Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 30-05-2010


ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ!
Θα περίμενε κανείς μια τέτοια μέρα όπως η χτεσινή και πάντα αποφράδα για το Γένος μας και από ότι φάνηκε και για το άθλημα του χάντμπολ, τα δύο αυτά σωματεία όπως το δικό μας που εκπροσωπεί την Κωνσταντινούπολη και αυτό των Θεσσαλονικέων που εκπροσωπεί τους Κωνσταντινουπολίτες της πόλεως τους και που κάποτε λεγόταν Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, να μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στην μπαχαλοποίηση της κοινωνίας μας αλλά και στην αποψίλωση της Ιστορίας που μεθοδεύετε συστηματικά. Αλλά μάλλον η Ιστορία είναι ψιλά γράμματα μπροστά στον ...συνωστισμό της κονσερβοποίησης των μαζών.
Καταρχήν θα πρέπει να δώσω ένα μεγάλο δίκιο και μπράβο στην διοίκηση της Α.Ε.Κ. (χωρίς το αντιαισθητικό ερασιτεχνική) που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε το πόσο λάθος τραγικό ήταν ο ορισμός του Φάιναλ 4 στην Λαμία όπου ακόμη και ο πιο αδαής θα μπορούσε να καταλάβει τι θα γινόταν και τι τελικά έγινε και που μόνο οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας του Χάντμπολ συνέχιζαν να είναι στον κόσμο τους.
Η ανακοίνωση είχε βγει από τον Φεβρουάριο και κανεις άλλος από τότε μέχρι τώρα δεν είχε να σχολιάσει τ-ι-π-ο-τά! Άφού κάποιοι λέει δεν ήθελαν να αδικήσουν τους Θεσσαλονικείς σε ένα φάιναλ 4 όπου οι 3 ομάδες ήταν από την Αθήνα και που τελικά θα ήταν προτιμότερο αυτό να είχε γίνει στο κλειστό της Πυλαίας, να μην νιώθουν αδικημένα τα ... πολύ μακρυνά μας καρντάσια, όχι τίποτα άλλο αλλά δικαιώνεται και ο Νέλος που τους λέει ...μαμελούκους!
Αλλά τι να λέμε τώρα. Ζούμε στην χώρα του παραλόγου. Στην χώρα που αν είσαι ενας απλός πολίτης και χρωστάς πχ 87 ευρώ στο κράτος σου στέλνει η εφορία κατασχετήριο ενώ εάν είσαι από τους προύχωντες και δυνάστες το συστήμα αδυνατεί να βρει την βίλλα στα βόρεια προάστεια όπου διαμένεις ...φτωχικά! Το κάθε τι σε αυτή την χώρα λειτουργεί βάσει της...στύσης ή του στησίματος του κάθε ανεύθυνου υπεύθυνου. Η λογική είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Όλα στον βωμό της πρόσκαιρης ευχαρίστησης.
Οι ...μαμελούκοι μας απέδειξαν πόσο κοινές ρίζες έχουμε από το πρωί , ξημερωματα ακόμη, όπου βρήκαν 2 ...άσχετους για να ακονήσουν τα μαχαίρια τους και να την πέσουν στο τοπικό κλάμπ, ευτυχώς την απάντηση τους την πήραν γρήγορα, σωστά, αντρίκεια και σε ανηφοριά, έτσι οπώς αρμόζει εάν θέλετε σε ...οπαδικά πλαίσια! Και δεν χρειάζεται καμία άλλη αναφορά στο θέμα ούτε στα κοτόπουλα με κράνη από τον βορρά που ήθελαν να κάνουν μόστρα στους ..παρτιζάνους!
Τα όσα όμως επακολούθησαν στο Χαλκοπούλειο είναι πέρα ως πέρα τραγικά και γελοία, με τεράστια ευθύνη των διοργανωτών και στην ...μικρή(περίεργως γιατί άραγε;) αστυνομική δύναμη που υπήρχε. Εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε για εμάς σαν οπαδούς αλλά ούτε και για τους απέναντι που τάχα μας ζαλίζουν τα ούμπαλα ότι “κάθε Κυριακή είναι γιορτή” και “όχι στην απαγόρευση των μετακινήσεων” και άλλα τέτοια πιασιάρικα οπαδίστικά αλλά τελείως υποκριτικά, κάτι που αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς και όσους τους πιάνει ο πόνος για τα όποια, αντιδημοκρατικά μέτρα απαγόρευσης των οπαδών που στην τελική δικαιώνουν αυτούς που τα παίρνουν.
Δεν υπάρχει οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα, βασικά δεν υπάρχει λογική, μα ούτε και θέληση, αφήστε που πιο πολύ πουλάει το πολιτιλίκι, αντί ή ακρο δεν έχει σημασία, της εξέδρας πια. Παρόλα αυτά τα όσα έγιναν χτες στο Χαλκοπούλειο, ξανατονίζω ότι πρώτα φταίνε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και έπειτα οι ....ανεγκέφαλοι, βόρειοι και νότιοι, ασπρόμαυροι και κιτρινόμαυροι και αυτοί που είχαν από καιρό φτιάξει...το ραντεβού στις εξέδρες, αφού κάποιοι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για τον αγώνα μα ούτε και για την ομάδα τους! Επιβεβαιώνετε και το Score για τα όσα έλεγε και προειδοποιούσε χτες.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα και εγώ σε ότι έλεγα μια εβδομάδα πριν. Το ΕΝΑ λεπτό σιγής φαντάζει τόσο δύσκολο, τόσο ακατόρθωτο, έ όσο για την σημαία του Βυζαντίου που είναι κιτρινόμαυρη, τόσο το υπουργείο εξωτερικών όσο και ο επίσημος Π.Α.Ο.Κ απλά εκτέθηκαν, αλλά τι τα λεώ, ποιός τα λογαριάζει, ποιός υπολογίζει τέτοιες “ασήμαντες” ιστορικές λεπτομέρειες και μάλιστα σε μια μέρα σαν την χτεσινή.
Τι να πει σε κάποιους η 29η Μαίου και τι έγινε 557 χρόνια πριν. Που να βρούνε τον τρόπο να αναλογιστούν τι σήμαινε και τι σημαίνει αυτή η μέρα. Που να βρούνε τον τρόπο να εκτιμήσουν την θυσία των ελάχιστων υπερασπιστών των τειχών αλλά και του τελευταίου Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ίσα, ίσα που κάποιοι μέχρι και τον Δικέφαλο Αετό θα ήθελαν να εξαφανίσουν, να τον αντικαταστήσουν ίσως με κάνα μαύρο αστέρι, σαν και αυτά που όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους σε πανό και μπλούζες!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τούτη εδώ την στήλη την δίοικηση και πάλι της Α.Ε.Κ. που έδειξε σε όλους πόσο σέβεται και τιμάει τις ρίζες της, πόσο σέβεται και τιμάει την Ιστορία της και την Ιστορία του Λαού της από την Πόλη μέχρι τον ξεριζωμό και την εδώ εγκατάσταση της. Το ότι φάνηκε λίγη στο να δώσει στο κόσμο μας να καταλάβει πόσο δεν έπρεπε να πέσουμε στην παγίδα των επεισοδείων είναι μια άλλη κουβέντα αλλά αυτή βασικά ξεκινάει από το ...Περιστέρι...το 2005... και τον άνθρωπό μας που φρόντισε όλο αυτό το πράμα στην προσπάθεια του και καλά να το πολεμήσει να του δώσει την τροφή που τόσο του έλειπε ώστε σήμερα το μπάχαλο να “νομιμοποιήται” στο μυαλό του κάθε ...ερεθισμένου πιτσιρικά! Αφήστε δε που αν τυχόν συμμετείχαμε και στην Γιουροβίζιον σαν Α.Ε.Κ. μέχρι και εκεί θα έβρισκαν για να κάνουν μπάχαλα κάποιοι!!!
Αρκετά όμως με τα της Λαμίας. Είναι τουλάχιστον κουραστικό να ξέρεις τι θα γίνει μήνες πριν, να το φωνάζεις και να το λες και την επομένη να σου ρίχνουν και ευθύνες να πληρώνεις και την νύφη. Ή μήπως φαντάζεστε ότι θα γίνει διαφορετικά;
Στο ποδόσφαιρο όλα πάνε σαν ....καινούργια! Οι μίζες καλά κρατούν και όσοι περιμένετε τον Λύμπε να είστε σίγουροι ότι εκείνο το απόγευμα στην Νίκαια που ήρθε και μας πέταξε την μπλούζα, ο βάτραχος ποτέ δεν το ξέχασε, αφήστε δε που και ο ...καινούργιος δεν κόβει ποσοστό!
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη χρονιά να υποστούμε τον αργό θάνατο μπας και ο βάτραχος γίνει ποτέ ξανά πρίγκιπας και την ελπίδα ότι στην φετινή χρονιά η ομάδα, που κάπως έχω μπερδευτεί θα είναι ελληνική ή ελληνοιποιημένη( μικρή η διαφορά για τον νεόελληνα)θα μάθει επιτέλους κάποιο σύστημα, θα μαθει 3-4 συνδυασμούς και αυτοματισμούς. Βέβαια όλα αυτα με την ελπίδα και μπόλικες προσευχές, ίσως και με την βοήθεια κανενός μάγου από καμιά φυλή της Γουινέας!
Στην Βασίλισσα τα νέα είναι ότι ο Μπομπ εμφανίσητκε και ας μην τον έχουμε δει ακόμη, ούτε βέβαια και τα λεφτά που με όχι και τόσο φειδώ μας ενημερώνουν τα παπαγαλάκια ότι έχει να δώσει. Το κακό είναι ότι χάσαμε τον Φιλίππου ή για να ακριβολογήσω τα έχει ...χάσει ο Φιλίππου! Και ο Μηνάς να περιμένει, και οι παίκτες να περιμένουν και η Βασίλισσα...να κατρακυλάει!
Όποιος με ψάχνει, εδώ είμαι, ποτέ μου δεν κρύφτηκα και ας θέλουν κάποιοι...συνδυασμένοι κύκλοι να λένε τα δικά τους, αλλά ψέματα δεν λέω, ούτε εκφράζω συμφέροντα πέρα από την Αγάπη μου για την Α.Ε.Κ. και την ORIGINAL και μπινές δεν είμαι και αυτό το ξέρουν χρόνια τώρα όλοι όσοι με ξέρουν Αδέρφια, φίλοι, εχθροί και ...ξαδέλφες! Ευχαριστώ και πάλι όλους αυτούς που συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου. Έχω μόνο ένα ...ελάτωμμα και αυτό έχει σχέση με όποιον πειράξει την οικογένεια μου τα παιδιά μου και το μέλλον τους.
Και που είσαι τυροπιτατζή της Λαμίας την ORIGINAL δεν μπορείς να την πιάνεις στο στόμα σου ούτε ακόμα και όταν αναφέρεσαι σε αυτή, ούτε όταν την βρίζεις, ούτε ακόμα και όταν την ρουφιανεύεις. Εσύ φρόντισες να απαξιώσεις όλους αυτούς που πήρες στο λαιμό σου τότε για να στήσεις τάχα μου οδοφράγματα στην Δεκελείας μην τυχόν έρθει πίσω το βατραχάκι σου και κανείς ΧΧ και καμία Οικογένεια. Τόσα χρόνια μετά συνεχίζεις τον ελεεϊνό σου ρόλο. Οι φύλακες έχουν γνώσει...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... ΝΤΡΟΠΗ! Σώπα Κύρα Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις...
paRa-NOID

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

...Και όμως το Υπουργείο Εξωτερικών τον απαγόρευσε!

Πριν λίγς μέρες η Μάνα Α.Ε.Κ. πρότεινε στην ομοσπονδία του Χαντμπολ αλλά και στον Π.Α.Ο.Κ να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και οι αρχηγοί των δύο ομάδων να μπούν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την Βυζαντινή Σημαία με τον Δικέφαλο Αετό στον μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει την Ημέρα Μνήμης της Άλωσης της Πόλης στην Λαμία.
Τελικά μετά από εισήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών ...με προφορικό τρόπο αφού δεν έχουν τα άντερα να το κάνουν γραπτώς η Ομοσπονδία αποφάσισε η Βυζαντινή Σημαία, που ας σημειώσω ΕΝΩΝΕΙ και τις δύο ομάδες με τις κοινές τους ρίζες, δεν επιτρέπει την χρήση της Σημαίας!
Επόμενο βήμα να υποθέσουμε του Υπουργείου Εξωτερικών είναι να μας πιέσει να βγάλουμε και τον Δικέφαλο που έχουμε ως σύμβολο μας...για να μην στεναχωρήσουμε τους γειτόνους και για να μην ξεχνάμε ...κατακτητές!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τι έγινε μωρη παπαρδέλλα;

Ακόμη σε θυμάμαι ένα απόγευμα εκεί στην 19, στην καταπακτή, μέσα στην μούγγα, αλλά ήσουν τυχερός τότε, μας το έπαιζες φίλος, μέχρι και στο Εφημερδάκι...έγραφες ανώνυμα για να γράψεις όσα δεν μπορούσες να γράψεις επώνυμα! Οπότε το πόσο επώνυμος ή όχι είμαι εγώ άσε να το κρίνουν όλοι αυτοί που ήταν, ήμουν και είμαι δίπλα τους για πολλά χρόνια, σε πολλές μάχες και αγώνες κάθε είδους. Το πόσο κρύβομαι ή οχι πίσω από την ανωνυμία άσε να το ξέρουν όλοι αυτοί που χρόνια τώρα με βλέπουν δίπλα στην Α.Ε.Κ. και στην Οικογένεια της ORIGINAL. Εσύ δεν έχεις ουδεμία σχέση ούτε με το ένα ούτε με το άλλο.
Τι έγινε σου χαλάσαμε την μπίζνα με τον Κοζώνη και τώρα πας να βγάλεις το άχτι σου; Γιατί δεν πας να κλαφτείς στην αγκαλιά του εντολοδόχου του Μπόμπ; Ή μήπως το έκανες ήδη; Τι κρίμα που δεν θα αναλάβεις ποτέ το γραφείο τύπου της ΠΑΕ, τουλάχιστον να πας σε αυτό της ΚΑΕ, είμαι σίγουρος ότι τώρα που και καλά μου πετάς το "καυτό λάδι του τηγανιού" θα σε εκτιμήσει ο Μπάμπης! Μείνε κρεμασμένος στο εστιατόριο του βάτραχου να τρως κάνα πιλάφι, μην πεθάνεις και της πείνας και αν δεν σε ταίζει ο Ντούσαν σου έλα να σε μπουκώσω εγώ κάνα τοματοκεφτέ και όχι ρεβυθοκεφτέ ρε αστοιχείωτε και πανάσχετε. Μας μιλας για αντρισμό και παντελόνια λες και στα έμαθαν αυτά ποτέ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να ξέρεις περι τινος πρόκειται. Πιάνεις στο στόμα σου τον Μάκη για να βγάλεις εμένα τάχα στην σέντρα και όχι επειδή εσύ ήθελες να βγάλεις την ουρά σου απέξω; Δεν θα μου υποδείξεις εσύ ρε ανδρείκελο τίποτα για την φιλία μου με τον Μάκη και με τον όποιο αδερφό της Οικογένειας. Πιάνεις στο στόμα σου τον Μάκη και δεν κάνει, γιατι εκτίθεσαι, ξέρεις πολύ καλά ποιος ζητάει προστασία και για ποιο πράγμα και αυτός δεν είμαι εγώ. Αλλά φαίνεται μέσα στην προσκυνημένη σου οντότητα τις προάλλες μου χρέωνες ότι τηλεφωνούσα στον Ντούσαν σου και αυτός μου έβαζε Καζαντζίδη, πράγμα που μάταια προσπαθούσα να σου πω ότι ουδέποτε είχα κάνει, μπας και καταλάβεις ότι λες παπαρδέλλες, αλλά μπροστά στο φτυάρι με την λάσπη που εσύ κουβαλάς και έχεις πάρει εντολή που να πετάς δεν μασας πουθενά και τώρα πάλι για ένα τηλέφώνημα στο οποίο εγώ λες ζητούσα προστασία λες τις παπαρδέλλες σου! Δικαίωμα σου να λες ότι θες, χαίρομαι που τελικά αποδεικνύεις με την μικρότητα σου ότι αυτός που ξεκατινιάζεται τελικά είσαι εσύ.
 Γνωρίζω ότι χρόνια τώρα έχω γίνει αντιπαθείς σε όλους όσους θέλουν να χτυπήσουν φανερά ή ύπουλα, σαν του λόγου σου, την Οικογένεια της  ORIGINAL. Το ίδιο έργο άλλωστε το έχει νιώσει χιλιάδες φορές στο πετσί του και ο Αρχηγός, τον οποίο δεν πιστεύω να πάρεις να κλαφτείς
Και όλα αυτά από ...έναν πανιώνιο!
Υγ: Και πουσαι παπαρδέλλα ξέρω ότι και στην πλατεία δεν με γούσταραν ποτέ αλλά τουλάχιστον αυτοί ήταν δηλωμένοι Πανιώνιοι και όχι ...κρυφή σαν εσένα!

Ευτυχώς ρε ...πανιώνιε μεγαλοδημοσιογράφε!

Που τιμάς τα παντελόνια που φοράς! Μόνο που το τσούλα να μου το πεις κατάμουτρα και να μην μου κρύβεσαι μέσα απο το fb, εντάξει κορίτσαρε;
Δεν μας είπες καλό το φαγητό στου βάτραχου το μαγαζι;
Δεν λέω να μας την λένε ΑΕΚτζήδες επειδή δεν μας γουστάρουν το καταλαβαίνω αλλά να θέλουν και ...πανιώνιοι να βγάλουν το άχτι τους; Χου ρε!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 23-05-2010



Έχω τόσα πολλά στο μυαλό, τόσα πολλά να πω. Μικρά μεγάλα κομμάτια, κομματάκια, κομματιασμένα απο όνειρα και ελπίδες. Η Καρδιά δεν χτυπάει καλά καιρό τώρα. Η Τετάρτη για μένα δεν ήταν έκπληξη, ούτε για το τι έγινε στην εξέδρα, ούτε για την παραμονή του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ. Ας μην γελιόμαστε η ΠΑΕ ποτέ δεν είχε τα άντερα να τον διώξει, εδώ δεν μπορεί να επιβληθεί στην φίλη του Ρόκα που κάνει κουμάντο στα επίσημα. Τι να λέμε τώρα.
Αφού το σύστημα στήριξης και το μότο “οι άλλοι πάντα φταίνε” του ...λαοπρόβλητου προπονητή που έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος και από την Α.Ε.Κ. είχε μπει σε λειτουργία αρκετά δυναμικά καιρό τώρα, επόμενο ήταν να φροντίσει αυτό το σύστημα με φανερούς η μή, έμμεσους ή άμεσους τρόπους να φτάσει και σε μένα αφού όπως φάνηκε και από το πέταλο ελάχιστες πλέον οι φωνές, μία από αυτή και η δικιά μου και ας μην ήμουν καν στο ΟΑΚΑ, που έχουν...κολλήσει με την ιστορία, την ηθική και την προδοσία.
Που έχει κολλήσει στην αλήθεια των γεγονότων και που σίγουρα δεν ήμουν αγγένητος για να μην ξέρω τι έγινε και τι πληρώνει από τότε η Α.Ε.Κ. επειδή ο ένας και μοναδικός και δεν υπάρχει άλλος προτίμησε τον Σωκράτη. Άλλωστε στην σημερινή εποχή η ηθική και αξιοπρέπεια αναζητήταται άκαρπα σε κάθε βήμα της ζωής μας σε αυτό το κράτος που ζούμε.
Έτσι λοιπόν πολύ απλά θα καταλάβετε για το πόσο μικρή έχει γίνει η Α.Ε.Κ. που ένα όλοκληρο σύστημα θεώρησε ότι το μεγάλο κακό βρίσκεται όχι στην Αθήνα, όχι στο ΟΑΚΑ, ούτε καν στην εξέδρα αλλά στις... Κυκλάδες, καμιά 130αριά ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι του Πειραιά.
Η έννοια τους ήταν, εγώ ο ένας, ο μόνος, ο έρημος ...βαρκάρης των Κυκλάδων να μην φτάσω Αθήνα, να μην φτάσω στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, να μην οργανώσω το ...αντάρτικο κατά του βάτραχου, να σιγουρέψουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σχεδόν καμία σοβαρή προσπάθεια “σπίλωσης” του Βάτραχου, λες και είμαι το Α και το Ω. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή να με θεωρούν τόσο μεγάλο αντίπαλο οι πολέμιοι της ORIGINAL, σίγουρα δεν είχα σκοπό ποτέ να ανέβω στην Αθήνα για τους δικούς μου λόγους, που δεν θα αναλύσω τώρα.
Δεν είναι παράξενο άλλωστε που λίγες μέρες πριν σε κάποια από όλες αυτές τις αθλητικές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις των μεσημεριανών κάποιοι έψαχναν εναγωνίως να με ανακαλύψουν! Δεν είναι παράξενο που ο ...μέγας πανιώνιος δημοσιογραφάρας που κάνει ρεπορτάζ Α.Ε.Κ. και τρώει και πίνει τσάμπα στο εστιατόριο του πολυλατρεμένου του βάτραχου αποφάσισε και αυτός να εκτοξεύσει τα βέλη του προς ...Κυκλάδες και ανακάλυψε σαν ...νέος Κλουζώ ότι μέχρι και τηλέφωνα έπαιρνα τον...τρελό με τον Καζαντζίδη!
Για να ξεκαθαρίσω κάτι, οποιοσδήποτε μπορεί να ενοχλείται από το όσα γράφω από αυτή εδώ την στήλη και να με χρεώνει ότι θέλει αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να ανακατεύει ούτε την Οικογένεια μου, ούτε και το μέλλον των παιδιών μου. Εύχομαι ειλικρινά ποτέ να μην φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν ξέρουν και αυτοί που πρέπει να ντρέπονται ας ντραπούν.
Ευχαριστώ όλα αυτά τα Αδέρφια και τους Φίλους που τις τελευταίες μέρες επικοινώνησαν μαζί μου. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί μόνο αυτή γνωρίζει ποιός είναι τι και ότι όλο αυτό το πράμα που λέγεται Οικογένεια της ORIGINAL χρόνια τώρα παραμένει το πιο αγνό, το πιο καθαρό, το πιο αμόλυντο και πιο Γνήσιο κομμάτι σε αυτό που λέγεται οργανωμένο οπαδικό κίνημα της Α.Ε.Κ.
Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι η μπογιά ξέφτισε, ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κλείσει το βιβλίο, μέχρι και το ότι ο Αρχηγός μεγάλωσε πλέον ίσως και η ενασχόληση με την Μάνα Α.Ε.Κ. να έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να σκεφτούν ότι έτσι είναι. Πόσο λάθος είναι. Σίγουρα πολλά δεν είναι όπως θα τα θέλαμε αλλά είμαστε ακόμη εδώ να δίνουμε τις μάχες μας και στο χέρι μας είναι να τα διορθώσουμε να αποφασίσουμε ποιοι τελικά είναι μαζί μας, ποιοι μας ακολουθούν ως μόδα και κυρίως ποιοι θέλουν να μας κάνουν κακό!
Μάχες σε εξέδρες και δρόμους, σε πλατείες και μέσα σε λεωφορεία και πάντα δίπλα στην Α.Ε.Κ. Μάχες με το δικό μας σώμα, το δικό μας μυαλό, την δική μας καρδιά και τα δικά μας παλιομοδίτικα όπλα, αυτά της αλήθειας και της αγνής αγάπης για την Α.Ε.Κ. και αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει, κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.
Καιρό τωρα προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω γιατί η ORIGINAL δέχεται τόσο πόλεμο, γιατί κάποιοι προσπάθούν πότε με στημένες καταλήψεις, πότε με συλλαλητήρια με πρόσχημα την πώληση του Σκόκο, πότε με ντου για να κράξουν μετά τον Σκόκο λες και είναι ο μόνος ξενύχτης σε αυτό που λέγεται ποδοσφαιρική ομάδα, να μας δείξουν κάτι. Σίγουρα κάποιοι δεν θέλουν να σώσουν μόνο τον βάτραχο.
Είναι απλή η εξήγηση και αφού κάποιοι δεν κατάφεραν κάποτε να γίνουν Αρχηγοί στην ORIGINAL έχουν βάλει σαν σκοπό ζωής να της κάνουν όσο γίνεται περισσότερο κακό με την ελπίδα μια μέρα να γίνουν...αρχηγοί, κάπου σε κάτι!
Το κακό στην υπόθεση δεν είναι ότι αυτοί υπάρχουν ακόμα αλλά στο ότι διάφοροι δικοί μας, οι περισσότεροι αφελείς, συστηματικά τρώνε το παραμύθι και κάποιοι όπως οι Ανακασσιώτες μάλλον έχουν ξεχάσει ότι η ταμπέλα τους λέει ORIGINAL και μόνο αυτό τους έχει μείνει από ότι φαίνεται ή τουλάχιστον αυτό μου δείχνουν συστηματικά! Ίσως και να κάνω λάθος, τουλάχιστον έτσι ελπίζω.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Παππάς μπορεί να κάνει την υπέρβαση για το γήπεδο, εάν φυσικά θέλει. Δεν μπορώ βέβαια να πω ότι με συγκίνησε στο πως χειρήστηκε το θέμα του βάτραχου, τόσο αυτός όσο και ο εξαφανισμένος στο Λονδίνο Αδαμίδης, σίγουρα δεν θα πληρώσει αποζημίωση και η ΠΑΕ αφού δεν τόλμησε να τον απολύσει αλλά δεν μπαίνω στο τριπάκι να συσχετίσω το ένα θέμα με το άλλο.
Το Γηπεδικό θέμα είναι το κυριότερο και σπουδαιότερο όλων, εκτός εάν αποφασίσουν να χτίσουν το νέο γήπεδο και να του δώσουν το όνομα του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ! Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα για τα μάτια του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ.
Τα Κορίτσια έφεραν την άνοδο και πλέον πάμε για ακόμη πιο ψηλά, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα κορίτσια μα και στον Θανάση και τον Κώστα που χωρίς προβολή δύο χρόνια τώρα εργάζονται σαν καλοί στρατιώτες και εργάτες για το καλό της Α.Ε.Κ.
Το Ραντεβού έρχεται το επόμενο Σάββατο όπου εμείς σαν οπαδοί καλούμαστε να αποδείξουμε τι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε όταν και άμα θέλουμε. Το εύκολο είναι να τα κάνουμε ...της εκδιδομένης γυναικός επι χρήμασι.
Το δύσκολο είναι για αρχή στο να κρατήσουμε ένα λεπτό σιγή για την επέτειο της Άλωσης της Πόλεως και να χειροκροτήσουμε και τις 2 ομάδες όταν μπούνε στο κλειστό με τον Δικέφαλο στα χέρια, εάν φυσικά μας το επιτρέψει κάτι τέτοιο το...υπουργείο εξωτερικών!
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Ρε πως τα φέρνει η τύχη, κάποτε στην μακρινή Αυστραλία όπου μεγάλωσα η ομάδα μου εκεί πέρα από τα Κιτρινόμαυρα που φορούσε είχε για σύμβολο έναν Τίγρη, για την ιστορία του θέματος λεγόταν Richmond Tigers και κάτι επίσης κοινό με την Α.Ε.Κ. είναι ότι εκεί έχουμε να πάρουμε πρωτάθλημα πολλά χρόνια σχεδόν τα διπλά, τουλάχιστον εκει δεν έχουμε βάτραχο, αλλά έτσι όπως το πάει και η Α.Ε.Κ. κάπου εκεί πλέον θα το πάμε! Υπομονή μέχρι τις επόμενες δικαιολογίες και αφού πρώτα μας αρμέξει ο... καινούργιος!
paRa-NOID

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τίτλοι Τέλους...

Δύσκολη μέρα η σημερινή από όποια μεριά και αν την πάρεις. Η ανηφοριά είναι τεράστια και μετά από αυτή φαίνεται να κρύβεται μόνο ο γκρεμός. Ένας γκρεμός που ξεκινάει από την Τραπεζούντα, την Σαμψούντα, την Μπάφρα τα εκατομμύρια των Ποντίων που ακόμα ζητάνε δικαίωση εν μέσω χειραψιών, υποκλίσεων και παραχωρήσεων στον Ερντογάν. Μέρα που είναι λοιπόν που να τρέχει ο λογισμός του νεοέλληνα, εδώ του ελλάδίτη, μέχρι εκει, μια μέρα όμως που φτάνει και αγγίζει εμάς εδώ τους ΑΕΚτζήδες στο δικό μας προσωπικό δράμα και αυτογενοκτονία, όλους τους ΑΕΚτζήδες σε ένα ατελείωτο παραλογισμό που πάει ασορτί με φορομπηχτικά μέτρα μείωση μισθών και συντάξεων, απεργίες, λαμόγια, απατεώνες, πολιτικάντηδες, μπαχαλάκηδες, χαοτικούς κάθε απόχρωσης και θανάτους αθώων και εν τέλει συμπλήρωνει έναν κιτρινόμαυρο θίασο που το τέλος του μόνο καλό δεν προδιαγράφεται. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα συμβεί απόψε στο ΟΑΚΑ, προσωπικά θα γυρίσω την πλάτη, δεν θα υπάρχει άλλωστε τίποτα όμορφο, τίποτα ωραίο, τίποτα που να μπορείς να αγαπήσεις, μήτε στην εξέδρα, μήτε στο γήπεδο, μήτε στον πάγκο εκεί και αν δεν υπάρχει, και μήτε και στα επίσημα, βασικά δεν βρίσκω τον λόγο να δώσω καν το παρών. Αυτοί που σήμερα διοικούν την Α.Ε.Κ. τελικά είναι πολύ μικροί για να την κρατάνε στα χέρια τους, πολύ λίγοι. Πιο κοντοί και από τον Ντέμη, τον άνθρωπό μας που μας άφησε με το 2004 ζωγραφισμένο σε ένα σκισμένο μπακαλόχαρτο. Αναρωτιέμαι γιατί μένουν και γιατί τελικά προτιμάνε να κρατήσουν τον πιο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ προπονητή τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια και αντι να τον στείλουν στον Διόνυσο ή έστω στον Αστέρα Τρίπολης όπου έπρεπε να είχε πάει πριν 19 μήνες αποφασίζουν να τον κρατήσουν και να βάλουν πωλητήριο στους πιο αξιόλογους και πολύτιμους παίκτες της ομάδας και βέβαια τώρα ούτε κουβέντα για συλλαλητήριο. Τι είπα τώρα; Ζούμε στην εποχή του παραλόγου, εκεί όπου οι αξίες και η ηθική συναγωνίζονται επάξια το στριγκάκι της Τζούλιας. Ζούμε σε μια εποχή που το ψέμμα και υποκρισία έχουν μεγαλύτερη αξία. Γειά σου ρε Παππά που φρόντισες να βγεις μπροστά για να πάρεις τα εύσημα της Ψώρας! Θα προτιμούσα να τους έγραφες όλους και να μας μίλαγες για την Νέα Φιλαδέλφεια αλλά τελικά και αυτή η ελπίδα μου μάλλον σαθρή είναι, χωρίς βάση κάπου ανάμεσα στην χώρα των θαυμάτων και στο Τζολλυ Ροτζερς. Οι ελπίδες που πλέον έχω για το αύριο είναι από λίγες εώς ελάχιστες. Έχουν ήδη περάσει 14 χρόνια από τότε που μας πούλησε για τον πράκτορα της Στάζι και που του έδωσε το ...ηθικό δικαίωμα να χτίσει με νταβατζίδικο και μητροπούλειο τρόπο την παντοκρατορία του Θρύλου και την ολοκληρωτική απαξίωση την δικιά μας. 14 χρόνια μετά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με κάτι που δεν έχει μέλλον, δεν έχει να δώσει και είναι αδειανό από χαρά ή καλύτερα τόσο γεμάτο όσο το χαμόγελο του βάτραχου!
Ποτέ μου δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν θα κρυφτώ. Ευχαριστώ τους ...καλοθελητές που με δικαιώνουν απόλυτα, δικαιώνουν τα λόγια της καρδιάς μου που οδηγεί η αλήθεια, έστω και έτσι όπως την βλέπω εγώ.
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Όνειρα γλυκά ΑΕΚάρα μου!
paRa-NOID

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 16-05-2010


Για ένα πράγμα νιώθω ότι ο Ντέμης κυρίως έκανε τεράστιο έγκλημα. Που εγκλωβίστηκε στις χλίδες και τα κέρδη της ΟΔΔΥ-σειας και δεν άφησε το θέμα της Νέας Φιλαδέλφειας να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε κάποια μέρα να δούμε και πάλι εκεί το Σπίτι μας. Τυφλώθηκε από τα στρας και τα στολίδια, ήταν και το καλάμι περίεργο και έτσι για 6 χρόνια μείναμε ...στο ΟΑΚΑ! Τουλάχιστον πάλι καλά που δεν ξαναγυρίσαμε στην Ριζούπολη! Τουλάχιστον όχι ακόμα!!
6 ολόκληρα χρόνια μείναμε πίσω. Δεν λέω πουθενά ότι αύριο κιόλας θα χτιστεί Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, αντιθέτως γνωρίζω όλες τις δυσκολίες και κυρίως αυτή που λέγεται οικονομικό και σε μια τέτοια εποχή που ζούμε όπου τα λουριά έχουν σφίξει τουλάχιστον για τους περισσότερους, μια τέτοια κίνηση μάλλον θα θεωρούταν ριψοκίνδυνη επιχειρηματικά.
Και ενώ όμως όλα δείχνουν αρνητικά η σημερινή Διοίκηση της Μάνας Α.Ε.Κ. του Αθλητικού Συλλόγου Α.Ε.Κ όπως είναι το ορθόν να λέγεται κάνει ότι μπορεί ώστε να μαζέψει τα κομμάτια που γρέμισε ο τρις καταραμένος Γρανίτσας και θέλησε να σβήσει από τον χάρτη ένας άνθρωπος που στην κυριολεξία ανδρώθηκε και αποθεώθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Η επόμενη κίνηση που ήταν να βρεθούμε με τον Δήμαρχο της ΝΦ έγινε και μάλιστα σε καλό και ελπιδοφόρο κλίμα. Βασικά δεν βάζω το χέρι μου να ορκιστώ ότι ο Δήμος έχει καλές προθέσεις, ίσως περισσότερο να επηρρεάζουν οι επικείμενες εκλογές και η όποια ανασφάλεια επανεκλογής τώρα που συγχωνεύτηκε η Νέα Φιλαδέφεια με την Νέα Χαλκηδόνα αλλά και έτσι να είναι έχουμε υποχρέωση να το εκμεταλευτούμε.
Το ελπιδοφόρο της όλης φάσης είναι ότι ο ...μπροστινός, ο εν δυνάμει, αυτός που θα πουλήσει τον Σκόκο ακόμα και στο βάζελο, έτσι για να κάνουμε ένα συλλαλητήριο ή τέλοσπάντων ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή υπόθεση, κάτι που για μένα υποδηλώνει ότι ο Παππάς το σκέφτεται, το μελετάει, το μετράει εάν προτιμάτε. Έχω φάει κόλλημα με τον Παππά και ότι κάτι μπορεί να γίνει με δαύτον. Δεν περιμένω να το δει συναισθηματικά, ας το δει και επιχειρηματικά και ας κονομήσει κιόλας. Εκείνο που προέχει είναι να βρούμε το Σπίτι μας και όσο γίνεται πιο γρήγορα να φύγουμε από το ΟΑΚΑ.
Ο νόοστος για την Νέα Φιλαδέλφεια και το Σπίτι μας γιγαντώνεται καθημερινά. Από το Σπίτι μας μπορούμε και πάλι να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε, να αρχίσουμε να ελπίζουμε, να ξεφύγουμε από την μιζέρεια.
Εάν κάποιος έχει να μου προτείνει εναλλακιτκή πρόταση κάποιου που μπορεί να ...βάλει πλάτη και στο γηπεδικό θέμα ας κάνει ένα βήμα εμπρός γιατί το δικό μου “μάτι κυάλι” που φτάνει μέχρι και τα βράχια της Πειραϊκης δεν βλέπει κανέναν.
Την ίδια πάντως ώρα που τα βήματα θα γίνονται ένα ένα για να φτάσουμε μέχρι να το κτίσουμε, συνεχώς θα βρίσκονται ένα σωρό αρνητές που την μια θα τους χαλάει που θα είναι 30 χιλιάδων, την άλλη που δεν θα έχει πάρκινγκ και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ούτε στον χειρότερο τους εφιάλτη δεν ήθελαν να δουν ότι επι των ημερών του ΧΧ θα γίνει Γήπεδο! Περαστικά σε όλα τα είδη και σε όλες τις ...κότες!
Η συγκίνηση και τα συναισθήματα για την Τετάρτη που έρχεται είναι πολλά. Πρώτον γουστάρω να τσακίσουμε τον γαύρο, έστω και σε αυτά του τα χάλια. Δεύτερον και αρκετα σημαντικό για την επόμενη χρονιά είναι να μας αποχαιρετήσει μια και για πάντα ο βάτραχος. Η ώρα της συνταξιοδότησης έφτασε και αν έχει κάτι να δώσει ας φροντίσει η ομάδα που τόσο αποτυχημένα κοουτσάρει 18 μήνες τώρα να νικήσει την ομάδα του κακού, την ομάδα αυτή για την οποία πουλήθηκε και πούλησε τα όνειρα χιλιάδων Ενωσιτών το 1996.
Το τι θα γίνει την Τετάρτη δεν πρέπει να είναι η αφετηρία μιας ακόμη διένεξης και διαίρεσης του κόσμου της Α.Ε.Κ. για ένα πρόσωπο, ενός προσώπου που δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον και αποδεδειγμένα στην Α.Ε.Κ. Η Οικογένεια έδω και τόσους μήνες έχει βάλει στην άκρη τον “εγωισμό” της, έχει ανεχτεί τον σύχγρονο βιαστή της ιστορίας της Α.Ε.Κ. και φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο να μην κατρακυλήσει η Α.Ε.Κ. και ο κόσμος της στις τραγελαφικές και πολλές φορές πέρα από την λογική ακρότητες της πρώτης επιστροφής μετά την προδοσία. Και στην συμμετοχή αυτών των παραλογισμών δεν βγάζω ούτε τον εαυτό μου απέξω.
Εάν έχει κάτι να προσφέρει ακόμα στην Α.Ε.Κ. που λέει ότι τόσο πολύ αγαπάει, με εξαίρεση το 1996, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς(αλήθεια πόσα χρόνια έχω να γράψω αυτό το όνομα ας το θεωρήσετε ως το όσο γίνεται ...τιμητικό αντίο!) είναι να φροντίσει αυτός ο κύριος να φύγει από την Α.Ε.Κ. με μια μεγάλη νίκη εναντίον του γαύρου.
Ο αγωνιστικός απολογισμός του, απογοητευτικός εώς τραγικός. Η διαδρομή του τους τελευταίους 18 μήνες μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ, άλλωστε από τον Οκτώβριο για πρώτη φορά όσο θυμάμαι να παρακολουθώ την Α.Ε.Κ. η ομάδα ήταν εκτός από ΟΛΟΥΣ τους στόχους της τόσο νωρίς.
Τώρα όσων αφορά του διάφορους υπερασπιστές και βατραχολάγνους, τα στημένα ντου σε αποδυτήρια, τα διφορρούμενα συλλαλητήρια την μία για να σώσουν τον Σκόκο και την άλλη για να του τραβήξουν το αυτί για τα νυχτοπερπατήματα τουλάχιστον ως παρωδία θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω.
Και εκείνο που με έχει στεναχωρήσει πολύ είναι η στάση του Δημητριάδη, του κάποτε Μπίλαρου τουλάχιστον απογοητευτική και αποκαρδιωτική μπορώ να την χαρακτηρίσω. Ούτε στο ύψος ενός υπαλλήλου της ΠΑΕ δεν μπόρεσε να σταθεί.
Στην Βασίλισσα περιμένουμε τον Μπομπ. Ας κάνω λίγες μέρες υπομονή με την ελπίδα να δικαιωθούν όλοι αυτοί που τόσους μήνες μας σοτάρουν ασύστολα και όχι το δικό μου το ξεροκέφαλο και επιτέλους ο Μπομπ θα ...αναλάβει την Βασίλισσα, να την σώσει από τον γρεμό στον οποίο ήδη έχει αρχίσει να κατρακυλάει.
Η 29η Μαίου πλησιάζει, μέρα της Άλωσης και αν έχουμε να αποδείξουμε και εμείς και τα “ξαδέρφια” σαν οπαδοί κάτι στο φάιναλ φορ του χάντμπολ ας φροντίσουμε να κρατήσουμε ένα λεπτό σιγής για όλους εκείνους που την αποφράδα μέρα έμειναν και τελικά θυσιάστηκαν στα τείχη για να κρατήσουν την Πόλη ελεύθερη και ζωντανή.
Αυτό να δω και τι στον κόσμο, αλλά τι τα λέω τώρα, στην χώρα του μπάχαλου και του χάους όπου η ιστορία για κάποιους δεν αποτελεί παρά μια...γραφικότητα. Ε και μετά είναι και το άλλο πως να γίνει να συμπραξουμε έστω και ένα λεπτό με ...εχθρούς. Την ίδια ώρα όμως όλοι το παίζουμε υπερασπιστές των διακιωμάτων των οπαδών.
Συγνώμη ρε Νίκο που σε στεναχώρησα την Παρασκευή το βραδάκι εκεί στο Δωματιάκι, οι φίλοι βλέπεις είναι και για να στεναχωρουν και όχι μόνο να σου λένε αυτά που θες και αυτά που δεν πονάνε, αλλά όταν θέλουμε κάτι αυτο εξαρτάται απο την συνέχεια και την συνέπεια και όχι απο εκρήξεις φωτοβολίδων και τις περιστασιακές εμφανίσεις και δεν μιλάω για σένα μονο.
Καταλαβαίνω τον λόγο να βρεθούμε στην Μασσαλία και γουστάρω πολύ, αλλά στην Γερμανία τι ανάγκη έχουν να πάνε μερικοί με την σημαία της Οικογένειας φαντάζομαι;!!! Να υποθέσω λοιπόν ότι και ο Αετός της Ρώμης πρέπει να συναντηθεί με τον δικό μας, έτσι για να επανέρθει η ισσοροπία αφού στην τελική έτσι όπως πάει το πράμα πιο πολύ μας ενδιαφέρουν οι όποιοι άλλοι... σύντροφοι οπαδοί αντιστασιακοί, μαχιμοι και δεν συμμαζεύεται, παρά η ίδια η Α.Ε.Κ.
Η ...ιδεολογία της Οικογένειας βρίσκεται μέσα στο Δωματιάκι και δεν γίνεται μέσα σε αυτό να μην υπάρχει ένας από το πρώτο κλάμπ της Μαμάς σε μόνιμη βάση. Κατά τα άλλα όποιος πλέον ανεβαίνει την ανηφόρα πρέπει να το νιώθει κιόλας. Καλή δύναμη Αθεράπευτα αδέρφια μου...
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Η δυνάμωση, η συνέχεια, η εξέλιξη της Οικογένειας δεν έρχεται με τον να κρυβόμαστε πίσω από τον Αρχηγό στα δύσκολα αλλά στο να είμαστε δίπλα του και να μην φοβόμαστε να δείξουμε το προσωπάκι μας και πέρα από τα στενά όρια της Οικογένειας.
paRa-NOID

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 09-05-2010



Όταν γύρω σου όλα αλλάζουν, όταν όλα δείχνουν να σε τρομάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε ταίζουν απογοήτευση και αποστροφή, να σου πετσοκόβουν το μεροκάματο, να σου αφαιρούν το δικαίωμα να συνεχίσεις να δημουργείς, να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, να πιστεύεις στην ελπίδα, να μεγαλώνεις ακόμη και να γεννάς τα παιδιά σου, να ΖΕΙΣ, τότε πως να χωρέσει τόση οργή και θλίψη για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας σε μερικές γραμμές, λίγες σελίδες, άντε μερικά εξώφυλλα.
Ζούμε στην Ελλάδα του Χάους, όπως πολύ εύστοχα τούτη εδώ η εφημερίδα είχε ίσως και το πιο ουσιαστικό εξώφυλλο μερικές μέρες πριν. Ζούμε σε ένα μόνιμο Χάος δυστυχώς και τίποτα δεν δείχνει αυτό να αλλάζει όσα δάνεια και να μας δώσουν, όσο και αν αφήσουν οι αφεντάδες του τόπου να πιάσουν μόνο τον δικό μας τον κ... ! Άλλωστε μέσα στο χάος την καλύτερη τους έχουν πάντα τα λαμόγια, οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι υποκριτές οι τεμπέληδες και σίγουρα οι πολιτικοί. Το αύριο δυστυχώς δεν φαντάζει πιο φωτεινό, και οι μόνοι που σίγουρα δεν θα την πληρώσουν είναι οι προαναφερόμενοι.
Από το μυαλό μου πλέον πολλά περνάνε μέχρι και να ρίξω μαύρη πέτρα (και εδώ που είμαι μόνο τέτοιες έχει) πίσω μου να σηκωθώ να φύγω όπως σηκώθηκαν κάποτε και οι γονείς μου για τα ξένα, να ρίξω την ασπίδα και το δόρυ....μα πως να φύγω, πως να νιώσω νικημένος; Από πουθενά δεν μου έρχεται κάτι θετικό. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, αλλά πλέον η “βρώμα” και η δυσωδία” είναι βαριά και ανυπόφορη σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας μας. Χρειάζεται ρήξη με το κακό, με την λαμογιά, με την ψευτιά και την υποκρισία.
Όταν είσαι ανίκανος επι χρόνια να γιατρέψεις έναν μικρό χώρο όπως αυτό του ποδοσφαίρου πως είναι δυνατόν να γιατρέψεις όλο το σύστημα και την κοινωνία, πως να διροθώσεις τα λάθη; Όταν ακόμη και τις πορείες που κάνεις αφήνεις μια χούφτα ανθρώπους να τις αμαυρώνουν και όταν πια φτάνεις στα σκαλιά της βουλής...οι άγριοι που τα κάνουν ρημαδιό δεν υπάρχουν, όπως με άνεση εμφανίζονται για να σπάνε τις βιτρίνες του κοσμάκη, να λεηλατούν και να δολοφονούν.
Δυστυχώς δεν έχουμε πτωχεύσει μόνο οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά. Ψάχνω για λύση, για διέξοδο. Βασικά χαθήκαμε όλοι στον δικό μας εγωιστικό κόσμο, αφήσαμε την τιβί να μας αποβλακώσει. Κάποιοι θα χαμογελάτε πονηρά με τις ...γραφικότητες μου. Δικαίωμα σας να “χαμογελάτε”, δεν θα σας το στερήσω, άλλωστε το χαμόγελο κάνει και καλό στην καρδιά εν αντιθέσει με το χάος, τα στουπιά, τα μπουκάλια, τα γκλομπ των ανεξέλεκτων μπάτσων και το ψέμα των πολιτικών και από κάτω ένα πλήθος χειροκροτητών που με την πρώτη ευκαιρία και το πρώτο βόλεμα και πάλι θα σιωπήσουν μέχρι ο βοσκός του κοπαδιού να τους δώσει και πάλι το σύνθημα του ...στημένου τους αγώνα!
Ας πάμε στα δικά μας, εκεί όπου ο ...φλώρος Παππάς υπάρχει και δίνει και ο παντελονάτος και ο μάγκας κρύβεται. Εκεί όπου τώρα ο βαζελοπατέρας υμνήται από τον Βασιλομπίλαρο ενώ προ καιρού Θανόπουλος και Αδαμίδης ήταν τσιράκια και μπροστινοί! Εκεί όπου ο λίγο πριν την σύνταξη βάτραχος μας αποδεικνύει πόσο λίγος είναι για προπονητής.
Και εσύ ...αδερφέ μας με τον βατραχοσάιτ365.gr μέχρι πότε ακόμη θα μας αβαντάρεις τον παντελονάτο τίγρη; Πόσο πιο κάτω πρέπει να πέσει η Α.Ε.Κ. για να την πάρει ακόμα πιο τσάμπα ο βάλε πλάτη; Και αν από περιέργεια ο Παππάς δίνει λίγα εσύ που παίζεις και κονομάς με το όνομα της Α.Ε.Κ. πόσα δίνεις; Αλήθεια αυτή η ...Ώρα για Ύπνο που κάνει και υποδείξεις για το αύριο του οργανωμένου κινήματος πότε θα ξοφλήσει την Μάνα Α.Ε.Κ;
Μένω σε δύο σημεία. Το προπονητικό, αυτό ντε που θα είναι ΣΑΝ να ανήκει στην Α.Ε.Κ. για να μην ξεχνιώμαστε, προχωράει είτε αρέσει είτε όχι στον οποιοδήποτε, και στο κάτω κάτω της γραφής καλύτερα να τα παίρνει ο Νοτιάς πάρα ο Τζίνης και ο κάθε Τζίνης.
Στο θέμα του Γηπεδικού, στην Νέα Φιλαδέλφεια σε λίγες μέρες έχουμε μια ακόμη συνάντηση. Σίγουρα δεν θα χτιστεί με αυτή το Γήπεδο αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο, έστω και με 6 χρόνια καθυστέρηση. Τώρα όσοι θέλουν να βλέπουν ανούσιες συναντήσεις δημοσιοσχεσίτικου περιεχομένου, φαντάζομαι ότι ανήκουν στην συνωμοταξία αυτών που αν ποτέ δούνε τον ΧΧ να κόβει την κορδέλα θα γίνουν...γαύροι και θα πάνε και στον Πειραιά!
Στην Βασίλισσα έχουμε παίξει όλες τις μάρκες μας στον ...Μπόμπ ή καλύτερα στους εδώ αντιπροσώπους του! Γελάω δε με κάτι αναφορές που ανακατεύουν και τον Φιλίππου. Βρε αφήστε τον τον άνθρωπο αρκετά τραβάει τον τελευταίο καιρό εκει στο νησί. Και επειδή κάποια λόγια μου παρεξηγήθηκαν για το ...μέλι αυτό είναι στην καρέκλα και από την οποία εύχομαι γρήγορα να απεμπλακείς και να γυρίσεις στο σπίτι και στα παιδιά σου, άλλωστε αυτά έχουν μεγαλύτερη αξία από όλα τα άλλα.
Δυστυχώς η ομάδα της Σάλας δεν τα κατάφερε να πάρει και το πρωτάθλημα. Έμεινε με την γλυκιά όμως γεύση της ανόδου, μιας ανόδου που της στέρησαν πέρυσι οι χαρτογιακάδες της ΕΠΟ. Ίσως εδώ να κολλάει και το μότο του τμήματος, που παρόλα αυτά το θεωρώ άστοχο “ against modern football”. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μερικά πράγματα δεν έχουν και τόση σχέση με τα ...Οικογενειακά μας καπρίτισια ή απωθημένα.
Τέλοσπαντων θα επανέρθω στο μότο κάποια άλλη στιγμή, εκείνο που με λύπησε ήταν που τα παιδιά του τμήματος ήθελαν να αφιερώσουν και το πρωτάθλημα στον Πανούλη από την Ηλιούπολη και που δυστυχώς δεν έκατσε. Έστω και έτσι όμως η άνοδος άνηκε στον Πάνο. Με τον Πάνο μας χώριζαν πέρα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης που χώριζε το Μπραχάμι από την Ηλίούπολη και έξω από την Α.Ε.Κ. και την ORIGINAL πάρα πολλά, όμως αυτά δεν μας κράταγαν μακριά μέσα στην Οικογένεια. Αλλά τι τα λέω σήμερα όταν κάποιοι συστηματικά μέσα στην Οικογένεια ψάχνονται για αυτά που μας χωρίζουν, αυτα που μας κάνουν να διαφέρουμε, αυτά που δεν μας ενώνουν. Δεν είναι ORIGINAL αυτό!
Παρακάτω σας παραθέτω ένα γράμμα του αδερφού του Πάνου, που έφτασε μέχρι την ιστοσελίδα της Μαμάς και από εκεί ήρθε σε μένα, που δεν ήταν ποτέ Α.Ε.Κ. μα έγινε και αυτό είναι ...ORIGINAL.

Καλημέρα παιδιά...

Το όνομα μου ειναι Γιώργος Παπαζώτος....αδερφός του Πάνου....που έφυγε από κοντά μας πριν 11 χρόνια.....χθες το βράδυ ήμουν στο κλειστό του Γέρακα για να δω την ΑΕΚ απέναντι στη Σαλαμίνα...αν και Ολυμπιακός...χθες χάσαμε 5-4....θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά της Original για την τιμή που έκαναν σε μένα και την οικογένεια μου να τιμήσουν με ένα πανό την απώλεια του Πάνου μας....χθες ήταν ακριβώς 11 χρόνια....Δευτέρα "έφυγε"...Δευτέρα έγινε ένα ματς για τον Πάνο... ήμουν παρέα με όλους τους φίλους μου...τον Γιάννη Ντόκο...Αντώνη Ποντικάκη...τον Νίκο απο το Χολαργό...τον Γιώργο...τον Κούλη...τον Δημήτρη τον Χατζηχρήστο και τόσα παιδιά που δεν τα ήξερα...για άλλη μία φορά απέκτησα αληθινούς φίλους σε λίγες στιγμές...όλους εσάς...που λατρέψατε τον Πάνο και το εφημεριδάκι του...η μεγαλύτερη τιμή που του κάνετε....δεν τον ξεχνάτε ποτέ...όπως δεν τον ξέχασαν ποτέ οι πιο κοντινοί του φίλοι και κάθε εβδομάδα διάβαζα τα νέα σας από την εφημερίδα που του άφηναν στον τάφο....ήμουν μέλος της 7...αλλα η Οriginal ειναι η θύρα της καρδιάς μου....την καρφιτσα της Original θα την έχω πάντα στην καρδιά μου.....και όπως έμαθα, πολλοί από εσάς τον Πάνο δεν τον γνωρίσατε.....γνωρίσατε όμως την τρέλα του για την ΑΕΚ σας...και θέλω να συνεχίσετε οτι άρχισε ο Πάνος....ο δικος μας Πάνος.....

Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας στον Πάνο που έφυγε.....

* Δε ξέρω αν ειναι εύκολο....αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή...- αν γίνεται - ...να δω ένα άρθρο στο σάιτ σας για τον αδερφό μου...αλλά και για όλα τα παιδιά που έφυγαν απο την ΑΕΚ για να φτιάξουν την Original του παραδείσου....

Με τιμή

Γιώργος
Τι να προσθέσω παραπάνω, τι να πω; Τα περαστικά μου να δώσω εδώ στον Μήτσο στο Μπραχάμι που είχε μια άτυχη στιγμή με την μηχανή.
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Δεν εγκαταλείπουμε την Ασπίδα, δεν αφήνουμε πίσω μας το Δόρυ!
paRa-NOID

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Της Σκεπαστής τα Κάγκελα 02-05-2010



Ας αρχίσω με το γραμματοκιβώτιο. Μας έστειλε email η Σάσα και διαμαρτύρεται γιατί δεν ασχοληθήκαμε και με την ελαστικότητα του δικού της στρίνγκ. Μην στεναχωριέσαι κοπέλα μου άλλωστε αυτοί που παίζουν με την ηθική και την αξιοπρέπεια στην Α.Ε.Κ. θα το χρειαστούν και το δικό σου!
Διάβαζα και τις προάλλες ότι οι σούπερμεν της ηθικής λέει ανακάλυψαν την ολόψυχη συμπαράσταση του συγκεντρωμένου πλήθους (να μια ακόμη μια ...ιστορική παράμετρος του συλλαλητηρίου για τα μάτια του βάτραχου)για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις κατασκευασμένες μηνύσεις του τέως! Από περιέργεια με εκείνη την μήνυση του παππούλη σας προς τον ΧΧ θα πάρετε ποτέ θέση; Είδες Σάσα μου πόσο χρήσιμη μπορείς να φανείς;
Αλλά τι να περιμένεις στην σημερινή εποχή όταν οι λέξεις Ηθική και Αξιοπρέπεια είναι σαν την τσίχλα, την μασάς, την φουσκώνεις, την φτύνεις και την κολλάς όπου θέλεις!
Σήμερα τι έχει το μενού; Πόσα κιλά μαγκιά θα κουβαλάει επάνω του το αμφίβιο; Τι σύστημα θα παίξει η ομάδα; Ο Σκόκο θα ξελασπώσει τους πάντες ή ήδη είναι σε άλλες παραλίες; Ο Μπλάνκο κάνει για δεξί μπάκ ή μήπως να πάρει την θέση του Σάχα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα μας βασανίζούν μέχρι σήμερα το απόγευμα!
Τελικά μια τα τραπεζώματα και μια οι ...νόμιμες εξόδοι των ποδοσφαιριστών γιατί τις παράνομες θυμήθηκαν να τις ανακαλύψουν επιτέλους, με τον Μπάοκ αυτο που σερνόταν δεν ήταν η ομάδα του βάτραχου αλλά απλά η Α.Ε.Κ!
Τι κρίμα και όλοι αυτοί οι χιλιάδες του συλλαλητηρίου να μην είχαν πάει χτες στην Αττική οδό εκεί που καταλύει ο βάτραχος η μαγκιά του και κάτι που θυμίζει Α.Ε.Κ και να εμψυχώσουν τον αμφίβιο, όχι φυσικά την Α.Ε.Κ, στις τελευταίες και οριστικές μέρες του στον πάγκο, και λίγο πριν την συνταξιοδιότηση!
Και για να κλείνει το θέμα εδώ, επόμενη μέρα με τον βάτραχο στον πάγκο σημαίνει ολοκληρωτική απαξίωση της ίδιας της Α.Ε.Κ. Και αν αν αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν εκεί στην Γράμμου τότε μάλλον τους βολεύει να υπάρχει η βιτρίνα του βάτραχου και οι όποιες ελπίδες έχω, έχουμε, ότι αυτοί που υπάρχουν τώρα μπορεί να δώσουν κάτι παραπάνω στην Α.Ε.Κ μάλλον πρόκειται για μαραμένα μαρουλόφυλλα που ούτε κατσίκες δεν μασάνε!
Πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μου ότι εντός των ημερών θα διοργανωθει απο 131 ενωμένα εργοστάσια παραγωγής ενωσίτικης αξιοπρέπειας και ηθικής επίσημο πλέον συλλαλητήριο υπέρ του βάτραχου δεν έχουν διασταυρωθεί!
Να γράψω για Βασίλισσα; Κοντοστάθηκα και το σκέφτομαι. Να πιάσω την σπασμένη μπασκέτα; Να πιάστω από τον ανύπαρκτο κόσμο μας; Ή να πιαστώ από όσους πανηγύριζαν που σωθήκαμε; Κατεβάζω το κεφάλι και ελπίζω ότι η Α.Ε.Κ. δεν θα γυροφέρνει σαν τρελλή άλλο στους δρόμους της Ύδρας! Να δωθεί μιά λύση. Μια λύση που θα έχει τον Μπάμπη μακριά και στο σπίτι του με την οικογένεια και τα “ορκισμένα” του παιδιά. Εκτός εάν το μελί έπεσε πολύ και κολλήσαμε!
Οι μέρες περνάνε και η Λαμία είναι όλο και πιο κοντά. Άλλωστε μπήκαμε στον Μάιο. Ένας άνθρωπος να το στηρίξει το τμήμα για 20 και κάτι μέρες δεν υπάρχει;
Τις ιδιαίτερες μου ευχαριστίες στην Χριστιάνα για το δημιούργημα της. Λίγο ακόμη και θα έκλαιγα μολις μου έστειλαν την φωτογραφία. Είμαι σίγουρος ότι κάτι καλό γίνεται εκει στο ....Σούλι! Αργά και με σταθερά βήματα γεμάτα ORIGINAL και Α.Ε.Κ.
Περιμένουμε το επόμενο βήμα για το Γήπεδο. Ειναι βασικό και σημαντικό που πλέον βάσει Καλλικράτη ενώνεται η Νέα Φιλαδέλφεια με την Νέα Χαλκηδόνα και πλέον διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό σαφώς πιο ΑΕΚτζήδικο αφού τα τελευταία χρόνια οι αρχές της Νέας Φιλαδέλφειας μάλλον Κεμάλιζαν επικίνδυνα!
Όταν πιάνω στο στόμα μου το Γηπεδικό πάντα μού έρχεται στο μυαλό ο τρις καταραμένος Γρανίτσας. Σίγουρα η πιο βλαβερή φιγούρα στα κοινά της Α.Ε.Κ. και επίσημα, τόσο βλαβερή που μέχρι και τον ...Φιλίππου έστειλε για δέσιμο!
Να σας πω και μια ιστορία με τον Γρανίτσα που αφορά έναν μάγκα ΑΕΚτζή με τα όλα του που δεν έμεινε στα λόγια αλλά φρόντισε να πλήρωσει και την ...ζημιά! Λοιπόν ο κυρ-Θόδωρος, παλιός ΑΕΚτζής, όχι κάνας πιτσιρικάς, δούλευε σε ένα μαγαζί με κουστούμια κάπου στην Νέα Ιωνία, 2 βήματα από το κέντρο του Κιτρινόμαυρου μας Σπιτιού, και σκάει μια μέρα ο κυρ Γιάννης να αγοράσει κουστούμι. Με το που τον βλέπει ο κυρ-Θόδωρος του ανάβουν τα λαμπάκια και τον ρωτάει τι θες εσύ εδώ, κουστούμι του απαντάει ο κυρ Γιάννης. Εσύ γιατί μου γκρέμισες το Σπίτι, με ρώτησες πρώτα; Και τον διώνχει από το μαγαζί. Δώστε όμως βάση στο παρακάτω, επειδήγ το μαγαζί έχασαε την πώληση ο κυρ Θόδωρος που δεν είναι τσάμπα μάγκας και να το παίζει με τις πλάτες άλλων αγόρασε ένα κουστούμι και το έκανε δώρο σε ένα φίλο ώστε από την δική του πράξη να μην ζημιωθεί το μαγαζί!
Την ιστορία μου την είπαν προχτές, εάν αλλάξω τα πρόσωπα και ελαφρώς το ότι μιλάμε για κουστούμια μπορώ να καταλάβω πολλά για τύπους που μιλάνε στο τσάμπα και για τύπους που όταν κάνουν κάτι έχουν την ψυχή και την λεβεντιά να την πληρώνουν κιόλας! Είμαι σίγουρος ότι ο κυρ Θόδωρος περιμένει με αγωνία να ξαναδεί το Σπίτι του, μας.
Πόσα είπαμε χρωστάνε κάποιοι στην Μάνα Α.Ε.Κ; Και δεν λέμε μόνο για την ΠΑΕ...Άντε για ύπνο λεμε ρε!
Αύριο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Γέρακα και δίπλα στην ομάδα της Σάλας που ήδη ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία και πάει για την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Χρέος μας πολύ φωνή, τρέλλα Ενωσίτικη και να μην αφήσουμε κανέναν ανεγκέφαλο ή ηλίθιο ναχαλάσει την τεράστια προσπάθεια των δικών μας παιδιών, των παιδιών της Α.Ε.Κ. Και όσο για το modern football, κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν ζούμε πλέον σε σπηλιές!
Κυκλοφορούμε και στο διαδίκτυο στο http://skepastiskagkela.blogspot.com
Έχουμε ηθική υποχρέωση την μαγεία και την μαγιά της Σκεπαστής να την δίνουμε σε όλους αυτούς που δεν θα την γνωρίσουν ποτέ. Το επιβάλλει η ΑΕΚ που μεγάλωσε και χτυπάει πάντα ORIGINAL στην Καρδιά μας.
Καλημέρα Αδέρφια. Της Σκεπαστής τα Κάγκελα είναι οδηγός μας... Αδέλφια μου τα πράγματα είναι απλά. Εκδρομές, Εξέδρα και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η ORIGINAL δεν είναι σύνδεσμος αλλά ΔΕΣΜΟΣ φίλων της Α.Ε.Κ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
paRa-NOID