Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα


· Μύρισε ο Βασιλικός…θα μυρίσουν ξανά και οι Τριανταφυλλιές. Δεν μας οδηγεί η λογική, μόνο η Καρδιά. Η Σημαία η δικιά μας, αυτή με τον Δικέφαλο και τα τρία πιο μαγικά γράμματα του κόσμου πάντα θα είναι ψηλά.
· Τι ήταν αυτό χτες; Είχα πολλά χρόνια να καρφωθώ να βλέπω την Α.Ε.Κ. τηλεοπτικά. Ή ζωντανά ή καθόλου και μιλάμε για μια ακόμη φορά μέσα σε 6 μέρες καθηλώθηκα μπροστά στο χαζοκούτι. Στα Τρίκαλα στα δυο στενά η Α.Ε.Κ στάθηκε όρθια και προχωράει. Με την φτώχεια μας οδηγό λέμε…
· Όχι, όχι δεν ασχολήθηκα ούτε τηλεοπτικά με τα όσα θύμιζαν φαρσοκωμωδία στην Φυλή, λίγο πιο πέρα από εκεί που θέλουν με τον ζόρι να στείλουν την Α.Ε.Κ. για να κονομήσουν. Ούτε με τον Δώνη ασχολήθηκα, αφού αρχίσαμε να ανοίγουμε και κόντρες για τα μάτια ενός πρώην αποτυχημένου παίκτη που φόρεσε τα Κιτρινόμαυρα και τώρα τα ξαναφόρεσε και σαν προπονητής, με τους βλάχους του κάμπου, τι άλλο να πω;
· Ας τα πει ο Νικολαίδης που με περισσή ευκολία διώχνει μέχρι και 10 παίχτες για την χάρη του! Τόσο λάρτζ πρόεδρο έχουμε. Άλλωστε από πλυντήρια μια χαρά τα πάμε. Στα 4 χρόνια και κάτι χρόνια πιάσαμε τους 75 και βάλε παίκτες και έχουμε και χειμώνα μπροστά μας. Αλλά έχουμε και Μπασινά, έχουμε και Καφέ…η ζάχαρη μας λείπει!
· Ας τα πει ο Νικολαίδης που περιτριγυρίζεται από μπράβους και αστυνομικούς μην τυχόν και τον «απειλήσει» κάνας Μητσάκος πάλι και του χαλάσει την ησυχία του! Σε αυτή την Α.Ε.Κ. δεν είναι μόνο ο Νικολαίδης υπό παραίτηση αλλά όλη η Α.Ε.Κ., υπό διάλυση θα μπορούσα να πω, βάλτε και μια στραβοτιμονιά σήμερα και να τα…αστεράκια…από την Τρίπολη!
· Αλλά ας φύγω από την Τρίπολη και ας ξαναγυρίσω στα Τρίκαλα. Μαγεία και μαγκιά στο γήπεδο, μαγεία και μαγκιά και στην εξέδρα και ας κλείσω τα μάτια στο καπνογόνο που άναψε με την ευχή να είχαν κλείσει τα μάτια και οι παρατηρητές του αγώνα.
· Η μαγεία και μαγκιά όμως ήταν και έξω από το κλειστό των Τρικάλων. 250 άνθρωποι, μέχρι και ο Γενικός Αρχηγός, έμειναν καθηλωμένοι απέξω και περίμεναν υπομονετικά η Α.Ε.Κ. να φύγει νικήτρια και η Α.Ε.Κ. φρόντισε έστω με λίγο άγχος στο τέλος να σκορπίσει το χαμόγελο.
· Μοναδική απουσία ο Σάκης που έφυγε ανεπάντεχα μακριά μας μερικές μέρες πριν, αλλά ήταν και αυτός τελικά μαζί, ήταν αγκαλιά με όλα εκείνα τα παιδιά πίσω από την μπασκέτα, είμαι σίγουρος ότι χάρηκε όσο τίποτα άλλο. Ένα παιδί που το έβρισκες δίπλα μας χρόνια τώρα σε όλα τα γήπεδα. Καλό σου Ταξίδι Αδερφέ…
· Η ομάδα δείχνει να δυσκολεύεται αγωνιστικά, αλλά δεν με τρομάζει. Δεν έχω μάθει να βλέπω αγωνιστικά την Α.Ε.Κ. Η Α.Ε.Κ. ζει μέσα σε αυτή την ομάδα, το βλέπω στα μάτια του προπονητή, στα μάτια των παικτών, μέχρι και στα μάτια του Τζέκου, που σαν κολώνα κρατάει όλο τον πάγκο.
· Το είδα στα μάτια όλων αυτών που βρέθηκαν στοιβαγμένοι στο Σπόρτινγκ την προηγούμενη Κυριακή ακόμα και στα μάτια όσων δεν αντιστάθηκαν να κάνουν μάγκα τον «αραβόσιτο» παίκτη των αντιπάλων μας, το είδα ακόμα και στα μάτια του ηλίθιου που πέταξε το δυναμιτάκι. Τι να κάνουμε έχουμε και τέτοιους ανάμεσα μας.
· Αυτή η ομάδα σου μεταδίδει ένα συναίσθημα που το είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια, κάποιοι το ξέχασαν πολύ εύκολα, οι πολλοί το ξεπούλησαν για ένα αναψυκτικό και λίγο ποπ κόρν, και όποιος μου πει ότι δεν το διαισθάνεται λέει ψέματα.
· Αυτή η ομάδα, αυτή η ομάδα των φτωχών, τι κρίμα να μην υπάρχει ένας πλούσιος να κάνουμε την διαφορά, έχει από εκείνη την λάμψη που μας εξιτάρει, εκείνη την λάμψη που σε κάνει να πιστεύεις ότι μέχρι και στο φεγγάρι θα πάμε.
· Χαίρομαι που ο Χατζής είναι εδώ και το αποδεικνύει, τρελαίνομαι με τον Παπανικολάου που τους παίρνει από το χέρι στα δύσκολα, μέχρι και ο Άντερσεν κουρεύτηκε, καιρός να αρχίσει να τρομάζει κόσμο και πάλι, «κίλλερ» ο Νέμεθ. Αποκάλυψη ο Δορκοφίκης, θα στρώσει και ο Ντι Τζέι, περιμένω και τον Ταπούτο να φορτσάρει, χρωστάς Χρήστο.
· Από τώρα είναι το μυαλό μου στον αγώνα με την ομάδα του Κυριακού. 2000 μέσα και 3000 απέξω. Αυτό είναι το σωστό…εισιτήριο να βρίσκει κανείς με μέσο και στην μαύρη αγορά!
· Και λίγο πιο μετά μας περιμένει το χάντμπολ στην γειτονιά μας εδώ στα Φιλαδέλφεια με το τοπικό Ιωνικό. Μακάρι να αλλάξουν λίγο οι ώρες αλλά δύσκολο το βλέπω, σιγά μην μας κάνουν την χάρη οι παράγοντές του Ιωνικού ή ο Δήμαρχος. Όσο νοιάστηκε και ο Κεμάλ για τους Έλληνες που «συνωστίστηκαν» στην Σμύρνη άλλο τόσο νοιάζονται και αυτοί για την Α.Ε.Κ., έστω και αν η Νέα Φιλαδέλφεια και οι τοπικοί παράγοντες εμφανίστηκαν στην περιοχή δεκαετίες μετά την Α.Ε.Κ.
· Την Τρίτη όλα ήταν έτσι όπως επιτάσσει η Καρδιά μας. Λίγα λόγια, πολλή καρδιά. Μας ευλόγησε και ο Θεός. Η Σημαία ανέβηκε ψηλά και μέχρι και τα σίδερα λύγισαν. Τα καπνογόνα άναψαν. Πόσο καιρό είχε ο τόπος εκεί να μυρίσει αυτή την μυρωδιά, πόσο καιρό είχε ο τόπος εκεί να νιώσει ανθρώπους να τον πονάνε, να δακρύζουν, να νιώθουν.
· Ξύδι και πίσσα στα διάφορα παπαγαλάκια που πιστά στην κυβερνητική γραμμή βγάζουν ατελείωτη χολή για κάθε τι που κάνει η Οικογένεια. Την προηγούμενη εβδομάδα τους ενοχλούσε ο αδελφός οπαδός της Μαρσέιγ που συνελήφθη και φυλακίστηκε άδικα στην Ισπανία και που όλη η ομάδα από διοίκηση και παίχτες μέχρι τον τελευταίο οπαδό είναι δίπλα του. Έχουν βλέπετε σαν οδηγό τα «αφεντικά» τους, που στέλνουν εκείνοι τους οπαδούς της ομάδας στην φυλακή.
· Αυτή την εβδομάδα έβγαλαν χολή για την Σημαία και ότι πουλάμε το «συναίσθημα» για να ξεγελάσουμε τον κόσμο!!! Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι τον πουλάμε με …καπέλο! Μπράβο Βασίλη…μεγάλε «Ενωσίτη»!
· Φανταστείτε λοιπόν τι τρόμο έχουν μερικοί και με την Οικογένεια και με τον Ιερό Χώρο που τόσο τους πονάει μια εκδήλωση που ανακοινώθηκε μια μέρα πριν οπότε λίγοι ενημερώθηκαν για να έρθουν και διήρκησε μόλις 25 λεπτά!
· Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
· Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας…Το είπε και ο Παπάς…θέλω να ξαναέρθω σε αυτό το γήπεδο. Με το καλό να ξαναέρθεις Πάτερ μου!
paRa-NOID

Δεν υπάρχουν σχόλια: