Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 14-02-2010


Ίσως η πιο ήσυχη από πλευράς ειδήσεων, καλών ή κακών δεν έχει και τόση σημασία, Α.Ε.Κ εβδομάδα που έχουμε περάσει καιρό τώρα. Ίσως να φταίει λίγο το καρναβαλικό των ημερών, ίσως να φταίει και ο ξενόφερτος άγιος της αγάπης που μας έχει πλασάρει το σύστημα της κατανάλωσης. Τουλάχιστον ηρέμησε λίγο το ψυχολογικό όλων μας κάπως.

Σοκολατάκια σε σχήμα Δικεφάλου δεν έχει βγάλει η Empire; Ή θα μπαίναμε και από αυτά μέσα;

Μόνη παραφωνία της εβδομάδας μπορώ να πω ήταν η επανεμφάνιση του Εδουάρδου στα κοινά της Βασίλισσας αυτή την φορά. Αφού έσωσε πριν μερικά χρόνια το βόλεϊ γυναικών διαλύωντας το και στέλνοντας κάμποσες δικές μας στα χέρια του γαύρου είπε να έρθει να σώσει και την Βασίλισσα. Έτσι Μπάμπη μου ανέβασε και άλλους στο καλάμι.

Μας έπιασαν λέει και στα ...πράσσα και η θεία από το Σικάγο, που ακόμη δεν έχουμε δεί ούτε δεκάρα τσακιστή έστω και για παστέλι δώρο σε κάποιο τμήμα, λέει το ρεπορτάζ κάνει το μεγάλο μπάσιμο στην ΚΑΕ! Έχω αδυναμία στο πρασσόρυζο, μπαίνουμε και σε περίοδο νηστείας, χρήσιμος θα μας φανεί!

Κατά τα άλλα είχαμε μια ακόμη μεγαλειώδη συνέντευξη του βάτραχου που αφού όλη την εβδομάδα έβαλε τα παπαγαλάκια του να ανοίγουν τις πόρτες για την Εθνική είπε να μας ανοιξει τα μάτια για το πόσο φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι για το φετινό αγωνιστικό κατάντημα της Ένωνσης. Ρε ακόμη δεν έφυγε ο Ότο ρε παρτάλια!

Όσο θυμάμαι και εκείνη την συνέντευξη που είχε δώσει στον Λάλα και έλεγε το πόσο ωραία μας είχε πουλήσει από Φεβρουάριο μήνα για τα μάτια του πράκτορα της Στάζι, φαντάζομαι ότι αυτός ο μήνας του κάνει κλικ. Ελπίζω μόνο σήμερα να θυμηθεί να στείλει και τίποτα λουλούδια στο Κατερινιό, μέρα που είναι ή μήπως δεν τον αφήνει η Αγγελικούλα; Ντροπή μου μέρα που είναι, γιορτάζουν και οι ερωτευμένοι!

Φυσικά σήμερα είναι και η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, καίμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο, τον πρίγκηπα καρνάβαλο τον έχουμε κάψει στις καρδιές και στο μυαλό μας από το 1996!

Ας πάμε και λίγο στα χτεσινά εκεί η Α.Ε.Κ. αγωνιζόταν βάσει των σχεδίων του μέγιστου αρχιερέα της προπονητικής να κρατήσει το 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα που είναι τελευταία στην βαθμολογία. Ένα δεύτερο ημίχρονο όπου η κερκίδα μας, ναι υπήρχε και τέτοια παρά τις ρατσιστικής εμπνεύσεως απαγορεύσεις μετακίνησης οπαδών, έμεινε ...σιωπηλή!

Κάποιοι πρέπει να επανεκτιμήσουν τον ρόλο τους ως οπαδοί της Α.Ε.Κ. και όχι να ψάχνουν αφορμές για να μανουριάσουν με ανθρώπους που έχουν την δική τους ιστορία στα οπαδικά. Το έργο το είδαμε και στην Ξάνθη μερικούς μήνες πριν, το ξαναείδαμε δυστυχώς και χτες στην Κομοτηνή. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για Οικογένεια και Αδέρφια όταν κάνουμε το κάθε τι δυνατόν για να αποδείξουμε ...την μαγκιά μας για το αντίθετο.

Στο μυαλό μου έρχονται όλες εκείνες οι μαγικές εικόνες για την Οικογένεια και τα Αδέρφια από τα χρόνια του 80 και του 90. Αυτά είναι ο οδηγός μας, όχι η μαγκιά να υπερισχύσει το εγώ του καθενός μας.

Εκεί είναι αφιερωμένες και οι σημερινές φωτογραφίες εκείνης της πραγματικά όμορφης και ρομαντικής εποχής.

Σήμερα ο δρόμος μας βγάζει στο Περιστέρι. Η Βασίλισσα δίνει έναν ακόμη δύσκολο αγώνα για να αποφύγει τις περιπέτειες. Χρέος μας να σταθούμε δίπλα στην Βασίλισσα και δίπλα στον Μηνά Γκέκο που μπήκε μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια από την στιγμη΄που “κάψαμε” τον Φλεβαράκη και που με... Ιλίσσιο τρόπο χάθηκε ο παντελονάτος και η μαγκιά!

Χαίρομαι που ο Παππάς δεν έχει παραδώσει τα όπλα ακόμη και ας φαγώθηκαν κάποιοι να τον ξαποστείλουν ώστε να έχουν να μας πουλάνε το παραμύθι της επιστροφής του Τίγρη. Οι δηλώσεις του περσινού Μαίου ας μην τις προσπερνάμε έτσι εύκολα και ας μην πουλάνε όσα φύλλα θέλουμε μερικοί μερικοί. Εάν έχει κάτι να μας πει ο Τίγρης τον θεωρώ αρκετά παντελονάτο να το πει ευθέως και όχι να ανέχεται τον κάθε δημοσιογραφο και την διάθεση του να πουλήσει φύλλα και μεταξωτές κορδέλες... για το γαϊτανάκι!

Ο Παππάς μένει λοιπόν και πλέον το τοπίο όλο και πιο πολύ ξεκαθαρίζει. Οι διάφοροι καπετάνιοι και μέτοχοι ή α-μέτοχοι σιγά σιγά την κάνουν, η πλάκα είναι κάποιοι το έριξαν και στις ατελείωτες ευχαριστίες αυτή την εβδομάδα αφού πρώτα τους είχαν σούρει τα ατελείωτα περί... αμετοχολογίας και διάφορων άλλων καιρικών φαινομένων. Χάσαμε και τον Ντέμη, μήπως τον βρήκε κανείς;

Ο Παππάς λοιπόν παραμένει, έστω και αν μπροστά εμφανίζεται ο εκ Λονδίνου Αδαμίδης. Συνεχίζεται έτσι και το τριπάκι μου να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα καταλάβει και ο Παππάς ότι η επόμενη του κίνηση, δεν είναι να φύγει ο βάτραχος που έτσι και αλλιώς θα μας τελειώσει, τώρα τι να μας τελειώσει ο τελειωμένος αυτό είναι άλλη υπόθεση, αλλά να μπει μπροστά και για Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί είναι η Ιστορία και μας περιμένει, εκεί πρέπει να είναι ο στόχος μας. Όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο Σπίτι μας τόσο πιο πολλά μπορούμε να σώσουμε από τον κατακλυσμό και τις φουρτούνες των τελευταίων 5 και βάλε χρόνων. Αναρωτιέμαι επίσης όλοι αυτοί που τόσο πόνο έχουν για την Νέα Φιαλδέλφεια γιατί δεν πιέζουν προς τα εκεί τα πράγματα και ας μην είναι ο Παππάς αυτός που θα μείνει στην ιστορία;

Αύριο Δευτέρα πόσοι άραγε θα βρούνε τον δρόμο να πετάξουν τον αετό τους ψηλά στα Ιερά Χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας; Εκεί πρέπει να βρούμε και εμείς τον τρόπο να πετάξουμε τον Δικέφαλο Αετό της Α.Ε.Κ όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com , ευχαριστώ και τον...άγνωστο φίλο για τα σχόλια με κουκούλα που έκανε. Δεν πειράζει κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι η Α.Ε.Κ. δεν είναι μονόπλευρος εκφραστής ορισμένων πολιτικών πεποιθήσεων, βασικά δεν είναι εκφραστής πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά μας αγκαλιάζει, Ενώνει, εάν προτιμάτε όλους. Εφόσον φυσικά μιλάμε για την ... Α.Ε.Κ.

Όσο για τον Νίκο ελπίζω κάποια στιγμή να ξεμπερδέψει με τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και μέχρι τότε να μην τον έχουν ξεχάσει αυτοί που τον θυμόντουσαν μόνο όσο έκφραζε τις δικές τους επιδιώξεις και να ξαναγυρίσει στην θέση του στην εξέδρα όπως τότε που την βρήκε, και αυτή τον αγκάλιασε, πίσω στις αρχές του 90.

Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Συνεχίζουμε Αθεράπευτα Ερωτευμένοι με την Μαγεία της, για πάντα!

paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: