Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 15-08-2010



Μακάρι να ήμασταν ακόμη στην Αυστραλία, δυστυχώς όμως γυρίσαμε στην εδώ πραγματικότητα. Ευτυχώς είναι ακόμη καλοκαίρι και έτσι κάτι οι παραλίες κάτι τα σφηνάκια που ρέουν άφθονα, κάτι ο υπέροχος Ήλιος πάνω από το κεφάλι μας μας δίνουν την ευκαιρία να πιστεύουμε ότι μόλις μπει το φθινόπωρο δεν θα μας πιάσουν τα κρύα εύκολα! Έχει να πέσει παλτό λέμε...
Τα παλιά τα χρόνια τέτοιες μέρες θα ήμασταν σε καμιά Ρόδο να παίζουμε ρακέτες, να μαθαίνουμε σε Σκανδιναβές τι σημαίνει Α.Ε.Κ κοιτάζοντας το ταβάνι, ακόμα και να ρίξουμε καμιά μπίλια εκεί με τον κυρ Χρήστο. Αυτά τα παλιά τα χρόνια, μετά ήρθαν οι ...πρόσκοποι και ήθελαν να την δούνε αρχηγοί. Τέλος πάντων...
Πολλά έχουν περάσει από το μυαλό μου από το προηγούμενο Σαββατόβραδο και αφού είχα ήδη στείλει το κείμενο στην εφημερίδα, άρχισε να χτυπάει δαιμονισμένα το κινητό και να τα μηνύματα σύννεφο! Ρε τι γίνεται στο κόσμο! Και το κορυφαίο να μπαίνουν 1002 άκυροι και άγνωστοι στο γήπεδο να γίνεται ότι γίνεται, τις μπουνιές να τις αρχίζει ο βάτραχος, μπροστά να μπαίνουν δικοί μας άνθρωποι να μην γίνει τίποτα και την αμέσως επόμενη στιγμή να ξεπηδάει ο μηχανισμός επίρριψης ευθυνών στην ORIGINAL και στον Αρχηγό!
Μιλάμε τέτοια ταχύτητα και τέτοια μαζικότητα στην αντίδραση τόσων άγνωστων στην πλειοψηφία σε μένα συνδέσμων αφού φαντάζομαι μόνο σε καμιά φιέστα θα τους έβλεπα έτσι μαζεμένους αλλά φιέστα έχουμε να δούμε 16 χρόνια τώρα και τόσα μαζεμένα ...ιδρυτικά στελέχη είχα πολλά χρόνια να δω. Φαίνεται είχαν την εντύπωση πως η Οικογένεια είναι στα τελειώματα της και αποφάσισαν να σκυλέψουν. Μα τι απογοήτευση...
Η ανακοίνωση της Οικογένειας με κάλυψε απόλυτα έδωσε όλες τις απαντήσεις που έπρεπε να δώσει και τις υπόλοιπες θα τις δώσει στην Σκοτία, στην Λευκορωσία, στην θύρα 2, στο Ελληνικό, στο Σπόρτινγκ, στο κλειστό του Μενιδίου, στην Τούμπα, στο Αλκαζάρ στο Παγκρήτιο, και όπου αλλού χρειαστεί, όπως άλλωστε συνέχισε να κάνει και με μεγαλύτερη δυναμικότητα από τότε που κάποιοι αποφάσισαν να κατέβουν από το όμορφο αυτό λεωφορειάκι που ξεκίνησε μισό το 1982 και έγιναν χιλιάδες στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στην σωστή τους βάση, ιδρυτής είναι αυτός που βάζει τις βάσεις που βάζει την έδρα, όχι αυτός που έρχεται και τα βρίσκει έτοιμα. Πόσο μάλλον αυτός που επειδή δεν τα κάνει κτήμα του, λιποτακτεί, εγκαταλείπει. Και μόνο από αυτό το στοιχείο να πιαστώ καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων να ξαναμπούν στο παιχνίδι της όποιας αναγνώρισης και δημοσιότητας. Είναι δύσκολο και ενοχλητικό να μην φαίνεσαι σε κανέναν χάρτη και να νομίζεις ότι με το έτσι θέλω θα σε μάθουν και οι σημερινοί, με την ίδια ευκολία απλά θα σε ξαναξεχάσουν. Αλλά τι λέω τώρα, πάλι ο ΧΧ θα φταίει...Για όλα τα κακά της Γης ο ΧΧ φταίει! Ωραία καραμέλα!
Όταν πριν 12- 13 χρόνια πίσω, κάποιοι αποφάσισαν να τραβήξουν το δρόμο τους, να κάνουν το αντάρτικο, να εγκαταλείψουν το Δωματιάκι και όλα αυτά που περάσαμε μαζί για τα μάτια ενός που ποτέ δεν έγινε, ποτέ δεν θα γίνει και δεν μπορεί να γίνει αρχηγός παρά μόνο μιας ανυπόληπτης ομάδας εκδικητών όπως αποδείχτηκε, ήταν μια απόφαση καθαρά δικιά τους, μια απόφαση που αυτοί νόμιζαν ότι θα ρίξει στην ανυποληψία την Γνήσια Οικογένεια και το νέο έκτρωμα, που είχε στηθεί σαν τελευταίο οδόφραγμα μην τυχόν και γυρίσει ο προδότης, όπως έλεγαν οι ίδιοι τότε, θα ξεκινούσε και καλά την αναγέννηση των Ιδεών της ORIGINAL στην σωστή τους βάση.
Μια ακόμη βάση είναι το να συμβουλεύονται από ότι έμαθα γαύρους δικηγόρους για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα να κλείσει τον Δωματιάκι, να βάζουν και τον κυρ-Σταύρο που κάποτε πουλούσε εισιτήρια στο Καλαμάκι να κάνει την εξυπηρέτηση, να τα βλέπουν και οι βαζέλες αυτά και Αυγουστιάτικα να προσπαθούν να φάνε και αυτοί κάνα κομμάτι.
Η φούσκα όμως ακόμη και του χρηματιστηρίου ήταν τελικά πιο αξιόπιστη από όλους αυτούς και έτσι μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με όση λάσπη και με όσα σπρέι και με όσους μαρκαδόρους και αν ξόδεψαν ώστε να γεμίσουν όλο τον κόσμο με το πιασιάρικο “ΧΧ κλέφτη” τελικά χάθηκαν στο σκοτάδι της ανυποληψίας.
Τόσα χρόνια ειλικρινά λυπόμουν που δεν έμειναν εδώ δίπλα μας, μαζί μας να διορθώσουμε τα όποια στραβά και να συνεχίσουμε στον δρόμο, έτσι όπως τον είχαμε μοιραστεί σε ένα σωρό κωλογήπεδα, στενά, πλατείες και δεν συμμαζεύεται, τους έβλεπα που και που και κάπου πίστευα ότι θα είχαν καταλάβει ότι κάπου είχαν άδικο, κάπου ίσως να έκαναν λάθος, είχα και τον Μιχάλη να με ζαλίζει τόσα χρόνια. Δυστυχώς, η σελίδα αυτή έκλεισε οριστικά για μένα, έστω και αν από εποχιακός πλέον έγινα μόνιμος!
Ο Μπάμπης βλέπει τις δυσκολίες, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και αυτός που είναι η μόνη εγγύηση στο τμήμα είναι ο Μηνάς. Έμαθα ότι θέλει να απλώσει και χέρι για βοήθεια, δεν είναι κακό να καταλάβει τα λάθη του, να κατέβει από το καλάμι, να ρίξει τον εγωισμό του να ρίξουμε όλοι τον εγωισμό μας και να δούμε που θα μας βγάλει το σκαρί της Βασίλισσας στο από καιρό φουρτουνιασμένο πέλαγος που βρισκόμαστε. Ο Γιάννης Φιλίππου κρατάει όλο το θέμα στα χέρια του. Καταλαβαίνω την πίκρα του αλλά δεν μπορεί να αφήσει να διαιωνίζεται το πρόβλημα ή θα το κλείσει το μαγαζί ή θα το στηρίξει ή θα το δώσει παραπέρα και όπου μας βγάλει.
Ενδιαφέρον κουβεντούλα είχα μεσοβδόμαδα, άκρως ενημερωτική για υπαρκτά και ανύπαρκτα θέματα, αλλά μένω κολλημένος μόνο στο ένα, πλάκα θα έχει να μας βγάλει κάνα ταξιδάκι στο Αμέρικα, μέχρι και εκεί μπορώ να φτάσω.
Εύχομαι η κυρά Δέσποινα μέρα που είναι η Κυριακή αυτή, να μας ρίξει καμιά ματιά, να απλώσει λίγο το χέρι της να το απλώσουμε και εμείς και κάποια στιγμή να βγούμε από την μιζέρια, την κακομοιριά και τον υπέρμετρο εγωισμό όλων μας ώστε να Α.Ε.Κ να κάνει επιτέλους ένα βήμα μπροστά. Α, ναι να πάει σπίτι του και ο παλαίμαχος προποντητής του γαύρου!
Το 2004 χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία, τώρα πλέον μπροστά μας υπάρχει μόνο το Γήπεδο στα Ιερά Χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας να μας ξαναδώσει αυτή την ώθηση, βέβαια σε αυτό ίσως θα χρειαστεί και μια ισχυρή προσωπικότητα να μπει μπροστά. Υπάρχει άραγε ή όσο ο ΧΧ και η “κουστωδία” του θα το προχωράνε το θέμα έστω και έτσι στα κουτσά τόσο πιο πολύ θα τρώγονται κάποιοι και με τον ΧΧ και την ORIGINAL;
Από όλο αυτό το μπάχαλο της εβδομάδας ανακοινώσεων που περάσαμε, ποιοι πέρασαν αλώβητοι; Για βάλτε λίγο το μυαλουδάκι να δουλέψει! Προσωπικά ακόμα το δουλεύω.
Ρε Μελέτη με ποιους είπαμε πλακώθηκε στο αεροπλάνο ο αμάσητος όταν γύρναγε η ομάδα από το Ηράκλειο; Αλήθεια ποιοι έβαλαν την Οικογένεια στο τριπάκι της έντονης αντιπαράθεσης με τον βάτραχο και αποφάσισαν την περίφημη αποχή; Να θυμηθούμε και ποιοι λάκισαν πρώτοι από αυτή; Να θυμηθούμε και άλλα;
Έφτασε ο καιρός να ξεδιαλύνουμε τα καλά από τα σκάρτα, να αποφασίσουμε ότι, το όλοι Α.Ε.Κ. είμαστε, που με μεθοδικότητα μέχρι και πριν λίγες μέρες διάφοροι “φίλοι” μας πιπίλούσαν το μυαλό και μετά να μας την πέφτουν δεν γίνεται να μας φέρνει πιο κοντά σε τίποτα. Όποιος θέλει να είναι φίλος και αδερφός μας το αποδεικνύει σε κάθε βήμα που Πάντα Ενωμένη κάνει η Οικογένεια, όποιος δεν μπορεί να τα ακολουθεί ας ακολουθήσει δικό του δρόμο...και την ταμπέλα δώρο!
Και μέσα στην όμορφη μικρή αλλά τόσο μεγάλη μας Οικογένεια όποια προβλήματα έχουμε θα βρίσκουμε τους τρόπους να τα λύνουμε με τον δικό μας τρόπο, αλλά αυτό ποτέ δεν θα μας εμποδίσει να είμαστε μαζί, δίπλα ο ένας στον άλλο και απέναντι σε κάθε εχθρό της Α.Ε.Κ και της Οικογένειας. Έτσι ήμασταν πάντα και έτσι θα συνεχίσουμε.
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, η Αλήθεια ήταν, είναι και θα είναι πάντα οδηγός μας, στις Σκεπαστής τα Κάγκελα το μάθαμε καλά αυτά τότε που στην Οικογένεια ήταν και αυτοί που σήμερα την πολεμάνε με τον χειρότερο τρόπο!
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια: