Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 21-02-2010


Να μία ακόμη εβδομάδα με χαμηλωμένο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την Α.Ε.Κ. ελάχιστες ως μηδαμινές οι δημοσιογραφικές συγκινήσεις της εβδομάδς που μας πέρασε, είπαμε να ηρεμήσει και λίγο το ψυχολογικό μας που χρόνια τώρα μας τρώει τα σωθικά με αυτή την ομάδα σε όλες της τις προεκτάσεις.


Άλλωστε με τι να ασχοληθούν τα ΜΜΕ αφού στο ποδόσφαιρο τα έχουμε αφήσει όλα πίσω από τον Οκτώβριο, φτόνισε για αυτό και ο βάτραχος αλλά που φυσικά έφταιγαν όλοι οι άλλοι, και στην Βασίλισσα ακόμη και η τεράστιας σημασίας νίκης της ομάδας, έστω και αν ήταν για να σωθούμε, θάφτηκε ακόμη και από του ιμπρεσσάριους της ενωσίτικης καλοσφαιρικής παραπληροφόρησης.

Το ότι περάσαμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο Χάντμπολ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κιόλας, θα περάσει στα ακόμη πιο ψιλά, άλλωστε σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχει το πρασινοκόκκινο κατεστημένο να έχει σπείρει και εδώ το σπόρο της λαίλαπας και πλέον μας απομένει να συναντήσουμε τα “ξαδέλφια” του βορρά που μας υποσχέθηκαν ...θύελλες και καταιγίδες μετά το κρύωμα που άρπαξαν στο Μενίδι!

Και αν έτσι όπως φαίνεται τα όσα ζήσαμε πέρυσι στις Σέρρες ήταν μαγικά τα όσα θα ζήσουμε στο φετινό Φάιναλ φορ όπου και αν γίνει αυτό, ας υποθέσουμε στο κλειστό της Πυλαίας θα έχει ιδιαίτερη συγκινισιακή φόρτιση! Σημασία έχει πάντως ότι για μια ακόμη φορά η Α.Ε.Κ. έχει αξιόλογες αξιώσεις να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο από την ομάδα του Χάντμπολ.

Ήσυχη γενικά η εβδομάδα είπαμε έστω και αν ο... αμερικάνικος Νοτιάς προσπαθεί με κάθε τρόπο να χρυσοπληρώσουμε το νέο προπονητικό για να βγάλει τα σπασμένα και τα έξοδα για τα παπαγαλάκια που τον άρμεγαν. Με λίγη ακόμη πίεση μπορεί το μίσθωμα να πέσει και άλλο. Πάντως είναι φοβερό να πληρώνουμε για γραφεία της ΠΑΕ σχεδόν 100 χιλιάρικα τον χρόνο. Γειά σου ρε Ντέμη με τα σαλόνια σου!

Για μια ακόμη εβδομάδα ο Παππάς περνάει απαρατήρητος και αυτό μπορώ να πω μου αρέσει. Από ότι μπορεί να καταλάβει το ταλαιπωρημένο μου ενωσίτικο μυαλό κάνει τα πιο συντονισμένα βήματα μέσα στην ΠΑΕ εδώ και πολύ καιρό, και αν δεν είχαμε κάτι προκάτ καταλήψεις και κάτι υπερασπιστές της πράσινης ανάπτυξης του πριγκηπάτου των βατράχων ίσως ήδη να ξέραμε που βαδίζουμε για τον επόμενο χρόνο και όχι έτσι όπως ήμαστε τώρα στα τυφλά. Καλλιό αργά παρά ποτέ...

Βέβαια την ίδια ώρα το παραμύθι με τον Τίγρη πουλάει φύλλα με το κιλό, εδώ πούλησε ο Μπόμπ φύλλα δεν θα πουλήσει ο Μελισσανίδης που τουλάχιστον έχει και διαρκείας, τον βλέπουμε και στο γήπεδο; Βέβαια και απο τους δύο η Α.Ε.Κ. δεν έχει δει δραχμή πέρα από το διαρκείας του ενός αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα. Τι και αν η Α.Ε.Κ έχει τόσα τμήματα που δεν χρειάζονται και τόσο τρελά λεφτά για μια διαφήμιση-ζωής στην φανέλλα τους, σιγά μην τους πιάσει ο πόνος μπροστά στην τσάμπα διαφήμιση την προσωπική τους!

Μπήκαμε και στην Σαρακοστή. Ο Σίμος, ο Νίκος και οι υπόλοιποι του σχετικού εκκλησιαστικού κλάμπ ήδη το έριξαν στις νηστείες ...αλλά και στις μπύρες, απομένει λοιπόν και ο “Λαδόκολλας” να πάρει την συνταγή της ΚΑΕ και του Μπάμπη περί “Πρασσόρυζου” για να τους την σερβίρει σαν νηστίσιμο που είναι. Επίσης θα μπορούσε να μάθει και ο κάθε νέος εκπρόσωπος του Μπόμπ από τον “Λαδόκολλα” πως να γίνει έστω χορηγός σε κάποιο τμήμα της Α.Ε.Κ. έτσι για αρχή. Είπαμε νηστεία, όχι απεργία πείνας! Σαρακοστιανά τα παραπάνω...

Η Βασίλισσα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Καβάλας και αν είχαμε λίγη αντοχή, οι παίκτες, και λίγο λιγότερη αφέλεια εμείς οι οπαδοί, στο Περιστέρι μέχρι και τετράδα θα χτυπάγαμε με τον Μηνά στον πάγκο. Τουλάχιστον ατυχείς οι παραληλισμοί του Μοϊκανού με τον βάτραχο που από μερικούς συνεχίζονται και η παρουσία τους στο στήριγμα της Α.Ε.Κ. Ο Μηνάς δεν πρόδωσε ποτε! Και για να μην έχουμε καλοκαιρινά μπερδέματα και ιπτάμενα καλάμια...κλείστε τον Μηνά και για του χρόνου από τώρα!

Βγαίνει και Εφημεριδάκι σήμερα, παίζουμε και με τα σκουλήκια. Πάντα κάτι με πιάνει όταν είναι να κυκλοφορήσει το άλλοτε μονόφυλλο και τώρα πλέον σταθερά 8 σέλιδο. Είναι η Καρδιά μου και χτυπάει... αν και διαβάζοντας το βρήκα πολύ οργή μέσα του, η Καρδιά δεν θέλει οργή για να χτυπάει, θέλει Αγάπη και αυτή φαίνεται με τα χρόνια γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις μιας πάντα αποτυχημένης ψευδαισθησο-επανάστασης που τελικά στο τέλος πάντα θα εξυπηρετεί το κατεστημένο και όχι τον πρωταρχικό σκοπό που είναι η Καρδιά και η Αγάπη.

Διαβάζοντας το Εφημεριδάκι με πρωτοσέλιδο περί της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών και παίζοντας με τα σκουλήκια σήμερα το πρώτο που ήθρε στο μυαλό μου είναι αφού τόσο πολύ θέλουμε να την σπάσουμε στον νόμο και στο κατεστημένο αφού απειλούμε και το σύστημα να κατεβάσει τα ξερά του από τους οπαδούς γιατί δεν καλέσαμε ΕΜΕΙΣ τους Αρειανούς σήμερα στο ΟΑΚΑ και να φροντίζαμε να μην γινόταν το παραμικρό στο Γήπεδο;

Γιατί αντι να “κοπανήσουμε” ή να “τρέξουμε” τους Αρειανούς δεν τους φέραμε εμείς κοντά στην ομάδα τους και συγχρόνως να την σπάσουμε στο σύστημα και στην ρατσιστικής εμπνεύσεως οδηγία, γιατί ούτε νόμος δεν είναι, του Υπουργού Προ.Πο;

Βέβαια για τον υπουργό είναι πιο ανθρωπιστικό να δίνει άδεια σε κατάδικους να σκορπάνε τον τρόμο με χειρομβοβίδες και καλάσνικοφ σε γειτονιές παρά να επιτρέπεται η μετακίνηση των οπαδών.

Αλλά μάλλον η λογική του καλάσνικοφ είναι αποδεκτή στον κόσμο και δεν δίνει έτσι σημασία και ο υπουργός, άλλωστε και ένα πανί που κρεμιέται εκεί μπροστά στον Άγη αρκετά συχνά με καλάσνικοφ και κάτι με κατάρες στα αραβικά προς αλλόθρησκους( όχι μη ΑΕΚτζήδες, μην μπερδεύεστε) είναι στο πνεύμα της πολυτισμικότητας που μας πλασάρουν και όχι στο δικαίωμα περί ελεύθερης μετακίνησης Ελλήνων πολιτών, οπαδών στην προκειμένη περίπτωση, στην χώρα.

Εάν πραγματικά μας πονούσε το θέμα των οπαδών θα είχαμε φροντίσει σαν οπαδοί να δυναμώναμε τον συλλογικό φορέα των οπαδών που συστάθηκε πριν μερικά χρόνια, όχι ότι εμείς δεν προσπαθήσαμε, αφού τα γεγονότα με τους βαζελόγαυρους στην Παιανία ουσιαστικά ξεφτίλισαν για μια ακόμη φορά μια σοβαρή συλλογική πράξη οπαδών.

Όμως οι Αρειανοί ήταν από αυτούς που με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να τον κρατήσουν ζωντανό αυτό τον φορέα και είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα δεχόντουσαν να κατέβουν σήμερα στο ΟΑΚΑ. Βέβαια το πρόβλημα θα ήταν αν θα δεχόντουσαν οι ...δικοί μας! Αλλά έτσι πολύ απλά μπορείτε να καταλάβετε ότι το σύστημα ούτε νικιέται ούτε ξεφτυλίζεται.

Το να λέμε ότι είμαστε ο Ανθός του Ελληνικού Αθλητισμού τόσα χρόνια τώρα, παραφράζοντας το γνωστό “πλατειακό” πανό, τότε που ο όρος “Ελληνικό” δεν απαγορευόταν ακόμα, πρέπει να καταλάβουμε ότι παραμένοντας Ανθός έχω την εντύπωση πως είμαστε κάνας πλαστικός ανθός made in china που αδυνατεί να καρποφορήσει αφού αυτός είναι ο κύριος σκοπός του εκτός εάν μας αρέσουν τα διακοσμητικά άνθη, την ίδια στιγμή που και εξεδριακά και οπαδικά κάπου έχουμε, αν όχι δεν έχουμε χάσει τον δρόμο, αλλά έχουμε μείνει πίσω.

Τελικά δεν το κέρδισα το Τζόκερ και το τζακποτ και το “Μπριττάνια” ακόμη πωλείται, ίσως όχι για πολύ ακόμα αφού ο Δήμος φαίνεται αποφασισμένος να το...κατασχέσει. Προσωπικά επιμένω να πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα δώσει φτερά σε αυτό που λέμε και θέλουμε και είναι Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Από ότι έμαθα το Τζόκερ δεν το κέρδισε ούτε και ο Παππάς αλλά σίγουρα οι τραπεζικές μας καταθέσεις διαφέρουν με κάμποσα εκατομμύρια διαφορά. Βασικά είναι θέμα να το δεις και σαν επένδυση και στην γη κανείς δεν έχασε, εκτός ίσως από τον Νοτιά και όσες μεταξωτές κορδέλες του πούλησαν για τα Σπάτα!

Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com , ευχαριστώ και τον γνωστό Κυριακό από τον Κορυδαλλό για τα ...πνευματικά δικαιώματα και για την πηγή των φωτογραφιών!

Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.

Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Που θα πάει θα τον βρούμε τον δρόμο μας, αυτόν που από το παρκάκι και την γεφυρίτσα του Περισσού μας έβγαζε απέναντι από την Σκεπαστή, λίγο πριν μπούμε μέσα στην αγκαλιά της και πιαστούμε από τα Κάγκελα της, και λίγο πριν κλείσουμε την στήλη μάθαμε ότι ήταν πάντα ΑΕΚτζής...μόνο που ξέχασε να μας πει για πόσα και πως πουλήθηκε το 1996! Άει Σιχτίρ!

paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: