάρχουν μέσα στο τμήμα θα διογκωθούν. Προβλήματα που είναι βούτυρο στο ψωμί των επαγγελματιών υπονομευτών της Α.Ε.Κ. ύπουλοι υπονομευτές που όταν είσαι στα χάι σου σε γλείφουν και όταν πέφτεις κάτω με άνεση σε πατάνε, πόσο μάλλον όταν θίγονται και τα επαγγελματικά και μανατζαρίστικα τους συμφέροντα.

· Τι κρίμα που κλείνει και το «φαγάδικο» εκεί στην Ερυθραία και δεν θα μπορεί να τους ταίζει άλλο. Δεν φωνάζετε τον Μποτρίνι μπας και το σώσετε που λέει και μια φωνή από τα Σκαλάκια;

· Βέβαια σε όλη αυτή την αγωνιστική κατάντια δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον ρόλο, που δηλαδή οι περισσότεροι ήδη τον έχουν ξεχάσει, που για 22 μήνες έπαιξε στην ομάδα για να την ξεγυμνώσει, αποδυναμώσει και ουσιαστικά μαλθακοποιήσει, προτού φύγει για εργασία, χωρίς δίπλωμα στο μακρινό εξωτερικό της Κύπρου…όπου και εκεί …διαπρέπει!

· Αυτό που ξέρω είναι ότι η Α.Ε.Κ. θέλει ένα δυνατό Σοκ για να συνέρθει, να εξαφανιστούν ένα σωρό παράσιτα που ακόμα τρέφονται με το αίμα της. Όσο για τους παίκτες ας μην νομίζουν ότι πάντα θα έχουν …πανεπιστημιακό άσυλο να τους φροντίζει. Απαγορεύεται η απάθεια, όποιος δεν μπορεί ας σηκωθεί να φύγει.

· Στην Βασίλισσα τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει το σκηνικό, με τον βάζελο προχτές οι αδειανές εξέδρες απλά μου έδειξαν ότι το τέλος πλησιάζει.

· Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράφω, πρώτον για το θέμα του Γηπέδου θα αρχίσω να το πιστεύω όταν μπούνε οι μπουλντόζες και αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα τσιμέντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσες ενέργειες γίνονται εδώ και κάμποσο καιρό δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που αν είχε αποφασίσει ο Ντέμης να την πάρει το 2004 και όχι να ψάχνεται στους σκουπιδότοπους τώρα θα είχαμε ΓΗΠΕΔΟ!

· Όσο λοιπόν θα γίνονται ενέργειες για την ανέγερση οι ύπουλες επιθέσεις, έμμεσα ή άμεσα θα πυκνώνουν, ειδικά από κύκλους που και μόνο με την ιδέα να κόψει καμιά κορδέλα ο ΧΧ είναι ικανοί μέχρι και τον Ντέμη να παρακαλέσουν να ξαναέρθει να του κόψει τα πόδια!!!

· Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με τον ΧΧ από τους ίδιους πάντα κύκλους δημοσιογραφικούς, οπαδικούς και πάει λέγοντας. Δεν μιλάει, γιατί δεν μιλάει, όταν μιλάει γιατί μιλάει, αποφασίστε πως το θέλετε.

· Ρε τι είναι αυτά τα …ξαδέλφια εκεί στο Σαλόνικα, πάνε στην Κροατία, τους την πέφτουν οι εκεί «άγριοι» και πάνε να τους κάψουν και ξεσηκώνουν τον κόσμο για την άδικη επίθεση που δέχτηκαν και μετά μερικές μέρες να μας την στήνουν με «μπουκάλια. Τι κρίμα όμως αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Νερόοοοοοοοοο λίγο νερόοοοοοοο!

· Βέβαια μου έκανε εντύπωση που αυτή η χωρίς αποτέλεσμα επίθεση από τους θρασύδειλους πήρε και δημοσιότητα, λες και χρόνια τώρα συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Ακόμα θυμάμαι πάντως τον αδερφό από το Παλιό Φάληρο που σε ένα φιλικό του Αυγούστου εκεί πάνω έχασε το μάτι του, τότε πάντως αυτό το χαντάκωσαν σαν είδηση. Ναναι καλά και ένας άνθρωπος που τότε ακόμα ένιωθε ένας από εμάς και βοήθησε.

· Δεν ξέρω εάν θα χάσουμε από τα τυριά και αποκλειστούμε και αν αυτό είναι στην τελική τόσο μεγάλη ντροπή για την ιστορία της Α.Ε.Κ. Αυτό που όμως είναι ΝΤΡΟΠΗ για εμάς τους ΑΕΚτζήδες δεν είναι του ότι ακόμα μαζικά δεν έχουμε γίνει όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ. αλλά στο ότι ακόμα αυτοί που είναι μέλη, στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν καταβάλει ακόμη την τεράστια συνδρομή των 35 ευρω το χρόνο!!!

· Ευχαριστώ Τζένη και για το μετάλλιο που έφερες και που κατάλαβες ότι δεν είναι όλα έτσι όπως νόμιζες. Πάμε Λονδίνο τώρα…

· Ταξίδεψε με σε ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε, μαζί σου να εμε και δεν φοβάμαι λέω τίποτα, άλλοι κοιτούν Ουρανό και χάνονται…εγώ έχω εσένα στην Καρδιά και απογειώνομαι.

· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Τις ευχές μου σε όλους εσάς που η φλόγα της Μπόμπας μας ζεσταίνει τις Καρδιές για να αντέχουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Χρόνια πολλά στον «Αρχηγό» της Κρήτης μέρα που είναι…άντε και σένα Ντέμη.





Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 12-12-2010


· Βρε τα παιδιά δεν έχασαν ευκαιρία. Κοντά δύο μήνες τώρα από τότε που έφυγε ο αποτυχημένος και πολυαγαπημένος τους βάτραχός και δεν λένε να το χωνέψουν. Μήπως τους πείραξε που δεν τους ταΐζει πλέον, μήπως τους πείραξε που δεν έχουν τις ειδήσεις έτοιμες στο πιάτο, που δεν τους παίρνει η γλυκιά Αγγελικούλα στο τηλέφωνο να τους τα δώσει μασημένα;

· Βγήκαν λοιπόν τα καλόπαιδα της αντικειμενικής «πλέον» δημοσιογραφίας, γιατί τόσο καιρό 22 ολόκληρους μήνες πριν είχαν μάλλον εκτεθεί στην νόσο της τρελής αγελάδας και είτε δεν έβλεπαν καλά είτε δεν άκουγαν καλά και είπαν να χώσουν χολή κατά του Ισπανού. Βλέπετε πέρυσι τέτοιο καιρό τα παιδιά ξέχασαν που είμαστε και σε τι χάλια.

· Να τους θυμίσω πέρυσι τέτοιο καιρό ότι ήδη ήμασταν εκτός από το πρωτάθλημα, εκτός κυπέλλου και εκτός Ευρώπης εδώ και ένα μήνα. Τουλάχιστον φέτος έχουμε ακόμα λόγους να ελπίζουμε και στους τρεις στόχους και ας όλοι ξέρουμε ότι με το υπάρχον υλικό αλλά κυρίως με την χρήση από την προηγούμενη προπονητική ανυπαρξία πόσο ταλαιπωρημένο και λίγο είναι αυτό το υλικό.

· Τους πείραξε που έβγαλε ο Ισπανός τον Σκόκο στο 43΄. Δεν τους πείραξε που ο βάτραχος είχε τον Τσιμπούρ στον πάγο 6 ολόκληρους μήνες και όταν μετά από πιέσεις της διοίκησης που έβλεπε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας να μην χρησιμοποιείται τελικά υποβίβασε τον εγωισμό του ώστε να μπει ο Τσιμπούρ ενδεκάδα και ουσιαστικά να ενισχύσει και την ομάδα από το Καραϊσκάκη και μετά και να αρχίσουν κατόπιν οι βατραχολάγνοι της δοξολογίες για την μεγάλη ομάδα του ….δεύτερου γύρου που έφτιαξε ο πολυήττας! Περαστικά λοιπόν.

· Αλήθεια βρε κυρ-Σταύρο λίγο τσίπα δεν έχεις πάνω σου; Κρίμα και νόμιζα ότι με την ενασχόληση σου με τον ιστορικό «Δικέφαλο» είχες κάτι άλλο να πεις πέρα από την άμοιρη οπαδική σου διαδρομή. Κρίμα πολύ λίγος. Και μια που το έφερε η κουβέντα πότε θα κλείσει επιτέλους το Δωματιάκι;

· «Δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο της Α.Ε.Κ.» Ε ναι ρε σεις αυτός ο άνθρωπος με φτιάχνει. Δεν ξέρω εάν παίζει μαζί μου, βρήκε το κουμπί μου και το πατάει, αλλά ρε σεις αξίζει να σταθούμε δίπλα του. Ούτε χαζός είναι ούτε και μαλ…!!! Η Α.Ε.Κ. γύρισε σελίδα και γουστάρω. Ας το πάρουν χαμπάρι και αυτοί που θα πληρώνουν καπέλο για να κάνουν ρεπορτάζ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

· Τα υπόγεια παιχνίδια δημοσιογράφων και μανατζαραίων πρέπει να τελειώσουν. Είναι αμαρτία και έγκλημα εάν αντικαταστήσουμε τους όποιους Καινούργιους και Μπότους είχαμε με τους όποιος Ευαγγελόπουλους και δεν συμμαζεύεται….φιλάκια Λίνα μου!

· Το έχω επισημάνει καιρό τώρα. Όσο οι πόρτες των αποδυτηρίων παραμένουν κλειστές για όλους αυτούς που πρέπει τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι τόσο η παρουσία του Λυμπερόπουλου αλλά και του Δέλλα αυτό το κομμάτι μπορούν να το διαφυλάξουν πολύ καλά με τους νεώτερους στην ομάδα.

· Στέλιο Μανωλά σε αγαπάω σε εκτιμάω και ας ξέρω τι ναξιώτικο ξεροκέφαλο κουβαλάς, αλλά προχτές μου βγήκες οφσάιντ. Εάν πραγματικά θέλεις να προστατέψεις τον ανιψιό σου θα φροντίσεις να αγαπήσει και αυτός την Α.Ε.Κ. και σε ότι έχει να κάνει με τα «επαγγελματικά» του με σένα δίπλα του είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα του συμπεριφερθεί στην Α.Ε.Κ. όπως σου συμπεριφέρθηκαν εσένα τότε.

· Στέλιο μην ...υποβιβάζεις τον Μικρό στην εποχή της δικιάς σου καχυποψίας και μιζέριας. Αν δεν το έλεγαν Μανωλά και δεν είχε εσένα θείο σκέφτηκες ποτέ που θα έπαιζε ακόμα;

Κώστα φρόντισε να δοξάσεις την φανέλα της Α.Ε.Κ. όπως την δόξασε και την αγάπησε ο θείος σου. Ούτε ο Θείος έχασε από την Α.Ε.Κ. και την Αγάπη του κόσμο

· Για την Βασίλισσα δεν θέλω να πω κάτι, εύχομαι μόνο το πουλμανάκι να φτάσει στην Καβάλα, να βρεθούν μαζί με τα Αδέλφια εκεί πάνω όλοι μαζί μια αγκαλιά και να φωνάζουν για αυτή δίπλα της. Αγωνιστικά και διοικητικά η ομάδα…μια δύσκολη ιστορία.

· Ρε σεις ένας δεν υπάρχει να σταθεί δίπλα σε αυτά τα παιδιά του Χάντμπολ; Περάσαμε και από την Κυψέλη με ψυχή. Πρωταθλητές χειμώνα! Μερικά πράγματα είναι σίγουρα ανεξήγητα για κάποιους. Για εμάς που ζούμε στον ORIGINAL κόσμο μας όλα είναι δυνατόν, αρκεί να έχεις στην Καρδιά σου τα τρία πιο μαγικά γράμματα στον κόσμο.

· Και άντε μετά Στέλιο μου αυτά τα παιδιά που και αυτά φοράνε την Κιτρινόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος να σε ακούνε όταν σου ανοίγουν κουβέντες οι «έντεχνοι» δημοσιογράφοι για 300…400…500 χιλιάρικα τον χρόνο που τόσα δεν παίρνει όλη η ομάδα του χάντμπολ μαζί. Μήπως να αναφέρω πόσα με το ζόρι μαζεύτηκαν και ναναι καλά η Μαριάννα για να πάνε οι πυγμάχοι της Α.Ε.Κ. στο Καρπενήσι;

· Τα κορίτσια του βόλεϊ πέρασαν σαν πύραυλος από την Λάρισα. Πάμε για μεγάλα πράγματα εδώ. Είναι να τρελαίνεσαι με αυτή την Α.Ε.Κ. Ευτυχώς βρεθήκανε 2 άνθρωποι και την στηρίζουν την ομάδα τους εύχομαι αυτή η φλόγα να καίει για πολλά χρόνια μέσα τους.

· Και που να είχαμε και το Σπίτι μας, που να είχαμε τις ομάδες μας να ξέρουν ότι παίζουν στο δικό τους Γήπεδο και σε όχι κάποιοι νοικιασμένο, δανεικό και με προϋποθέσεις χρήση.

· Σας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι κάτι μου έχει κάνει κλικ με τούτους εδώ. Μακάρι να μπει στο παιχνίδι δυναμικά και ο Νοτιάς. Μόνο να κερδίσουν έχουν, και αυτοί και η Α.Ε.Κ. και η ιστορία ποτέ δεν θα τους ξεχάσει.

· Τα βήματα που όλοι πιστεύαμε μια φορά και έναν καιρό ότι θα τα έκανε ο άνθρωπός μας τα κάνει τώρα ένας άνθρωπος που ήρθε ουσιαστικά από το πουθενά. Δεν ξέρω που θα μας βγάλει αλλά όσο αποφεύγει το καλάμι σίγουρα θα πάμε καλύτερα από ότι πήγαμε δυστυχώς με τον άνθρωπό μας.

· Θα έχει και ένα κρύο απόψε στο ΟΑΚΑ, και μόνο που το σκέφτομαι ότι η ελπίδα για Σπίτι στην ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ είναι ζωντανή, και η φλόγα συνεχίζει να καίει τόσο πιο όμορφα και ζεστά νιώθω.

· Να σας στεναχωρήσω και λίγο. Από τους 3.000 και βάλε που έχουν την τιμή να είναι μέλη του πιο Ιστορικού συλλόγου του κόσμου ξέρετε πόσοι έχουν εκπληρώσει την συνδρομή τους για το 2010; Δεν σας λέω γιατί θα στεναχωρηθείτε ακόμα πιο πολύ. Αλλά ξέχασα φταίει ο ΧΧ αλλιώς θα τρέχατε όλοι να βοηθήσετε. Κρίμα. Πάμε ΑΕΚάρα μου…

· Ταξίδεψε με σε ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε, μαζί σου να εμε και δεν φοβάμαι λέω τίποτα, άλλοι κοιτούν Ουρανό και χάνονται…εγώ έχω εσένα στην Καρδιά και απογειώνομαι.

· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Ελπίζω Τζένη κάποια στιγμή να καταλάβεις πόσο μεγάλη είναι η Α.Ε.Κ. μπροστά σε όλους μας. Σου εύχομαι να γυρίσεις αύριο με το χρυσό και στο Λονδίνο για τα καλύτερα.

Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 05-12-2010

· Που πας καημένη Βασίλισσα μου;. Σχεδόν μόνη και έρημη, ταλαιπωρημένη, έρμαιο στις ορέξεις του κάθε αντιπάλου, φαγοπότι του κάθε μάνατζερ. Και ο κόσμος σου πολύ μακριά και αυτοί οι λίγοι που είναι κοντά που να βρούνε δύναμη να ζεστάνουν λίγο την Καρδιά. Το ευχάριστο πρωινό στο Περιστέρι την προηγούμενη Κυριακή μάλλον ήταν μια παρένθεση.


· Και ο Φιλίππου πολύ μακριά και όσο υπάρχουν καλοθελητές, λαμπρόπουλοι κούνουπες και δεν συμμαζεύεται απλά το χάσμα θα βαθαίνει. Το αναπόφευκτο μοιάζει τόσο κοντά. Σαν τον καρκίνο σου τρώει τα σωθικά αυτή η κατάσταση και φάρμακο να φύγει ο πόνος δεν φαίνεται να υπάρχει.

· Μόνη μου απορία προς τον κόσμο μας, εάν βλέπαμε την ομάδα ποδοσφαίρου σε αυτά τα χάλια όπως με το Μπάσκετ πόσο ασυγκίνητοι θα μέναμε, πόσο απαθής, πόσο θα είχαμε πάρει τους δρόμους και θα σιχτιριάζαμε τα πάντα; Μήπως να φέρουμε τον βάτραχο, έστω και χωρίς δίπλωμα προπονητή, εδώ δεν έχει για το ποδόσφαιρο εκεί θα κολλήσουμε, στην θέση του Μηνά να αποκτήσει ενδιαφέρον το θέμα;

· Ντράπηκα χτες και ο πόνος συνεχίζεται…Δώστε λύση!

· Χαθήκαμε στο 90 φεύγα την προηγούμενη εβδομάδα και χάσαμε το ραντεβού μας με την στήλη, κάτι το οφσάιντ καπνογόνο, κάτι τα ατελείωτα χυμένα….δάκρυα χαράς, κάτι να βλέπεις την Ακρόπολη φωτισμένη …να μοιράζεις και λουλούδια!!! δεν ήθελε και πολύ. Ε αυτή την εβδομάδα τον ξαναβρήκαμε τον δρόμο μας.

· Βρε τι ήταν αυτό πάλι. Αυτή η Α.Ε.Κ. μας έχει μόνιμα σε εγρήγορση. Από την απόλυτη τραγικότητα της Καβάλας σε μια μετρημένη και καθαρά επαγγελματική εμφάνιση έναντι των υπεροπτικών γαύρων και πόνο όλοι στο λιμάνι.

· Πόσο με τρελαίνει να βλέπω αυτή την ομάδα να μάχεται, και πόσο αρρωσταίνω όταν την βλέπω να αγωνίζεται σαν ομάδα συνταξιούχων.

· Ευτυχώς ο «άμπαλος» Μπλάνκο βρέθηκε εκεί που έπρεπε και ξέρει να παίζει πολύ καλά σε αυτή την θέση και έπραξε αυτό που ξέρει καλύτερα. Και να ...Μλπανκοοοοοοοογκοοοοολ! Πόσο με εκνευρίζουν όλοι αυτοί που τον έχουν ήδη καταδικάσει που του σέρνουν τα χίλια μύρια. Περαστικά τους.

· Όπως περαστικά μετά από έντονη ψυχοθεραπεία στον βλάκα που όσο πανηγύριζαν οι παίκτες το γκολ είχε την φαεινή να τους πετάξει μπουκάλι για τα πανηγύρια, τρελάθηκε και ο Τραϊιανός και με το δίκιο του.

· Όπως περαστικά και ψυχοθεραπεία σε όλους αυτούς που ενώ κερδίζει η Α.Ε.Κ. την έχουν δει να ζούνε τελικά μόνο για να κάνουν μπάχαλα και να επιδεικνύουν τον εγωισμό τους.

· Τα λόγια του Ισπανού προπονητή μετρημένα, σωστά και διαβασμένα. Και πριν και μετά τον αγώνα. Και μόνο να ακούω από το στόμα ενός Ευρωπαίου να μιλάει για Κωνσταντινούπολη… με φτιάχνει πολύ!

· Μεγάλοι μάγκες και αυτοί οι γαύροι, αυτό δε το καλόπαιδο ο Μώραλης, μα τι μπουμπούκι του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου είναι λέμε; Ενώ ο άλλος ο Τάσος, έφαγε και ψωμί από μας, πάλι πήγε να κάνει τα μαγικά, αλλά έφαγε πόρτα. Αυτά είναι και μου αρέσουν. Να σου μιλάνε μετά οι γαύροι και για φιλοξενία μάλλον νομίζουν ότι απευθύνονται σε …γαύρους!

· Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τον κόσμο καθώς και όλους αυτούς που δεν κρέμασαν τα πανό τους που τίμησε με τον πιο απλό και ΑΕΚτζήδικο τρόπο τον αδικοχαμένο Κώστα. Χαιρετισμούς στους άλλους εκεί ψηλά ρε φιλαράκο…

· Περάσαμε αλώβητοι και από το Σπλίτ, σίγουρα δεν ένιωσα ωραία που δεν υπήρχε Κιτρινόμαυρη φωνή και παρουσία, απλά αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά όπου δεν πάει η ORIGINAL ε δεν πάει και κανείς άλλος. Πάντως σήμερα εάν δεν φύγουμε από το Περιστέρι με το διπλό θα με ενοχλήσει πολύ κυρίως για την παθιασμένη συμπεριφορά που είχαν με τον γαύρο αλλά και τις ηρωικές λασπομαχίες στην Κροατία που συνοδεύτηκε από μια πολύ μεγάλη νίκη. Πάμε για το διπλό λοιπόν σήμερα και προσοχή στις προκλήσεις και τις παγίδες των βαζελόγαυρων «συντρόφων» της συνοικίας. Άλλωστε και τα περσινά στο μπάσκετ είναι ακόμη νωπά αλλά και εκείνα που έγιναν το 2005 και ουσιαστικά χαντάκωσαν την Οικογένεια, την Α.Ε.Κ. αλλά και τον άνθρωπό μας τότε αλλά που μυαλό!

· Το έχω ξαναγράψει, μας περιμένουνε στην γωνία. Όσο θα βλέπουν ότι έχει κάτι να δώσει αυτή η Α.Ε.Κ. τόσο να είμαστε έτοιμοι για όλα. Τώρα βρήκανε με το παραμικρό να τιμωρήσουν τον Αδαμίδη. Ίσως δεν τους άρεσε που εμφανίστηκε στην Σούπερ Λίγκα …αεράτος. Το είχαν συνηθίσει το μαντρί τους οι πρασινοκόκκινοι μόνο για την πάρτι τους. Γιαυτό και έστειλαν παρατηρητές με υπερβάλλον ζήλο που τα βλέπουν όλα και τα γράφουν όλα. Άραγε στο Καραϊσκάκη γιατί δεν στέλνουν τους ίδιους;

· Το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ της Α.Ε.Κ. στο Χάντμπολ ελάχιστους συγκινεί. Που να υπήρχε και μια βαρβάτη διοίκηση πίσω από αυτά τα παιδιά. Ένας άνθρωπος να δώσει πέντε φράγκα να στηρίξει, να βοηθήσει. Με μισή ομάδα, χωρίς λεφτά και εάν θέλει και ο Θεός θα τους τρελάνουμε όλους. Λυπήθηκα που τελικά δεν έφτασα στο Μίνσκ. Ένα τεράστιο μπράβο στους Ήρωες του Λονδίνου που πρόλαβαν να δούνε δέκα λεπτά αγώνα αλλά και σε μια χούφτα ακόμη άτομα που ακολούθησαν την αποστολή. Ραντεβού στην Λισσαβόνα και πάμε για πρωτάθλημα…

· Ένα μεγάλο μπράβο και στα πιτσιρίκια του μίνι εφηβικού στο Χάντμπολ. Τρεις άνθρωποι βρεθήκαμε δίπλα τους στο Κορωπί, πέρα από τους γονείς. Με το ζόρι να συμπληρώσουμε ομάδα αλλά έστω και έτσι υπάρχουμε και εκεί. Πολύ τα χάρηκα αυτά παιδάκια που με ότι είχαν έδιναν και ας απείχαν πάρα πολύ πίσω αγωνιστικά από τους αντιπάλους τους. Που κάνουν προπόνηση σε ένα χώρο που μακάρι να λεγόταν χώρος προπόνησης και με ένα σωρό ακόμη δυσκολίες. Αλλά τι τα λέω σιγά μην σας ενδιαφέρει τους περισσότερους.

· ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ …και τα λόγια περιττεύουν. Κάντε αυτό που πρέπει. Κάντε το Σωστό και το δίκαιο. Η Α.Ε.Κ. ΣΠΙΤΙ της! Είμαστε σε καλό δρόμο λέμε…πάμε για τα καλύτερα.

· Ταξίδεψε με σε ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε, μαζί σου να εμε και δεν φοβάμαι λέω τίποτα, άλλοι κοιτούν Ουρανό και χάνονται…εγώ έχω εσένα στην Καρδιά και απογειώνομαι.

· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας δυναμώνουν, όχι για να μας λυγίζουν και αυτό να τον έχουμε υπόψιν μας όλοι εμείς που στηρίζουμε την Οικογένεια με πράξεις και ουσία και όχι για την μόστρα και την ταμπέλα.

Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα