Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 31-10-2010

· Χαθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, κάπου ανάμεσα στα κανάλια του Άμστερνταμ, τις σοκολάτες και τις μπύρες του Βελγίου και φυσικά τα κόλπα από το …Αλγέρι! Τι υπέροχο Σαββατοκύριακο! Θέλω πολλά μα πάρα πολλά τέτοια να ζήσω.

· Τι σου είναι μια …φυγή; Ένα ξεβρώμισμα από το μίασμα που ταλαιπωρούσε το σώμα και την ψυχή της Α.Ε.Κ. 22 ολόκληρους μήνες. Ευτυχώς γυρίσαμε σελίδα και όποιοι ακόμα τον νοσταλγούν να πάνε στην Τσίπρο να τον πάρουν αγκαλιά πριν τον στείλουν και από εκεί αδιάβαστο!

· Την Κυριακή και λίγο μετά αφού τελείωσε ο αγώνας με τις βαζέλες δεν φαντάζεστε πόσο ευχαριστήθηκα τον Παύλο στα επίσημα να αναζητάει έστω και έναν υποστηρικτή του βάτραχου. Που να μιλήσουν, μόκο όλοι τους. 22 μήνες μας τα είχαν ζαλίσει με τον ψευτοπρίγκιπα τους.

· 22 μήνες μετά η πλήρης δικαίωση όλων αυτών των λίγων που ήταν τόσο σίγουροι για το κακό στην Α.Ε.Κ. και την αποτυχία του. Ίσως τελικά έτσι ήταν καλύτερα, ώστε ποτέ στο μέλλον να μην υπάρχουν δικαιολογίες να μας τον κουβαλήσουν, ούτε και ως τον τελευταίο φροντιστή.

· Βρε τι ήταν αυτό που ζήσαμε την Κυριακή. Και στην εξέδρα και στο χορτάρι και στον πάγκο. Σαν να βρέθηκε η χημεία και πάλι και τίποτα να μην φαίνεται να μπορεί να μας σταματήσει. Τίποτα λέμε, ίσως μόνο ο κακός μας εαυτός, η μιζέρια, η γκρίνια και φυσικά οι κάθε λογής ρουφιάνοι και λαμόγια που πάντα καραδοκούν να απλώσουν το δηλητήριο τους.

· Το μέγιστο χρέος που έχει ο Αδαμίδης είναι να προστατέψει την ομάδα από τα μικρόβια των μανατζαραίων και των κολλητών τους δημοσιογράφων, ειδικά αυτών που έφαγαν την …πόρτα τώρα χωρίς βάτραχο και που με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουν να απλώσουν τα βρωμερά τους χέρια να πάρουν και πάλι κομμάτι από την σάρκα της Α.Ε.Κ.

· Όσο πιο μακριά μείνουν αυτά τα καρκινώματα τόσο πιο πολύ και πιο γρήγορα θα γιατρεύεται και η Α.Ε.Κ. θα θεραπεύει τις πληγές της. Και πρέπει το μυαλό μας κάθε φορά που θα διαβάζουμε «αθώες» πληροφορίες των αποδυτηρίων να πονηρεύεται στο που αποσκοπούν.

· Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσο εύκολα έπεσαν κάποιοι στη παγίδα να συμμετέχουν σε στήμένα συλλαλητήρια με πρόσχημα την …πώληση του Σκόκο, που ακόμη εδώ είναι, για τα μάτια του …βάτραχου! Ας μην ξεχνάμε πόσο εύκολα κάποιοι άλλοι πήγαν να ξεκάνουν τον Μπλάνκο τον άμπαλο λέμε και χτες γέλαγα με τα εξώφυλλα τους! Τραγικοί και γελοίοι συγχρόνως.

· Χρέος όμως έχουμε και εμείς σαν κόσμος, εμείς οι οπαδοί εννοώ, να φροντίσουμε να είμαστε ασπίδα της και όχι η Αχχίλειος πτέρνα της. Και μέχρι τώρα είμαστε πολύ κοντά σε ότι είχαμε πετύχει το 2004, τότε που μπήκε μπροστά ο άνθρωπος μας και Όλοι μαζί του. Όμως ο άνθρωπος μας ήταν η μεγάλη μας απογοήτευση. Ας μην αφήσουμε τα λάθη όλων μας εκείνης της περιόδου να χαντακωθούν και πάλι τώρα που φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν μπει σε κάποιο αυλάκι.

· Από το Σάββατο ήξερα ότι η Κυριακή θα ήταν μια όμορφη μέρα άλλωστε όταν ακούς την Δέσποινα να σου τραγουδάει την Πριγιπέσσα αλλά και …όλα τα ωραία μέσα στην Σκπεπαστή, δεν μπορεί μηνύματα μεταφυσικά είναι αυτά για το τι θα επακολουθήσει.

· Από το Σάββατο το ήξερα ότι την Κυριακή υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα και ας φαγώθηκε ένας φίλος όταν με ρώτησε τι περιμένω την Κυριακή να αλλάξω θέση μόλις του είπα ότι αυτή η Α.Ε.Κ. χωρίς ψυχή δεν κερδίζει την Κυριακή. Για καλό και για κακό πάντως θέση άλλαξα! Και αυτή η Α.Ε.Κ. η ίδια που μόλις δύο εβδομάδες πιο πριν φάνταζε διαλυμένη και λιπόψυχη να μπαίνει στο ΟΑΚΑ με ΨΥΧΑΡΑ 11 Λεόντων! Δεν υπήρχε αντίπαλος ποτέ και πουθενά, τον είχαμε κατασπαράξει από την είσοδο. Τελεία και Παύλα, Με τέτοια ΑΕΚάρα δεν μασάμε πουθενά.

· Σήμερα ελπίζω να δοθεί πληρωμένη απάντηση σε όλα αυτά τα υποκείμενα που πήγαν και κατέστρεψαν το γήπεδο τους για να μην παίξει εκεί η Α.Ε.Κ. Να δοθεί μια απάντηση για το κατάπτυστο πανό που τόλμησαν να κρεμάσουν πέρυσι. Μια απάντηση σε αυτά τα τριχωτά που ακόμη και φωτογραφία από την προκυμαία της Σμύρνης τότε που οι πρόσφυγες…συνωστιζόντουσαν τόλμησαν να αναρτήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Νέου για να μας «πικάρουν». Σε όλα αυτά τα μίζερα και κακομαθημένα της πλατείας που η σχέση τους με την προσφυγιά είναι βαμμένη στο κόκκινο της φανέλας τους, το ίδιο κόκκινο πού έχει για σημαία η γειτονική μας χώρα.

· Οι νέοι χτες έδειξαν τον δρόμο. Με τον καλύτερο τρόπο να τους περιποιηθούν και οι μεγάλοι σήμερα. Δεν υπάρχει έλεος για τον …νέο!

· Η Βασίλισσα έκανε το πρώτο της βήμα και αυτό ήταν απόλυτα θετικό. Η νίκη ήταν το ζητούμενο και αυτό πέτυχε. Μου έκανε εντύπωση, αρνητική, ότι ο κόσμος μάλλον της γύρισε την πλάτη, πολύ λίγος και οι περισσότεροι έφυγαν από νωρίς να προλάβουν και το ντέρμπι!

· Τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο πολλά. Τουλάχιστον όσο είμαστε σεμνοί και ταπεινοί ίσως καταφέρουμε κάτι να σώσουμε, μπας και αποφασίσει και ο Φιλίππου να μας πει τι μέλλει γενέσθαι. Εκεί θα είναι για πολύ ακόμα το ζουμί το που πάει η Βασίλισσα. Το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν το Ελληνικό απομακρύνεται, η πόρτα στην Κυψέλη έκλεισε και από ότι φαίνεται θα βρεθεί σε γνώριμες γειτονιές και πάλι η Βασίλισσα, σε γειτονιές εδώ κοντά στα Φιλαδέλφεια.

· Η διαφορά κλάσης από τον γαύρο τεράστια και μόνο τα μηδενικά να βάλεις κάτω των παικτών, χάσμα ολόκληρο. Ο Μηνάς έδωσε το στίγμα και χρέος του Καλλινικίδη και των υπολοίπων να δώσουν ότι μπορούν. Μου αρέσει να πιστεύω στα θαύματα!

· Οι γυναίκες θα μας τρελάνουν…όχι όποιες και όποιες αλλά οι δικές μας, αυτές με τον Δικέφαλο στο στήθος. Αέρα πέρασαν και από την Θεσσαλονίκη. Μια χάρη θέλω μόνο. Κάποιοι που μιλάνε πολύ ας χαμηλώσουν λίγο και το ύψος και τον τόνο και ας ασχοληθούν με την ομάδα, αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους. Έχω εμπιστοσύνη και στον Κώστα και στον Θάνο και εύχομαι και άλλοι να μπορούσαν να δώσουν όσα δίνουν και αυτοί σε κάποιο άλλο τμήμα της Α.Ε.Κ.

· …με τους γαύρους απέχουμε μακριά σε πολλά και μας χωρίζουν ακόμη περισσότερα, όμως ας κρατήσω κάτι από ένα πανό τους. Είναι τυχαίο που σε κλάμπ δικό μας, των γαύρων αλλά και των πανιώνιων η αστυνομία έκανε μπούκα παρουσία εισαγγελέα χωρίς ειδοποίηση και στους βαζέλες τους πήραν τηλέφωνο να ανοίξουν; Δεν εξετάζω τι βρήκαν και τι χρέωσαν, άλλωστε όσοι είναι υπεύθυνοι για τα κλάμπ θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο… αλλά αυτό το τυχαίο μου έκατσε κάπως! Εσείς τι νομίζετε;

· Επόμενη στάση…ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

· Έχουμε την ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η Α.Ε.Κ. που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Μαζί και Ενωμένοι και στον ΘΕΟ θα πάμε. Καλημέρα ΑΕΚάρααααααα μου…

Για την υπογραφή
Διονύσης ΜπRαχάμι
…έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά και να ετοιμάζουμε τα επόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια: