Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα

· Περισσότερο για μια ακόμη επαγγελματική υποχρέωση που τους υποχρεώνει το συμβόλαιο τους παρά για ένα έστω ζεϊμπέκικο της κακιάς ώρας μου φάνηκε η κάθοδος της ομάδας και μάλιστα χωρίς τον υπό παραίτηση Πρόεδρο της στο γήπεδο που βρίσκεται στον Φαληρικό όρμο.
· Να το προσπεράσουμε; Μας έχει γίνει συνήθεια; Είμαστε αδιάφοροι; Χορτάσαμε ποπ κόρν; Ήταν όμορφα εκεί ψηλά στα μπούθ; Θα βγάλουμε το άχτι μας στην πρώην ομάδα του Γού-Δού;
· Ας μην επαναλάβω την γνώμη μου για το πολύ καλό προπονητή για την Λάρισα, που 4 μήνες αφού έχει αναλάβει εργασία στη ΑΕΚ ακόμα ούτε ομάδα βλέπουμε, ούτε μπάλα, εδώ χάσαμε και τον Πρόεδρο. Δεν φταίει μόνο αυτός. Τον σκύλο μην χάσουμε γιατί έχω μια σακούλα μπισκότα δώρο!
· Ας μην ξύνω όμως πληγές αφού αυτό που βγαίνει πλέον είναι ότι το πρωτάθλημα εδώ και μερικά χρόνια το αρχίζουμε ήδη με μία ήττα στην πλάτη μας πριν αυτό καν αρχίσει. Εδώ έχουμε 15 χρόνια να πάρουμε πρωτάθλημα εδώ θα κολλήσουμε;
· Πάντως τα μηνύματα από το ζωικό βασίλειο είναι πολύ καλά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ήδη λέει δοκιμάζουμε λιοντάρι(Leon), έχουμε και το κακγουρό(Burns) από το καλοκαίρι, το μόνο που μας λείπει είναι ένας τίγρης που αυτόν τον καιρό λέει αγοράζει κτήματα στην Κούβα! Φαίνεται ζήλεψε τον Νοτιά που αγόρασε κτήματα στα Σπάτα!
· Έσκασε και το SMS, 21-26 την Καλαμαριά, και συνεχίζει το μήνυμα από τον Γενικό αυτή την φορά…Η ΑΕΚ συνεχίζει την νικηφόρα της πορεία, αυτή την φορά θύμα της η Καλαμαριά. Βάλτε τα δυνατά σας, υπερβάλετε εαυτό και μην απογοητεύεστε. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος, στρωμένος με αγκάθια. Μην αφήσετε το όνειρο ΜΑΣ για μια μεγάλη ΑΕΚ ξεθωριάσει τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα, τόσο απλά.
· Πόσοι άραγε μπορείτε να βρείτε μέσα στη απλότητα του παραπάνω μηνύματος τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της ΑΕΚ; Πόσοι μπορείτε να καταλάβετε σε τι βάθος έχει πέσει η ΑΕΚ. Είναι πολύ σκοτεινά εκεί κάτω λέμε. Μόνο ΦΩΣ ο κόσμος, αλλά και αυτός στην μεγάλη πλειοψηφία του μισοκοιμισμένος, υπνωτισμένος, μαστουρωμένος έχει αφεθεί να τον παρασέρνει ο άνεμος και ο γενικότερος ζαμανφουτισμός της εποχής μας.
· Την Παρασκευή στο «Score» τα μάτια μου και το μυαλό μου στάθηκε σε μια σελίδα. 10.07.08 – 10.10.08 Έτσι ζήσαμε 3 μήνες. Και το μυαλό μου κόλλησε στο εξής ερώτημα. Για πόσους ακόμη μήνες θα μπορέσει αυτό που ξεκίνησε, ξεκινήσαμε, τον Ιούλιο να αντέξει;
· Διάβαζα τα ονόματα στις δωρεές και δεν ήξερα εάν έπρεπε να νιώθω ευτυχισμένος και ευγνώμων ή έτοιμος να κλάψω που είμαστε τόσοι λίγοι. Νιώθω μέχρι και τους Πολίτες να την έχουν εγκαταλείψει την ΑΕΚ και ας παραμένει η ΑΕΚ φωτεινή σημαία και σημείο υπενθύμισης σε όσους ξεχνάνε εύκολα της Πόλης και των ανθρώπων της.
· Δεν θα σταθώ στα λεφτά που δώρισαν στην ΑΕΚ αυτοί που μπήκαν πιο μπροστά από όλους μας, ούτε καν στον Αχιλλέα τον Κουρέπη που τόσα του έχω σύρει και παρά τα προβλήματα του παραμένει κοντά, ούτε καν σε όλους αυτούς που αγοράζουν 10 Ολυμπιακούς και για τους δικούς τους λόγους εμφανίστηκαν ευχάριστα, ούτε καν στον Μιχάλη Τροχανά που έχω να του καταλογίσω πολλά για το σημερινό κατάντημα του κόσμου της ΑΕΚ, ούτε καν στο Γρανίτσα, τι να πω για αυτόν, μια ματιά στα μπάζα και ήδη φουσκώνουν οι φλέβες μου από οργή.
· Μένω στον άγνωστο φίλο της ΑΕΚ μέχρι εκείνη την στιγμή που ανέβηκε τα σκαλιά της Δεκελείας, έφτασε στον δεύτερο όροφο και χωρίς να τον γνωρίζει κανείς έβγαλε από το πορτοφόλι του και έδωσε αυτό το πολύτιμο πενηντάρικο. Αντώνης Φύτρος το όνομα του. Νασαι καλά. Για την ΑΕΚ είπε. Για την ΑΕΚ ρε γαμώτο λέω και εγώ…
· Πολύ φοβάμαι ότι όλοι αυτοί που παρακαλάνε πως και πώς να αποτύχουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει και έχει μπει μπροστά η ORIGINAL πολύ πιθανόν να δικαιωθούν μέσα στους επόμενους μήνες εάν ο κόσμος δεν καταφέρει να καταλάβει το χάος που περιβάλει την ΑΕΚ σε κάθε της γωνία σε κάθε της τμήμα και πόσο η ΑΕΚ χρειάζεται όχι μόνο χέρι βοήθειας αλλά ολόκληρη αγκαλιά.
· Η κατάσταση είναι πολλές φορές κάτι παραπάνω από τραγική και ας βγαίνει προς τα έξω ότι όλα πάνε ρολόι. Χωρίς λεφτά τίποτα δεν πάει ρολόι τουλάχιστον για πολύ και αυτό το γνωρίζει και ο πιο αδαής οικογενειάρχης όταν δεν έχει να φάει η οικογένεια του.
· Σας παραθέτω αυτή την εβδομάδα ένα άρθρο του Νίκου Κατσαρού που είχε σούρει ουκ ολίγα για τον Χατζηχρήστο και την ORIGINAL στην όχι και τόσο μακρινή εποχή του επανερχομού του Ντούσαν(Γειά σου ρε Ντούσαν ΑΕΚτζη. Μέλος θα γίνεις;) στην ΑΕΚ.
· "Tο κότερο και το.... παπάκι" O νέος πρόεδρος του Eρασιτέχνη Oλυμπιακού, ο κ. Γιάννης Συγγελίδης, όπως διαβάζω στο βιογραφικό του είναι πτυχιούχος στο Mάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Nτρέικ της Aϊόβα. O ομόλογός του στην Eρασιτεχνική AEK, ο κ. Δ. Xατζηχρήστος, πάλι, δεν είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου. O κ. Συγγελίδης έχει επιχειρήσεις τόσο στις HΠA όσο και στην Kίνα. O κ. Δ. Xατζηχρήστος δεν έχει επιχειρήσεις. O κ. Συγγελίδης είναι πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου Συγγελίδη και διευθύνων σύμβουλος της Citroen Eλλάς. O κ. Xατζηχρήστος είναι πρόεδρος μόνο στην Eρασιτεχνική AEK. O κ. Συγγελίδης έχει τιμηθεί με τον Tίμιο Σταυρό του Aποστόλου Eυαγγελιστού Mάρκου A’ τάξεως από τον Πατριάρχη Aλεξανδρείας. O Δ. Xατζηχρήστος δεν έχει τύχει τέτοιας τιμής. O κ. Συγγελίδης είναι πρόεδρος του Eλληνογαλλικού Bιομηχανικού και Eμπορικού Eπιμελητηρίου. O κ. Xατζηχρήστος πιθανόν να έχει κάνει τίποτε μεταφορές στο Eπιμελητήριο στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Eδώ εξαντλούνται οι διαφορές ανάμεσα στους δύο προέδρους των δύο μεγάλων σωματείων. Kαι ερχόμαστε στη μία και μοναδική ομοιότητα. O κ. Συγγελίδης είναι ιππότης του Tάγματος της Aξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας. O κ. Xατζηχρήστος δεν έχει τον τίτλο του ιππότη, έχει όμως το κύριο γνώρισμα της ιπποσύνης: Eίναι ρομαντικός. Oχι όσο ο Δον Kιχώτης που πολεμούσε ενάντια ενός ανεμόμυλους, αλλά πάντως αρκετά ρομαντικός για να πιστέψει και τα τολμήσει να αναλάβει την προεδρία της Eρασιτεχνικής AEK, μιας ουσιαστικά σχεδόν ανύπαρκτης οντότητας και να ηγηθεί της προσπάθειας να την κρατήσει στη ζωή. O κ. Συγγελίδης διαθέτει κότερο και δύο πολύ πλούσιους συνεργάτες στη διοίκηση του Oλυμπιακού, τους κ. Γλου και Λιακουνάκο. O κ. Xατζηχρήστος διαθέτει... παπί και προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο σύλλογος κάνοντας... εράνους. Mπήκα στον πειρασμό να κάνω αυτές τις συγκρίσεις μήπως συγκινηθεί κανένας Eνωσίτης από αυτούς που έχουν μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες από τον κ. Xαζηχρήστο και τους συνεργάτες του.
Νίκος Κατσαρός

· Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Τα δικά μου τα έχω βγάλει εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια και ποτέ μου δεν φοβήθηκα να είμαι κομμάτι ενός χαρακώματος που για μόνο σκοπό έχει την αγάπη προς την ΑΕΚ και που ποτέ δεν κόλωσε να είναι η ασπίδα αλλά και το δόρυ της ΑΕΚ σε κάθε μάχη ακόμα και εάν δέχτηκε προδοσία από πολλούς «Εφιάλτες».
· Την ίδια ώρα που τα έγραφα αυτά το συνδρομητικό ξεκίνησε να παίζει τους 300 του Λεωνίδα. Να το θεωρήσω οιωνό, να το θεωρήσω ένα ακόμη παιχνίδι της τύχης, της μοίρας…
· Σήμερα έπρεπε να ήμασταν όλοι στο Σπόρτινγκ. Δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες και ανωριμότητες. Η Βασίλισσα μας περιμένει , δεν πρέπει να την πληγώσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να την πληγώσει.
· Ένα ευχαριστώ στο Κώστα Χαρδαβέλλα, έστω και αν σαν ΑΕΚτζής δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην ΑΕΚ, για την εκπομπή του για την Αγιά Σοφιά και στην Ειρήνη Παπά που με έκανε να δακρύσω τραγουδώντας Τη Υπερμάχω.
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας… Την Σημαία μας ψηλά να κυματίζει.

paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: