Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 30-05-2010


ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ!
Θα περίμενε κανείς μια τέτοια μέρα όπως η χτεσινή και πάντα αποφράδα για το Γένος μας και από ότι φάνηκε και για το άθλημα του χάντμπολ, τα δύο αυτά σωματεία όπως το δικό μας που εκπροσωπεί την Κωνσταντινούπολη και αυτό των Θεσσαλονικέων που εκπροσωπεί τους Κωνσταντινουπολίτες της πόλεως τους και που κάποτε λεγόταν Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, να μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στην μπαχαλοποίηση της κοινωνίας μας αλλά και στην αποψίλωση της Ιστορίας που μεθοδεύετε συστηματικά. Αλλά μάλλον η Ιστορία είναι ψιλά γράμματα μπροστά στον ...συνωστισμό της κονσερβοποίησης των μαζών.
Καταρχήν θα πρέπει να δώσω ένα μεγάλο δίκιο και μπράβο στην διοίκηση της Α.Ε.Κ. (χωρίς το αντιαισθητικό ερασιτεχνική) που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε το πόσο λάθος τραγικό ήταν ο ορισμός του Φάιναλ 4 στην Λαμία όπου ακόμη και ο πιο αδαής θα μπορούσε να καταλάβει τι θα γινόταν και τι τελικά έγινε και που μόνο οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας του Χάντμπολ συνέχιζαν να είναι στον κόσμο τους.
Η ανακοίνωση είχε βγει από τον Φεβρουάριο και κανεις άλλος από τότε μέχρι τώρα δεν είχε να σχολιάσει τ-ι-π-ο-τά! Άφού κάποιοι λέει δεν ήθελαν να αδικήσουν τους Θεσσαλονικείς σε ένα φάιναλ 4 όπου οι 3 ομάδες ήταν από την Αθήνα και που τελικά θα ήταν προτιμότερο αυτό να είχε γίνει στο κλειστό της Πυλαίας, να μην νιώθουν αδικημένα τα ... πολύ μακρυνά μας καρντάσια, όχι τίποτα άλλο αλλά δικαιώνεται και ο Νέλος που τους λέει ...μαμελούκους!
Αλλά τι να λέμε τώρα. Ζούμε στην χώρα του παραλόγου. Στην χώρα που αν είσαι ενας απλός πολίτης και χρωστάς πχ 87 ευρώ στο κράτος σου στέλνει η εφορία κατασχετήριο ενώ εάν είσαι από τους προύχωντες και δυνάστες το συστήμα αδυνατεί να βρει την βίλλα στα βόρεια προάστεια όπου διαμένεις ...φτωχικά! Το κάθε τι σε αυτή την χώρα λειτουργεί βάσει της...στύσης ή του στησίματος του κάθε ανεύθυνου υπεύθυνου. Η λογική είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Όλα στον βωμό της πρόσκαιρης ευχαρίστησης.
Οι ...μαμελούκοι μας απέδειξαν πόσο κοινές ρίζες έχουμε από το πρωί , ξημερωματα ακόμη, όπου βρήκαν 2 ...άσχετους για να ακονήσουν τα μαχαίρια τους και να την πέσουν στο τοπικό κλάμπ, ευτυχώς την απάντηση τους την πήραν γρήγορα, σωστά, αντρίκεια και σε ανηφοριά, έτσι οπώς αρμόζει εάν θέλετε σε ...οπαδικά πλαίσια! Και δεν χρειάζεται καμία άλλη αναφορά στο θέμα ούτε στα κοτόπουλα με κράνη από τον βορρά που ήθελαν να κάνουν μόστρα στους ..παρτιζάνους!
Τα όσα όμως επακολούθησαν στο Χαλκοπούλειο είναι πέρα ως πέρα τραγικά και γελοία, με τεράστια ευθύνη των διοργανωτών και στην ...μικρή(περίεργως γιατί άραγε;) αστυνομική δύναμη που υπήρχε. Εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε για εμάς σαν οπαδούς αλλά ούτε και για τους απέναντι που τάχα μας ζαλίζουν τα ούμπαλα ότι “κάθε Κυριακή είναι γιορτή” και “όχι στην απαγόρευση των μετακινήσεων” και άλλα τέτοια πιασιάρικα οπαδίστικά αλλά τελείως υποκριτικά, κάτι που αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς και όσους τους πιάνει ο πόνος για τα όποια, αντιδημοκρατικά μέτρα απαγόρευσης των οπαδών που στην τελική δικαιώνουν αυτούς που τα παίρνουν.
Δεν υπάρχει οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα, βασικά δεν υπάρχει λογική, μα ούτε και θέληση, αφήστε που πιο πολύ πουλάει το πολιτιλίκι, αντί ή ακρο δεν έχει σημασία, της εξέδρας πια. Παρόλα αυτά τα όσα έγιναν χτες στο Χαλκοπούλειο, ξανατονίζω ότι πρώτα φταίνε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και έπειτα οι ....ανεγκέφαλοι, βόρειοι και νότιοι, ασπρόμαυροι και κιτρινόμαυροι και αυτοί που είχαν από καιρό φτιάξει...το ραντεβού στις εξέδρες, αφού κάποιοι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για τον αγώνα μα ούτε και για την ομάδα τους! Επιβεβαιώνετε και το Score για τα όσα έλεγε και προειδοποιούσε χτες.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα και εγώ σε ότι έλεγα μια εβδομάδα πριν. Το ΕΝΑ λεπτό σιγής φαντάζει τόσο δύσκολο, τόσο ακατόρθωτο, έ όσο για την σημαία του Βυζαντίου που είναι κιτρινόμαυρη, τόσο το υπουργείο εξωτερικών όσο και ο επίσημος Π.Α.Ο.Κ απλά εκτέθηκαν, αλλά τι τα λεώ, ποιός τα λογαριάζει, ποιός υπολογίζει τέτοιες “ασήμαντες” ιστορικές λεπτομέρειες και μάλιστα σε μια μέρα σαν την χτεσινή.
Τι να πει σε κάποιους η 29η Μαίου και τι έγινε 557 χρόνια πριν. Που να βρούνε τον τρόπο να αναλογιστούν τι σήμαινε και τι σημαίνει αυτή η μέρα. Που να βρούνε τον τρόπο να εκτιμήσουν την θυσία των ελάχιστων υπερασπιστών των τειχών αλλά και του τελευταίου Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ίσα, ίσα που κάποιοι μέχρι και τον Δικέφαλο Αετό θα ήθελαν να εξαφανίσουν, να τον αντικαταστήσουν ίσως με κάνα μαύρο αστέρι, σαν και αυτά που όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους σε πανό και μπλούζες!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τούτη εδώ την στήλη την δίοικηση και πάλι της Α.Ε.Κ. που έδειξε σε όλους πόσο σέβεται και τιμάει τις ρίζες της, πόσο σέβεται και τιμάει την Ιστορία της και την Ιστορία του Λαού της από την Πόλη μέχρι τον ξεριζωμό και την εδώ εγκατάσταση της. Το ότι φάνηκε λίγη στο να δώσει στο κόσμο μας να καταλάβει πόσο δεν έπρεπε να πέσουμε στην παγίδα των επεισοδείων είναι μια άλλη κουβέντα αλλά αυτή βασικά ξεκινάει από το ...Περιστέρι...το 2005... και τον άνθρωπό μας που φρόντισε όλο αυτό το πράμα στην προσπάθεια του και καλά να το πολεμήσει να του δώσει την τροφή που τόσο του έλειπε ώστε σήμερα το μπάχαλο να “νομιμοποιήται” στο μυαλό του κάθε ...ερεθισμένου πιτσιρικά! Αφήστε δε που αν τυχόν συμμετείχαμε και στην Γιουροβίζιον σαν Α.Ε.Κ. μέχρι και εκεί θα έβρισκαν για να κάνουν μπάχαλα κάποιοι!!!
Αρκετά όμως με τα της Λαμίας. Είναι τουλάχιστον κουραστικό να ξέρεις τι θα γίνει μήνες πριν, να το φωνάζεις και να το λες και την επομένη να σου ρίχνουν και ευθύνες να πληρώνεις και την νύφη. Ή μήπως φαντάζεστε ότι θα γίνει διαφορετικά;
Στο ποδόσφαιρο όλα πάνε σαν ....καινούργια! Οι μίζες καλά κρατούν και όσοι περιμένετε τον Λύμπε να είστε σίγουροι ότι εκείνο το απόγευμα στην Νίκαια που ήρθε και μας πέταξε την μπλούζα, ο βάτραχος ποτέ δεν το ξέχασε, αφήστε δε που και ο ...καινούργιος δεν κόβει ποσοστό!
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη χρονιά να υποστούμε τον αργό θάνατο μπας και ο βάτραχος γίνει ποτέ ξανά πρίγκιπας και την ελπίδα ότι στην φετινή χρονιά η ομάδα, που κάπως έχω μπερδευτεί θα είναι ελληνική ή ελληνοιποιημένη( μικρή η διαφορά για τον νεόελληνα)θα μάθει επιτέλους κάποιο σύστημα, θα μαθει 3-4 συνδυασμούς και αυτοματισμούς. Βέβαια όλα αυτα με την ελπίδα και μπόλικες προσευχές, ίσως και με την βοήθεια κανενός μάγου από καμιά φυλή της Γουινέας!
Στην Βασίλισσα τα νέα είναι ότι ο Μπομπ εμφανίσητκε και ας μην τον έχουμε δει ακόμη, ούτε βέβαια και τα λεφτά που με όχι και τόσο φειδώ μας ενημερώνουν τα παπαγαλάκια ότι έχει να δώσει. Το κακό είναι ότι χάσαμε τον Φιλίππου ή για να ακριβολογήσω τα έχει ...χάσει ο Φιλίππου! Και ο Μηνάς να περιμένει, και οι παίκτες να περιμένουν και η Βασίλισσα...να κατρακυλάει!
Όποιος με ψάχνει, εδώ είμαι, ποτέ μου δεν κρύφτηκα και ας θέλουν κάποιοι...συνδυασμένοι κύκλοι να λένε τα δικά τους, αλλά ψέματα δεν λέω, ούτε εκφράζω συμφέροντα πέρα από την Αγάπη μου για την Α.Ε.Κ. και την ORIGINAL και μπινές δεν είμαι και αυτό το ξέρουν χρόνια τώρα όλοι όσοι με ξέρουν Αδέρφια, φίλοι, εχθροί και ...ξαδέλφες! Ευχαριστώ και πάλι όλους αυτούς που συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου. Έχω μόνο ένα ...ελάτωμμα και αυτό έχει σχέση με όποιον πειράξει την οικογένεια μου τα παιδιά μου και το μέλλον τους.
Και που είσαι τυροπιτατζή της Λαμίας την ORIGINAL δεν μπορείς να την πιάνεις στο στόμα σου ούτε ακόμα και όταν αναφέρεσαι σε αυτή, ούτε όταν την βρίζεις, ούτε ακόμα και όταν την ρουφιανεύεις. Εσύ φρόντισες να απαξιώσεις όλους αυτούς που πήρες στο λαιμό σου τότε για να στήσεις τάχα μου οδοφράγματα στην Δεκελείας μην τυχόν έρθει πίσω το βατραχάκι σου και κανείς ΧΧ και καμία Οικογένεια. Τόσα χρόνια μετά συνεχίζεις τον ελεεϊνό σου ρόλο. Οι φύλακες έχουν γνώσει...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... ΝΤΡΟΠΗ! Σώπα Κύρα Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις...
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: