Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 31-10-2010

· Χαθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, κάπου ανάμεσα στα κανάλια του Άμστερνταμ, τις σοκολάτες και τις μπύρες του Βελγίου και φυσικά τα κόλπα από το …Αλγέρι! Τι υπέροχο Σαββατοκύριακο! Θέλω πολλά μα πάρα πολλά τέτοια να ζήσω.

· Τι σου είναι μια …φυγή; Ένα ξεβρώμισμα από το μίασμα που ταλαιπωρούσε το σώμα και την ψυχή της Α.Ε.Κ. 22 ολόκληρους μήνες. Ευτυχώς γυρίσαμε σελίδα και όποιοι ακόμα τον νοσταλγούν να πάνε στην Τσίπρο να τον πάρουν αγκαλιά πριν τον στείλουν και από εκεί αδιάβαστο!

· Την Κυριακή και λίγο μετά αφού τελείωσε ο αγώνας με τις βαζέλες δεν φαντάζεστε πόσο ευχαριστήθηκα τον Παύλο στα επίσημα να αναζητάει έστω και έναν υποστηρικτή του βάτραχου. Που να μιλήσουν, μόκο όλοι τους. 22 μήνες μας τα είχαν ζαλίσει με τον ψευτοπρίγκιπα τους.

· 22 μήνες μετά η πλήρης δικαίωση όλων αυτών των λίγων που ήταν τόσο σίγουροι για το κακό στην Α.Ε.Κ. και την αποτυχία του. Ίσως τελικά έτσι ήταν καλύτερα, ώστε ποτέ στο μέλλον να μην υπάρχουν δικαιολογίες να μας τον κουβαλήσουν, ούτε και ως τον τελευταίο φροντιστή.

· Βρε τι ήταν αυτό που ζήσαμε την Κυριακή. Και στην εξέδρα και στο χορτάρι και στον πάγκο. Σαν να βρέθηκε η χημεία και πάλι και τίποτα να μην φαίνεται να μπορεί να μας σταματήσει. Τίποτα λέμε, ίσως μόνο ο κακός μας εαυτός, η μιζέρια, η γκρίνια και φυσικά οι κάθε λογής ρουφιάνοι και λαμόγια που πάντα καραδοκούν να απλώσουν το δηλητήριο τους.

· Το μέγιστο χρέος που έχει ο Αδαμίδης είναι να προστατέψει την ομάδα από τα μικρόβια των μανατζαραίων και των κολλητών τους δημοσιογράφων, ειδικά αυτών που έφαγαν την …πόρτα τώρα χωρίς βάτραχο και που με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουν να απλώσουν τα βρωμερά τους χέρια να πάρουν και πάλι κομμάτι από την σάρκα της Α.Ε.Κ.

· Όσο πιο μακριά μείνουν αυτά τα καρκινώματα τόσο πιο πολύ και πιο γρήγορα θα γιατρεύεται και η Α.Ε.Κ. θα θεραπεύει τις πληγές της. Και πρέπει το μυαλό μας κάθε φορά που θα διαβάζουμε «αθώες» πληροφορίες των αποδυτηρίων να πονηρεύεται στο που αποσκοπούν.

· Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσο εύκολα έπεσαν κάποιοι στη παγίδα να συμμετέχουν σε στήμένα συλλαλητήρια με πρόσχημα την …πώληση του Σκόκο, που ακόμη εδώ είναι, για τα μάτια του …βάτραχου! Ας μην ξεχνάμε πόσο εύκολα κάποιοι άλλοι πήγαν να ξεκάνουν τον Μπλάνκο τον άμπαλο λέμε και χτες γέλαγα με τα εξώφυλλα τους! Τραγικοί και γελοίοι συγχρόνως.

· Χρέος όμως έχουμε και εμείς σαν κόσμος, εμείς οι οπαδοί εννοώ, να φροντίσουμε να είμαστε ασπίδα της και όχι η Αχχίλειος πτέρνα της. Και μέχρι τώρα είμαστε πολύ κοντά σε ότι είχαμε πετύχει το 2004, τότε που μπήκε μπροστά ο άνθρωπος μας και Όλοι μαζί του. Όμως ο άνθρωπος μας ήταν η μεγάλη μας απογοήτευση. Ας μην αφήσουμε τα λάθη όλων μας εκείνης της περιόδου να χαντακωθούν και πάλι τώρα που φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν μπει σε κάποιο αυλάκι.

· Από το Σάββατο ήξερα ότι η Κυριακή θα ήταν μια όμορφη μέρα άλλωστε όταν ακούς την Δέσποινα να σου τραγουδάει την Πριγιπέσσα αλλά και …όλα τα ωραία μέσα στην Σκπεπαστή, δεν μπορεί μηνύματα μεταφυσικά είναι αυτά για το τι θα επακολουθήσει.

· Από το Σάββατο το ήξερα ότι την Κυριακή υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα και ας φαγώθηκε ένας φίλος όταν με ρώτησε τι περιμένω την Κυριακή να αλλάξω θέση μόλις του είπα ότι αυτή η Α.Ε.Κ. χωρίς ψυχή δεν κερδίζει την Κυριακή. Για καλό και για κακό πάντως θέση άλλαξα! Και αυτή η Α.Ε.Κ. η ίδια που μόλις δύο εβδομάδες πιο πριν φάνταζε διαλυμένη και λιπόψυχη να μπαίνει στο ΟΑΚΑ με ΨΥΧΑΡΑ 11 Λεόντων! Δεν υπήρχε αντίπαλος ποτέ και πουθενά, τον είχαμε κατασπαράξει από την είσοδο. Τελεία και Παύλα, Με τέτοια ΑΕΚάρα δεν μασάμε πουθενά.

· Σήμερα ελπίζω να δοθεί πληρωμένη απάντηση σε όλα αυτά τα υποκείμενα που πήγαν και κατέστρεψαν το γήπεδο τους για να μην παίξει εκεί η Α.Ε.Κ. Να δοθεί μια απάντηση για το κατάπτυστο πανό που τόλμησαν να κρεμάσουν πέρυσι. Μια απάντηση σε αυτά τα τριχωτά που ακόμη και φωτογραφία από την προκυμαία της Σμύρνης τότε που οι πρόσφυγες…συνωστιζόντουσαν τόλμησαν να αναρτήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Νέου για να μας «πικάρουν». Σε όλα αυτά τα μίζερα και κακομαθημένα της πλατείας που η σχέση τους με την προσφυγιά είναι βαμμένη στο κόκκινο της φανέλας τους, το ίδιο κόκκινο πού έχει για σημαία η γειτονική μας χώρα.

· Οι νέοι χτες έδειξαν τον δρόμο. Με τον καλύτερο τρόπο να τους περιποιηθούν και οι μεγάλοι σήμερα. Δεν υπάρχει έλεος για τον …νέο!

· Η Βασίλισσα έκανε το πρώτο της βήμα και αυτό ήταν απόλυτα θετικό. Η νίκη ήταν το ζητούμενο και αυτό πέτυχε. Μου έκανε εντύπωση, αρνητική, ότι ο κόσμος μάλλον της γύρισε την πλάτη, πολύ λίγος και οι περισσότεροι έφυγαν από νωρίς να προλάβουν και το ντέρμπι!

· Τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο πολλά. Τουλάχιστον όσο είμαστε σεμνοί και ταπεινοί ίσως καταφέρουμε κάτι να σώσουμε, μπας και αποφασίσει και ο Φιλίππου να μας πει τι μέλλει γενέσθαι. Εκεί θα είναι για πολύ ακόμα το ζουμί το που πάει η Βασίλισσα. Το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν το Ελληνικό απομακρύνεται, η πόρτα στην Κυψέλη έκλεισε και από ότι φαίνεται θα βρεθεί σε γνώριμες γειτονιές και πάλι η Βασίλισσα, σε γειτονιές εδώ κοντά στα Φιλαδέλφεια.

· Η διαφορά κλάσης από τον γαύρο τεράστια και μόνο τα μηδενικά να βάλεις κάτω των παικτών, χάσμα ολόκληρο. Ο Μηνάς έδωσε το στίγμα και χρέος του Καλλινικίδη και των υπολοίπων να δώσουν ότι μπορούν. Μου αρέσει να πιστεύω στα θαύματα!

· Οι γυναίκες θα μας τρελάνουν…όχι όποιες και όποιες αλλά οι δικές μας, αυτές με τον Δικέφαλο στο στήθος. Αέρα πέρασαν και από την Θεσσαλονίκη. Μια χάρη θέλω μόνο. Κάποιοι που μιλάνε πολύ ας χαμηλώσουν λίγο και το ύψος και τον τόνο και ας ασχοληθούν με την ομάδα, αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους. Έχω εμπιστοσύνη και στον Κώστα και στον Θάνο και εύχομαι και άλλοι να μπορούσαν να δώσουν όσα δίνουν και αυτοί σε κάποιο άλλο τμήμα της Α.Ε.Κ.

· …με τους γαύρους απέχουμε μακριά σε πολλά και μας χωρίζουν ακόμη περισσότερα, όμως ας κρατήσω κάτι από ένα πανό τους. Είναι τυχαίο που σε κλάμπ δικό μας, των γαύρων αλλά και των πανιώνιων η αστυνομία έκανε μπούκα παρουσία εισαγγελέα χωρίς ειδοποίηση και στους βαζέλες τους πήραν τηλέφωνο να ανοίξουν; Δεν εξετάζω τι βρήκαν και τι χρέωσαν, άλλωστε όσοι είναι υπεύθυνοι για τα κλάμπ θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο… αλλά αυτό το τυχαίο μου έκατσε κάπως! Εσείς τι νομίζετε;

· Επόμενη στάση…ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Μαζί και Ενωμένοι και στον ΘΕΟ θα πάμε. Καλημέρα ΑΕΚάρααααααα μου…

Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 17-10-2010

Σήμερα η μέρα έπρεπε να μας βρίσκει μέσα σε δεκάδες πούλμαν, να κιτρινίζουμε τις Εθνικές όλης της χώρας με τελικό προορισμό το Χαριλάου. Σήμερα έπρεπε οι φωνές μας, αυτών των λίγων να σκεπάζουν τις φωνές των χιλιάδων.


Δυστυχώς όμως είμαστε ακόμη ανώριμοι, ευάλωτοι αλλά κα ανεύθυνοι για να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Α.Ε.Κ. και να μην την αφήνουμε μόνη. Δεν μπορούμε, μάλλον δεν θέλουμε να αναλάβουμε ευθύνες, αλλά μάλλον είναι προτιμότερο να τρέχουμε βραδιάτικα σε Κατερίνες να κυνηγάμε φαντάσματα και τον μπελά μας! Στο χέρι μας είναι. Ο καιρός θα δείξει...

Σήμερα λοιπόν πάμε για το διπλό και την άλλη Κυριακή ένα ΟΑΚΑ, που όσο και κρυόκωλο και αν είναι θα το κάνουμε καμίνι. Η Α.Ε.Κ. γύρισε σελίδα λέμε, πρέπει να βγούμε από το τριπάκι της μιζέρειας που μας περιβάλλει πολλά χρόνια τώρα και αφού αυτό δεν το καταφέραμε το 2004 τότε που ο άνθρωπος μας και και οι κολλητοί του μπήκαν μπροστά ας το κάνουμε τώρα που από όλους τους κολλητούς και τον άνθρωπο μας έμεινε μόνο ο Παππάς και κάπου στο πολύ βάθος και ο Νοτιάς, μπλεγμένος αυτός χέρια και πόδια με του Θανόπουλους!

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς...στο τέλος ρε Μάρκο λες να έχω δίκιο; Με μεγάλη χαρά είδα ότι ο μεγαλομέτοχος έκανε την εμφάνιση σε μια συνάντηση για το γηπεδικό θέμα και έκανε και δηλώσεις με ενδιαφέρον. Όχι ότι το χτίσαμε κιόλας το γήπεδο, ακόμα είναι πολύς ο δρόμος, αλλά τουλάχιστον πάμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την Α.Ε.Κ. όλη την Α.Ε.Κ. μιλάμε το πιο σημαντικό πράγμα είναι και πάλι η στέγαση της στο Σπίτι της και αυτό είναι στο ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το διπλανό κομμάτι του εργοστασίου της Μπριττάνια αλλά και ο χώρος πίσω από την 3 που ανήκει στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί και ένας καλύτερος συντονισμός με τον Δήμο για τον χώρο του Άλσους και όλα είναι δυνατόν να γίνουν.

Τα λέω αυτά καιρό τώρα, όπως και ότι πιστεύω ότι εάν πράγματι το θέλει οΠαππάς μπορεί να αφήσει την σφραγίδα του στην Α.Ε.Κ. για πάντα. Ο Αδαμίδης σαν πρόεδρος σαφώς μέχρι στιγμής δείχνει πολύ πιο μετρημένος και ώριμος στις κινήσεις του από τους προκατόχους του και απο εκεί που τον έβριζαν σε συλλαλητήρια..για τον Σκόκο κάποιοι, δεν πιστεύω να τα ξεχάσατε κιόλας το έριξαν μετά ακόμα και στο προσκύνημα.

Απομένει να παρακολουθούμε πλέον σε καθημερινή βάση πως θα προχωρήσει το θέμα. Ένα θέμα όμως που πρέπει όλοι να πιέσουμε ώστε τελικά να γίνει πράξη το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων, ωπ! μην μας τσουβαλιάζω όλους, συγνώμη, τουλάχιστον της πολύ μεγάλη πλεοψηφίας τους.

Έχω και μια πρόταση να κάνω. Να στήσουμε ένα ομοίωμα, ένα σκιάχτρο του Γρανίτσα έξω από τον χώρο του γηπέδο, ώστε όποιος περνάει από εκεί να τον φτύνει και να τον αναθεματίζει για όλα τα κακά που έσπειρε στην Α.Ε.Κ. δεν υπάρχει λέμε μεγαλύτερη πληγή στην ιστορία της Α.Ε.Κ. από αυτή που ακούει στο όνομα του.

Κάθε βράδυ στα όνειρα μου το βλέπω το Γήπεδο, βλέπω τους χιλιάδες πιστούς, ακούω τις φωνές τους νιώθω την καρδιά τους, η μπάλα να κυλάει στο χορτάρι, να χτυπάει στο παρκέ, η Σκεπαστή όλο πλέον το γήπεδο και φυσικά να μου έρχεται το άρωμα από τις τριανταφυλλιές που θα ξαναφυτέψουμε, θα φέρουμε και χώμα από την Πόλη, Ιερό και Ευλογημένο...Θέλω να πιστεύω, θέλω να ελπίζω...Είμαι Α.Ε.Κ!

Αύριο ξεκινάει και η Σάλα, στις 9 και μισή το βράδυ. Πολύς κόσμος αναμένεται. Με πολλές προσδοκίες για κάτι καλό και δυνατό. Οι γυναίκες στην Θεσσαλονίκη μέχρι την στιγμή που γράφεται η στήλη τα δίνουν όλα για την νίκη, μέχρι και ο Αδαμίδης έκανε την εμφάνιση του εκεί, καλή κίνηση και στο Χάντμπολ η νική μας δίνει φτερά και ελπίδες για την συχνέχεια. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάποιον να βοηθήσει ουσιαστικά την πυγμαχία, δεν θέλω να ακούσω ξανά την Τζένη να λέει ότι δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά η Α.Ε.Κ. για τους αθλητές της πυγμαχίας.

Λόγια βαριά σαν τις μπουνιές στα πρόσωπα των αντιπάλων, έτσι ένιωσα μόλις τα άκουσα, με την διαφορά ότι δεν είμαι αντίπαλος της. Πρέπει να της δείξουμε ότι όσο μπορούμε προσπαθούμε και δίνουμε. Την ίδια ώρα που τα ερασιτεχνικά του γαύρου και του βάζελου με τα εκατομμύρια οδεύουν σε διάλυση υπάρχει η ORIGINAL στη Α.Ε.Κ. να κρατάει όπως μπορεί όλα τα τμήματα της ζωντανά.

Βέβαια έπεσε μια κουβέντα για το τμήμα της πυγμαχίας μεσοβδόμαδα να μπει κάποιος μπροστά αλλά κόλλησε, ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν την Α.Ε.Κ. έστω και λίγο δεν πρέπει να μένουν πίσω, να βγαίνουν μπροστά ακόμη και αν έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν που τους αποτρέπει στο να ασχοληθούν με ένα κομμάτι της Α.Ε.Κ. σήμερα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε ένας να γυρίζει την πλάτη του.

Στην Βασίλισσα τα εμπόδια το ένα μετά το άλλο έστω και προσωρινά απομακρύνονται. Δύσκολο το έργο του Μηνά Γκέκου αλλά μου φτάνει που είναι εκεί. Τελεσίδικη λύση των προβλημάτων δεν φαίνεται πουθενά και τουλάχιστον με μπόλικες ασπιρίνες θα φτάσουμε μέχρι το επόμενο βήμα. Βρήκαμε και γήπεδο για τον πρώτο αγώνα, με προσοχή στς κινήσεις και μακριά από το καλάμι προχωράμε...

Οι πιο ξεφτιλισμένοι οπαδοί στην Ελλάδα είναι οι βαζέλες, το γράφω και το υπογράφω, θρασύδειλοι κλεφτοκοτάδες του χειρίστου είδους, προσβολή λέμε του αντρικού φύλλου.

Ο Αδελφός Ηλίας έπαθε μια ζημιά και αφου δεν μπορούσαν στα ίσα, ούτε καν 25 με 4 είπαν μέσα στο σκοτάδι να κάνουν ζημιά στην περιουσία του, στην δουλειά του, στο μεροκάματο του. Ελπίζω να βρούμε το τρόπο να τον βοηθήσουμε και ελπίζω αυτά τα ξεφτλισμένα υποκείμενα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.

Άντε και την άλλη εβδομάδα η στήλη θα γράφεται κάπου μεταξύ Βρυξελλών, Άμστερνταμ και Παρίσι. Είναι ωραίο να ταξιδεύεις με την Α.Ε.Κ. παντού και σε λίγο καιρό μας περιμένει και η Λευκορωσία, εκεί όπου ελάχιστοι θα μάθουν ποτέ ότι η Α.Ε.Κ. δίνει εκεί ευρωπαϊκό αγώνα.

Το Σκοράκι άλλαξε εμφάνιση, έγινε ακόμα πιο Κίτρινο, πιο ουσιαστικό με μεγλύτερες δόσεις Α.Ε.Κ. Συνεχίζει την πορεία του και χαίρομαι που η στήλη μου υπάρχει μέσα στις σελίδες του. Μόνο φροντίστε να μας ενημερώνετε πιο συχνά τι κάνει η τριφυλλοφόρος ομας της Κύπρου...θα έχει γέλιο!

Ευχτυχώς που τον Ταχτσίδη τον δώσαμε μετεγραφη στο ...Φραντέλικο! Επίσης να έχουν το νου τους κάποιοι που παραμένουν στην Α.Ε.Κ. και θέλουν να του μοιάσουν...

Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .

Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ταξίδεψε με, σε ένα Ταξίδι χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε, μαζι σου να εμε και δεν φοβάμαι σου λέω τίποτα, άλλοι κοιτούν τον Ουρανό και χάνονται... εγώ έχω εσένα στην Καρδιά και απογειώνομαι.


Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 10-10-2010


Ταξίδεψε με, σε ένα Ταξίδι χωρίς πυξίδα για οπουδήποτε, μαζι σου να εμε και δεν φοβάμαι σου λέω τίποτα, άλλοι κοιτούν τον Ουρανό και χάνονται... εγώ έχω εσένα στην Καρδιά και απογειώνομαι. Έτσι μεγάλωσα με την Α.Ε.Κ. δίπλα της σε κάθε βήμα, με φωνή και τραγούδι και όπου χρειαζόταν, όπου βρισκόταν εμπόδια και εχθροί ερχόταν και τα άλλα, αλλά αυτά δεν ήταν αυτοσκοπός. Το να είμαι δίπλα της, να τραγουδώ γιαυτήν ήταν και είναι το παν.
Στις μέρες που ζούμε τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι έννοιες για να ασχολείσαι με την Α.Ε.Κ. να την αγαπάς με έναν σχεδόν ερωτικό τρόπο που πολλές φορές κάνουν την γυναίκα σου, την γκόμενα σου να σε κοιτάζουν παράξενα και να απορούν ακόμα και να ζηλέυουν, έχουν αλλάξει, έχουν παραλαχθεί, έχουν σε μεγάλο βαθμό αλλοτριωθεί, σαν να χάθηκε εκείνη η λάμψη, εκείνη η μαγεία, εκείνη η μαγιά.
Χρόνια τώρα σαν Οικογένεια έχουμε μπει σε μονοπάτια δύσβατα, δύσκολα και γεμάτα λάσπες. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα μονοπάτια δεν έχουν στρωθεί από δηλωμένους εχθρούς αλλά από δικούς μας...φίλους. Αλλά και εμείς οι ίδιοι, όχι ευτυχώς όλοι, φροντίσαμε να παραμερίσουμε την σπίθα που με Γνήσιο τρόπο έδινε στην Μπόμπα την ανάφλεξη εκείνη που έπρεπε. Μπερδέψαμε πράγματα και καταστάσεις που μόνο διαιρούν, δεν ενώνουν.
Χαίρομαι γιατι βλέπω ότι η όρεξη υπάρχει για κάτι καλύτερο, υπάρχει και η σπίθα να μας βγάλει από την μιζέρεια και την γκρίνια των προηγούμενων χρόνων. Βέβαια για όλα αυτά προϋποθέτει και η Α.Ε.Κ. να βρει τον δρόμο της, κυρίως η ποδοσφαιρική γιατί για την μάζα του κόσμου και στο μυαλό των περισσότερων δεν υπάρχει και τίποτα πιο πέρα, ίσως μόνο αν υπάρχει κάνα πανηγυράκι κάνας τίτλος και καμιά χαρά να ενδιαφερθούν για την Βασίλισσα, για το βόλεϊ, το Χάντμπολ και πάει λέγοντας.
Η Βασίλισσα βήμα, βήμα προχωράει, ισσοροπεί σε ...χαλαρό σχοινί και το δίχτυ από κάτω φαντάζει ψιλοτρύπιο. Ένας Θεός ξέρει πως ισσοροπούμε, πως δεν έχουμε τσακιστεί ακόμα. Ο Ντικούδης απομακρύνθηκε και ακόμη για γήπεδο δεν έχουμε φως. Ενώ έχουμε να πληρώσουμε το Ελληνικό ...το φάντασμα του Γρανίτσα μας κυνηγάει από το Γαλάτσι! Καταραμένε Γρανίτσα. Όλα φαντάζουν τόσα ρευστά. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί η φόρμουλα και ο Φιλίππου να καταλάβει ότι πρέπει να δωθεί μια οριστική λύση σε ότι αφορά την Βασίλισσα.
Οι γυναίκες φέτος ξεκινάνε μάλλον εντυπωσιακά σε όλους τους τομείς. Ελπίζω το παράδειγμα του ανδρικού τμήματος ένα χρόνο πριν να μην το μιμιθούμε και έχουμε στην συνέχεια ...ανώμαλες προσγειώσεις, κρύος ιδρώτας με πιάνει και μόνο που το σκεφτομαι. Τόσο ο Θανάσης αλλά και ο Κώστας είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν αυτά που πρέπει και δεν θα παρασυρθούν σε λάθη αχρείαστα.
Στην πυγμαχία ο χώρος βρέθηκε, να ηρεμήσουν και λίγο οι αθλητές μας που περιφέρονται από εδώ και από εκεί για να βγάλουν μια προπόνηση. Τόσοι ΑΕΚτζήδες υπάρχουν και να μην μπορεί να βρεθεί ένας να αναλάβει αυτό το τμήμα; Δεν μπορώ να ακούω την Τζένη να λέει ότι η Α.Ε.Κ. ουσιαστικά υπάρχει μόνο ως φανέλα γιαυτούς. Έστω και γιαυτήν πάντως Τζένη μου είμαι περήφανος που με τον ιδρώτα σας και τις γροθιές σας την τιμάτε όσο γίνεται περισσότερο. Να συμπλήρώσω με κάτι δανεικό...Συγχωρήστε την Α.Ε.Κ. αν της προσφέρατε πολλά και σας ανταπέδωσε λίγα.
Το πουλμανάκι βρήκε τον δρόμο για την Βέροια, παίζει η Α.Ε.Κ. λέμε. Αλήθεια όλοι αυτοί με τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις ανακοινώσεις μέσα στην κάψα του Αυγούστου τότε που η Α.Ε.Κ. θύμιζε λέει μέρες του 90....αχαχαχαχα...που στην ευχή χάθηκαν;
Πόσο θα ήθελα να ήμασταν τόσο ενωμένοι, τόσο δυνατοί, τόσο μάγκες ώστε να ανεβαίναμε στο Χαριλάου και όχι να το προσπερνάμε έτσι απλά που μάλλον δεν θα πάμε, γιατι κάποιοι αντι να βάλουν τα στήθη τους μπροστά και να ξεριζώσουν τα “μικρόβια” της εξέδρας που μας περιβάλλουν όλους τα αφήνουν να μας μολύνουν και να σπέρνουν μόνο το αρνητικό και το καταστροφικό. Τα Νιούζ χτες τα λένε με τον πιο ωραίο τρόπο, κάποτε λέγαμε στα σκουλίκια ότι βλέπουν την Φιλαδέλφεια από φωτογραφία! Ωριμότητα και σοβαρότητα...εάν φοβόμαστε να βγούμε μπροστά ας ασχοληθουμε με τίποτα άλλο τότε.
Αποκτήσαμε λέει και προπονητή στο ποδόσφαιρο! Πάλι καλά γιατί 22 μήνες τώρα, μετά τον βάτραχο όλοι μου μίλαγαν για χάος. Τελικά το χάος ήταν επι βατράχου, το πόσο γυμνή, αγύμναστη, χωρίς σύστημα και χωρίς προσωπικότητα ήταν η ομάδα το είδαμε όλοι στον αγώνα με το παράρτημα της Ξάνθης! Αλήθεια τα γιούχα για ποιόν ήταν, για τους παίκτες που απλά είχαν στηθεί όπως τους έμαθε 22 μήνες ο πολύ ήττας, μήπως τελικά έφταιγε ο Κόλα;
Ακόμα γελάω με το κείμενο μιας κάποιας Αθώς Δημουλά στην Καθημερινή της Κυρικαής με τίτλο “ Ο τελευταίος ΑΕΚτζής που έφυγε από την Α.Ε.Κ.” Δηλαδή όλοι εμείς που δεν πουληθήκαμε πότε στον όποιο γαύρο τι είμαστε που παραμένουμε δίπλα στην Α.Ε.Κ; Στον Αγύριστο και ακόμα παραπέρα λέμε...
Ακούω εδώ και καιρό όλο αυτό το παραμύθι με τον Μπλάνκο. Έχει στηθεί μια χαρά το έργο, πρώτα τον ...υποτίμησαν και τώρα λέει τον θέλει και ο Κούπερ! Αυτό το παιχνίδι δημοσιογράφων και μανατζαραίων κάποια στιγμη πρέπει να σταματήσει, να κλείσει μια και καλή αυτή η ορθάνοιχτη πόρτα των Θρακομακεδόνων, ευκαιρία είναι μαζί με την μετακόμιση στα υπερτιμημένα, γειά σας ρε Θανόπουλοι, Σπάτα να γίνει και αυτό.
Καλώς ήλθες λοιπόν Μανόλο στην Α.Ε.Κ. Και ελπίζω από εδώ και πέρα ΟΛΟΙ μαζι να κάνουμε ο καθένας από το πόστο του, από την θέση στην εξέδρα αλλά και από όπου αλλού, αυτό που επιβάλλει η αγάπη μας τα τρία πιο μαγικά γράμματα του κόσμου, ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Εκεί ψηλά στην 2 το μήνυμα έχει περάσει...Vamos Bien. Το μήνυμα εστάλη...
Στα Σκαλάκια χαράζονται συνειδήσεις, ο εφιάλτης έφυγε, καιρός να φτιάξουμε και πάλι τα όνειρα μας, κομμάτι κομμάτι...
Μην στεναχωριέσαι Νίκο μου, τα Νιούζ θα τον βρούνε τον δρόμο τους, δεν είναι εύκολο, ούτε για μένα ήταν εύκολο να τα αφήσω από την αγκαλιά μου, αλλά έπρεπε, πρέπει να προχωράμε μπροστά έστω και αν χρειάζεται να κάνουμε και κάνα βήμα πίσω.
Να σας ζήσουν Αδερφέ μου...και να τα φέρεις από το Μπραχάμι να πάρουν βάφτισμα και απο εκεί. Πάμε καλά θα έρθουν και τα καλύτερα. Το πνεύμα και η ψυχή του Κώστα Τσινίτα θα μας οδηγεί για πάντα...
Αύριο το απόγευμα άλλη μια φωλιά της Α.Ε.Κ. και της Οικογένειας θα αρχίσει σιγά σιγά τον δικό της δρόμο. Ραντεβού λοιπόν στα Φηρά στο Magnum καφέ, έχουμε πολλά να πούμε και ακόμα περισσότερα να κάνουμε, για αρχή ας κιτρινίσουμε το νησί!
Το βράδυ με βρίσκει στην Αθήνα, μια βόλτα να περάσω από τις Φιλαδέλφειας τα μέρη, μια τζούρα Κιτρινόμαυρου αέρα να αναπνεύσω, να μου δώσει πνοή να συνεχίσω να πιστεύω πως μια μέρα θα ορθωθεί και πάλι το υπέρλαμπρο Σταδιο μας, το Σπίτι της Α.ΕΚάρας μας, από εκεί που μεγαλώσαμε, εκεί που γελάσαμε και εκεί που κλάψαμε αμέτρτητες φορές. Να κλάψουμε που θα το δούμε να ορθώνεται και πάλι μπρός μας...και το χαμόγελο να ξαναγυρίσει πίσω στο πρόσωπο μας μαζί με εκείνες τις μαγικές Κυριακές.
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com τώρα και στο Facebook .
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Όχι, “τραγουδιάρα” αδελφούλα μου δεν είναι πια χλωμό το φεγγάρι...Φωτεινό είναι και φέγγει τον δRόμο μας...και συγνώμη που ακόμα δεν πήρα διαρκείας για το Σάλας, απαράδεκτος!
Για την Υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
...έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα!

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 03-10-2010

· Μια Κυριακή είπα και εγώ να μην ασχοληθώ και τόσο πολύ με τον πιο αποτυχημένο προπονητή που πέρασε από την Α.Ε.Κ. από το 1996 και μετά και αυτός το βράδυ της Κυριακής τα μάζεψε και ευτυχώς ξεκουμπίστηκε για τρίτη φορά και ελπίζω και για πάντα από την Α.Ε.Κ. Στον Αγύριστο…
· Επιτέλους να δούμε λίγο φως, να μυρίσουμε λίγο πιο καθαρό αέρα, να δούμε και μπάλα ρε σεις, να φωνάξουμε όσο αντέχουμε και ακόμα παραπέρα και πάλι για την Αγαπημένη μαςΑ.Ε.Κ. Στον Αγύριστο…
· Αυτό ήταν λοιπόν, αντί να φύγει «μάγκας» τον Μάιο, μας ξέσκισε άλλη μια χρονιά για να φύγει τουλάχιστον όπως του άρμοζε, με σκυμμένο κεφάλι, απογοητευμένος και χωρίς ούτε έναν φίλο του να του πει μείνε, ρε ούστ! Τελικά θα μας εξηγήσει για πιο πράγμα επέστρεψε ο ανίκανος αυτός προπονητής, τι μας πρόσφερε πέρα από την δυσωδία της παρουσίας του στην Α.Ε.Κ; Αλλά τι να εξηγήσει ο φιλοχρήματος ρε σεις, εδώ τον περίμεναν σαν πονεμένες χήρες να του πάρουν συνέντευξη οι δικοί του και αυτός πήγε και τα ξέρασε στους σερβοβόσνιους! Τάβλα οι δικοί του , ασχοληθείτε τώρα με το στρουμφομπλόγκ σας, το ποιόν θα ορίσει προπονητή ο ΧΧ και πόσο φταίει ο Δημητριάδης που δεν τον προστάτεψε! Πόνοςςςςςςςς…
· Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με αυτόν και όλο αυτό το κωλοσύστημα που τον στήριζε λες και θα χανόταν η γη εάν έφευγε. Ε συγνώμη, έφυγε και ακόμη είμαστε ζωντανοί και η γη γυρίζει. Μέχρι και ο ήλιος φαντάζει πιο λαμπερός και χαρούμενος. Οι μόνοι που εξαφανίστηκαν ήταν όλοι αυτοί οι διάφοροι υποκλισάκηδες, γλύφτες και φυσικά όλοι αυτοί που ήθελαν να κάνουν κακό στην Οικογένεια της ORIGINAL.΄
· Άμα θέλει κάτι να κάνει η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ τώρα που ξεκουμπίστηκε ο βάτραχος ας φροντίσει να κλείσει τις πόρτες σε διάφορους δημοσιογραφίσκους και μανατζαραίους. Μόνο καλό θα κάνει στην Α.Ε.Κ. Τεράστια πληγή και οι δύο. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα όλοι ξέρουμε τον ρόλο του καθενός, ακόμα και της Ψ-ώρας που 3 μέρες μετά έχει πάθει αλτσχάιμερ με το ποιος ήταν μέχρι την προηγούμενη Κυριακή προπονητής στην ομάδα. Από περιέργεια ποιος ήταν;
· Έκλεισε λέμε αυτό το κεφάλαιο αχαχαχαχα…το χρυσό αχαχαχαχ….μπα σε καλό μου! για την Α.Ε.Κ. Το σκίζουμε, το καίμε και αφήνουμε τον αέρα να σκορπίσει τα αποκαίδια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και όλα εκείνα τα πονεμένα ξαδέλφια και ξαδέλφες εάν θέλουν να έρθουν από την 2 να παραλάβουν χαρτομάντηλα για τον συγχωρεμένο. Τσάμπα και χωρίς καπέλο! Στον Αγύριστο λέμε…
· Και δεν πρόλαβε να φύγει και άρχισαν τα σενάρια για το ποιος θα έρθει και πόσο μας κάνει και πόσο όχι. Λες και έχεις τέτοια εποχή την πολυτέλεια να πάρεις κάτι καλό ή το καλύτερο εάν φυσικά ήθελες κιόλας. Σαν να ψωνίζεις στις εκπτώσεις τις τελευταίες μέρες λέμε είναι το πράμα. Ούτε θα βρεις αυτό που θέλεις, ούτε στο νούμερο σου. Βέβαια κάποιοι με το καλημέρα θα τρέξουν να χώσουν το φαρμάκι τους ακόμα και τον Μουρίνιο να έφερναν λέμε αλλά 22 ολόκληρους μήνες τώρα τσιμουδιά!
· Συναισθηματικά θα ήθελα και πάλι Κωστένογλου ακόμα και Κεσπάγια αλλά ειλικρινά δεν θέλω να μπω στο τριπάκι του ποιος θα έρθει, όποιος και αν έρθει για να σώσει την κατάσταση θέλει άστρο και τύχη. Και στην Α.Ε.Κ. αυτής της εποχής και τα δύο στοιχεία είναι σπάνια. Στο μόνο που θα επιμείνω είναι τον Δεκέμβρη στις μεταγραφές να κάνει κάνα δύο σοβαρές να μαζέψει την ομάδα.
· Ευελπιστώ ότι οι παίκτες σήμερα θα νιώσουν λίγο την αγωνία του κόσμου, να νιώσουν το ειδικό βάρος που κουβαλάει αυτή η φανέλα με τον Δικέφαλο και να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο από όσο μπορούν. Σήμερα αυτό το σιχαμένο παράρτημα της παράγκας από την Ξάνθη πρέπει να φύγει με τουλάχιστον 3 τόπια στην πλάτη και να έχεις μετά τον Πανόπουλο να βγάζει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από το 20λεπτο.
· Θα είναι μια ωραία ποδοσφαιρική μέρα η σημερινή, λίγο οι παίκτες, λίγο ο κόσμος , λίγο και ο Θεός της Α.Ε.Κ. που χρόνια τώρα της έχει γυρισμένη την πλάτη θα τον βρούμε τον δρόμο. Το νου μας μόνο σε διάφορους πονηρούς που στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το κακό και σε κάποιους άλλους το μπάχαλο.
· Θέλω να ξαναγυρίσω στις εποχές που με ένοιαζε κυρίως η εξέδρα μας, ο Αδερφός που καθόταν δίπλα μου, είτε στην Σκεπαστή, είτε στην εκδρομή. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στο σημείο που αφήσαμε τους εαυτούς μας. Από το 1996 έχουμε μπλέξει σε έναν κυκεώνα μίσους που δεχόμαστε και έχουμε καταλήξει να ασχολούμαστε πιο πολύ με τους….δικούς μας που στην ουσία είναι ανύπαρκτες οντότητες που εμφανίζονται κάθε τόσο μόνο για να μας πλήξουν να μας κάνουν κακό και ξαναμπαίνουν στο καβούκι τους.
· Η 2 σήμερα θα έχει γεύση όχι από την παλιά 2 αλλά από την Σκεπαστή, θα έχει και λίγη από εκείνη την μαγιά που ξεκίνησε και πάλι σε αυτό το κρυόκωλο γήπεδο το 2004, τότε με μπροστάρη τον άνθρωπο μας. Δεν είναι κακία αλλά θα ήθελα να τον δω αύριο στο γήπεδο και αν όχι στα επίσημα έστω να κάθεται στην από πάνω θύρα όπως μας είχε συνηθίσει λίγο πριν την κάνει.
· Ξέρω ξέρω μερικοί βγάζετε καντήλες και μόνο που αναφέρομαι σε αυτόν αλλά ειλικρινά δεν ήθελα να φύγει έτσι όπως έφυγε. Αυτός όμως έστρωσε και αυτός διάλεξε. Προχωράμε πλέον με Αδαμίδη, τον Παππά κάπου κρυμμένο πίσω και τον Νοτιά πελαγωμένο στα σχέδια του προπονητικού και τον Θανόπουλων! Ναι, ναι, αυτοί υπάρχουν ακόμα! Το μέλλον θα δείξει προς τα πού πάμε και πως, ας μην βιαζόμαστε λοιπόν, εδώ δεν βιαζόμασταν 22 ολόκληρους μήνες να ξεφορτωθούμε τον άχρηστο! Ξέρω είναι δύσκολο να λες πάλι υπομονή αλλά με απλή λογική εάν τα βάλεις κάτω το τρένο μάλλον έχει χαθεί.
· Και όποιος έχει μεγάλο πόνο για το τι συμβαίνει στην Α.Ε.Κ. του ποδοσφαίρου ας ρίξει και κάνα βλέφαρο προς την Βασίλισσα. Εκεί για παράδειγμα γιατί δεν μιλάνε οι πονεμένοι των χοροεσπερίδων των λαχειοφόρων αγορών και οι υβριδικοί, του κερατά και εκεί μπορούν να μας χρεώσουν πολλά, ευκαιρία είναι! Να πω απελπισία; Δεν το λέω γιατί μπορεί να στεναχωρήσω τον Μπάμπη και να αρχίσει τις δηλώσεις πάλι. Να πιάσει και το καλάμι και όπου φύγει φύγει! Προς το παρόν ψάχνουμε για γήπεδο, το Ελληνικό μάλλον γιόκ. Μήπως να ρίξουμε λίγο τα μούτρα μας και να δούμε και πάλι το Σπόρτινγκ; Να δηλώσουμε και ένα επίσημο ευχαριστώ για την παρουσία της Λίας στην ΚΑΕ και όχι απλές αναφορές και αυτές επειδή χρειάστηκε για να την πούμε στον ΧΧ!
· Η ομάδα του Χάντμπολ έστω και χωρίς κόσμο έκανε το καθήκον μας. Μέσα στην απέραντη μοναξιά της και από τον κόσμο αλλά και από κάποιον που να την πάρει από το χέρι και να την απογειώσει συνεχίζει τον δρόμο της. Μάλλον θα περιμένουμε μέχρι το Μινσκ για να την δούμε από κοντά!
· Τρώγεται ο Μάρκος, ο δικός μου από το Μπραχάμι να ασχοληθώ με την ΠΑΕ, για ποιο λόγο; Ας ασχοληθούν οι τόσοι σύνδεσμοι και πολιτιστικοί σύλλογοι που υπάρχουν, να ασχοληθούν και λίγο με τα προβλήματα της Βασίλισσα και όλων των τμημάτων της Μάνας. Να ασχοληθώ γιατί, επειδή είναι η πρώτη διοίκηση της ΠΑΕ που αποδίδει βάσει συμφωνίας το 10%; Επειδή όσο πλασματικό και αν είναι το ενδιαφέρον της για την Νέα Φιλαδέλφεια, που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο, το δείχνει. Μια προσπάθεια που πρέπει ΟΛΟΙ να πιέσουμε. Η όποια αναγέννηση της Α.Ε.Κ. δεν θα προέρθει ποτέ ακόμα και να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Αυτό που θέλει η Α.Ε.Κ. είναι το Σπίτι της!
· …Χρήστο πως το λέγαμε εκείνο για το Κάγκελο που κάποτε χώριζε την Σκεπαστή;
· Δεν πιστεύω να χαθούνε τα Σκαλάκια τώρα που έφυγε ο βάτραχος…υπάρχει μπύρα, καλαμάκι και ξερό ψωμί για πολύ ακόμα!
· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Φωνάξτε με την Καρδιά σας, Φωνάξτε με την Ψυχή σας Αδέρφια να μας ακούσει όλος ο Κόσμος και ο Ντουνιάς!

Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα