Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 06-06-2010

Και το νέο της εβδομάδας είναι ότι η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. πάει στην...πατρίδα μου, στην χώρα των ...Ab-ORIGINALS. Χαρά μεγάλη για όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας και ο ξεσηκωμός μεγάλος, βέβαια για εσάς τους Ελλαδίτες που διαβάζετε τούτες τις γραμμες δύσκολα μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό και πόσο ανάγκη έχουν οι εκεί Έλληνες να νιώθουν ένα κομμάτι της πατρίδας δίπλα τους, ακόμα και οι αλλόθρησκοι.
Βέβαια ελπίζω μέχρι τότε να γίνουν και περισσότεροι οι Έλληνες στην ομάδα, μην πάμε εκεί και χρειαζόμαστε 10 διερμηνείς και έναν για τον βάτραχο έντεκα!. Η αρχή έγινε, ήρθε και ο Νικόλας από την ...ξενιτιά!
Το κακό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι θα πατήσει το πόδι εκεί και ο βάτραχος, θα μαγαριστεί ο τόπος, που καλό θα ήταν να αφήσει το Σίδνεϋ να ανέβει προς τον βορρά όπου αφθονούν και τα αμφίβια του είδους του, όπως άλλωστε και οι κροκόδειλοι και που ξέρεις μπορεί να γίνει καμιά μοιραία συνάντηση...να ηρεμήσουμε και εμείς! Και μετά θα ασχολούνται όλοι με τον Κυκλαδίτη που έστειλε τα ...κατοικίδια του να κατασπαράξουν τον ...αθώο και δύσμοιρο βατραχάκο!
Κακιούλα, δεν λέω αλλά δεν άντεχα, τουλάχιστον δεν θα πατήσει το πόδι του στην πιο ανθρώπινη για να ζεις πόλη στον κόσμο. Εκεί όπου η ομάδα του Richmond, στο Αυστραλέζικο φουτμπολ, με σήμα τον Τίγρη γνώρισε μια ακόμη ήττα τις προάλλες σκορπίζοντας και πάλι την στεναχώρια στους εκεί Κιτρινόμαυρους οπαδούς, στον Κόν και σε μένα που έχουμε να δούμε τίτλο απο το 80!
Τουλάχιστον με την Α.Ε.Κ. βλέπουμε πιο συχνά. Αισίως φέτος πάμε για τα 17...άτιτλοι. Και αν οι σημερινοί διοικούντες της ΠΑΕ τον κρίνουν και στο τέλος και της επόμενης χρονιάς πετυχημένο τον βάταχο και ας έχουμε αποκλειστεί από τον Σεπτέμβριο από όλα και όχι από τον Οκτώβριο όπως πέρυσι, ας του κάνουν συμβόλαιο για άλλα 5 χρόνια, να μην μπαίνουμε και στο τριπάκι ποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί ή να τον φτάσει στο μεγαλείο να πανηγυρίζεις για την ...τρίτη θέση!
Πολλοί μου λένε τελευταία να μην κρίνω από το αμαρτωλό 1996, τότε που τα γλυκά λεφτά του Σωκράτη άξιζαν περισσότερα από την αγάπη για την Α.Ε.Κ. να το αφήσω να περάσει και να κρίνω μόνο αγωνιστικά. Μα και αγωνιστικά να το κρίνω, τι να κρίνω δηλαδή; Έλεος! Αφήστε που επειδή είμαι της σκληροπυρηνικής παλιάς σχολής την προδοσία δεν την ξεχνάω και ας μείνω ο τελευταίος και γραφικός να το θυμίζω ακόμη και στον Λάκη Νικολάου που μιλάει για αγγένητους, ξεχνώντας ο ίδιος τα λόγια του Λουκά Μπάρλου για τον βάτραχο, εκτός και αν και αυτός ήταν αγέννητος!
Η φωτοβολίδα της εβδομάδας ήρθε από τον βουλευτή πλέον Γιάννη Βούρο και έθιξε το θέμα του Γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να πω ότι με ξάφνιασε μάλλον ευχάριστα και ας έχει πει κατά καιρούς διάφορα ....σχόλια της φωτοβολίδας!
Περιένω με αγωνία ο Παππάς να κάνει τη κίνηση ΜΑΤ! Να μπει δυναμικά για Νέα Φιλαδέλφεια να δώσει όραμα και ελπίδα για το μέλλον. Γιατί όσο παραμένουμε στο ΟΑΚΑ το μέλλον δεν θα έχει θέση για εμάς. Αδιαφορώ εάν κάποιοι την βλέπουν “πονηρά” για την επιμονή μου για τον Παππά.
Όποιος άλλος νομίζει ότι μπορεί για το γήπεδο ας βγει επιτέλους μπροστά. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αλλά μέχρι τότε και μέχρι να βγει ο Παππάς να πει ότι ούτε ενδιαφέρομαι ούτε θα προχωρήσω σε κάτι τέτοιο, δικαίωμα μου να το πιστεύω και να το γράφω. Άλλωστε δεν έχω και από πουθενά αλλού να πιαστώ...ας πιαστώ από τον Παππά και ο Θεός βοηθός!
Και που είσαι ρε Παππά αφού σε ξεζουμίζουμε που σε ξεζουμίζουμε όπως λένε διάφοροι...φρόντισε η ΠΑΕ να ξεμπερδεύει με όσα χρωστάει στην Μάνα από το 2004 και μετά. Για την Α.Ε.Κ. μιλάμε...
Στην Βασίλισσα άλλοι ψάχνουν τον Μπόμπ που πέρασε ο Μάιος και δεν τον είδαμε, ούτε αυτόν, ούτε τα λεφτά του και άλλοι ψάχνουν να βρούν τον Φιλίππου που και αυτός με την σειρά του ψάχνει να βρει ...τον δικό του δρόμο! Ένα απέραντο τρελοκομείο η υπόθεση της Βασίλισσας. Να πω ότι έχω εμπιστοσύνη στον Μπάμπη; Μπα, την έχω χάσει καιρό τώρα άλλωστε πως να μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που το καλάμι έχει γίνει τρόπος ζωής. Αλλά να υποθέσω ότι αν χαλάσει του ...Μπομπ θα φταίνε τα ...κάγκελα πάλι! Τα διαβάζει ο Μπόμπ και φοβάται να επενδύσει!
Ας πιάσω και λίγο Λαμία, αφού αφήσαμε 2 κομμάτια πίσω εκεί, ένα το κύπελλο που είμαι σίγουρος ότι θα το παίρναμε και μόνο με τον εξεδριακό τσαμπουκα του κόσμου μας και τον Υβ, έτσι για να στεναχωρήσω και όλους αυτούς που φρόντισαν με τα όσα έγιναν μέσα στο γήπεδο να δείξουν ότι η Α.Ε.Κ. από λίγο εώς ελάχιστα τους ενδιέφερε αφού ο εγωισμός και το μπάχαλο ήταν μεγαλύτερης σημασίας.
Και ξεκαθαρίζω ότι άλλο πράμα τι έγινε έξω και στην πόλη από τους θρασύδειλους κρανιοφόρους μαμελούκους και την απάντηση που πήραν από εμάς και άλλο που ποτέ δεν έγινε ο τελικός, δίνοντας έτσι και το τελειωτικό χτύπημα στις μετακινήσεις των οπαδών που τάχα μου και οι οπαδοί των 2 ομάδων λένε ότι τους νοιάζει.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη οπαδική χαρά να έχεις αντιπάλους και στις εξέδρες, όχι για να συμμετέχεις σε μια πολεμική σύρραξη αλλά στο ποιος μπορεί να επιβληθεί σε αυτή με την φωνή και το πάθος και φυσικά την ...εξυπνάδα. Και ειλικρινά πιστέψτε με από τότε που έκοψαν οι πολλές μετακινησεις των οπαδών οι περισσότερο χαμένοι είμαστε εμείς που μέχρι τότε βάζαμε τα γυαλιά σε όλους. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Το έχετε αναλύσει άραγε γιατί;
Πρέπει κάποια στιγμή σαν οπαδοί, σαν αυτό που λέγεται ORIGINAL 21 να καταφέρουμε να προστατέψουμε και τις εκδρομές μας αλλά και τις εξέδρες μας και να μην παρασυρόμαστε από την λογική του μπάχαλου και της αντικοινωνικότητας! Μια πρώτη κίνηση γίνεται από τον Σπετέμβριο, αρκεί να θέλουμ κιόλας.
Για την ORIGINAL 21 μπορώ να μιλάω, να γράφω για ώρες, μέρες, μήνες...Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, ένα όμορφο κομμάτι με ωραίες αλλά και λιγότερο ωραίες στιγμές. Τις έχω μαζεμένες όλες στο άλμπουμ του μυαλού και μου δίνουν δύναμη σε κάθε βήμα της ζωής. Ειδικά εκεί που νιώθω ότι όλα είναι κοντά στο τέλος, μια απογοήτευση σκέτη και όμως πάντα θα υπάρχει η αχτίδα φωτός, η λάμψη της επόμενης μέρας και του καλού που θα πολεμάει πάντα το κακό.
Αφού έβγαλε ανακοίνωση η Μάνα Α.Ε.Κ. για την επίθεση κάτα των πλοίων που έφυγαν απο την ...κατεχόμενη Κύπρο και με Ελληνικές σημαίες!!! να υποθέσω ότι από εδώ και πέρα θα θυμάται τουλάχιστον να βγάζει ανακοινώσεις και για τα Σεπτεμβριανά της Πόλης, για την Μικρασιατική Καταστροφή, την γενοκτονία των Ποντίων, την Σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο και φυσικά για την Άλωση της Πόλης!
Λευτεριά λοιπόν στην Παλαιστίνη και στο πολυβασανισμένο της λαό σίγουρα και με την ελπίδα πως όταν κάποιοι συνειδητοποιήσουν ή μάθουν ότι είναι μακρινά ελληνικά φύλα να μην τους γυρίσουν την πλάτη!
Περαστικά και γρήγορα καλά στον Μήτσο που 7-8 μήνες μετά έμαθα την ...ζημιά του.
Περαστικά και στον Χατζήτομ αφού φαίνεται έπεσε επιδημία με τα πόδια στο Μπραχάμι.
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Μήπως τελικά η Α.Ε.Κ. στην Αυστραλία είναι σημάδι; Μήπως τα εκεί Αδέλφια έχουν να μου δείξουν το δρόμο που τα εδώ Αδέλφια έχουμε κάπου χάσει;
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: