Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 20-12-2009

Με τόσα που βλέπουν τα ματάκια μας και ακούνε τα αυτάκια μας σε καθημερινή, για να μην πω σε ωριαία βάση, όχι μια σελίδα γεμίζω αλλά γράφω και βιβλίο. Τώρα τραγωδία θα είναι, κωμωδία, επιστημονικής φαντασίας ειλικρινά δεν ξέρω.
Κάντε επιτέλους ένα ΝΤΟΥ. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα ντού. Δεν αντέχετε αυτό που γίνετε με την πολύπαθη και πολυτυρρανισμένη μας Α.Ε.Κ. Νιώθω σαν να βρίσκομαι σε χειρουργικό τραπέζι, να μου έχουν ανοίξει τα σωθικά και όλα αυτά χωρίς αναισθητικό. Πόνος αβάσταχτος και το δάκρυ να έχει απο καιρό στερέψει.
Σήμερα έπρεπε να ήμασταν όλοι σε ένα πούλμαν και να ταξιδεύουμε για Τριπολη και όλοι να ήμασταν ξελαρυγγιασμένοι από την προηγούμενη μέρα στο Ελληνικό. Δυστυχώς η Α.Ε.Κ. και πάλι δεν θα έχει παρά ελάχιστους δίπλα της. Πάλι καλά που η ΠΑΕ δεν έστειλε ειδοποίηση στην ΓΑΔΑ για να αποκλείσει και πάλι την είσοδο στην Τρίπολη σε όσους Έλληνες πολίτες είναι Α.Ε.Κ. Δεν πιστεύω να τα ξεχάσατε και αυτά ορισμένοι;
Τι κρίμα να μην είναι ακόμη πρόεδρος εκείνος ο “άνθρωπος” μας που ήθελε να πλάσει τα πάντα στο ύψος του, για την ακρίβεια στο λίγο πιο κοντό και που τις προάλλες βγήκε στην τιβί και τον λυπόμουν για το πόσο χαμηλά έχει πέσει αφού εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να καθαρίσει το όνομα του και να παίξει το παιχνίδι της κόντρας με τους δημοσιογράφους. Αλήθεια αυτός ο “Σουτέρ”, που τον θυμήθηκα, ήταν προσκαλεσμένος ως συνήγορος; Εκείνο που μας έκαιγε ήταν λέει ο μισθός ...και τα 150 μύρια είχαν ήδη πάει περίπατο!
Αγωνιστικά τι και πως να την πιάσεις την ομάδα. Και μόνο που παραμένει ο ...πολυνίκης, εδώ γελάμε, στον πάγκο, φτάνει για να μας κάνουν πλάκα και εκεί στην Αρκαδία. Αυτός...ο Μπιλ και οι παίκτες μείνανε, ρε τον μπαγάσα πως τα λέει... και κόσμος ρε άχρηστε μικρομνήμονα που θα σου κουνάει μαντήλι σε λίγο καιρό. Οι μέρες του πλέον είναι μετρημένες, άντε να βγάλει και την υποχρέωση στο θείο και άλλοτε εργοδότη του στο Καραϊσκάκη και έτσι επιτέλους να αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί, εάν μέχρι τότε δεν τον έχουν προλάβει οι εναπομείναντες α-μέτοχοι. Εδώ να πούμε πρόλαβε και έφυγε μέχρι και ο Θανόπουλος αλλά μόνο σαν πρόεδρος αφού αποφάσισε να μείνει σαν διευθύνων σύμβουλος! Είναι πολλά τα λεφτά λέμε. Πήγε να πουλήσει και λίγο ιδεολογία στην παραίτηση. Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ.
Όσοι πιστέψατε στον Κοζώνη, δεν σας αδικώ αλλά καλά να πάθετε, τι κρίμα που κάποιοι άλλοι δεν θα πάρετε και την μίζα. Όσοι εύχεστε να φύγουν αυτοί που είναι τώρα και όποιος θέλει ας έρθει μάλλον να το ξανασκεφτείτε καλά, γιατί έτσι λέγαμε και με τον Τροχανά, έτσι λέγαμε και με την ΕΝΙΚ και να που μερικά μόλις χρόνια μετά είμαστε πάλι στην αρχή ή μήπως κοντά στο τέλος; Αυτό που προέχει είναι να είμαστε εμείς δίπλα στην ομάδα.
Μόνο στον Θεό της Α.Ε.Κ. έχω ελπίδα. Ξέρω ότι από εκεί πάνω που είναι στο κρίσιμο σημείο θα απλώσει και πάλι το χέρι του. Κάπως έτσι όπως το άπλωσε και το 2004. Βέβαια λίγο αργότερα μας άφησε στην τύχη μας.
Κάτι ο “άνθρωπος” μας που τόσο ήθελε να δείχνει πιο ψηλός από όλους, τόσο οι διάφοροι καλοθελητές που βρήκαν ευκαιρία να βάλουν “χέρι” στην Οικογένεια, τόσο το θέμα της κακοδιαχείρησης που μέχρι και τον Μάκαρο κόντυνε και τόσο κάποιοι από εμάς στην Οικογένεια που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ορμή τους, κάπως όπως έγινε και προχτές στην Κάντζα έστω και στο πολυ πιο ήπιο και όχι τόσο τραγικό, όπως από το ίδιο κιόλας βράδυ παρουσίασε η συμπαθής τάξη των προσκυνημένων δημοσιογράφων από άτομα της Οικογένειας και μη, το πράγμα ξέφυγε και ο Θεός μας άφησε στην τύχη μας δεμένους με αλυσίδες σε ένα βράχο και ένας αετός(τι ειρωνεία;) να τρώει το συκώτι μας κάθε μέρα.
Για μένα δεν υπάρχει πια Νικολαίδης. Τελείωσε με την παραίτηση του πριν ένα χρόνο και σφραγίστηκε με την ομολογία αποτυχίας και κακοδιαχέιρησης μερικά βράδια πριν που στήθηκα και εγώ μπρός στην τιβί με την ελπίδα να βγάλει το Ντέμη που είχε κάποτε μέσα του και που δυστυχώς για μια ακόμη φορά φρόντισε να μου δώσει να καταλάβω ότι αυτό το παιδί μάλλον ήταν πολύ λίγο για την Α.Ε.Κ.
Ένας Νικολαίδης που όσο και αν προσπάθησε να βάλει ...γκολ με το καλημέρα, να ηρωοποιήθει, να συγκινήσει και να ρίξει τις ευθύνες τις δικές του στους δημοσιογράφους δεν κατάφερε παρά να με απογοητεύσει για μια ακόμη φορά, μην μπορώντας καταρχήν να ζητήσει συγνώμη που το όραμα, όπως ο ίδιος το έλεγε, και χιλιάδες κόσμου τον πίστεψαν κατέληξε σε φούσκα που έσκασε στα χέρια του, έσκασε με τα δικά του χέρια.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σύντομα θα τον διαβάσουμε σε κάποιο λάιφ στάιλ περιοδικό να μας αραδιάζει και όσα δεν πρόλαβε να πει, όχι αυτά που τον ζημιώνουν και τον εκρίναν αποτυχημένο αλλά όλα εκείνα που σαν πολιτικάντης που έχει γίνει θα δώσει στον λαό να φάει, για την ακρίβεια να τσιμπολογήσει! Το δυστύχημα είναι ότι τελικά δεν ήταν ο Προμηθέας που όλοι περιμέναμε, ούτε φωτιά μας έδωσε να φωτιστούμε και να ζεσταθούμε μα ούτε τέχνη και επιστήμη για να βγούμε από τον λάκκο που ήμασταν και παραμένουμε χωμένοι από το 2004.
Αντιθέτως σαν νέος Επιμηθέας ενέδωσε στην προσφορά της Πανδώρας και δεν έδωσε προσοχή στο κουτί που κουβαλούσε! Το άνοιγμα του κουτιού λίγους μήνες μετά τον “γάμο” και τις χαρές, απλά ήταν η αρχή του επίλογου, του οποίου οι τίτλοι τέλους έπεσαν προχτές, για τον ίδιο αλλά όχι ακόμη για αυτά που υποφέρει η Α.Ε.Κ. από την ...κακοδιαχείρηση τις εβδομήντα τόσες μετεγραφές και τα πνευματικά δικαιώματα του Φοίβου και δεν εννοώ τον Φοίβο τον Θεό.
Καταλαβαίνω την οργή ακόμη και το μίσος, εάν θέλετε, αυτών που πήγαν να τον “υποδεχτούν” στην Κάτζα όμως για μια ακόμη φορά έπεσαν στην παγίδα και έτσι μια απλή παρέμβαση, χωρις καμία χειροδικία και χωρίς κανένα σπάσιμο κατέληξε σε φασίζουσα πρακτική που με τόση απλότητα μοίρασαν για λαϊκή κατανάλωση οι διάφοροι δημοσιογραφάρες. Μερικές μέρες πριν βέβαια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κατάληψη και το κοπάνημα του Πρύτανη πέρασε στο ντούκου. Το θέτω αυτό ώστε επιτέλους να βρούμε μια άκρη σε αυτή την χώρα τι είναι φασισμός και τι δεν είναι!
Η Βασίλισσα κατρακυλάει, δεν ξέρω τι έχει γίνει στο Ελληνικό χτές αλλά ελπίζω ότι όλοι αυτοί οι ΑΕΚάρες που τους ακούω στα ραδιόφωνα, τους διαβάζω στα διάφορα σάιτ, να πω και ένα μπράβο ρε “αδελφέ” μας Κώστα ωραία δουλεία κάνεις εκεί στο 365, το μυστρί και η λάσπη είναι στα φούλ τους, να βρήκανε τον τρόπο να φτάσουν μέχρι το Ελληνικό. Ναι! Πως το θέλω;
Δεν ξέρω που θα οδηγηθεί η Βασίλισσα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Πολύ φοβάμαι ότι το μοιραίο τελικά θα είναι αναπόφευκτο. Και το χειρότερο ότι πλέον η ΠΑΕ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον δρόμο που άνοιξε η ΚΑΕ.
Παρακαλούνται οι οπαδοί μας που ακολουθούν την ομάδα της Σάλας να μην μπλέκουν σε καραβίσιες ιστορίες, να μην παραγγέλνουν πίτσες εν ώρα αγώνα και κυρίως να ελλατώσσουν τις μπύρες και το αλκοόλ!
Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές οι περισσότεροι, ήδη θα έχει τελειώσει ο αγώνας της OriginalMelbourne21 με την ClarendonCorner. Θέλω να πιστεύω ότι το πρώτο τρόπαιο για ομάδα της Α.Ε.Κ θα έρθει από εκεί κάτω παίρνοντας έτσι και μια γλυκιά εκδίκηση για την περσινή απώλεια και με βαρύ σκορ. Για όσους έχουν νιώσει λίγη από την μαγεία, την αλήθεια και την μαγκιά αυτών των παιδιών μπορούν άνετα να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Α.Ε.Κ. τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα που ακόμη και η Σμύρνη ήταν μια δρασκελιά δρόμος. Άντε Αδέρφια σηκώστε το.
Η Σημαία στον Ιερό Χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας σύντομα θα αντικατασταθεί με μια καινούργια, ώστε να συνεχίζει να κυματίζει περήφανη εκεί που κάποιοι ασέλγησαν πάνω στην Α.Ε.Κ. με τον χειρότερο τρόπο αφήνωντας πίσω μόνο μπάζα και θλίψη και όσο θυμάμαι ότι οι μόνοι που τελικά κοπάνησαν τον εγκληματία ήταν γαύροι τρελλαίνομαι!
Τα νέα για το Γήπεδο λίγα, μια χαραμάδα ΦΩΣ υπάρχει και μας οδηγεί και την Ελπίδα έχουμε αγκαλιάσει όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Κάποιοι ενοχλήθηκαν για ένα μνημόνιο και πήγαν να το τσακίσουν πριν καν υπάρξει προκείμενου να μπούνε τσάμπα στην ΠΑΕ. Δεν μπορώ να ξέρω τι ζημιά έγινε, αυτό που ξέρω είναι ότι κάποιοι εύχονται η Μάνα Α.Ε.Κ. και με την υπάρχουσα διοίκηση να μην προκόψει ποτέ ούτε ελπίδα να έχει για την ανέγερση του Νέου Γηπέδου. Η Ελπίδα όμως υπάρχει, όπως άλλωστε και το ΦΩΣ, απομένει μόνο το χρήμα, αυτό το καταραμένο.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας...4 χρόνια μας είχαν στην γωνία σαν μαύρα πρόβατα, αληταριό, πρεζάκηδες και χουλιγκάνια και τώρα μας ζητάνε να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά...θαμαι καλο παιδί, άριστος οπαδός, αρκεί ο ΧΧ να είναι Αρχηγός. Άντε και καλά μας ΑΕΚούγεννα Αδέρφια
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: