Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 10-01-2010

Τι εβδομάδα και αυτή; Γεμάτη με πολλά και διάφορα μπαχαρικά από πέρα ως πέρα. Με τα καλά της, τα κακά της και τα αμέτρητα συναισθήματα πότε χαράς, πότε λύπης και πότε περισυλλογισμού και φυσικά στην αναμονή του...εκτός εάν, όπου παρέμεινε κολλημένος και ο Μάρκος και φυσικά και εμείς οι υπόλοιποι.
Ας πιάσουμε το πράγμα από το προηγούμενο Σάββατο όπου οι χιλιάδες εν αγωνία για το μέλλον της Α.Ε.Κ. της ΠΑΕ βασικά, ΑΕΚτζήδες των ραδιοφωνικών παρεμβάσεων, της διαδικτυακής αποχαύνωσης, της 365βατραχοενημέρωσης και των εφημεριδοανακοινώσεων δεν κατάφεραν, δεν καταφέραμε να γεμίσουμε το κλειστό του Ελληνικού.
Η Βασίλισσα το πάλεψε και για λίγο έλειψε μέχρι και ο Μπάμπης να βάλει στην άκρη τον αλόγιστο εγωισμό του και να πειστεί ότι ο Φλεβαράκης άξιζε την υποστήριξη του, κάτι που καιρό τώρα δεν υπήρχε, κάπου εκεί όπου τόσο τα παντελόνια όσο και η μαγκιά που τόση κουβέντα γίνεται τις τελευταίες μέρες είχαν πάει περίπατο. Ακόμα και ο Θεός μας έδινε την μπάλα για να “λουκουμαδιάσουμε” τους γαύρους και αντι αυτού τα λάθη των παικτών και οι υπόλοιπες δυνάμεις του σύμπαντος έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε τελικά το “κακό” να επικρατήσει. Κρίμα.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στο ημίχρονο τα θεωρώ από ανόητα εώς “γαύρικα” και κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε για μερικά πράγματα που έχουν σχέση με την συμπεριφορά μας στην εξέδρα και κυρίως να βάζουμε το πάνω μας κεφάλι να δουλεύει και όχι αυτό λίγο πιο κάτω από τον αφαλό. Οι 2 αγωνιστικές και τα 20 χιλιάρικα αλήθεια πόσο μας τιμάνε και τελικά πόσο μας πονάνε που σηκωθήκαμε τόσοι να κοπανήσουμε έναν κωλόγαυρο;
Η παραίτηση του Φλεβαράκη μερικές μέρες μετά και σε μια ημέρα που το Καλό θα ξέσκιζε με υδραυλικό τρόπο το κακό φρόντισε απλά να μου υπενθυμίσει το πόσο κακός σύμβουλος είναι ο εγωισμός και πόσο επικίνδυνο το καλάμι. Τα συμπτώματα Ναπολεοντισμού, Νικολαϊδισμού εάν θέλετε τα είχα προσέξει καιρό τώρα και λυπάμαι πολύ Μπάμπη που δεν τα βλέπεις εσύ όταν αντικρύζεις καθρέπτη. Άκου εκεί να μας μιλας για “ηθικούς αυτουργούς”! Εσύ μπήκες μπροστά, εσύ κάνεις κουμάντο. Κάνε λοιπόν ότι νομίζεις να αποδείξεις και σε όλους ότι η ORIGINAL δεν κάνει κουμάντο. Καληνύχτα.
Ας το πάρετε χαμπάρι λοιπόν όλοι ότι ο μόνος “ηθικός αυτουργός” που υποκινεί αυτό που λέγεται Οικογένεια της ORIGINAL ήταν, είναι θα παραμένει πάντα μόνο η Καρδιά μας. Αυτή πάντα μας οδηγεί και αυτή έχουμε για συντροφιά όταν οι υπόλοιποι πάτε για ύπνο ή κρύβεστε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.
Όσο για σένα Μπάμπη εύχομαι το γρηγορότερο να “απεγκλωβιστείς” το γρηγορότερο από την Βασίλισσα, να γυρίσεις πίσω στην οικογένεια και τα παιδιά σου, στα οποία δεν χρειάζεται να μου τα ορκίζεις για να σε πιστέψω.
Κώστα Φλεβαράκη λυπάμαι που τελείωσε έτσι άδοξα η παρουσία σου στην Βασίλισσα. Ενάμισυ χρόνο τώρα περάσαμε πολλά και δύσκολα μαζί. Τα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Γλυφάδα και έτυχε να είμαι και εγώ παρών θα τα κρατήσω μέσα μου και ας μην ντρέπονται κάποιοι να μας μιλάνε για “ηθικούς αυτουργούς”. Όσο για τον “παντελονάτο” και τον “μάγκα”, πρόσεξα πόσο παντελονάτος και μάγκας είναι και πόσο σέβεται την λαϊκή βούληση με το να μην αναλαμβάνει την ομάδα για την Θεσσαλονίκη, όπου τελικά χασαμε, και να μου χρίζεται κατόπιν προπονητής, μια συμφωνία άλλωστε που προϋπήρχε της παραίτησης Φλεβαράκης και ήταν σε στάση αναμονής μέχρι να ...παραιτηθεί ο κόουτς που αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων η Βασίλισσα πέρα από τα ατελείωτα χρέη που την περιβάλλουν παραμένει αιχμάλωτη στις ορέξεις των μανατζαραίων που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της. Εδώ και αν έχουμε μάχες!
Βρε τι γίνεται με αυτή την ξινίλα στους πάγκους μια του ποδοσφαίρου και τώρα και της Βασίλισσας; Και αφού μας έσωσε ο βάτραχος τώρα ήρθε να μας σώσει ο “κωλοδάχτυλος”! Αμήν!
Ευτυχώς που την Τετάρτη βράδυ ήμουν στην Γλυφάδα και δεν βρέθηκα και πάλι όπως είχα κάνει την προηγούμενη βραδιά μαζί με καμιά ακόμα 300άρα “καμένους” στην Αττική Οδό να βλέπω και να ακούω τους διάφορους “άκαυτους” να συγχαίρουν τον πολυνίκη βάτραχο!
Ευτυχώς το προηγούμενο βράδυ γεμίσαμε την Καρδιά μας, άραγε ηθικούς αυτουργούς εδώ δεν είχαμε, και φτάσαμε έξω από το ξενοδοχείο και προσπαθήσαμε με τον δικό μας τρόπο να δώσουμε και λίγη από αυτή την Καρδιά και στους πάικτες της Α.Ε.Κ. Ο Αρχηγός σηκώθηκε ψηλά σε χρόνο dt και είπε αυτά που είχαμε να πούμε. Δεν ζητήσαμε νίκη, ζητήσαμε να ματώσουν και να σεβαστούν την φανέλα, να παίξουν και λίγο για αυτή. Έχω την εντύπωση ότι τα λόγια του Αρχηγού αφού μεταφραστήκαν με πολυπολιτισμικό τρόπο και στους υπόλοιπους παίκτες, έπιασαν τόπο.
Το τι εγινε το επόμενο βράδυ είναι πλέον γεγονός και το χαρήκαμε όλοι έστω και αν δεν υπήρχε παρούσια του κόσμου μας στο Καραϊσκάκη και έπρεπε να υπομείνουμε την χουντικής νοοτροπίας μετάδοση του αγώνα από τα τσιράκια του γαύρου που πληρώνουμε όλοι μας στην ΕΡΤ.
Η Α.Ε.Κ. λοιπόν με το δεξί, ο γαύρος με το αριστερό και ο Σκόκο με το μεσσαίο...του υδραυλικού το εργαλείο όπως με εύγλωτο τρόπο μας ζωγράφιζε ο Αρχηγός προχτές το βράδυ εκεί στο Δωματιάκι, εκεί όπου το ΦΩΣ ποτέ δεν θα πάψει να μας Φωτίζει τον δρόμο και την Καρδιά! Πολύχρονος Αρχηγέ...Θα ήθελα εδώ να να δώσω μια χρήσιμη διαφημιστική πληροφορία σε κάθε γαύρο. Στην Νέα Καρβάλη, λίγο έξω από την Καβάλα υπάρχει το καλύτερο κορνέ της Ελλάδας και επειδή τυχαίνει ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου να είναι θείος του Κωστένογλου θα φροντίσει να σας περιποιηθεί ιδιατέρως.
Μια ΝΙΚΗ όμως σαν αυτή της Τετάρτης δεν θα έχει κανένα μα κανένα αντίκρυσμα εάν σήμερα με τους Περιστεριώτες σκοντάψουμε και πλουτίσουμε τους στοιχηματζήδες και δώσουμε την ευκαιρία στον πολυνίκη βάτραχο να αρχίσει και πάλι να αναζητεί τους 5 του Θρασύβουλου που ποτέ δεν κατανόμασε και φυσικά δεν έδιωξε από την ομάδα.
Και για να μην ξεχνιώμαστε εάν κάποιοι περιμένουν κάτι να αλλάξει στην ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. αυτό ξεκινάει με την συνταξιοδότηση του βάτραχου και μετά σειρά θα πάρουν τα υπόλοιπα. Δεν είναι παράλογο αυτό που λέω εκτός εάν είσαστε από αυτούς που πιστεύετε έτσι εύκολα και στα παραμύθια της Κοζώνειας Πολιτείας οπότε είστε απόλυτα δικαιολογημένοι.
Η Α.Ε.Κ. στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται χρειάζεται ένα αναπαρθένεμα, μια αναγέννηση, χρειάζεται κάποιον να μπει μπροστά και να την πονάει ή τουλάχιστον να την καταλαβαίνει. Γωνιακό μαγαζί είναι δεν θα χάσει. Σε λίγες μέρες μπορεί να έχουμε πολλά ευχάριστα για πολλά πράγματα και για πολλά από τα θέματα που μας καίνε. Δεν ορκίζομαι σε αυτό αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάτι καλό μπορεί να βγει. Μακάρι ο Βίκτωρας, ο παλιός μου δάσκαλος, να αστράψει το ντιρέκτ που περιμένουμε και με ένα επερχόμενο απτσάκι να δούμε όλοι μαζί ....Αστεράκια!
Βέβαια ακόμα και εδώ η Κοζώνεια Πολιτεία πριν μερικές εβδομάδες φρόντισε να βάλει το χεράκι της και να προσπαθήσει να τσαλακώσει μια προσπάθεια που γίνεται στην Μάνα Α.Ε.Κ. ξυπνώντας έτσι τους εβραίους της Θεσσαλονίκης που μυρίστηκαν ψητό και έχουν βάλει γιαχβέδες και αβραάμηδες να φτάσει το πακέτο στην γριά και όχι στην Α.Ε.Κ. Ίδωμεν.
Το να βγάζει κάποιος φαρμάκι κατά της Οικογένειας από τις σελίδες της Ψ-Ωρας και να μας μιλάει για τα παλιά μόνο ως ανέκδοτο το εκλαμβάνω. Λυπάμαι που οι “τυρόπιτες” με γέμιση αντιΧΧρηστιλίκι έχουν οδηγήσει κάποιους σε μονοπάτια μακριά από την Οικογένεια και το πνέυμα της , το παλιό, το τωρινό και το ερχόμενο.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ήρθανε τα Φώτα και ο Φωτισμός, να που ήρθε και ο υδραυλικός! Άντε να έρθει και η Νέα Φιλαδέλφεια, όχι μόνο σήμερα που κόβεται μια πίτα εκεί, ανεβαίνει και η σημαία.
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: