Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 03-01-2010

Ακόμα γυρίζει το μυαλό μου, σίγουρα όχι από τις Σέρβικες ρακές που σε αφθονία δοκίμασα, ίσως να φταίνε και τα πολλά χιλιόμετρα που έχω κάνει τις τελευταίες μέρες ή το ότι με όσους ΑΕΚτζήδες που μιλάω όλες αυτές τις γιορτινές, για άλλους όμως μέρες, από την μια άκρη της Ελλάδας ώς την άλλη και ακόμη παραπέρα η ανησυχία, ο προβληματισμός ακόμα και ο εκνευρισμός είναι πλέον καθημερινό μας βίωμα.
Γυρίζει και τριγυρίζει το μυαλό όλων μας και ψάχνει να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο που μας τριγυρίζει, μας ραγίζει και όπως φαίνεται έτσι όπως πάει στο τέλος θα μας τσακίσει εκτός εάν... Όσες ευχές και αν έρχονται φαίνεται να μην μπορούν να πιάσουν τόπο. Η Φλόγα και το Φως της ελπίδας συνεχίζει να υπάρχει αλλά...
Καλή χρονιά να έχουμε Αδέλφια μου Ενωσίτες, Αδέλφια της Οικογένειας. Ξέρω ότι όλα γύρω μας μοιάζουν τόσο μαύρα, στενάχωρα και με έντονα σημάδια σήψης και παρακμής και για μια ακόμη φορά μένουμε μόνοι να μην αφήσουμε την απογοήτευση να μας νικήσει και στο τέλος να μας συντρίψει.
Ας πάμε και σε κάποια ευχάριστα. Ναι υπάρχουν και αυτά έστω και αν δεν ανήκουν στα στενά πλαίσια αυτού που λέγεται Α.Ε.Κ. αλλά που σίγουρα αποτελούν ένα ολοζώντανο κομμάτι της και για μένα προσωπικά ένα λαμπρό σημάδι ζωής, έστω αν προέρχεται χιλιάδες χιλιόματρα μακριά.
Για τρίτη φορά τα Αδέλφια της Μελβούρνης κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο έναντι της ομαδας Clarendon Corner στο αγώνα που έγινε λίγες μέρες πρίν στην Μελβούρνη. Για τους πολλούς αυτό δεν λέει και πολλά όμως όποιος έχει γνωρίσει αυτά τα παιδιά από εκεί κάτω, το να φοράνε την φανέλα της Α.Ε.Κ. και να κερδίζουν αυτό το κύπελλο σημαίνει πολλά. Πιστεύω ότι η δική τους αγάπη για την Α.Ε.Κ. είναι ένας πολύ καλός οδηγός για όσους εδώ πέρα έχουν χάσει τον δρόμο της αγάπης τους προς την Α.Ε.Κ.
Σήμερα το καθήκον μας καλεί να βρισκόμαστε στο Ελληνικό, να καταφέρουμε να γεμίσουμε το γήπεδο και αν θέλει και ο Θεός, γιατί μόνοι μας για να λέμε την αλήθεια δύσκολα το βλέπω, να ρίξουμε στο καναβάτσο τον γαύρο και να του δώσουμε να φάει και λίγο από το γλυκό που σερβίραμε τα σκουλήκια πριν 15 μέρες. Επίσης να μην πέσουμε στην λούμπα να ασχοληθούμε με νυν ερυθρόλευκους πάικτες που κάποτε τους ταίζαμε.
Μου κάνει εντύπωση πάντως ο συνεχιζόμενος “πόλεμος” φθοράς στον Φλεβαράκη, λες και για την κατάντια της Βασίλισσας φταίει μόνο αυτός. Αντι να κοιτάμε να σώσουμε ότι έχουμε και να κρατήσουμε όπως και όσο μπορούμε όρθια την Βασίλισσα, μέχρι να βρούμε κάποιον να βγαλει από τον λάκκο με τα φίδια τον Μπάμπη και όσους είναι δίπλα του, αφήνουμε τον κάθε... κουνούπα να μας τσιμπάει για να βγάλει μεροκάματο!
Όσοι λέτε ότι πονάτε την Α.Ε.Κ. σε κάθε προέκταση της καλό θα ήταν σήμερα να δώσετε το παρόν με την αληθινή παρουσία σας και όχι αυτή που κατακλύζει ραδοφωνικές αρβύλες της κακιάς ώρας και ιντερνετικά ποσταρίσματα σε ιστοσελίδες που πουλάνε aekοσύνη, aekοενημέρωση, βατραχολαγνεία και ατελείωτη ευχαρίστηση να βρίζουν την ORIGINAL και τον ΧΧ.
Όσοι αγωνιάτε για το που οδεύει η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. και όσοι καταφέρετε να βρεθείτε στο Ελληνικό σήμερα και κοιτάζοντας την Βασίλισσα δεν θα αργήσετε να καταλάβετε ποια είναι τα επόμενα βήματα και του ποδοσφαιρικού τμήματος, εκτός εάν σύντομα βρεθεί ο από μηχανής Θεός!
Όσοι επιμένετε να ελπίζετε ότι ο από μηχανής Θεός έχει σχέση με την Κοζώνεια Πολιτεία τότε λυπάμαι που σας στεναχωρώ αλλά σε κάθε νέο επεισόδιο αυτής της παράστασης το θέμα μάλλον θυμίζει κωμωδία βιντεοκασσέτας που μόνο ο Ταμτάκος λείπει για να δέσει η σκηνοθεσία.
Εάν ο Μπόμπ που μέχρι και την Μάνα Α.Ε.Κ. λέει πονάει είχε κάτι να δώσει πολύ απλά θα είχε στείλει έστω και ένα χιλιάρικο, από τα million dollars που έχει, να κόψουμε και φέτος την πίτα, όπως για πρώτη φορά κάναμε πέρυσι, να κόψουμε και ένα κομμάτι στο όνομα του, δεν λέω να αναλάμβανε τα έξοδα ενός τμήματος ή έστω την χορηγία της φανέλας, όπου εδώ μέχρι και ο Τίγρης δεν υπάρχει. Αλλά εδώ μιλάμε ότι ούτε φλουρί δεν έχουμε δει από το Αμέρικα θα δούμε και χίλια ευρώ; Το ανέκδοτο με τον τίγρη το αφήνω για άλλη φορά.
Από την άλλη στην ΠΑΕ έχουν χάσει τον μπούσουλα και πολύ φοβάμαι ότι ένα άσχημο αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη θα απελευθερώσει όλα τα κακά από το πυθάρι, και όχι κουτί, της Πανδώρας και με έναν βάτραχο στον πάγκο που θα θέλει να βγει από πάνω αλώβητός και χωρίς να τσαλακωθεί το τσουλούφι του για μια ακόμη φορά, άλλωστε πάντα οι άλλοι φταίνε!
Είμαι περίεργος με τι ψυχολογία θα πάει η ομάδα στον Πειραιά. Φαντάζομαι ο βάτραχος θα βγάλει έναν πύρινο λόγο σε μορφή στάχτης όμως και ο Θανόπουλος ως τέως Πρόεδρος που όμως ακόμα ασκεί εξουσία και δεν έχει φάει ακόμα ξύλο και ας διαβάζουμε στις εφημερίδες τις “απειλές” θα συνοδεύσει την ομάδα ....στο άγνωστο με βάρκα χωρίς σωσίβιο!
Ελπίζω πάντως οι επόμενες μέρες να είναι οι τελευταίες της τριλογίας του βατράχου και να μας αδειάσει μια και καλή την γωνιά. Δεν τον χρειάζεται άλλωστε η Α.Ε.Κ. για να παλεύει 17 βαθμούς πίσω από την κορυφή και την 7η,8η ή 10η θέση. Είναι κατάντια να παίζεις στην Τρίπολη και να σου κάνουν πλάκα για Β εθνική οι ντόπιοι.
Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτό το μαύρο κεφάλαιο του προδότη τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσουμε και στο επόμενο που είναι η διοικητική ανυπαρξία της ΠΑΕ και το καλά παιγμένο κρυφτούλι τους. Τουλάχιστον έτσι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και δεν θα σκοντάφτουν στα στημένα εμπόδια και το αλώβητο τσουλούφι του βατράχου.
Στο επόμενο εικοσαήμερο θεωρητικά πολλά περιμένουν την ΑΕ.Κ. για το αύριο που την περιμένει. Είτε από την Αμέρικα του Νοτιά που ούτε ΓΣ δεν μπορεί να κάνει, μέχρι τον Παππά που του πήρε 5 χρόνια να μπει μπροστά και μέχρι για θέματα που αγγίζουν την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και ο μόνος που την έχει βγάλει καθαρή, κονομημένη και πλέον αδιαφορεί να είναι ο άνθρωπος που το 2004 πάτησε πάνω σε όλους μας τελικά για να φτάσει ο ίδιος λίγο πιο ψηλά.
Σχεδόν 2500 μέρες χωρίς Σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια και είμαστε ακόμη ζωντανοί. Η Ελπίδα υπάρχει. Το Φως συνεχίζει να φωτίζει. Ο χώρος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η μόνη αληθινή περιουσία της Α.Ε.Κ. όλης της Α.Ε.Κ. που έχει αξία και που ακόμη και με την μορφή των μπάζων που σήμερα την κατακλύζουν αποτελεί ότι πιο σημαντικό έχουμε εμείς οι ΑΕΚτζήδες στα χέρια μας. Ελπίζω οτι το 2010 θα αποτελέσει μια αφετηρία για την λύση του Σπιτιού μας.
Νίκο μου δεν πειράζει όλοι κάνουμε λάθη και ένα ακόμη δεν είναι ικανό ούτε για να σε στιγματίσει μα ούτε και να σε βγάλει από την Οικογένεια. Ξέρω ότι η αγαθή σου πρόθεση εύκολα παρασύρεται από διάφορους πονηρούς που την δική σου παρουσία την χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.
Το 2010 ξαναστεγαζόμαστε στην Ορεστιάδα γιατί έτσι μας αρέσει η μαλαματίνα. Τάνκερ μεγάλη γλώσσα έβγαλες. Κλάμπ στο Σουφλί, μαγεία. Μπύρες στην Αλεξανδρούπολη. Πρωτοχρονιά στο Δωματιάκι. Τα σχόλια περιτεύουν... Ραντεβού δίπλα της.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας...Καλή Χρονιά και επιτέλους ελεύθερη ΑΕΚάρα μου και αν εγώ έφτασα μέχρι την Σερβία, βάτραχε εσύ γύρνα στην Βοσνία!
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: